sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Ilona Pietiläinen&Hanne Manelius: Hulivilin Onnenhetket - Juhlia&Sisustusta Lapsille

Ilona Pietiläisen ja Hanne Maneliuksen hauska, pirskahteleva, lasten juhliin ja sisustukseen keskittyävä kirja Hulivilin onnenhetket - Juhlia & Sisustusta lapsille (Docendo 2013) on jokaisen lapsiperheen toivekirja. Kirja myös isovanhemille, jotka voivat itse alkaa järjestää lapsenlapsilleen Hienojen Neitien teehetkeä, Pikku Puutarhurin Juhlia tai Pelottavia Bileitä. Ja sitten juhlien jälkeen voi kirjan kääräistä kaikkein kauneimpaan joulupaperiin ja antaa lasten vanhemmille vaikka joululahjaksi.
Pikku Puutarhurin juhlissa keskitytään pitämään hauskaa askarrellen marjoista puutarhureiden helmiä, leikaten syksyn lehtiin sydänkoristeita, kantaen lasipalatsiin syksyn satoa ja nauttien pöydän antimista. Juhlien kohokohta on tietenkin klassinen omenien metsästys sinkkipaljusta
sekä sadonkorjuun tunnelma, joka tuo juhliin kuin oman uniikin arominsa täynnä kypsien hedelmien tuoksua ja värejä, värejä...
Ai missäkö juhlat pidettiin? No tietysti Lasipalatsissa!
Lännenpäivänä koittaa jokaisen pienen cowboyn tähtihetki, jolloin nallipyssyt on kiillotettu ja Lonely Riderit Aulis ja Pietu ovat valmiita seikkailuun. Mukaan saapuu hevoskärryillään myös Lännenneito Nita, jonka kyytiin pojat liftaavat. Poni vähän määräilee matkan suuntaa, mutta siitä syntyy vain iloa ja naurua, joka saa toisen pojista huokaamaan, että 'ilmassa on rakkautta'. Telttakin rakennetaan ja siellä nautitaan voipaperiin käärityistä eväistä.
Hienojen Neitien Teehetkeä viettävät Hilma ja Venla huvimajassa. Ensin askarrellaan paperilyhtyjä  ja sitten neitokaiset pukeutuvat luumun ja siniharmaan sävyihin ja kietovat hiuksiinsa itsevirkatut pannat.
Tärkeintä lienevät kuitenkin pöydän herkut, joita ovat mm. Cake popsit, Sitruunakakku, Ananasmuffinit, Kahden maun muffinit kuorrutteella sekä Vaaleanpunaiset marengit. Auliisti tytöt tarjoavat kirjassa niin reseptinsä kuin askarteluohjeensa juhlatilan koristeluun.
Halloweenin kunniaksi lapset ovat pyytäneet kunnon Pelottelubileitä ja eikun tuumasta toimeen. Kananmunakennoista rakentuvat lepakkojen rivit kummituspuun oksille, seittikoristeet leikataan mustasta pahvista,  juhlajuomat nautitaan lepakkokuvilla varustelluista laseista ja juoman on Sammakonkutuboolia, jonka valmistusohje löytyy kirjasta. Juhlien tärkeimmät koristeet on tietysti valmistettu kurpitsoista ja niistä on saatu aikaan todellisia pelottelukoristeita.
Hulivilin onnenhetket on sekä juhla- että sisustuskirja. Niin juhlia kuin sisustusta on moneen lähtöön ja makuun. On prinsessahuoneita ja toiminnallisia huoneita sekä jutussa Iloisia ideoita melkein itämaista tyyliäkin ja kaikki itse askarrellen. Yläkuvassa kuitenkin vaikuttava nurkkaus huoneesta, jossa leikkivät Anton, Tor ja Freya. Tyyli on pelkistettyä, mutta värikästä. Kaikki on löytynyt kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksista ja lisäkuvia tähän tyylin ja kotiin löydät kirjasta.

