torstai 16. kesäkuuta 2011

AJATTELIN LUKEA SUVELLA MUUTAMAN VANHAN KIRJAN, MUTTA...

Ajattelin lukea suvella muutaman vanhan kirjan, mutta nämä kirjat sinisellä pöydällä kulkevat väistämättä mukana. Edellissuvena luin, kun Päämies oli kesken loman työmatkalla, kuin kuumeessa yötä päivää vuosikymmenien jälkeen Mika Waltarin Sinuhea vain todetakseni että Sinuhen ja Waltarin taika on ikuinen. Viime suvesta muistan sen, että oli sietämätön helle, mutta onneksi meillä on viileämpiä huoneita alakerrassa ja vetäydyinkin sinne kera koiruuteni ja aivan minulle uuden kirjailijan eli luin kaksi kirjaa Paul Claudelilta. Kiitos Sinä Ihanainen, jota en enää muista, kuka olit ja jonka blogista löysin Claudelin Varjojen raportin ja Harmaat sielut. Sietämätön ajatus, että en olisi löytänyt Paul Claudelia!
Ajattelin tänä suvena lukea näiden kahden kirjapinon lisäksi uudelleen Joanne Harrisin Appelsiinin tuoksun sekä myös uudelleen Maeve Binchyn Tulikärpästen kesä taikka Ystävyyden piiri. Sen lisäksi himoan lukea Alice Walkerin Häivähdys purppuraa, josta joku on joskus kirjoittanut niin, että vaikutuin. Linkittäisin sekä Claudelin vinkkaajan sekä hänet, joka kirjoitti koukuttavasti Walkerin kirjasta, mutta muistini huonenee suhteessa luettujen kirjojen määrään. Sitten oli vielä joku kirja, jonka keksin kirjablogista, jostain niistä ja kommentoin, että 'tämän luen suvella'! Mikähän se kirja mahtoi olla?

27 kommenttia:

 1. Leena, oletko sinä lukenut Jeanne Wintersonin Majakanvartijan? Sain sen juuri päätökseen tänään ja olen hurmaantunut. Sinä, meren ystävä voisit kirjasta pitää. Sopisiko, mahtuisiko kesään. Pinosi on kyllä aika vaikuttava.

  Raahasin jälleen aimo kasan itse kirjastosta ;)

  VastaaPoista
 2. Valkoinen kirahvi, voin yrittää. Kiitos vinkistä.

  Äsken muuten sattumalta selvisi, mikä oli se 4. kirja, joka piti lukea...

  Minulla on sekaisin kirjastosta, lahjaksi saatuja, ystävältä lainattuja sekä arvostelukappaleita. Kesän piti olla vain kirjastokirjoille, mutta kesä on nyt.

  Olen vakuuttunut siitä, että on olemassa sairaus, johon liittyy ylenpalttinen ja hillitön himo kirjoihin.

  VastaaPoista
 3. Taidan kärsiä samasta taudista - vaikka kärsimykseksi se ei ole, nautinnoksi vain.

  VastaaPoista
 4. No, ensimmäisenä ja toisena vuotena yli 100 kirjaa ei tuntunut missään...Otaksun, että kipuraja on noin 80-100 kirjassa.

  Nyt on ollut outo jumi ja yritän purkaa sitä lukemalla kahta aivan erilaista kirjaa rinnakkain.

  VastaaPoista
 5. Olen vakuuttunut, että se sairaus kirjoihin on minullakin ;)

  Aikamoiset pinot sinullakin suveksi ja muutamia samojakin kirjoja odottamassa!

  VastaaPoista
 6. Susa, tämä on ihan mahdotonta;-)

  Suunnilleen tiedän, mitkä samat meillä on. KS pitäisi ja pitäisi, mutta olen edelleen MT:ssä ja teen siinä rinnalla yhtä muuta. Arvaan jo, että sinä teet järkälemäisen KS:n ennen minua.

