sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Vessaremontti - Vierasvessan uusi kuosi


Vierasvessamme kokonaisuudessaan sekä alakerran aulamme lattia ovat nyt uudessa kuosissa. Perjantaina saimme päälle sähkölämmityksen uusille lattioille. Aulassa ei ole mitään erityistä, mutta se on siis samaa tummanharmaata laattaa mosaiikkipiristyksillä kuin vessa ja alakerran tuulikaappikin. Kynnykset on poistettu. Tästä vessasta piti tulla varsin värikäs ainakin takaseinän osalta, kaipasin turkoosia tai oranssia, mutta alkoi hirvittää, että jos kyllästyy. Päädyimme siis hyvin tavanomaiseen eli vain valkoista ja tummaa harmaata.


Alakerran vessamme on kapea, mutta sen lisäksi se oli todella ahdas liian syvän, kaiken tilan vievän kaapiston takia. Nyt löysimme kuin vahingossa lavuaarin, joka on just vessan levyinen ja niiden alle valkoiset kaapistot, joiden syvyys on vain 30 senttiä.


Hana on italialainen ja miellyttää vieläkin, vaikka valitsin tämän aika nopeasti ja kuin välisoittona. Pikkuvessan seinät ovat kiveä ja maalasimme ne valkoisiksi (egg white) ja vain takaseinälle tuli korkeakiiltoinen harmaa laatta.


WC-rullateline on sepän työtä täältä Samasta paikasta on tulossa myös pyyheliinateline, mutta saamme odottaa sitä vielä jokusen viikon, niinpä laitoimme tilapäisesti seinälle korutelineeni, jonka toinen kappale tosin toimii yläkerran isossa vessassa hyvin pyyhkeille. Nyt vain kävi niin, että löysimme tälle WC-rullalle parin eli samat ulospäin pyörtävät kiehkurat tulevat lopulliseen pyyhetelineeseen. Ja täältä se naulakko nyt löytyy jutusta Vessaremontin viimeinen silaus ja...


WC-pytty on aika perusjuttu, mutta tosi moderni entiseen verrattuna. Mattona on toistaiseksi vanha, mutta tasokas sveitsiläinen luonnonvaalea. Ennen remonttia tähän vessaan ei mahtunut normaalikokoinen matto...Vielä tekemättä on takaseinän laattojen ja kiviseinän välinen saumaus.


Tässä näkyy vähän kaapistoja, joiden avulla siis teimme tilaihmeen. Olemme erikoistuneet tekemään ahtaista tiloista isoja ja on tosi vaikea uskoa, että 35 sentin lyhennys entiseen kaapistoon verrattuna tuntuu niin isosti: Se tuntuu minusta neliön lisätilalta!


Kaapistotilaa on riittävästi eli isompi kaksiovinen ja sitten pienempi yksiovinen. Mitään siivousjuttuja meidän ei tarvitse täällä säilyttää, sillä alakerrassa on erikseen pyykinkäsittelyhuone, jossa mm. komero siivoustarpeille ja pesuaineille etc.


Peili on hyvin tavallinen: yläosassa on valot ja alareunassa ihan pieni hylly Kivi-tuikuille tai vaikka meren kotiloille.

Niin...olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja vaikka minä tein kompromissia värien suhteen, sain siltikin mukaan turkoosia ja oranssia! Ja myös turkooseissa pyyhkeissä löytyy...

Kiitän, miten olette eläneet tätäkin tapahtumaa kanssani ♥  Remontti on sekä kiinnostavaa että rasittavaa, mutta vielä tähän asti lopussa on kiitos seisonut.

Love
Leena Lumi

Nyt jo amarryllisaika vierasvessassa ja pyyheliinanaulakko on paikoillaan:


Tämä on ihan meidän juttu!


Löysin vierasvessaan Kodin Ykkösestä aika jännittävät hammasmukit sekä saippua-alustan. Ne ovat aivan kuin kiveä, mutta


Lumimies on muovin asiantuntija ja vakuutta niiden olevan muovia. Sitä parempi: Kiven tyylikkyys, mutta eivät mene helpostikaan rikki.

