torstai 8. syyskuuta 2016

Syyskuun väreillä kohti pitkää viikonloppua!


Välillä taas satoi ja heti minä kameran kanssa ulkona. 'Lumiastereita' saamme vielä odottaa, mutta mongolian vaahteroiden 'nenät' ovat väririemullisia. Nyt lähdenkin pitkälle viikonlopulle, sillä äiti ja sisareni saapuvat perjantaina ja saamme pitää heidät meillä maanantaihin asti. Tänään torstai on tietenkin toivoa täynnä, mutta minä vietän sen ruokaostoksilla sekä valmistelen tarjoiluja. Käymme kyllä tietysti ulkonakin syömässä, sillä humputtelua on luvassa, mutta joka kerta äiti on halunnut meillä vävynsä grillaamaa merilohta. Kerran jouluaaton aattona, jolloin Lumimies sitten seisoi terassilla grillaamassa lumisateessa: Ikimuistoista ja aika romanttistakin!


Tuskin ehdin nyt lukea, sillä meillä on pieni perhe ja tapaamme vain muutamia kertoja vuodessa. Hetkistä otetaan silloin kaikki irti, kuten äitienpäivisin ja jouluna etc. Kun pieni perhe asuu hajallaan se on vähän haastavaa eikä lähtöjä tehdä yhden yön takia, vaan viivytään ainakin kolme yötä, nuoret jouluna viisi päivää, josta olimme erittäin iloisia, sillä saimmehan samalla koiruuselämää, johon suuriruhtinatar Olgan melkein viitenätoista vuotena olimme tottuneet.

Keijunmekot koristavat vanhaa rottinkituolia. Ne takuulla jaksavat lumiin, kuten viime vuonnakin.


Jättimäiset rottinkituolit ovat jo nejännesvuosisadan ikäiset, mutta palvelevat vielä hyvin köynnösten kiipeilypaikkoina.

Hurmehappomarja ylittää värillään varmaan kaikki muut ruskakasvit. Ja mikä yllätys ovatkaan sen


iloiset marjat, jotka tässä kuvattuna viime syksynä. Nämä pensaat ovat sellaisessa rinteessä, että en tohtinut vielä sinne yrittää jyrkimpään kohtaan. Huomaattehan: Sama vanha kamera ja sadesää, mutta ruskan värit vaihtelevat. Nyt on kuin vahvaa viiniä, kun viime vuonna vähän roseeta. Hurmehappomarja on piikkisenä pensaana omiaan rinteisiin, eikä se vaadi oikeastaan mitään. Ainakin meillä kasvavat ilman mitään hoitoa. Toisen leikkasimme alas ensimmäisen kerran kesäkuussa, kun oli kuin kuivunut. Nyt se on kasvanut jo kolmannekseen entisestä koostaan. Mikä kiitollinen pensas!


Tässä siis maantailta voimavärejä viikonlopuksi teille kaikille. Miten lehti pidättääkään tuota vettä...

Ihanaa viikonloppua kera kaikin syyskesän maustein♥

Love
Leena Lumi

How We Can Hang On To A Dream

26 kommenttia:

  1. Todella kauniita ovat syksyn värit. Toivotan teille kaikille oikein hyvää, ja kaunista viikonloppua.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookke, kiitos samon<3 Toivottavasti ruskamme yllättää luvialaisemme:)

      Poista
  2. Ihania kuvia. Tuo viininpunainen ja punainen ovat todella upeita värejä syksyllä. Meillähän ei ole kuin muutaman päivän ruskat ja sitten lehdet tippuvat kuivuneina pois.
    Kaupoissa on syyskukkia ja kanervaa, mutta kesäkukat kukkivat vielä 20-asteen lämmössä kauniisti.
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, kiitos<3 Meillä täällä Keski-Suomen saarella on etuna usein pitkä ruska. Toisaalta olen itse aivan keskittynyt ruskakasveihin eli kysyn kasvista kuin kasvista hedelmäpuut mukaan luettuna (päärynäpuu esim.), että 'onko tällä ruskaväri?' Kesäkukat kukkivat täysillä ja minulla ovat sisäkukatkin ulkona: pelakuut, verenpisarat ja lehtikaktukset. Miten ihmeessä saisi verenpisarat vietyä talven yli kevääseen...Pitänee googlata heti kun ehdin. Yhtään callunaa tai muutakaan kanervaa en ole vielä ostanut.