  VastaaPoista
 7. KS on tosiaan järkälemäinen! Odotan niin jännityksellä Willin ja Sarahin kohtaamista, mutten tiedä, ehdinkö sen pariin edes vielä tässä kuussa..

  VastaaPoista
 8. Ah, arvaapa mikä kokemus oli ensin lukea Häivähdys purppuraa (silloin kai kolmannen kerran), katsoa leffa -ja lopulta New Yorkissa Broadwaylla katsoa se musikaalina!! Hyvin suunniteltu ja hyvin toiminut kokonaisuus, musikaalista sai eniten irti näin -ja se olikin kokemus jota olen suositellut KAIKILLE! Viimeiset pari vuotta se on vaan tainnut olla koko ajan kiertueella ympäri USAa, olisin jo itsekin käynyt muuten katsomassa sen toistamiseen ☺
  Mutta menen vielä...☺

  Katselin äsken juuri viimeisen kahden vuoden tilauksia Bookplussalta kun tein tilauksen (taaaaas), ei ihan mitätön summa, ja jatkossa vaan summat suurenee kun ei enää saa Tammelta ja WSOYltä suoraan tilattua kuten aiemmin, menivät ja myivät pois, perhana!

  Jotta samaa tautia, ei toki n o i n pajana ☺

  VastaaPoista
 9. Mulla on myös tuo sama kirjoihin liittyvä sairaus. Se ilmenee eritoten kirjastossa, kuten taannoin blogissani kerroinkin. Kirjakaupoissa olen saanut pidettyä oireet aika hyvin kurissa, kun ei kerta kaikkiaan ole rahaa ostaa kirjoja, mutta kirjastossa sitten iskee päälle sitäkin pahemmat oireet.

  Vakuuttavat kirjapinot sulla kyllä on. Mutta mikä onkaan sen mukavampaa kesähuvia kuin kirjojen lukeminen. Etenkin, kun yöt ovat valoisat ja päivällä voi lukea ulkona.

  VastaaPoista
 10. Susa, sama täällä. Mikä helpotus kuulla, että sinäkään et vielä;-)

  Pepi, sinä se jaksat minua aina vain yllättää, mutta sellaisa kaksoset ovat (se synttäriyllätysfilmikin oli kaksoselta). Ensinnäkin en ole ymmärtänyt sinua niiiin kirjalliseksi, luulin, että muuten vain tykkäät mun bloigista ja minusta;-) Ja sitten tämä niin paljon puhuttu kirja.

  Sinulla oli juuri oikea järjestys, sillä kirja ensin. Tuo Broadway-kokemus oli varmaan kuin kultaus koko jutulle. Ikimuistoinen.

  Meidän ystävien piti päästä katsomaan Cats Lontooseen...ja me oltiin menossa Italiassa ollessamme La Scalaan, mutta minä halusinkin tehdä sitten jotain muuta, vaikka siellä asuva ystävämme olisi tarjonnut koko lystin. Vähän on kaduttanut, mutta siinä oli silloin kaikenlaista...Siltikään Aida ei ole suosikkioopperoitani.

  Bookplus on hyvä! Ja leffat tilaan CDON.COM. Olethan nähnyt sen mainoksen;-) Mikä ihme se biisi siinä on...

  VastaaPoista
 11. Anna Elina, muistan, miten monta kirjaa sinä kirastosta bruukaat hamstrata...Minä ajattelen siinä kohtaa, että en ehdi, en ehdi ja pidän luvun 10:ssä. Se on mun rajani. Nämä kaksi kasaa koostuvat monista lähteistä.

  Juu, suvella sitä luulisi ehtivän lukemaan muulloinkin kuin yöllä...

  VastaaPoista
 12. Olen aika hyvä ohittamaan KAIKKI mainokset, kun katson melkein kaiken boxin kautta -eipä tule mieleen ☺

  Sinuhe on muuten kirja jonka sain poikani kummisedältä lahjaksi upeana nahkaselkäpainoksena aivan viimeisilläni, silloin luin sen ensimmäisen kerran -sen jälkeen noin viiden vuoden välein. Nyt pitäsi ottaa taas Valtakunnan salaisuus lukuun, sen edellisestä lukukerrasta on aivan liian kauan ja se on omalla tavallaan aivan yhtä upea kuin Sinuhe!!

