perjantai 10. kesäkuuta 2011

SULOINEN SUVIYLLÄTYS!

Tämä on edelleen kirjablogi, vaikka suvella meneekin helposti puutarhaksi. Todistan sen laittamalla pystyyn miniarvonnan, jonka aika alkaa tänään klo 12 ja päättyy keskiyöllä. Kuka kommentoi tähän postaukseeni ja on kirjautunut lukijakseni, on mukana arvonnassa, jossa palkintona on Ilona Pietiläisen hurmaava Villa Charme -kirja. Olen niin helteen ja kärhöjen lumon viemä, että ryhdyn tähänkin;-) Anonyymit eivät osallistu, vaan reippaasti nimi näkyviin.

Aika alkaa nyt!

57 kommenttia:

 1. Osallistun, totta kai. Villa Charme on ihanan oloinen kirja. Ja kärhöistä vain haaveilen. Aiomme tänä kesänä pystyttää terassille sellaisen ritilän, jota vasten voisin yrittää saada kärhöt kasvamaan. Ainakin olen toiveikas. :)

  VastaaPoista
 2. Katja, olet mukana.

  Kärhöt voi istuttaa myös hedelmäpuiden juurelle. Niitä pitää sitten aina vian muistaa kastella hyvin. Minäkin eilen iltamyöhällä viimeksi kärhöjä vaalin. Toki ne menvät ritilöitäkin pitkin. Minä laitoin niihin sinne sun tänne keijunmekkoa, joka on valitettavasti yksivuotinen kasvi.

  Nyt äkkiä vien koirat jäätelölle puutarhaan ennen kuin tulee liian kuuma. Alapuutarhassa on nyt suloinen varjo -v ielä.

  VastaaPoista
 3. Osallistun tietenki. Haluaisin myös kärhön, mutta se ei meillä oikein menesty.

  VastaaPoista
 4. Mukana arvonnassa! <3

  Minä ilahduin, kun viime keväänä istuttamani kaksi jalokärhöä (aidan viereen, villiviinin sekaan) selvisivät talvesta hienosti, vaikken niitä juuri suojannut. Ehkä se mahtava lumimäärä auttoi? Joka tapauksessa tuli heti into hankkia lisää, mutta saa nyt nähdä... :)

  VastaaPoista
 5. Ottaen huomioon, miten upea iso puutarha sinulla siellä Leena on, ei olisi ihme, vaikka ihanat kukkaset jms näkyisivät vieläkin enemmän blogissasi. Jos minulla olisi sellainen puutarha, en varmaan malttaisi edes blogata kun joko möyrisin siellä kukkapenkkejä laitellen tai vaan nautiskelisin näkymistä ;) Joten tuo vaan kukkaloistoa lisää tänne blogiisi.

  Kärhöt ovat kyllä kauniita kukkia!

  Ja osallistun, tietenkin!

  VastaaPoista
 6. Tottakai mukana! Ihana kuva, minä niin pidän sinisista kukista.
  Helteistä viikonloppua, kastelemista riittää.

  VastaaPoista
 7. Haaveilenkin, että meillä olisi joskus kärhöjä kiipeilemässä hedelmäpuiden rungoilla, mutta kesinä 2009 ja 2010 istutetut puut ovat vielä kovin pieniä. Mutta joskus sitten. Keijunmekko on kaunis kasvi!

  VastaaPoista
 8. Askartelin itte, olet mukana.

  Jos istuta alppikärhön vaikka HEDELMÄpuun juurelle hyvään multaan ja riittävän syvälle, sekä muistat kastella sitä iltaisin huoneenlämpöisellä vedellä, se menestyy ympäri Suomen. Lannoitan kanankakkarakeilla joka toinen vuosi. Otaksun, että omatkin aikaisemma tepäonnistumiseni johtuivat liian vähästä kastelusta. Try it!

  Karoliina, siellä etelämpänä jalokärhötkin taitaat selvitä. Lumi auttaa aina kasvien talvehtimista.

  Olet mukana.

  Susa, arvaas missä on nyt viileempää, puutarhassa vai tässä koneella;-) Se on kuin mikä tahansa esitys eli kuvat kertovat eniten.

  Kärhöt ovat parasta mitä tiedän. Tämä kaikki alkoi siitä Minervan kirjasta Ihanat kärhöt...