Muita remonttejamme etc.:


Keittiöremonttimme

Saunaremonttimme

Kirjasto/toimistoni sisustustilaihme

Grilli/ruokakatoksemme

42 kommenttia:

 1. Nonni, se on nyt valmis. Onnea koko perheelle. Ja rauha laskeutui kotiin.
  Lopputulos on onnistunut. Todellakin väriä saa sitten tekstiileillä, kukilla ja pikkuesineillä. Luulen, että sinua olisi kaduttanut muutaman vuoden kuluttua jos nyt olisit tykittänyt turkooseja/oransseja laattoja kylppäriin.
  Mikä onni, että löysit juuri sopivan kokoiset kalusteet. Niitä ei ole helppoa löytää.
  Muistan, kuinka itse etsin vierasvessan lavuarin alustaa viikkosotalla enenkuin löysin sen oikean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, rauha saakin jo saapua;) Nyt en vähään aikaan kaipaa remppaa...

   Varmaan olisikin, mutta kun värinälkä on kasvanut kasvamistaan. Vaan tosi on: Ei niiden laattojen tarvitse olla niitä väriryöpsähdyksiä. Laattatykitys on melkein ikuista. Jopa tapetit vaihtaa helpommin.

   Löysimme ne täysin vahingossa käydessämme Kodin Ykkösessä ihan muilla asioilla huhtikuun lopulla. Kun lähdimme kaupasta ulos oli kalusteet jo tilattu.

   Nythän on mielettömästi valikoimaa, joten valinnanvaraa on. Me emme vain oikein meinanneet uskoa, että mitat menivät nappiinsa, kun tuo kakkosvessa on niin oudon kokoinen. Mutta nyt se tuntuukin isolta;)

   Nythän myydään patsi noita lavuaarin aluskaappeja myös monenlaista muuta kokreaa kaappia myös vessoihin. Kaikkea saa. Suurin ja raskain oli kuitenkin lattian uusiksi tekememinen, joten nyt helpotus on suuri.

   Poista
 2. Hehkeät kullerot kruunaavat tehdyn työn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna, olisin halunnut ostaa hortensioita, mutta niitä ei ollut tänään Viherlandiassa muuta kuin tekokukkina. Näitä sanoivat leinikeiksi...Otin värin takia;)

   Poista
 3. Pieni vessa on raikas, niukat värivalinnat isoissa pinnoissa osuivat oikeaan, se avartaa. Oranssi on mukava piriste.
  Meidän vessa on myös valmis, tai jotain pientä pitää vielä laitta, kuten katon valaisinvarausreikään suoja. Tammikaappi pitää kiinnittää seinään. Käytämme kaappia lääke- ja ensiaputarvikekaappina. Mattoa ei ole. En ole ihan varma laitanko mattoa. Meidän hana näyttää hyvin samanlaiselta kuin teidän.
  Olemme saaneet katsella ja ihastella remonttia sivustakatsojina, kun vävymme on sen remontoinut.
  Onnea uudelle vessalle, näinhän sitä toivotetaan edelleenkin kaikelle uudelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos. Minustakin raikas on täsäs kohtaa hyvä sana. Nyt oranssia ja sitten suvella vaikka turkoosia enemmän.

   Mekin tuumasimme, että tarvitaanko tuota mattoa. Ei sitä tarvittaisi, mutta mietin nyt tulevia yövieriata, että ehkä se tuntuu monesta kuitenkin kivalta paljaan jalan alla eli tässä on vierasmakkari ihan vieressä.

   Kuvaisit nyt sinä sitä vessaasi;) Meillä kaikki kiitos R:lle!

   Kiitos samoin sinulle teidän uudesta vessasta!

