torstai 7. marraskuuta 2013

Keittiön avohyllyjen uudet tuulet

Kesken alakerran remontin olen nyt keksinyt montaa muutakin uutta. Ihan varautumattomana luin 23. lokakuuta Keskisuomalaisesta Päivi Lehikoisen juttua Iloa silmille, jossa haastatellulla perheellä sama intohimo kuin meillä eli tuo italialainen käytännöllisyys, joka on avohyllyt. Mutta haastateltavan hyllyissä oli se ero, että niitä oli paljon enemmän kuin minulla ja ne oli käsitelty kauniin tummiksi. Meidänhän ovat massiivipyökkiset, joille olen 'juottanut' öljyä kerran vuodessa kunnolla saadakseni likaa hylkivät pinnat. Täältä näkyy ennen
Ja tämä on siis nyt. Meillä on neljä hyllyä, jotka kaikki näkyvät jutussa Keittiöremontti. Hyllyjen pituudet ovat 80 senttiä ja 120 senttiä. Vain lyhyemmät näkyvät näissä uusissa kuvissa, sillä toinen pitkistä hyllyistä on vielä käsittelyssä. Kuivuvat vähintäin vuorokauden.
On makuasia, mistä pitää, mutta minä olin niin kyllästynyt noihin vaaleisiin puuhyllyihin. Onneksi Päivi antoi jutussaan tumman värin 'koodin', jolla sisustusjutun hyllyt oli käsitelty: Osmo color antiikki-tammi-puuvaha. Innokkaana maalaajana otaksuin olevani tekemisissä jonkun varsin jähmeän aineen kanssa, mutta se olikin litkujen litku ja lopulta Lumimies armahti minut ja pelasti hyllymme vetämällä niihin vahaa hylly kerrallaan ennen muita remonttihommia aamu aamun jälkeen ja vielä tänäänkin;)
Voitte olla varmoja, että saan nyt olla kilttiä tyttöä, sillä alakerran remonttimme on ollut tavallista haastavampi eikä enää kaivannut mitään lisäjuttuja. Kaiken huipuksi löysin yhden tarjouksessa olevan huonekalun, jolla saamme tähän minun toimisto/kirjastooni palautettua kätevän runkopatjavuoteen, jota olemme usein tarvinneet vierasmakkarin lisäksi. Kyseessä tilansäästäjäihme, jonka esittelen, kunhan se kaikki on saatu paikoilleen. Pienet vieraamme ja hyvin vanhat vieraamme eivät eri syistä ehkä halua käyttää alakerran vierasmakuuhuonetta, joten tuo lisävuode vain on tarpeen. Ja joskus minäkin siihen olen koneen äärestä kirja kädessä jäänyt ja suloisesti nukahtanut toviksi pehmeän huovan alle. Lumimies ilmoitti juuri, että viimeksi mainittu muutos saa odottaa ainakin joulukuulle ja että tänään alkaa saumaus, jolloin joksikin aikaa kulku kellariin, pyykinkäsittelyhuoneeseen etc. on estynyt. Onneksi takkahuoneeseen pääsee toisesta puutarhan puoleisesta ovesta...Siis toivossa on päästä laittamaan kalusteita ensi viikolla. Minkä sille voi jos kaikki sisustusideat puskevat päälle just kun on menossa kotimme kolmas isompi remppa. Jotenkin kaikki ehkä johtuu marraskuusta, jossa on uniikkia taikaansa aromisoida levoton mieli uusille kierroksille. Nyt lähden kuitenkin haravoimaan vesisateeseen. Paljon happea, joka tekee hyvää niin iholle kuin sielulle!

Love
Leena Lumi

Keittiöremontti

Saunaremontti   (Valitan kuvia! Yksikään saunakuva ei anna ulos, sitä mikä meillä on onnistunut remonteistamme parhaiten. Joka lauantai kuulemma huokaisen lauteilla: 'En ikinä jaksa uskoa, että me saatiin tämä saunajuttu aikaiseksi.')