  Voi vitsi, oliskin aikaa lukea niin paljon kuin tahtoisi, en ymmärrä mihin tämä aika menee!!
  Lomalla (5vkoa) aion olla ainakin viikon kaikkien tavoittamattomissa ja LUKEA!

  Juu, tykkään sinusta muutenkin ☺
  Luulenpa, että livenäkin tykkäisin☺

  VastaaPoista
 13. Siis ostamme elokuvia. Meidän la ilta: leffa, rasvaisia juustoja, rypäleitä, punaviiniä;-) Suvella hiukan eri, mutta on minulla nytkin yksi filmi jemmassa, uutus.

  Turms kuolematon on yhtä hyvä kuin Sinuhe. Tein lukiossa kaikki esitelmäni Turmsista! Käänsin siitä jopa alun ja lopun englanniksi enkun tunnin esitelmän takia.


  Pepi, sanoit taikasanan: tavoittamattomuus. Sillä saa aikaa lukea. Se on ainoa keino.

  Kiva juttu;-)

  Niin minäkin luulen. Kaksi hillitöntä naista, joista toinen on joskus tosikko...,mutta vain hetkellisesti.

  VastaaPoista
 14. Voi mahoton sinun kirjapinojasi.

  Luen kyllä mielelläni, nyt löysin hyllystä vanhan Väinö Linnan kirjan: Musta rakkaus. Aika mielenkiintoinen, teksti hieman vanhahtavaa,painovuosi 1957. On isoisäni itselleen singneeraama.
  Aika erilaista Linna, mihin olen tottunut.
  Ps. Vastasin sähköpostiviestiisi.

  VastaaPoista
 15. Ainakin minä luin taannoin tuon Häivähdys purppuraa ja tykkäsin :) Jotenkin luulen, että tässä kohtaa makumme saattaisivat osua yksiin!

  VastaaPoista
 16. OI, onpa siellä monta hyvää kirjaa odottamassa kauniilla pöydällä! Ja Häivähdys purppuraa tosiaan on upea. Aion lukea sen vielä englanniksi, sillä käännös ei ihan vakuuttanut. Kirjasta tehty elokuvakin on Elämys!

  VastaaPoista
 17. Kiva että Perhoskerääjä palautui mieleen :). Olen itse alkanut kirjoittaa muistiin lukuvinkkejä sen kirjaston otsikon alle, josta kirjat löytyvät, muuten olisin ihan hukassa!

  Kirjoitin Walkerin Häivähdys purppurasta Piiat-postaukseni yhteydessä ja linkitin Ahmun hienoin arvioon Vinttikamarissa-blogiin, voisiko se olla Ahmu jonka kirjoituksen perusteella innostuit kirjasta?

  Nyt tulin kyllä aika uteliaaksi, että mikä järkälemäinen KS ;)

  Tulikärpästen kesä ja Ystävyyden piiri ovat suosikki-Bichyjäni; pidin todella paljon myös romaaneista Ei aina käy niin ja Unelmien kaikuja.

  VastaaPoista
 18. Houkutteleva pino! Paljon tuttuja kirjoja ja paljon uusia - kuten pitää ollakin. :)

  Huomasin, että sinulla on pinossasi Rakkaus on saari. Pidin siitä kovasti ja nyt tosiaan odotan saavani Tyrskyt, jota melkein kaikki ovat kehuneet vielä paremmaksi.

  Se Walkerin kirja on kyllä hyvä! Minulla sen lukemisesta on aikaa jo liki 20 vuotta, joten olisi ihanaa, jos vaikka sinä lukisit sen uudelleen ja toisit kirjat tunnelmat mieleeni.

  Lukuisaa ja lempeää kesämieltä!

