torstai 9. kesäkuuta 2011

LEENA LUMI'S GARDEN

Leena Lumi's Garden

43 kommenttia:

 1. Olen hurmioitunut, miten lumoavaa ♥

  VastaaPoista
 2. Minttuli, kiitos! Usko pois, että livenä vielä enemmän.

  VastaaPoista
 3. On sulla hurmaava paikka, ja varmasti vielä ihanampi kuin mitä kuvat tai filmit voi koskaan tuoda esiin♥♥♥

  Nautinnollista puurtamista ☺

  VastaaPoista
 4. Oi ihanaa! Odotettu puutarhavideo vihdoin nähtävillä! Hurmaavaa <3

  VastaaPoista
 5. Ihana video! Hienosti tehty, hyvää musiikkia ja niin kaunis, kaunis puutarha.

  VastaaPoista
 6. Pepi, kiitos ja juuri niin. Livenä aina enempi, mutta on tämän jo tosi moni nähnytkin. Kohta tulee blogiystävä kaukaa ja nyt täytyy pistää parastaan;-)  Pienen mökin emäntä, siis se tv-osuus ei kovin onnistunut...esim. keltianen polku ei ollut kukassa, iirikset olivat myöhässä etc. Minä en enää lähtisi tv-kuvakseen, mutta lehti ja kirja on aina yes.

  Kiitos!

  Katja, kiitos!

  Takuulla tiedät, että livenä parempi. Ei sitä koskaan tiedä, minkä kokoontumisen tänne keksin järjestää...

  VastaaPoista
 7. Kiitos kutsusta, oli ihanaa ja virkistävää keskellä työpäivää nauttia puutarhan ihanuuksista! Aivan upea puutarha ja puutarhan Lady!

  VastaaPoista
 8. Helena, ole hyvä ja kiitos! Ehkä lumi ja Lumi hieman virkistivät arktisella hurmiollaan.

  VastaaPoista
 9. Kaunista, niin herkkää, tekstit ja musiikki. Upea puutarha! Kaukaa tuleva vieraasi ei taatusti pety.

  VastaaPoista
 10. Marjatta, kiitos! Filmin tekijä tiesi miletymykseni Ville Valon ja Natalia Avelonin Summer Wine -levyyn, mutta talviosuuden musiikki on hänen valintansa, joka kyllä sopi kohtalokkaasti lumikuviin.

  Kiitos!

  Ei hän pety, sillä hänelle tarjoamme yllätyselämyksiä sekä puutarhan 'prime time'.

  VastaaPoista
 11. Vautsi, kaunis! Olispas hauskaa nähdä sinut äänessä!
  Onneksi sentään olet nyt tällä hetkellä ainoa LUMI, älä tilaa sitä valkoista lunta lisää vielä, tahtoo lämpimän jatkuvan jatkuvan jatkuvan :))))))))

  VastaaPoista
 12. Vau! Tuohan on kokonainen puistikko täynnä erilaisia istutuksia ja kokonaisuuksia. Ei ihan pienet puutarhahommat...

  VastaaPoista
 13. Johanna, kiitos! Ja varttikarjalainen kun olen niin...;-)

  Tein tänään sinun kannaltasi katsottuna kuoleman synnin, sillä sanoin puhelimessä miehelleni, että 'kaipaan niin lunta'. Viime kesä oli elämäni kurjin, sillä vietin sen novascotialaiseni kanssa kellarissa. Onneksi alakerrassa on muitakin tiloja kuin kellari eli saatamme muuttaa koiruuden kanssa sinne.

  Minä ihan oikeasti pidän talvesta! Kesä saa armon, kun se kääntyy heinäkuun sametti-illoiksi ja lepakot saapuvat...

  Veikkaan, että Luontoäiti on sinun puolellasi!

  VastaaPoista
 14. Anne, se on lehto tässä talomme sivulla. Se on entinen pusikko, josta raivasin romuja kauan. Nyt vaalin lehdon vanhoja lehmuksia ja kaikkia lehdolle tyypillisiä kasveja.Tämä tarina on kerrottu siinä Viherpiha-lehdessä... Puutarhamme alaosassa, jossa pihan kolmas taso, lehto ja puutarhamme yhdistyvät tasaisesti alueella jossa mm. silta ja meidän hedelmäpuutarhamme ja kärhöt, joita ei tässä vielä näkynyt, mutta nyt senkin edestä.

  Tunteja päivässä, mutta eihän tätä ole tarkoituskaan kaikkea saada hallittua. Lehtomme on vähän kuin puisto tai metsäpuutarha, sillä olen sinne vienyt joitakin kasveja, jotka sinne sopivat.

  VastaaPoista
 15. On se vaan lumoava! Ja miten hieno videokin siitä!

  VastaaPoista
 16. Susa, kiitos!

  No, video on ystäväni esikoisfilmi, mutta sydämellä tehty.

  VastaaPoista
 17. Voi kiitos Leena! Kaunista ja tunnelmallista. Ihana, että pihalla on erilaisia tiloja, joissa on erilainen tunnelma.