  Olet mukana.

  Minttuli, siniset kukat sopivat yhteen erityisen hyvin vaaleanpunaisten kanssa, joita suosin paljon, sekä tietysti myös valkositen kanssa. Olen tarkkaan asemoinut niin, että kun juhannusruusut aukeavat monessa kohtaa, samalla katseen vangitsevat myös lukuisat siniset iirispehkot. ja ne punaiset isot unikot...sinisen ja punaisen liittokin on olemassa, ainakin puutarhssa.

  Olet mukana.

  Kiitos samoin! Kastelen osan aamusta, koska muuten en jaksa ja täällä on nyt kaksi koiraa, kun Merin pieni tuli 'hoitoon'.

  Hanna, olet mukana.

  Katja, keijunmekko hurmasi etenkin R:n. Hän oikein pyysi ettei enää krassia vaan keijunmekkoa;-)

  Kun ne nuoret puusi kunnolla lähtevät kasvuun, ne ovat isoja ennen kuin huomaatkaan eli puut ovat vähän kuin lapset: Ne/he ovat isoja/aikuisia ennen kuin ehdit silmää räpäyttää.

  VastaaPoista
 9. Kärhöihin ja helteeseen ollaan täälläkin lumoutuneita. Nyt opinnot on paketissa - olisikin mukavaa lukea jotain ihan muuta kuin opiskelukirjoja. Toivottavasti onnetar suosii minua tässä arvonnassa : )

  VastaaPoista
 10. Voi, pakko osallistua, vaikka omistankin jo tuon ihanan kirjan♥
  ....mutta kun se on nytkin parastaikaa lainassa, saisi lainaaja ihan oman kappaleensa ☺

  Raaskit sitten kuitenkin tuosta luopua ☺

  VastaaPoista
 11. Villa Charme - ihana kirja tällaiselle haaveilevalle "wannabe" -puutarhurille. Kärhöt ovat kyllä minunkin kasvilistani kärkipäässä, tosin pionien takana...

  VastaaPoista
 12. Osallistun mielelläni! Ja kärhöistä haluaisin oppia jotain, haaveilen että voisin istuttaa sen ison kirsikkapuun alle.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Blogissasi vietetään nyt todellista "kaikkien aistien juhlaa" sekä postauksissa että palkinnossa. Mikäpä sen mukavampaa!! Villa charme on esittelystäsi päätellen upea katselu- ja inspiraatiokirja. Peukut pystyyn huomista odotellessa...

  VastaaPoista
 14. Heiiii...Minunkin kärhöni ovat upeasti nupulla, kohta aukeavat! Täällä pohjoisessa tullaan vähän jäljessä, mutta lujaa! Ja Lämmintäkin on, Hellettä! NYt mittari näyttää tuossa tietsikassa että olisi paikkakunnalla +30 juuri nyt! Haaaa...! :)

  Ihana arvonta ;) Jesh Mukaan haluaisin ja kaikki peukut pystyssä.

  VastaaPoista
 15. Erjuska, olet mukana.

  Tämä on lumoava nautinnon kirja. Kärhöt lumoavat minut, helle taas vain muuten sekoittaa pään.

  Pepi, en luovu, vaan ostin! Minä teen lukijoideni eteen mitä vain ja minusta tämä on Ilonan kaikista upeista kirjoista viehättävin♥

  Jos Onnetar suosii, tietnekin lahjoitat toisen...  Olet mukana.

  VastaaPoista
 16. Kiiu, pionit eivät ole mun juttu, koska tapan ne vaihtelunhalullani;-) Ihailen niitä muilla. Jonain suvena, ei ensi suvena, mutta 2013, koko alapuutarhan hedelmäpuutarha on yksi kärhöjen siimes!

  Olet mukana.

  Helena, oma suosikkipuutarhakirjani on Minervakustantamon Ihanat kärhöt. Minulle on kerrottu, että sitä saa vielä. Minullakin kiipeä sekä luumu- että kiriskkapuissa. Myös vanhoissa etupihan mongolianvaahteroissa.

  Olet mukana.

  Tiiti66, nyt taita olla suvifiesta. Mitä vain voi tapahtua...Villa Charme on minulle Ilonan kirjoista ihanin.

  Olet mukana.

