perjantai 20. syyskuuta 2013

Broilerfileet omenalohkoilla

Nyt kun omenasato on mitä mahtavin siitä riittää soseen ja piirakan lisäksi myös ruokiin, valmistamme tänään Kotona kokataan ja leivotaan -blogin ohjeen mukaan broilerfileitä omenalohkoilla. Tämä Arleenalta 'lainaan' saatu ohje vaikutti herkulliselta ja kuva värisytti mukavasti makuhermoja. Kyseessä helppo uuniruoka, joita erityisesti suosin heti grilliruokien jälkeen. Helppous ja herkullisuus on usein, ei aina, oman keittiöni motto.

8 broilerin rintafilettä, naturel
2 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
voita ja tilkka öljyä ruskistamiseen
3,3 dl ruokakermaa
4 tl dijon sinappia
4 tl currya
paprikajauhetta
3 punaista omenaa lohkoina

Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla. Kuumemna voi ja öljy pannulla. Ruskista fileet. Sekoita ruokakerma, mausteet ja sinappi keskenään ja kaada matalaan uunivuokaan. Nosta fileet vuokaan.

Laita vuoka 225 asteiseen uuniin ja anna paistua 15 minuuttia.

Pese omenat ja poista siemenkodat ja lohko omenat viipaleiksi. Paista ne nopeasti voissa pannulla ja lisää uunivuokaan broilerfileiden päälle. Jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia.

Tämän vuokaruoan oheen Arleena asetti tarjolle arborioriisiä ja vastapoimittuja papuja. Mekin keitämme arborioriisiä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä tarjottavaksi broilerfileiden kera, mutta papujen sijaan meillä on jälleen maailman terveellisistä salaattia eli capresea, johon olemme koukussa. Salaatin on listannut maailman terveellisimmäksi Sinikka Piippo kirjassaan Puhdasta ravintoa.

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

13 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa. Mulla oli "ennen vanhaan" saman tyylinen resepti ja annoin sen Suomeenkin tyttöystävälle, mutta siihen aikaan Suomesta oli vaikea saada broilerin filettä, joka ei olisi ollut marinoitu, mutta ilmeisesti nykyään saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, niin minustakin. Niin, kuvittele nyt, mitä kaikkea täällä oli joskus vaikea saada...

      (Tänään Hesarissa ruoan hintavertailu Saksa-Suomi ja se oli niin totta. Kävin reissulla muutaman kerran ostamassa jogurttia, suklaata yms. ruokakaupasta Saksassa ja Itävallassa ja muistin taas, mikä oli yksi syy, että niin viidyimme vuosia sielläpäin. Minua risoo kun jortut ja leipä ovat niin paljon kalliimpia täällä. Vain sipsit olivat paljon edullisempia Suomessa, mutta kuka niitä edes syö.)

      Poista
  2. Ihanan näköinen vuoka. Oikein sopiva syksyioseen viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, ja helppo. Nyt alkaa kyllä ajatus mennä uuniruokiin.

      Poista
  3. Herkullista, kiinnostaa.
    Löytyykö ruususuolaa norm .marketeista?
    Voisin kopasta tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijastiina, niin minuakin.

      Otaksun, että löytyy. Piti muuten eilen tarkistaa juuri se juttu, mutta oli niin monta kauppaa, että unohtui muutama asia.Minä harvoin suolaan, sanon omissa ohjeissani mitä vain;), mutta sen sijaan meillä on aina pöydässä sormisuolaa, jota jokainen voi valintansa mukaan ripotella ruoan joukkoon.

      Uskonpa, että Arleena vastaa tähän kohta.

      Reseptit on sama kuin runot: Ne on tehty kiertämään!

      Poista
    2. Siejastiina, katso Arleenan vastaus alla.

      Poista
  4. Näyttipä se edelleen herkulliselta. Mikä parasta se syntyy suht nopeasti. Minäkin valmistin sen uuniin vasta, kun vieraat olivat tulleet. Ja ohje on helppo puolittaa syöjien määrän mukaan.
    Täältä ostin ruususuolaa K-ryhmän City Marketista (Himalajan ruususuola) ja on sitä S-ryhmän Prismoissakin ollut.
    Turussa sitä oli Ruohonjuuri-kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena todella hyvä kuva! Kiitos tiedosta, vinkkaan tuon Seijastiinalle.

      Poista
  5. Sattuipas sopivasti, että tänään on broileria tarjolla ja omenoitakin vielä muutama jäljellä. Ihanaa kokeilla tätä reseptiä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, meillä akika usein, mutta just on kalaviikonloppu ja tietenkin omepiirakkaa ja vaniljakastiketta;) Maistumisiin!

      Poista
  6. Ihanan kuuloinen ohje, pitääpä testailla, heti kun selviän tästä keuhkoihin linnoittautuneesta flunssasta, aikas lailla on ollut veto poissa. Kokeilin myös yhtä uutta broileriohjetta ja tuli hyvää, laitan ohjeen heti kun toimerrun. Ihana syksy, kun nyt vaan taudit pysyisivät poissa. Ihanaista syksyn jatkoa, nautitaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu, minäkin aion koklata. Nyt oli kalaviikonloppu joten...

      Ihan hirveää tuo sun flunssa: Sitähän on kestänyt jo viikkoja!

      Minullakin on jemmassa yksi broileriohje, joka on se eika mikä me ikinä tehtiin ja siitä tuli meidän M:n herkku ja sitä sitten saikin valmistaa usein. Nyt teimme sitä viikolla ja tuli ihan nostalginen olo.

      Toivottavasti sulla on jo kuuri päällä. Sisarellani ollut samanlaista ja eiäoily oli jo kuumeeton keuhkokuume...Kiitos samoin sinulle ja paranemisiin!

      Poista