      Kiitos samoin sinulle<3

      Poista
  3. Voi, kun kiva lukea, että sinulle kuuluu hyvää ja että vieraita on tulossa ja sitä lohta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SaaraBee, mistään ei vielä tiedä mitään. Vain yksi leikkaus jäi pois sen vaativuuden takia...Haluan myös s-vapaata, joten puhutaan siitä sitten,kun on jotain faktaa. Sinä olit niin urhea. Minä en ole. Äitikin oli urhea ja nyt hän on elämänsä kunnossa, vaikka täyttää ensi vuonna 90!

      Siis äiti ja sisko tulevat. Normsti me olisimme menneet Luvialle äidille, mutta en voi istua heinäkuun leikkausken takia pitkään. Eihän siitä ole vielä kahtakaan kuukautta ja se oli aikamoinen operaatio ja minulla on mihin verrata:)

      Juu, meillä taitaa olla joka viikonloppu kesällä grillattua merilohta ja talvella uunissa kypsennettyä. Se vain on niin hyvää. Mukavaa viikonloppua!<3

      Poista
  4. Hurmaavia sävyjä! Ja hurmaavan mukavaa viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, luonto on mahtava taiteilija. Olen ihan heikkona syksyn väreihin.

      Kiitos samoin teille!<3

      Poista
  5. Upeat syksyn värit!
    Mukavaa viikonloppua Leena♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele ja tämä on vasta alkusoittoa!

      Kiitos samoin sinulle Hannele♥

      Poista
  6. Upeita syksyn värejä ja kuvia!

    Nauttikaa yhteisestä pitkästä viikonlopusta läheisten kanssa täysillä ♥
    Mekin näemme sunnuntaina K:n perhettä, kun suuntaamme kohden Vantaata. Sissi jää sinne pariksi viikoksi...

    Kauniita syyspäiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos!

      Sen aiomme tehdä♥

      Niin, teillä vähän sama kuin meillä eli tuo pitkä välimatka ja sitten kaiken huipuksi M. asuu Hesassa. Oi, A., on varmaan aivan onnessaan eikä K.:kaan valita yhtään:)

      Kitos samoin♥

      Poista
  7. Kauniita värejä ja kuvia! Täällä ruskaa ei juurikaan vielä ole. (Kuivuneita ja kärsineitä koivuja ei lasketa.)

    Yksi pariskunta kerran piti jonkinsortin juhlat ja lupasivat grillaamista, koska olivat juuri saaneet uuden grillin lahjaksi. No, ne juhlat siirty ja siirty ja lopulta ne pidettiin muistaakseni tammikuussa. Grillata kuitenkin luvattiin ja sitä "mainostettiin" oikein isosti ja mä ajattelin, että onpa hauskaa ja varauduin paksuilla vaatteilla. No, se grillaus oli sitä että se mies juoksi pikasesti ulkona kääntämässä (jotain sellaista lihakönttiä mitä mä en edes halunnut syödä) ja muut oli sisällä. Mä kun luulin, että talvisissa grillibileissä olis jotain vähän leikkimielisempää. Oli muuten muutenkin tylsää. Teillä on varmasti paljon hauskempaa, grillasitte tai ette.:)
    Ihanaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos<3 Ei täälläkään täysin eli esim. köynnöshortensiat odottavat vielä.

      Me ollaan aina kaikki ulkona grillimestarin seurana kelistä viis!!! Se on hauskaa.

      Kiitos samoin sinulle!<3

      Poista
  8. Miten herkullisia ovatkaan nuo syksyn värit!
    Jännää, itsekin ihailin eilen noita mongolian vaahteran vaaleanpunaisia neniä.
    Tänään silmiini osui navetassa kököttävä hajonnut valkoinen rottinkituoli odottelemassa kaatopaikkakuormaa. Ajattelin, että voisiko tuota vielä jotenkin hyödyntää puutarhassa. Näköjään voi. Josko säästäisi sen köynnöstueksi! Tuo keijunmekko sopii oikeni hyvin rottinkituoliin.
    Miehen kanssa ajoimme elokuun alussa Viron reissulla taimitarhaan ja haimme mm. neljä hurmehappomarjaa. Istutin ne kuivaan rinteeseen, missä on vaikea saada oikein mitään viihtymään. Ne tuovat samalla kaivattua punaista väriä sinne.
    Ihanaa sukuviikonloppua koko porukalle! Toivon, että grillattu merilohi onnistuu yhtä hyvin taas tänä syksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, eikö vain. Suomen syksy on juhlaa.

