8 broilerin rintafilettä, naturel
2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
voita ja tilkka öljyä ruskistamiseen
3,3 dl ruokakermaa
4 tl dijon sinappia
4 tl currya
paprikajauhetta
3 punaista omenaa lohkoina
Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumemna voi ja öljy pannulla. Ruskista fileet. Sekoita ruokakerma, mausteet ja sinappi keskenään ja kaada matalaan uunivuokaan. Nosta fileet vuokaan.
Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja anna paistua 15 minuuttia.
Pese omenat ja poista siemenkodat ja lohko omenat viipaleiksi. Paista ne nopeasti voissa pannulla ja lisää uunivuokaan broilerfileiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia.
Tämän vuokaruoan oheen Arleena asetti tarjolle arborioriisiä ja vastapoimittuja papuja. Mekin keitämme arborioriisiä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä tarjottavaksi broilerfileiden kera, mutta papujen sijaan meillä on jälleen maailman terveellisistä salaattia eli capresea, johon olemme koukussa. Salaatin on listannut maailman terveellisimmäksi Sinikka Piippo kirjassaan Puhdasta ravintoa.
Guten Appetit!
Ruokareseptit Leena Lumissa
Hyvältä kuulostaa. Mulla oli "ennen vanhaan" saman tyylinen resepti ja annoin sen Suomeenkin tyttöystävälle, mutta siihen aikaan Suomesta oli vaikea saada broilerin filettä, joka ei olisi ollut marinoitu, mutta ilmeisesti nykyään saa.
VastaaPoistaAllu, niin minustakin. Niin, kuvittele nyt, mitä kaikkea täällä oli joskus vaikea saada...
Poista(Tänään Hesarissa ruoan hintavertailu Saksa-Suomi ja se oli niin totta. Kävin reissulla muutaman kerran ostamassa jogurttia, suklaata yms. ruokakaupasta Saksassa ja Itävallassa ja muistin taas, mikä oli yksi syy, että niin viidyimme vuosia sielläpäin. Minua risoo kun jortut ja leipä ovat niin paljon kalliimpia täällä. Vain sipsit olivat paljon edullisempia Suomessa, mutta kuka niitä edes syö.)
Ihanan näköinen vuoka. Oikein sopiva syksyioseen viikonloppuun!
VastaaPoistaMummeli, ja helppo. Nyt alkaa kyllä ajatus mennä uuniruokiin.
PoistaHerkullista, kiinnostaa.
VastaaPoistaLöytyykö ruususuolaa norm .marketeista?
Voisin kopasta tätä.
Seijastiina, niin minuakin.
PoistaOtaksun, että löytyy. Piti muuten eilen tarkistaa juuri se juttu, mutta oli niin monta kauppaa, että unohtui muutama asia.Minä harvoin suolaan, sanon omissa ohjeissani mitä vain;), mutta sen sijaan meillä on aina pöydässä sormisuolaa, jota jokainen voi valintansa mukaan ripotella ruoan joukkoon.
Uskonpa, että Arleena vastaa tähän kohta.
Reseptit on sama kuin runot: Ne on tehty kiertämään!
Siejastiina, katso Arleenan vastaus alla.
PoistaNäyttipä se edelleen herkulliselta. Mikä parasta se syntyy suht nopeasti. Minäkin valmistin sen uuniin vasta, kun vieraat olivat tulleet. Ja ohje on helppo puolittaa syöjien määrän mukaan.
VastaaPoistaTäältä ostin ruususuolaa K-ryhmän City Marketista (Himalajan ruususuola) ja on sitä S-ryhmän Prismoissakin ollut.
Turussa sitä oli Ruohonjuuri-kaupoissa.
Arleena todella hyvä kuva! Kiitos tiedosta, vinkkaan tuon Seijastiinalle.
PoistaSattuipas sopivasti, että tänään on broileria tarjolla ja omenoitakin vielä muutama jäljellä. Ihanaa kokeilla tätä reseptiä. =)
VastaaPoistaBirgitta, meillä akika usein, mutta just on kalaviikonloppu ja tietenkin omepiirakkaa ja vaniljakastiketta;) Maistumisiin!
PoistaIhanan kuuloinen ohje, pitääpä testailla, heti kun selviän tästä keuhkoihin linnoittautuneesta flunssasta, aikas lailla on ollut veto poissa. Kokeilin myös yhtä uutta broileriohjetta ja tuli hyvää, laitan ohjeen heti kun toimerrun. Ihana syksy, kun nyt vaan taudit pysyisivät poissa. Ihanaista syksyn jatkoa, nautitaan.
VastaaPoistaSarppu, minäkin aion koklata. Nyt oli kalaviikonloppu joten...
PoistaIhan hirveää tuo sun flunssa: Sitähän on kestänyt jo viikkoja!
Minullakin on jemmassa yksi broileriohje, joka on se eika mikä me ikinä tehtiin ja siitä tuli meidän M:n herkku ja sitä sitten saikin valmistaa usein. Nyt teimme sitä viikolla ja tuli ihan nostalginen olo.
Toivottavasti sulla on jo kuuri päällä. Sisarellani ollut samanlaista ja eiäoily oli jo kuumeeton keuhkokuume...Kiitos samoin sinulle ja paranemisiin!
♥