Sisustuskirjat Leena Lumissa

31 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Anne, kiitos. Uskon, että pidät oikeesti. Huomaatko muuten, että muumimukihäkkyrä on lähtenyt vähän lepäämään;)

   Poista
 2. Onpa kodikasta ja nättiä! Tällaiset postaukset kiinnostavat aina, varsinkin nyt, kun ensi viikolla muutamme uuteen kotiin ja kaiken saa pistää uusiksi (budjetin rajoissa tietenkin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, kiitos. Mitä naiset tarvisevat syksyllä: Suklaata ja sisustusta!

   Toivottavasti budjettinne pitää ja saatte mieleistänne. Tärkeintä on saada itselle mieleistä ja siltä minusta tuntuu vieläkin keittiön ja saunaosaston suhteen, alakerrasta en voi vielä tietää, mutta voin toivoa.

   Tee sinäkin sitten juttua teidän rempasta ja sisustuksesta

   toivoo pahasti sisustuskärpäsen piston saanut

   Poista
  2. Siis sanon aina, että 'country&cosy'. Se on mun juttu, joten tuo sun sana kodikas osui ihan kohdilleen ♥

   Poista
 3. Keittiönne ON kaunis ja nuo hylllyt..tykkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, kiitos. Joskus pienikin muutos voi olla enemmän. Tänään saadaan viimeinen pitkä hylly seinälle, joka on valkoinen ja kyllä tuntuu hyvältä;)

   Poista
 4. Teilläkin remonttielämää! =D Hauska keittiö, jotenkin "eurooppalainen", meidän kesällä rempattu keittiö on kyllä aika vastakohta, meillä vaaleaa, harmaata ja mustaa, aika skandinaavista ja pelkistettyä, mutta jota on piristetty kivalla tapetilla ja voimakkaalla lattialla. (Minä kun sain suunnitella, lopputulos on todella lähellä unelmakeittiötäni.) Ja kohta taas jatkuu remppa muualla talossa... Kun sen kerran aloittaa, niin tuntuu ettei loppua näy... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, sanoisin 'valitettavasti' ellen olisi tätä itse halunnut. Nyt saadaan tänään saumausket tehtyä. Eli laattapuoli on yhtä lopun viimeistelyä myöten kunnossa.

   Minulla oli 20 vuotta vain vaalea, mustaa ja kromia eli elin pitkää funkkista, joka vähän näkyy vieläkin olkkarissamme, joten nyt oli erilaisen aika. Pelkistetty tyylikin on mukavaa just kun laittaa vaikka jotain kaunista tapettia ja niitähän tällä hetkellä on. Olemme itsekin tapetoineet osan seinistä ettei kaikki joka huoneessa olisi vain valkoista kiviseinää.

   Tämä talo ei ole meidän rakentamamme, mutta on ollut kotimme jo kohta 30 vuotta ja alkaa olla näköisemme. Sain unelmakeittiöni myös eli pienestä lähdettiin ja saatiin aikaan ihme. Iso ruokapöytäkin mahtuu joko jatkolla tai ilman. Siltä se just tuntuu. R. totesi äsken, että tämähän alkoi vasta 1.10. ja minusta tätä on ollut jo iäisyys...Ensi viikolla jo lattialämmitys päälle ja kalusteet paikoilleen eli ei niin paha;)

   Poista
 5. Minuakin miellyttää nyt taas tumma puu. Pienissä määrissä. Siitä onkin menossa yksi projekti. Ja ensimmäinen asia meidän ensi kesän tulevaan vessaremonttiinkin tuli tänään ostettua. Ehkä myös lattian laatta valittua.

  Luin nyt tuon keittiöremonttisi. Meidän tulevassa talossa ei todellakaan ole unelmakeittiötäni. Olen miettinyt, että saisiko kaapit maalautettua, jolloin voisin jotkut vuodet elää kyökin kanssa ihan hyvällä mielin. Perusteelliseen keittiöremonttiin kun ei ole varaa. Eikä ehkä voimiakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, sitä on takuulla saanut yliannostuksen männyn takia. Meillä sitä riittää vielä täällä kaiken jälkeenkin, mutta osa ovista on saanut luvan häipyä eli vain makkareissa ja ulosmenoissa on enää ovet. Vähemmän puuta, enemmän ilmavuutta.