      Ne ovat niin söpöjä ja värittävät pensaat jo ennen kuin lehdet saavat väriä.

      Kuvasin muuten tuolit kokonaankin, mutta se ei näyttänyt niin hyvältä, mitä se oikeesti on. Eli valkoinen rottinkituoli vain köynnöstueksi. Sitä kiipeävät niin keijunmekot kuin monivuotiset kärhöt. Sain idean kirjasta Ihanat kärhöt, mutta meillä on kärhöjä kaikkialla, joten tuolit on omistettu keijunmekoille.

      Meilläkin ne ovat kuivassa rinteessä, jossa niitä on vaikea jopa kuvata, etenkin jalka leikattuna:)

      Kiits paljon ja mukavaa viikonloppua sinne iki-ihanaan Vironperään! R. on harjoitellut joka viikonloppu eli tälleen ollaan vähän tylsiä, kun sitä melkein aina vain.

      ♥♥

      Poista
  9. Upeita värejä! Mongolian vaahteraa kannattaisi kasvattaa jopa pelkästään niiden nenien vuoksi.
    Oikein mukavia sukulaispäiviä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between, eikö vain! Olen samaa mieltä. Toinen syy ovat niiden koristeelliset rungot. Meillä ne ovat kohta 40 vuotta vanhoja, sillä talon alunperin rakennuttanut perhe istutti ne etupihalle. Nyt ovat siementäneet kiitettävästi ja osa on suojattu jäniksiltä eli niitä saa tulla lisääkin.

      Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinulle<3

      Poista
  10. Ihanaa värikylläistä viikonloppua teille!

    VastaaPoista
  11. Ihanaa väriloistoa. Sait minut nauramaan ääneen täällä kun näin nuo vaahteran nenät, molemmat miehet taisivat häiriintyä, kun sängyissä kävi kova pyörinä hihittelyni jälkeen :)

    Punainen ja keltainen ovat niin ihania syksyn värejä, varsinkin sinistä taivasta tai vihreää maata vasten ne saavat maailman näyttämään todella kauniilta.

    Meilläkin käytiin täyttämässä jääkaappi ääriään myöten, eilen kylläkin. Kotimaiset omenat tuoksuvat kodissa ja odotettavissa on maukkaita kalaruokia. Teillä ateriat näyttää aina niin maukkailta ja herkullisilta, joten viikonlopusta tulee varmasti makoisa.

    Oikein antoisaa viikonloppua teille kaikille. Nauttikaa kaikesta kivasta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, on tämä ja varsinainen ruska ei ole vielä edes alkanut! Onneksi nuo 'nenät' tkevät uusia mongolianvaahteroita. Meillä on tilaa antaa näiden kiitollisten suurten pensaiden levitä.

      Niin ja sitten se ihmejuttu, kun se yksi köynnöshortensia sai limem värin ennen keltaista...

      Me kyllä syömme tänään lounaan ulkona ja illalla sitten grillaillaan ja chilaillaan. Huomenna pääruoka ulkona eli nyt mennään näin.

      Lopulta meilläkin pyörii vain noin 20 ruokalajia, oita tehdään aina uudestaan. Edes munakoisovuokaa en tänä suven asaanut aikasieksi, vaikka se on mun herkkua....

      Kiitos samoin♥ Kohta kaupoilla...:)

      Poista
  12. Tämä alkusyksy ♥ Miten se aina onkin niin kylläinen, lohdullinenkin ihan itsenään. Rakastan kuulaita aamuja, värejä, omenoiden tuoksua, kynttilälyhtyjä...

    Ihanaa viikonloppua loistoseurassa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, just niin♥ Kaikkea sitä ja sitten sipulikukkiten istuttamista, iltojen hämyjä, vielä kuitenkin grillailua kun lepakot ohitse suih, suih...

      Kiitos samoin sinulle!♥ Onhan teilläkin nyt erityisloistoseuraa siellä eli S.

      Poista
  13. Ihanaa alkusyksyistä perheviikonloppua teille! <3 -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, kiitos ja kiitos samoin sinulle ihanaa viikonloppua!<3

      Poista