Jääjuhlat on nyt kirjassa oma suosikkini! Tosin kirjassa on monta, monta hauskaa juhlaa, mutta jotenkin vain tässä oli niin turkoosin ja jään hurmaa ja mukaan on päässyt Onni-koirakin, 3 vee, joka on komea Irlanninsusikoira. Juhlat ovat samalla myös Paraskaverisynttärit ja Onnin lisäksi juhlivat Saimi 10 vee ja Fanni 5 vee. Jokainen pieni tyttö haluaa olla jääprinsessa ja nyt se päivä koitti. Lämpö ulkotiloihin saadaan taljoilla, peitteillä ja nuotion tulella. Pöytään on tehty upea kattaus, jossa tarjoiluvatikin on jäästä! Jäisiä ovat myös kristallikoristeet, jotka on värjätty elintarvikevärillä. Onnillakin on itseaskarreltu turkoosi kaulapanta.
Oi!, turkoosi väri pitäisi jäävätä minulta...Katsokaa nyt näitä Jääprinsessojen koristeita ja mikä liitto turkoosilla onkaan tumman hirren kanssa, ruskean kanssa. Koska ollaan Jääjuhlissa on ulos rakennettu kuusen alle maja, jota koristavat tyllikankaat, itseaskarrellut paperitähdet ja vaahtokarkkiköynnökset, joista prinsessamme pitävät eniten. Onni vahtii tyttöjen touhuja...
näiden kalastellessa vaahtokarkkeja ja kääriytyessä isoon peitteeseen ja alkaessa unelmoimaan joulusta...
Olen tuonut Ilonalta jo monta hänen kirjaansa blogiini, mutta vaikka aina kaikkien kirjojen kuvat ovat olleet unelmaisia, niin nyt ne ovat senkin yli. Kuvat on ottanut Hanne Manelius ja ne ovat todella houkuttavia, kuten sisustuskirjassa kuuluukin olla eli tässä kolkutellaan nyt 'parhaat kuvat ikinä' -porteilla.  Ilonan tyyliin kirja on runsaasti pirskahteleva, hullutteleva, runsaasti askartelua tarjoava, Sisustusta on sopivasti, kierrätys on kunniassa ja ruokaresepteissä ei pihtailla.

Minusta tässä on lapsiperheen toivelahjakirja, jota saa hyvinvarustelluista kirjakaupoista sekä Docendon verkkokaupasta. 

*****

Jos tästä nyt heräsi kova halu saada tämä ihana kirja, niin järjestän kirjasta arvonnan. Mukaan pääset kommentoimalla tähän postaukseen kirjautuneena lukijanani ja ilmoittamalla, että haluat osallistua arvontaan. Tarkista, että olet lukijani klikkaamalla auki oikeasta palkistani kohta Jäsenet. Jos löydät sieltä itsesi, niin tervetuloa mukaan arvontaan. Arvonta-aika päättyy sunnuntaina 29.9. klo 12 ja saman päivän iltapäivän aikana Lumimies toimii onnettarena. Muistathan ilmoittaa yhteystietosi ellei sinulla ole blogia. Nyt siis kaikki edellämainitut kriteerit täyttänyt saa yhden arpalipun eli ei tule toista lippua linkityksestä. Ollaan kerrankin vähän juhlatuulella ja säästetään kaikkien aikaa, että jää tilaa elämän juhlille: Puutarhajuhlille, Jääjuhlille, Lumijuhlille sekä tietenkin Hienojen Neitien Teehetkille!


*****

60 kommenttia:

  1. Haluan mukaan,jeeee!
    Kiva kirja, toisaalla blogissa eräässä jo tähän ihastuinkin.

    VastaaPoista
  2. Eiiii! Nyt on tullut tällainenkin. Haluan ehdottomasti osallistua arvontaan. Olen tietenkin lukijasi, kuten tiedätkin (tänä syksynä tulee neljä vuotta siitä, kun tutustuimme :)). Tämä on sellainen kirja, jonka haluaisin, mutta lisäksi on tulossa pari muutakin sisustuskirjaa, joita hyllyyni halajan ja olen antanut itselleni luvan ostaa vain yhden sisustuskirjan koko syksynä.