  Kikka, on kiva tulla vähän perässä, sillä sitten sinulla kukkii vielä kun muilla ei enää. Meilläkin on nyt +30 varjossa.

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 17. Ihanaa tavoitella tämän kaltaista interiööri-kirjaa, jotain sellaista mitä itse ei raaski hankkia, mutta mitä on taivaallista selailla ja tunnelmoida. Mukavaa myös tällaiset yllätykset, varsinkin näin helteiden keskellä, kun tuntuu että koko Suomi nukkuu tai ainakin nuokkuu.

  VastaaPoista
 18. Osallistun arvontaan. Tuo kirja vaikuttaa todella kiinnostavalta. Tytär sai juuri valmistujaislahjaksi Ilona Pietiläisen Elämää valkoisessa puutalossa. Kaunis ja kaikin puolin ihana kirja.

  Kärhöihin en ole tutustunut, mutta upeilta näyttävät. Meillä on jo yksi aika iso omenapuu (ja toinen pienempi, jonka jänikset melkein saivat syötyä kaikista varotoimenpiteistä huolimatta viime talvena), jonka juurelle kärhöt sopisivat. Kai ne menestyvät täällä Joensuun korkeuksilla?

  VastaaPoista
 19. Arvonnassa mukana :)

  Meidän piha on ihan hunningolla. On asuttu tässä kuutisen vuotta, mutta tähän asti kaikki kesät ovat kuluneet niin lasten ehdoilla, että puutarha on saanut odottaa. Ja näköjään saa odottaa edelleen, koska ensin pitäisi ehtiä vähän ottaa selvääkin kaikista mahdollisista kasveista ja siitä, mikä sopii minnekin :)

  VastaaPoista
 20. Ahle, yllätykset, ainakin sisustukseen liittyvät, lieneät odotettuja.

  Olet mukana.

  Anna Elina, meillä kuoli yksi vanha luumupuu. Istutin sen juurelle kolme kärhöä, jotka nyt tekivät raakista kaunottaren. Kuvittle, miten kärhöjen päät roikkuvat kukkien, kuin virraten alas oksien päistä.

  Alppikärhö menestyy.

  Olet mukana.

  Maija, ensin lasten ehdoilla, sitten koirien. Koirat eivät niinkään viakuta puutarhaan, mutta kyllä sisustukeen. Ihan kaikki ei käy hemmotelluille perheen jäsenille.

  Pääasia, että puutarhastasi tulee mieleisesi.

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 21. Onpa ihana yllätys, osallistun tietenkin arvontaan! :) Puutarhan kukkaloisto sopii erinomaisesti kirjablogiinkin; kirjallisuudessa ja puutarhassa on paljon yhtäläisyyksiä, molemmissa on kerroksellisuutta, rönsyjä ja joskus vähän rikkaruohojakin ;).

  VastaaPoista
 22. Mukana tietenkin! :-)

  VastaaPoista
 23. Uskollinen lukija :-) lähtee myös mukaan arvontaan. Oma blogini on myös muuttunut puutarha-aiheiseksi tällä viikolla :-)

  VastaaPoista
 24. Istutin uuden sinisen alppikärhön männäviikolla pystyynkuolleen terijoensalavan juurelle. Meinasin ensin kaataa koko puun, mutta Villinpihan Sanni sanoi, että saat tuosta hyvän paikan kärhölle. Saas nähdä, miten lähtee kasvuun.
  Romanttisen korituoli juurelle olen suunnitellut vaaleanpunaista kärhöä sinun innoittamana.
  Kärhöt ovat hurmaavia!

  VastaaPoista
 25. Pienen mökin emäntä, ja molempien harrastajilla on aina kiinnostavaa rikkahuohoista huolimatta.

  Olet mukana.

  S., olet mukana.

  Katri, tiedän, sinä Uskollinen;-)

  Olet mukana.

  Tulenkin heti katsomaan.

  VastaaPoista
 26. Irene, Sanni oli ihan oikeassa. Minullakin kasvaa kolme kärhöä kuolleessa luumupuussa.

  Kasvaa hyvin kun illalla kastelet ja vaikka joka toinen suvi vähän lannoitat. En olisi uskonut, että kärhöt pärjäävät näin loistavasti jopa Keski-Suomessa. Toisaalta täällä on yleensä kunnon talvet.