   Sun todellakin kannattaa ehkä ostaa laatat sieltä, niin saat jotain erikoista. Suomessakin on nykyään varsin huima laattavalikoima, mutta kun reissaa näkee vielä paljon ihanampia. Saunaremonttia tehdessä oli likellä lähtö Decenzanoon, mutta sitten ne lattialaatat saatiin tulemaan sieltä muulla tavalla.

   Kaikki kaapit voi maalauttaa ja maalata. Ennen tätä sikakallista remonttia minä edhin maalata meidän vanhan keittiön kaikki kaapistot. Tarttui hyvin, vaikka oli MDF-levyä kaappien ovien pinnat: Maalasin ekan kerroksen Otita -tartuntapintamaalilla.

   Keittiöremontti on yksi kalleimmista ja myös kustannusarviomme heitti pahasti, sillä nostimme huomaamattamme tasoa koko ajan tyyliin, että 'kun nyt tehdään, tehdään sitten mitä haluamme.' No, ehkä se kuitenkin kannatti...

   Puhut maalauttamisesta, joten eihän siinä mene voimia, vain rahaa. Me tehtiin kaikki itse, paitsi keittiökaapit ja niiden kiinnitys ostettiin. Oltiin tosi puhki ja sitten kun hiukan oli siitä toivuttu, alkoi saunaremppa...

   Poista
 6. Leenalla on ihku keittiö, ihania vaaleanpunaisia juttuja ,yksityiskohtia ja kaikkea ♥
  Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, kiitos. On vaaleanpunaset verhotkin ja astiapyyhkeet, mutta tuohon jäi nyt vahingossa tuo Ikean värikäs;)

   Poista
 7. Tuo teidän keittiönne on niin ihana! Ja se vihertävä' väri niin sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin, siinähän me on yhdessä kokkailtu;) Minusta tuo vihreä on luonnossa aina parempi, mutta niinhän se etenkin sisäkuvissa miltei aina. Kiitos♥

   Poista
 8. Tuo antiikkitammi on hyvä väri, samaa mulla siinä itsetehdyssä olohuoneen pöydässä ja nyt myös matalan tason päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, muistinkin, että se upea pöytäsi on tuota sävyä. Onneksi Päivi kertoi jutussaan tuon vahan nimen ja sävyn, että voitiin ryhytä toimeen.

   Poista
 9. Nyt syksyn harmaudessa on paras aika tehdä remonttia. Keittiötyyliisi sopivat erinomaisesti avohyllyt.
  Meillä WC on loppusuoralla, lavuaarin viemäriputki pitää asentaa ja tammikaappi kiinnittää. Niin ja ne kaakelitaulut ryhmäksi.
  Sinulla kuulostaa olevan aivan just valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, niin mekin päättelimme ja keväällä on kevään kiireensä. Kitos, niin minustakin.

   Sinäkin siis WC-rempassa, odotan kuvia! Me emme muuten ole ainoat;)

   Minulla on sepällä taottavana teline käsipyyhkeille ja totisesti toivon, että hän pitää aikataulunsa.

   Sekä vessan että sen eteisen lattiat sai R. tänään saumattua. Huomiseksi jäi vielä pienen vessan takaseinän korkeakiiltoisten laattojen saumaus. Ensi viikolla pitäisi saada lattialämmitys päälle ja kalusteet paikalleen, joten aikataulu pitää. Tulenkin katsomaan, eikö sinulla missään kuvia rempasta...

   Poista
 10. Voi että, miten on kaunista, tyylikästä ja ennen kaikkea viihtyisää ja kotoisaa!