   Poista
 4. Onnittelut, siitä tuli kaunis. Väriä voi lisätä mieltymysten mukaan tekstiileillä ja esineillä, niitä on helpompi vaihtaa kuin seiniä. Oranssit tuovat aurinkoisen ja lämpimän tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Minustakin tämä mnei nappiinsa. Usko meinasi loppua aulan lattiassa, kun se kauhea masiina jyrrytti sitä betonia, mutta niin vaan siitäkin selvittiin. Siellä oli yllättäen rappujen alla pieni mittaheitto tasaisuudessa ja R. sai sitten sitä tasoitella, sillä iso laatta etenkään ei anna anteeksi mitään epätasaisuutta. Nyt on oransiin aika ja sitten kohta joulun värien.

   Poista
 5. Onnea uudelle vessalle! Ihanan raikasta ja pirtsakkaa tuo oranssi:) Klassisen tyylikästä, takuulla kestää pitkään. Katselin Tallinnassa myös taottua paperitelinettä, mutta en sitten ostanut jostain kumman syystä. Kyllä kadutti kotona. Nyt saat huokaista, niin meilläkin ihan kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos samoin! Huomaan, että yksi sun toinen on ollut vessaremontissa samanaikaisesti.

   Meillä on yläkerran vessassa wc-paperitelinen sieltä Tallinnan sepiltä ja se on vieläkin hienompi (lue: linnamaisempi;) kuin tuo alakerran juttu.

   Mitä, oliko teillä vielä jotain kesken...Odotan sitten kuvia ihan valmiista;) Ei mitään paineita!.

   Poista
 6. Onnittelut.
  Oikein pirteä oranssi miellyttää silmää, minunkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos.

   Oranssi ja sitten suvella turkoosi, käyvät nyt tänne hyvin. Nyt on niin oranssinälkä...

   Poista
 7. Siitä tuli upea. Oranssi piristää ja tilan tunnun aistii kuvista. Tulen pian katsomaan. Jokohan me skoolataan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos. Voittaisiin skoolata just kuten sovimme eli tuolla vessassa ja sille;) Arvaa olisiko talriikkeja tarvittu viime viikollakin...;)

   Poista
 8. Onnea uudelle vessalle ja ei sitä voi entiseksi edes tunnistaa;D Nuo oranssit pyyhkeet ja kukat lisäävät sinne ihanan energistä väriä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. No sinä sen sanoit Minustakin tuntuu, että tämä ei ole enää sama;)

   Usko tai älä, tuolla skoolataan muutaman vieraan kanssa pian.

   Poista
 9. Miten hieno siitä tuli! Huolella ja hyvällä maulla valitut värit ja viehättävät yksityiskohdat ovat ihastuttavia.
  Hyvää maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. Tarkoitus on pitää vähän tavaraa esillä, mutta värijuttuja saa olla.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 10. Kaunista ja tyylikästä! Ja niin ihanaa valohoitoa juuri nyt. Tosin täällä paistoi aamulla aurinko, nyt on taas pilvistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos. Valo- ja värihoitoa;) Täälläkin on kirkasta ja maassa on ohut kerros kuuraa. Kohta menen sydän värjyen katsomaan, miten voi nuppuinen jouluruusu...

   Poista
 11. Näyttää tosi makealta. Oranssit pyyheliinat tuo auringon! Ja miten kiva on sepän takoma rullatelinekin. Kyllä nyt kelpaa! Kiva kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kuin makea satsuma;) Kitos. Se sepän takoma on vasta tulossa, mutta tuo korutelineeni toimittaa hyvin pyyheliinanaulakon virkaa tovin.

   Kelpaa, olen ihan samaa mieltä.

   Poista
 12. On aivan nappikymppi, ihanat tehostevärit - tykkään<3 Tuo rullateline tosiaan kruunaa kaiken :)
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kiitos ♥ Pidän itsekin;)

   Ja se pyyheliinateline tulee just rullatelineen tyyliä eli sama seppä takoo. Nyt koruteline toimittaa pyyheliinatelineen virkaa hetken.

   Syksyllä oranssia, talvella ehkä punaista, suvella tietty turkoosia...