    (Ja illalla alkaa Sillan 2. kausi, on jo ikävä Sagaa ja Martinia - ajattele, minusta tuli supernälkäinen dekkareille, kun aloin katsoa niitä telkkarista!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ihan must to have! Me molemmat tiedämme, mitä kirjaa me tämän jälkeen alamme odottaa. Sen kirjan kansi on jo nyt kollaasissa, jossa tänä vuonna lukemani kirjat.

      (Arvaa vaan, ettenkö ole markannut Siltaa seinäkalenteriini, kun muistiin ei aina voi luottaa!Ah, Saga ja Martin♥ Onko muuten ikinä tehty näin hyvää jännityssarjaa kuin on Silta: Meitä hemmotellaan. Erittäin hauska kuulla, että sinullekin syntyi into jännitykseen;)

      Poista
  3. Niin ihanat kuvat, että pakko yrittää jospa tänne tulisi, olisi niin hyvä kohde jolöle menisi sitten eteenpäin lahjaksi. kun pikkuisen 4 vuotiaan ikiomaa huonetta juuri sisustellaan.
    Tuo kansikuvakin saa hyvälle tuulelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, no tämäpä tulisikin tarpeeseen ja iloksi!

      Koko kirja on sellainen hyvänmielen teos.

      Olet mukana.

      Poista
  4. Totta kai osallistun, Leena-IhaNainen!
    Ihanaa sunnuntaita sinulle:)

    ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, olet mukana.

      Kiitos samoin sinulle. Aili-IhaNainen!

      ♥♥♥

      Poista
  5. Ihana kirja jälleen! Tietenkin arvontaan mukaan!
    Hyvää syyssunnuntaita ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, eikö vain. Olet mukana.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  6. Suorastaan maaginen kuva valkoisesta kuusesta..kuin sadusta!Jäin ihan tuijottamaan kuvaa, upea upea. Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, onhan tuo aikamoinen kuusikuva: Valmis taulu tai vähintäinkin joulukortti.

      Olet mukana.

      Poista
  7. Leena, ihana oli lukea sinua kommenttisi kirjasta. Halaus täältä Pohjanmaan perukoilta :)
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, ole hyvä♥

      Taikapölyä Muuratsalon saarelta sinne lakeuksille!

      Poista
  8. Minulle, kiitos. Mukana ollaan.

    VastaaPoista
  9. Ihana kirja! Olen innolla mukana :)

    VastaaPoista
  10. Vaikuttaa ihanalta kirjalta. Olen mukana arvonnassa. Aurinkoista sunnuntaita Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erjuska, tämä on. Olet mukana.

      Kiitos samoin Sinulle.

      Poista
  11. Leena,
    Todella mukava kuulla että olet kirjasta tykännyt sehän on paras palkkio minkä tekijät voivat saada
    :-)
    terveisin Hanne Manelius

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hanne!

      Ole hyvä! Joko Ilona varoitti, että saatan syödä turkoosit kuvasi;)

      Poista
  12. Mukana arvonnassa :) Kirja vaikuttaa kiinnostavalta, luulin eka että vain lastenjuttuja mutta näyttäähän siinä olevan paljon muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko, olet mukana. Tässä on siis erilaisia lastenhuonesisutuksia ja lastenjuhlia,mutta myös koristelua itse askarrellen sekä tarjottavia.

      Poista
  13. Mukana ollaan, vaikuttaa tosi kivalta kirjalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KaijaM, millä nimellä olet kirjautunut lukijakseni?Kirja on kiva, hauska, kaunis, innoittava...

      Poista
  14. Huokaus - pakko olla mukana, vaikka jos voitan...mistä saan ajan ja energian näiden ihanuuksien toteuttamiseen. Lapset kun epäilemättä 'tilaavat' näitä kirjassa mainittuja ihania pirskeitä. Tällä hetkellä jo Halloween pyynnöt alkavat olla ajankohtaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nette, annat tietysti kirjan lahjaksi jollekin lapsiperheen vanhemmille jouluna;) Halloweenista ihan innostuisivat ja enhän minä edes paljastanut kaikkia juhlia ja sisustuksia. Keväällä olet taas intoa täynnä....ja sitten sen jälkeen joulu, mutta sitähän me rakastamme, joulua!

