Ruokatoimittajien hurmaavassa Kakkujen kuningattaret kirjassa kuvaajana toimi paras ruokakuvaaja ikinä eli Sami Repo. Mutta Samilta oli myös resepti Pappilan hätävarakakkuun, jonka tässä Samin luvalla nyt julkaisen:
"Kakku on muisto Talkkunan-mökiltä Saimaalta, jossa vietin kesiä lapsena. Kun "muutin" mökille, lihoin siellä 5 kg, ja äiti ei meinannut tuntea, kun tulin takaisin kotiin. Nyt maailma viskoo eteenpäin, ja kakkuun on tullut vääntö Brooklynin suosikkiravintolan cocktailista, ehkä ympyrä sulkeutuu, koska nykyään muutan talvisin Yhdysvaltoihin ja Suomeen palattuani huomaan vaatekoon pienentyneen yhdellä numerolla..."
noin 8 annosta
15 viipaletta tiikerikakkua
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl manteleita
3 dl mustikoita
Marinoidut raparperit
8 dl raparperia kuutioituina
1,5 dl pohjoiskarjalaista luomuhunajaa
0,5 dl vettä
1 kanelitanko
1/2 vaniljatankoa
3 rkl mantelilikööriä
Tee ensin tiikerikakku, tai valmista hätävarakakku kahvikakkujämistä.
Valmista sitten marinoidut raparperit. Mittaa kattilaan raparperinpalat, hunaja, vesi, kanelitanko ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta liemi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia, kunnes raparperinpalat ovat pehmeitä. Jos hilloke kuivuu liikaa, lisää joukkoon vettä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko ja vaniljatanko hillokeen joukosta. Sekoita joukkoon likööri. Hilloke saa olla hyvin valuvaa, silloin se kostuttaa kakkupalat parhaiten.
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Paahda manteleita kuivalla pannulla 2-3 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.
Lado ison sylinterinmuotoisen kulhon pohjalle kolmasosa kakkuviipaleista. Valuta päälle kolmasosa kermasta, paahdetuista manteleista ja mustikoista. Tee samoin toinen ja kolmas kerros. Anna mehevöityä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Kiitos Sami♥
*****
Ruokakirjat Leena Lumissa
Ai jestas mikä herkkupala, ja voih..miten kaipaankaan, ihania, kotimaisia mustikoita...tuoreena.
VastaaPoistaLeenalle aurinkoista pääsiästä.
Tuija, älä muuta virka! Meiltä loppuivat mustikat jo ennen joulua. Tulevana suvena täytyy olla ahekrampi;)
PoistaKiitos samoin sinulle!
Varmasti hyvää, ainakin näyttää siltä. Hyviä kuvia tuo Sami Repo todella ottaa.
VastaaPoistaLueskelen blogiasi Thaimaassa, olemme vuorotteluvapaalla ja kiertelemme Aasiaa. Kirjoitan siitä myös blogia, jos haluat kurkata.
http://irtiarjesta.blogspot.fi/
Hyvää pääsiäistä :)
Vanilja, kokeilen heti kun ehdin. Tuo kuva on hauska ja tietenkin myös taidokas.
PoistaOoooh, olet siellä, minne monet ystävistäni suunnittelevat vapaavuosiaan. Tulenpa käymään...
Kiitos samoin sinulle!
Ihastuksen huokaus. Mikä kakku, mikä kuva!
VastaaPoistaSuloisinta pääsiäistä sinulle, ellei näissä merkeissä enää "kohdata"! <3
Annika, älä muuta sano. Minulla olisi just tuollainen lasimaljakin. Ja nuo kynttilät ovat niin must;)
PoistaKiitos samoin sinulle♥