  Lumi oli kyllä jotenkin piristävä tuulahdus, kun lämpömittäri huitelee +32. Mutta olen kyllä kuitenkin kesäihminen.

  Onnellista kesää ja nautinnollisia kesäviinifiiliksiä :)

  VastaaPoista
 18. Vaahtera-Maria, ole hyvä.

  Aivan. Jossain kevään puugtarhakirjoista sanottiin, että puutarhassa pitää olla 'huoneita', joihin voi mennä.

  No, kaikki muut paitsi koirani ja minä, ovat kesäpersoonia, myös mieheni. Tunnen saavani myötätuntoa vain arktiselta koiraltani.


  Kiitos samoin sinulle kera kaikkien suven nautintojen!

  VastaaPoista
 19. Oli ihanaa nähdä puutarhasi! Ensimmäisen jaksot kuvat ja lauseet niin kaunista,ja sitten oli myös kiva nähdä uudestaan sinut siinä puutarhaohjelmassa! Ja lopun jossa sinua ja puutarhaasi syksyn ja talven asuissa.Kiitos Leena!

  VastaaPoista
 20. Jael, kiitos ja ole hyvä.

  Helle 'hyväilee'...;-)

  VastaaPoista
 21. Leena!

  Ihana, tuoksuva ruusu, minkä niminen
  lienee?

  Metsäpuutarha on salaperäinen paikka:D

  Teillä on upea puutarha, minulla on tallella se tv-ohjelma<3

  VastaaPoista
 22. Aili!

  Se on se ruusu, jonka tuoksu on suloisin eli juhannusruusu. Laitoin sen tähän 1) koska pidän tästä mieheni ottamasta kuvasta 2) koska sen väri antaa minulle unelman lumesta ja 3)koska kohta on juhannus.

  Nimenomaan sitä se on. Mutta ei tämä kaikki ole metsäpuutarhaa, vaan on liikaa myös työlästä, mutta kyllä se tästä, sillä muutos on alkanut jo pari vuotta sitten eli tv-kuvaussuven jälkeen. Se viikko oli mahdoton. Miehen synttäritkin samalla viikolla ja sitten ne ajastukset, ja siirrot yms.

  Jestas!, kun minullakaan ei ollut ennen kuin sain tämän filmin yllätyslahjaksi ystävältäni. Minä en muista mitään mitä höpötin sen jälkeen kun se tässä katkesi, mutta takuulla ei mitään tärkeää;-)

  Mietippä tätä hellettä ja äitini, 83 vee, on lähdössä nyt 20. kerran Valkjärvelle. Minä olen kokenut Viipurin ja Valkjärven helteen ja se on ihan omaa luokkaansa.

  Mukavaa viikkoa ja tulevaa viikonloppua, Aili!

  VastaaPoista
 23. Ihana video. Oli hauska nähdä sinut "livenä". Olet todella hyvä esiintyjä! Ja upea puutarhakin =)

  VastaaPoista
 24. Birgitta, kiitos! Video oli minullekin kiva yllätys.

  Ainakin monimuotoinen ja rakas. Siis puutarha.

  VastaaPoista
 25. Minustakin oli mukava, kun sai nähdä sinut ihan oikeasti. Puutarhasi on aivan ihana ja musiikit sopivat hyvin. Ihailen rohkeuttasi jälleen, kuten usein ennemminkin. Tahtoisin olla yhtä rohkea...haaveilen jo omasta elokuvasta ;) Villin naisen villi puutarha on aivan mahtava viitassa - sitä kohti, jään odottamaan jatkoa...Kiitos Leena.

  VastaaPoista
 26. Sari, kiva kuulla;-)

  Musiikin sopivuudesta kiitos tekijälle, joka en ole minä, vaan synttäriyllätyksen tekijä.

  Ehkä mulla on liian lukemisen seurauksena pettänyt joku kontrolli...tai sitten yritän vain niin sinnikkästi olla yhtä rohkea kuin vaikka Aila Meriluoto ja eräät muut, jotka ovat hiihtäneet omat latunsa, tallanneet omat polkunsa.

  Minä epäilen, että sinussa on hirveän paljon rohkeutta. Sen näkee sun Afrikka-kuvista ja nyt näistä sun uusista kuvioista. Minä oikeasti odotan nyt tekemiäsi Olla elossa -kortteja.

  Jatkoa saattaa seurata, mutta se riippuu...salaisuudesta;-) Ei tänä kesänä ainakaan muuta kuin vain pidän sinut ja muut lukijat mukana, missä ollaan menossa.

  Ole hyvä.

  VastaaPoista
 27. Oi, miten ihana video. Kaunis puutarha, kauniita kuvia :) Pystyin jo melkein haistamaan nenässäni kukkien tuoksun. Erityisesti pidin syksyn kuvasta, jossa näkyy väriloisto, pikkuinen silta ja puutarhatuolit. Oi!

  VastaaPoista
 28. Oi, mitä ihanaa kukkarunsautta ja nuo kalliot on aivan upeat myös. Todella kaunis puutarha, ja mitä siitä vielä tuleekaan, kun teet vielä lisää niitä piiloisia huoneita!