      Olet mukana.

      Poista
  15. Onnellisena isoäitinä päätin ottaa osaa arvontaan. Jos onnetar suosii, niin kirja menee joululahjaksi tyttärelleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, olet mukana. Tässäpä tyttärelle mieluisa joululahja.

      Poista
  16. No onpa jälleen yksi ihana kirja :)

    VastaaPoista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  18. Tottakai olen mukana näin hurmaavan kirjan arvonnassa...mikä Onni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, olet mukana. Onni on aivan mahtava tyyppi;) Sisarellani oli samanmoinen.

      Poista
  19. Sullahan on nyt arvontoja! Täytyyhän sitä onneaan kokeilla.:) Näyttää kirjalta jota olisi ilo lukea ja katsella ja sittenvoisin antaa sen eteenpäin lahjaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, niin, mutta pienimuotoisesti. Olet mukana. Juuri niin!

      Poista
  20. Voih, huomasin juuri kuinka paljon sinulla on lukijoita, mutta haluan silti yrittää onneani. Haluasin ehdottomasti olla mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  21. Saako uusi lukija myöskin osallistua arvontaan? :) Olen täällä kyllä ennenkin vieraillut, mutta nyt sitten klikkasin itseni vasta tuonne lukijoihin. Aivan ihana varmasti olisi tuo kirja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilokseni, tervetuloa lukijakseni♥ Olet mukana. Lupaan ihanuutta;)

      Poista
  22. Oi oi, niiiin ihanalta vaikuttaa tämä! Ehdottomasti haluan mukaan arvontaan ja peukkuvarpaatki pystysä täälä istun, et osus arpaonni kohdalle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisax, ja se on juuri sitä ja myös hyädyllinen, sillä paaaaljon vinkkejä, ohjeita, reseptejä etc.etc.
      Olet mukana.

      Poista
  23. Ihanan kirjan arvonnassa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elmiira, olet mukana heti kun laitat yhteystietosi. Tämän kirjan haluan postiin heti maanantaina, joten...

      Poista
  24. Ihana kirja! Mukaan arvontaan täältäkin :)
    millamagia30@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milla M, tämä on. Olet mukana.

      Kiitos yhteystiedoista.

      Poista
  25. OLEN LAPSENMIELINEN JA RAKASTAN LASTENKIRJOJEN KUVIA (JOS EIVÄT OLE LIIAN MODERNEJA), PALJON ELÄIMIÄ JA METSÄN ELÄMÄÄ. OLEN OSTANUT PALJON LASTEN KIRJOJA ITSELLENI IHANIEN KUVIEN JA KAUNNIIN TEKSTIN TAKIA. ONNI-HAUKKU ON IIHAAAA-NA!!! ELI HALUAN ARVONTAAN, KIITOS.
    MUKAVAA PIAN ALKAVAA VIIKONLOPPUA!!
    TERVEISIN PikkuMyy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku Myy, ei täällä ole modernia, vaan maalaishenkistä ja kodikasta eli country&cosy. Arvasin, ettet voi vastustaa Onnia;) Olet mukana.
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  26. Ihanat syksyiset juhlat! Mukaan minäkin siis..
    teija(piste)lento(at)elisanet(piste)fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiti66, olet mukana. Kiitos yhteystiedoista ja kaunista viikonloppua sinulle!

      Poista
  27. Täältäkin uusi lukija ilmoittautuu mukaan! Piti jo aiemmin käydä osallistumassa, mutta onneksi muistin tämän nyt heti aamusta, että ehdin mukaan :)
    lumikkinen2@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumikki tervetuloa lukijakseni♥ Olet mukana. Kiitos yhteystiedoista.

      Poista
  28. Sellaiset juhlat, että minäkin tahdon mukaan. Lastenlasten kanssa voisi tuosta kirjasta varmaan keksiä yhteistä tekemistä ja tuunaamista.
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentoemo, tervetuloa vain! Tässä on ihania juhlavinkkejä sekä paljon askastelua ja filistelyä. Olet mukana.

      Poista