  (MT:tä parempi samaan aikakauteen liittyvä romaani on tuo Paluu Rivertoniin.)

  VastaaPoista
 19. Mihinkähän eilinen kommettini on taas kadonnut.

  No ihastelin tuota sinun kirjapinoasi.
  Itse löysin kirjahyllystä vanhan Väinö Linnan kirjan:
  Musta rakkaus.
  Hieman erilaista Linnaa ja teksti hieman vanhahtavaa. Painovuosi on 1957. Singneeraus kertoo, että se on isoisäni aikanaan ostanut.
  Viime kesänä kahlasin läpi Anna kirjat.
  Löysit varmaan sen s.postin.

  VastaaPoista
 20. Hanne, niin...ihan mahotonta;-)

  Muistan vain kuulleeni tuosta Linnan kirjasta, mutta en ole sitä lukenut. Silloin joskus...Waltari vei kaiken, kaiken.

  Kiitos meilistä ja vastasinkin jo. Sun viesti pääsi minulta vahingossaq kahteen kertaan, joten poistan tuon toisen.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 21. Ahmu, kiitos suosituksesta! Minä muistan erään muunkin, jossa kirjamakumme kohtasivat...

  Karoliina, niin, mutta minä olen sairastunut yhteen kuolemansynneistä kirjojen kera...tosin sitten jaan niitä muille - luettuani.

  Kiitos suosituksesta! En muista kenenkään moittineen Walkerin kirjaa.

  VastaaPoista
 22. Maria, nimenomaan perhoskerääjä, kiitosP

  Mun lukuvinkit itselle vaeltavat post it -lapuilla, mikä ei ole mitenkään varma systeemi;-)

  Saattoi olla Ahmu Walkerin kohdalla, mutta kuka minulle kertoi Paul Claudelista...

  Luen nyt järkälemäistä MT:tä, josta sinä saattaisit pitää, mutta KS ei ehkä ole sinun kirjasi ellet pidä dekkareista. Susa ja minä tehdään samat merkittävät dekkarit ja KS on erään kuuluisan dekkaristin nimikirjaimet ja häneltä on tullut uusi massiivinen teos. Näet sitten;-) Yhden pisteen vihje, olen postannut tästä NAISdekkaristista.

  Binchyltä pidin myös Hopahäistä, mutta sen olen lukenut jo muutamaan kertaan eikä siitä ole kauaakaan. Binchy on hyvä, kun on vedossa.

  VastaaPoista
 23. Hello Antonio!

  Thanks.

  Have a nice weekend!

  Leena

  VastaaPoista
 24. Oliskin kiva tietää montako kirjaa lukee vuodessa.Kymmeniä, mutta varmasti ei lähellekään sataa. Elämä ilman kirjojen tuoksua, sivuja ja kirjainten soljuvaa menoa olisi tylsää.

  VastaaPoista
 25. Lukemattomien kirjojen pino kasvaa minunkin pöydälläni. Nyt ei millään malttaisi jäädä paikoilleen, kun kesän huuma koskettaa niin syvältä sielua. On lähdettävä ulos puutarhaan, metsään ja rantaan. On ihanaa elää kesää.

  VastaaPoista
 26. Birgitta, eihän niitä ennen blogia laskenut, mutta koska haluan pitää yllä Leena Lumi Kirjastoa, se tulee väkisinkin tehdyksi.

  Sata kirjaa on liikaa. Yirätn vähentää, mutta en ole vielä onnistunut. Toisn nyt otin sykysyksi vähemmän ja ehdottomasti harkitummin.

  Unelma, siitä ne eivät mihinkään karkaa. Se on tosi, että nyt lukeminen ei ole sama kuin muulloin. Minä olen niin kiinni kaikissa kasveissani ja erikoisissa kokeiluissani ja odotan kesävieraitani etc. En malttaisi, mutta en lopeta vielä...Suomen suvi on niin uniikki, että se on tehty elettäväksi - täysillä.

  VastaaPoista