  Tiedätkö, ilmoitin yhdessä postauksessa, että en voi sitä toteuttaa ellen laita kylttiä: Älä istu tähän! Nyt minulla puskee juhanusruusu siitä toisesta korituolista läpi, joten tuksin kukaan enää siihen istuu, eikä ainakaan toista kertaa.

  Vaaleanpunainen kärhö kuulostaa jalokärhöltä. Kerro heti, jos olet löytänyt vaaleanpunaista alppikärhöä!

  On mahtavaa olla kärhöjen viemä!

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 27. Mukana suurin toivein! Kiva kuulla, että joku muukin laittoi Lumikärhöä villiviinin joukkoon. Kiivetkööt nyt yhdessä kisaillen rautaportin ympärille.

  VastaaPoista
 28. Nette, tuplalajike on varmsitus. Neuvoin juuri Merille, että voisi laittaa alppikärhöä ja sitten yksivuotista keijunmekkoa, koska hän háluaa hidän partsille nopeasti köynnöstä. Minulla on jopa heikkokasvuista villiviiniä komeasti kasvavan köynnöshortensia lomassa. Syksyllä villiviini kyllä sitten erottuu.

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 29. Mukana!
  Ja hyvä vaan, että laitat kukkia nyt kun ovat kauneimmillaan. Ei kirjat siitä pahastu :)

  VastaaPoista
 30. Johanna, niin minäkin ajattelen...Kirjaihmisistä aika monet muuttuvat suven tullen puutarhan viemiksi.

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 31. Täytyyhän sitä osallistua.... ja romanttista viikonloppua sinne hienoon puutarhaan....

  VastaaPoista
 32. Minakin ilmoittaudun mukaan :).

  VastaaPoista
 33. Leena, kiitos samoin teille!

  Olet mukana.

  Tuula, olet mukana.

  VastaaPoista
 34. No hep, ehdin mukaan minäkin!

  Huh huh hellettä, mutta onneksi meren rannassa tuulee...

  VastaaPoista
 35. Mukana ollaan !

  Minusta tänne sopii hyvin puutarha-asiaakin. Ja teidän puutarhanne on upea, kyllä sitä sopii esitellä.

  Suvista viikonloppua sinne ! :-)

  VastaaPoista
 36. Kyllä kärhöt on NIIN kauniita ja arvonnat mukavia, siis joukon jatkoksi sinne!

  VastaaPoista
 37. MUkana tietenkin minäkin,vaikken puutarhaa omistakaan...

  VastaaPoista
 38. Anne, olet mukana.

  Niinpä, muistan merihelteen: Siinä on mukana tuulen armo.

  Petriina, olet mukana.

  Minusta tyyliin 'kirjoja ja elämää' on sopivaa.

  Kiitos samoin sinulle!

  Mummeli, ne ovat.

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 39. Ja minäkin mukana :) Kärhön kukkia pukkaa meilläkin jo monesta paikasta ja mitä Villa Charmeen tulee - hyvästä sisustusmausta vasta haaveilen.

  VastaaPoista
 40. Mirka, ensin vaikka puutarha, sitten muu...ainakin minulla nyt, kun tälläkin hetkellä on kaksi niin eritahtista koiruutta täällä.

  Istutin nyt sitä valkoista särkynyttä sydäntä, mutta onneksi vielä vain kukkapenkkiin. Pienet, liikuttavat taimet, jotka voivat yllättää...

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 41. En ole ehtinyt paljon lukea, kun puutarhahulluus on jälleen iskenyt.

  VastaaPoista
 42. Hauskaa Leena! Siis kiva arvonta-ylläri ja osallistun. Teen ihan pöljän testin tästä itselleni...visualisoin kirjan itselleni aarrekarttamaailmassani, jos se vaikka toimii :) :)

  Mulla on kärhökammo - viimeksi yritin viimekesänä ja heti iski lakastumistauti ja se oli menoa sitten. Tämä toistuu kaikilla jopa alppi- ja kiinankärhöllä...olen varmaan visualisoinut tämän ongelman itselleni eli kun en luota kärhöihin niin ne eivät luota sitten minuun ;)

  VastaaPoista
 43. Aarre, täällä sama meno päällä. Suloinen hulluus!

  Olet mukana.

