torstai 12. syyskuuta 2013

Juustoinen lohilaatikko


Runsaan grillaamisen väliin voi tehdä välillä jotain uunissa muhivaa. Valmistamme tänään Sarpun juustoisen lohilaatikon.

n. 2 kg perunoita

n. 500 g lohta

2 sipulia

1 pkt Koskenlaskija sipuli-ruohosipulisulatejuustoa

2 dl Kolmen juuston kermaa

1 dl ruokakermaa

1 dl maitoa

1 kananmuna

1 tl sitruunapippuria

2 tl suolaa

korppujauhoa

voinokareita

Siivutetaan perunat, suilaloidaan kala, leikataan sipulit renkaiksi ja leikataan Koskenlaskija pieniksi paloiksi. Laitetaan vuokaan vuoronperään kerroksittain perunoita, kalaa ja sipulirenkaita sekä Koskenlaskija sulatejuustoa. Sekoitetaan kermat, kananmuna ja maito sekä mausteet ja kaadetaan perunoiden päälle. Ripottele päälle korppujauhoa sekä voinokareita ja paistetaan 180 asteessa vajaa puolitoista tuntia kunnes perunat ovat kypsiä.

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

12 kommenttia:

  1. Vesi kielellä jo lukiessa. Täytyy ensi viikolla toteuttaa. Kiitos Sarpulle ja Sinulle.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimon mami, niin minullakin. Tällaiset ruoat ovat helppoja ja herkullisia. Ole hyvä.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Kelpo arkiruoka ja hyvää!
    Kiitos ohjeesta!
    Nyt ei ole lohta, mutta syödään tänään kaalilaatikkoa, menettelee sekin.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, juuri niin. Arki on joskus parasta ja arkiruoka myös.

      Ole hyvä.

      Meillä oli viime viikolla kaalilaatikkoa ja tein sitä tosi paljon. Kestää muuten hyvin pakastamisen, kuten se omenapiirakkakin, joten kiitos vinkistä: Meillä on nyt niitä pakastimessa MONTA;)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  3. Jestas kun hyvännäköistä eikä edes kamalan monimutkaista valmistaakkaan, Kokeilemisen arvoista .

    oikein hyvää syyskuista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, nimenomaan: Herkullista ja helppoa. Suosittelen!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  4. Nami,en kauheasti pidä laatikoista mutta tämä kyllä varmaan on hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, mutta minä pidän. Oikein himolla haudutan laatikkoruokia ja teen kerralla paljon ja pakastan sen, mikä kestää hyvin pakastamista.

      Poista
  5. No nami, nyt pistit herkun nokkani eteen,kerrassaan hyvänoloista ja menee mun do listalle.
    Jos laittaisin ens viikonloppuna kun tytär tulee miehineen kaukaa.
    Ihkua iltaa sinulle Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijastiina, niin minustakin. Sarpun blogissa on tällaista paljon lisää.

      Minä teen sunnuntaina kun tytär myös sapuu kaukaa (ja noutaa koiruutensa) erästä hänen lapsuuden herkkuaan, jonka tuon myöhemmin blogiini. Hyvin yksinkertaista, mutta ah, niin herkullista.

      Kiitos samoin, ihqua iltaa sinullekin!

      Poista
  6. Voisko kuitenkin laittaa vuokaan tuoretta tilliä? Se kuuluu kyllä lohilaa
    tikkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, totta totisesti voi.laittaa tilliä! Käytän itse tilliä reippaasti jouluna Leenan valkospuli-yrttisilakoissa. Basilika ja tilli, niiiden kanssa voi loihtia hyvää. Muuntelen itse reseptejä kun itselle teemme ihan miltä tuntuu. En voi olla mainostamatta tätä maailman parasta lohilaatikkoa Lohilaatikko - herkullinen, helppo, tuunattu. Me aiomme huomenna vielä grillata lohta ulkona, mutta sisällä syömme. Anonyymi, annan sinulle kultaisen ohjeen; muuntele ihan miltä tuntuu. Tooivottavasti maistuu♥♥♥

      Poista