  Meidänkin pitäisi tehdä keittiöremonttia, mutta vielä ei ole siihen ollut löytynyt paljon energiaa ja innostusta... Mutta vielä senkin aika tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos. Kaikki mitä mainitsit on tärkeää, mutta viihtyisyys ja kotoisuus ehkä ominta minua;)

   Lupaan, että edessä on blood, sweat and tears, mutta lopussa koittaa huima onni, kun istuu siinä uuden keitiön pöydän äärellä hyvin syömässä kynttilöiden valossa ja ulkona sataa puuterilunta....M.O.T.

   Poista
 11. Sinulla on niin ihanan tilava keittiö ja tuo antiikkitammen väri sointuu kauniista keittiökaappienne sävyyn ja noihin kauniisiin laattoihin.
  Loistavia marraskuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos. Keittiö OLI ahdas ja pieni, mutta kun tilasimme sinne mittatilaskaapistot ja poistimme järkyttävästi tilaa vievät kulmakaapit, siitä tulikin meille just sopivan kokoinen. Ostimme myös pöydän, jossa jatkolevy ja nyt mahtuu kerralla syömään kahdeksankin henkeä jotenkin ja kuusi hyvin.

   Ja miten vaaleanpunaisen sopiikaan tuohon salvianvihreään;) Sen näkee erityisen hyvin jutussa Keittiöremontti, jossa Ilonalta ostamani keittiöpyyhe roikkuu vihreää ovea vasten.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 12. Täällä käydessä tuntuu, että kaikki sisustavat ja remontoivat minkä ehtivät - paitsi minä, huokaus. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, kuinka hyvin se pitääkään paikkansa..Olisin ihan mielelläni remontin keskellä, se on lupaus jostain tulevasta ihanasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nette, naiset tarvisevat syksyllä, omenasatokauden (lue: omenapiirakoiden) jälkeen suklaata ja sisustusta!

   Sinä kirit sisustuksessa aina jouluksi. Se on sata kertaa nähty. Tiedän mitä remonttia odotat: Näe siitä unta, niin se muuttuu todeksi!

   Poista
 13. Jos mulla olisi isompi keittiö, niin laittaisin itsekin tuollaisia avohyllyjä. Olisi niin paljon kätevämpää välillä vain ottaa esillä oleva astia hyllyltä, eikä kaivella niitä ovien takaa.

  Olen itse tehnyt pieniä osmocolor maalauksia ja ne onnistuivat oikein hyvin. Tämä nykyinen ruokapöytä hankittiin juuri sellaisena, jonka voi itse vahata myöhemmin. Elämän jäljet saa näkyä ja sitten kun pintaan on kyllästytty, niin uutta pintakäsittelyä vaan tekemään =)

  Ole nyt kiltti siellä. Tietysti olet =)

  Ihanaa viikonloppua teille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, niinpä, se kätevyys. Sain idean kirjasta Toscanan auringon alla, jossa sitä tarinaa ihanasta rappiotalosta ja sen kunnostuksesta. Siinä oli keittiössä paljon avohyllyjä, erialisia pajukoreja etc. ja lihatukki. Muun toteutin, mutta lihatukkia emme tarvineet;)

   Olisi noita voinut laittaa vieläkin enemmän kuin neljä...

   Sinulla on taitelijan käsi! Tuo neste oli niin löysää, että minulla ei tullut sen kanssa mitään ja olen sentään lakannut yhden vanhan pöydän niin, että siitä voi itsensä vaikka peilata. Onneksi R. tuli apuun. Miten VAHA voi olla litkua...Haaveilen just sellaisesta pöydästä sitten kun...saan ensin sen ikkunan yhteen paikkaan.

   Oikein kilttikilttikiltti. Huomenna eletään vain LAUANTAITA (lue sanojen välitkin;) Mieti miten hirveää ellei olisi lauantaita...

   Kiitos samoin sinulle & co ♥

   Poista
  2. Ellei olisi lauantaita... hui... mihin sitten laittaisimme kaiken hehkeän...

   Poista
  3. Birgitta, niin, mihin me sen laittaisimme...Onneksi on lauantait ja kohta suljen koneen ja olen läsnä.

   Poista