  VastaaPoista
 44. Sari, sinä olet todellinen optimisti;-)

  Lakastumsitauti? Et saa kertoa minulle tuollaista...nyt sinä visualisoit sen minulle, joka juuri olen kehunut, 'miten hurmaavaa nyt on' ja 'kärhöt ovat parasta, mitä tiedän etc.' Tee joku pelastusloitsu mulle!

  Kun luin sen Atenan kirjan Rakastan sinua kuolemaasi saakka, tajusin, että ajatuksen voima on valtava.

  Olet mukana (jos mun kärhöt eivät ole aamulla kuolleita;-)

  VastaaPoista
 45. Sovitaan Leena, että siihen lakastumistautiin on salainen estotaika: sinun on välittömästi juostava kolmesti jokaisen puutarhan kärhösi ympäri ja tämä on suoritettava ilkosen alasti - muuten se ei valitettavasti toimi :):)

  VastaaPoista
 46. Sari, olen juuri tullut suihkusta ja siis olen alasti. Minä lähden nyt. Otan tällaiset jutut ihan tosissani. Olet nyt mukana arvonnassa;-)

  VastaaPoista
 47. Jatkossa olen ehkä hieman varovaisempi...

  VastaaPoista
 48. Suosittelen...Kaupunki on tehnyt hakkuita meidän hedelmäpuutarhan takaisessa metsässä ja istuttamamme kuusi- ja tuurenpihlaja-aidanne on vielä aika vaatimaton. Siellä on nyt naapureilla ihmettelemistä...olivat pihalla syömässä. VIISI kärhöjä kantavaa puuta kolmasti eli VIISITOISTA kierrosta. Huh-huh, sun kanssa voi mennä henki. Olet salavaarallinen nainen!

  Nyt kyllä otan jäätelön ja dekkarin. Mikä suloinen yhdistelmä...

  VastaaPoista
 49. Ihana miniarvonta : ) Ja voi miten kauniit kärhökuvat...
  Meillä kuoli tavallistakin tavallisempi vanha alppikärhö, ihan mystisesti. Nyt tässä vielä katselen, viitsisikö ostaa uutta vai jokun ihan toisen köynnöksen.
  Sen sijaan vanhat loistokärhöt ovat nyt hyvässä kasvussa.
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 50. Vielä minä ehdin mukaan arvontaan! Ihailin tätä kirjaa jo aikaisemmin blogissasi ja olen kirppareilta yrittänyt katsoa yleensä sisustuskirjoja, mutta ne ovat hinnoissa sielläkin!

  Kohta alkaa Leena minullakin tapahtua, laitan sulle mailia huomenna! Sen verran vihjaan, että onnistuin! Mutta kyllä tämä bloggaaminen alkaa käymään jo työstä - saa nähdä meneekö koko yö...

  VastaaPoista
 51. Pakkohan tähän on osallistua, vaikka en kovinkaan vahvasti usko onneeni tässä arvonnassa, kun viime arvonnasta tuli päävoitto! :-) Kiitos vielä niistä kirjoista!

  VastaaPoista
 52. Sari, olen nyt itsekin näistä aivan hämmennyksessä...ja kuvittele viidessä puussa.

  Loistokärhöt kuuluvat jalokärhöihin...olen kahdesti kokeillut ja talvi vei. Sinä asut etelämpänä.

  Köynnöshortensiat ovat myös hurmaavia...

  Olet mukana. Ja mukavaa viikonloppua!

  Sara, olet mukana.

  Tiedän, mitä tarkoitat. Ja nytkö sinä vasta huomaat, että tämä käy työstä;-) Vasta edellisyönä luin aamukolmeen eikä se ole vallan tavatonta.

  Toivottavasti kaikki menee hyvin...Tekniikan kirot ovat kauheita. Odotan meiliäsi...

  Olet mukana.

  Absolutely white, ei sinua viime arvonnan onnen takia diskata;-)

  Ole hyvä. Ja olet mukana.

  VastaaPoista
 53. Mielettömän kauniita nuo kärhöt, ne ovat vielä meidän pihaan hankkimatta, mutta olen katsellut niin monessa pihassa, että pakko niit on ostaa, hyvä paikkakin on jo valmiina ♥

  VastaaPoista
 54. Sarppu, kiitos! Ja ehdottomasti kärhöjä♥

  VastaaPoista