  Toivotan valkoisille särkyneille sydämille hyvää kasvua paratiisissasi!

  VastaaPoista
 29. Naakku, kiitos! Siellä oli todellakin huumavat tuoksut, kun tulin juuri sisälle. Iltaa kohden tuoksutkin voimistuvat ja värit kaunistuvat.

  Syksy on erikoisalani, joten tuohon olisin saanut tasokkaampikin kuvia, mutta kun minulta ei kysytty: Tämä oli yllätys. Ihana sellainen.

  Erja, tämä oli suppea otanta. Viittaan lukuisiin puutarhapostauksiini sekä siihen Viherpiha-lehteen, jossa sain itse kirjoittaa tarinan puutarhastani. Kirjastoista sitä pitäisi löytyä.

  Huoneita tulee;-)

  Mistä sinä muistat minun särkyneet sydämeni vai olenko niistä tänään jo ehtinyt kertoa. Ne ovat suloiset ja pienet, mutta odotan niiltä paljon. Piätisi olla yhtä talvenkestävät kuin punaiset ovat.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 30. No ne lepakkoillat ja hämärä tulee sieltä kyllä ajallaan ja ilmeisesti taas pikavauhtia kuten joka vuosi! :)))))

  VastaaPoista
 31. Johanna, niinpä ja onneksi. Mieheni jää yleensä lomalle vasta heinäkuun puolivälin paikkeilla ja silloin ne alkavat...

  VastaaPoista
 32. Olen nyt katsonut kaksi kertaa filmin.Aivan viehättävä ja tunnelmallista musiikkia. Puutarhasi on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Se on luonnonmukainen ja villi - ainakin se lehtopuoli. Toinen puoli on järjestäytyneempi. Kevät on varmasti huikea puutarhassasi, kun lemmikkipilvet leiskuvat ympäriinsä. Unikot ja iirikset kukkivat runsaina. Syyshortensiat olivat niin täynnä kukkia, että tuskin jaksoivat oksansa kantaa. Syksyllä oli värien runsaus ja talvi verhosi kaiken valkeaan vaippaan.

  VastaaPoista
 33. Irene, ensimmäisen lahjan tekijä tiesi suosikkibiisikseni ja toinen oli kovasti talveen sopiva.

  Siis lehtoa ei varsinaisesti kitketä, mutta kyllä sieltä pitää karhikkaat, timoteit ja pajukkojen alut nyrhiä pois. Lehdossamme kasvaa mm. isoja lehmuksia, lehtokuusamaa, jasmiinia, näsiää, onnenpensasta, talvikkeja, esikkoja, narsisseja,lemmikkiä, miljoona kieloa, metsäkurjenpolvea, linnunhernettä, muutama koivu, tavallista pihlajaa sekä tuurenpihlajaa,mongolianvaahteraa, töyhtöangervoa, vaahteraa, tuomea ja pieni tammikin etc. Mutta ruohonleikkuukone ei lehtoon pääse, vaan hoidan sen käsityönä. Ai niin, siellä kasvaa myös sitä toisten niin vihaamaa muukalaiskasvia, kaunista lupiinia. Ja syksyllä sieltä voi poimia kantarelleja!

  Kiitos, että pidit!

  VastaaPoista
 34. Moi Leena!

  Oikein upea video:DD

  Ennätin katsoa vasta nyt: Kiitos elämyksestä, on katsottava vielä uudelleen (t. Aili-mummo)<3

  VastaaPoista
 35. Moi!

  Siis tämän on tehnyt eräs ystäväni. Synttäriyllätys. Piti pohtia yli kuukausi ennen kuin julkaisin;-)

  Ole hyvä vain!

  Leena

  VastaaPoista
 36. Ihana puutarha! Olet toteuttanut yhden unelmistani! Katsoin videon heti kahteen kertaan!

  VastaaPoista
 37. Marja-Leena, make it true! Se ei vaadi muuta kuin päätöksen ja vähän sisua.

  Kiitos! Olihan siinä filmissä muutama kuva jo aika vanha eli paljon muttunut, mutta kuitenkin se on osa nyt 26 vuotta rakennetun puutarhan historiaa.

  Parempaa harrastusta kuin intohimo puutarhailuun saa hakea!

  VastaaPoista
 38. Minun puutarhaani on täältä Hesasta yli kolmen tunnin matka ja siis edestakaisin noin seitsemän tunnin matka, sillä se on noin kahden kolmensadan kilometrin päässä paikasta, josta käsin käyn töissä täällä Hesassa. ;) Ei siis vielä ole puutarhani aika.

  VastaaPoista
 39. Marja-Leena, se on sitten kuin minulla oli pieni metsäplänttini eli sama matka täältä ajaa. Lopulta väsyin ja myin sen tontiksi suomalais-saksalaiselle nuorelle parille, joka haluaa rakentaa hirsitalon haja-asutusalueelle. Jos minä en ehtinyt hoitaa metsääni kolmen tunnin ajomatkan päässä, miten sinä puutarhaa. Siellä se odottaa, eikä mihinkään katoa.

  VastaaPoista