   Poista
 13. Tulipa siitä hieno kokonaisuus! Kaunis hana, ihana värimaailma. Haluan teidän vessan. :)

  Aurinkoista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos. Kakkosvessa menee nyt yläkerran toaletin ohi. Monet ovat viime aikoina halunneet tehdä vessan;) You too!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 14. Hyvältä ja raikkaalta näyttää. Kelpaa siellä istua tai puuteroida nenäänsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, kiitos. Jospa tämä voisikin olla Naisen Meikkivessa;) Joissakin perheissä on sellaisia: Niihin on miehiltä pääsy kielletty.

   Olen niiiiin onnellinen, että ohi on: Tämä ei ollut vain toaletremontti, sillä alaaulamme on isohko ja rappujen takia hankala.

   Poista
 15. Onnea, remppa on valmis ja lopputulos hieno! Ja olet jo saanut sinne oranssia sekä ripauksen turkoosia.:) Kauniit nuo (palkinto;))kukat.
  Nuo takaseinän laatat on ilmeisesti laitettu joka toinen kerros pystyyn ja joka toinen vaakaan? Takorauta on kiehtovaa, se on aika raffia mutta kuitenkin siinä on jotain hienostunutta ja jopa pehmeää. Sopii muuten erityisen hyvin tuohon seinään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos. Oli ihan must saada oranssit palkintokukat;)

   Ne ovat kaikki vaakatasossa, mutta koska niitä on jouduttu pätkimään, näyttää tuossa yhdessä kuvassa, että on myös pystyssä. Nyt toistaiseksi ei mitään tuonne takaseinälle muuta, ehkä ei koskaan.

   Siinä on jotain ikiaikaista ja rouheaa kauneutta. Täytyyhän tähän säädylliseen värimaailmaan nyt jotain rosoa saada. Voi sen kyllä nähdä pehmeänäkin, käden tekemänä.

   Arvaa, olenko helpottunut;) Mitähän sitä nyt keksisi...

   Poista
  2. No tietenkin! nyt kun katsoin tarkemmin, niin eihän nuo laatat voi olla laitettu pystyyn ja vaakaan. Oli vaan niin sopivasti rajattu kuva.;)
   Suurimmassa osassa takorautatöistä mitä oon nähnyt (näin niin ku äkkimuistelemalta) on muotokielessä kaarevuutta ja pyöreyttä ja siten mä nään sen 'pehmeänä'. :)

   Älä keksi hetkeksi mitään, nautiskele vaan (kunnes nautiskeluun taas tarvitaan projekteja ja aktiviteettiä)! ;)

   Poista
  3. Sanna, minä otin nämä illalla 'after hard day's day' samalla kun R. vielä teki viimeisiä. Mitään ei teknisesti rajattu, mitään ei korjattu eli mun käden varassa oli rajaus, kun kamera siinä oli. Olet taiteilijana niin tarkkasilmäinen;) Se olisi ihan hyvin voinut olla pystylaatta.

   Takoraudan voi ihan hyvin nähdä pehmeänä ja jonkun geomerisen kuvion vaikka kovana.

   Oi niin, mä yritän, mä yritän...

   Poista
 16. Onnittelut ! Nyt helpottaa, kai. Vai joko uusi projekti häämöttää ? En muista nyt yhtäkkiä, oletko kertonut.
  Remontoiminen on ihanaa, mutta kauheaa samaan aikaan.

  Teillä on ihana värimaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, kiitos! Juu, minuutti sitten R. veti viimeiset silikonit, jotka siis eilen otetuissa kuvissa puuttuivat laatan ja seinän saumasta. Well...ei varsinaisesti ainakaan nyt heti...;) Varmaan sitten joskus yläkerran olkkarin ja eteisen lattiat uusiksi, mutta se on sitten joskus..

   Se on ihanaakamalaa! Sitä oikein himoaa, mutta sitten sen keskellä on myös kärsimystä.

   Kiitos: Siitä tuli hyvin sopeutuva ja hillitty. Ei siis yhtään emäntänsä näköinen, mutta minä kyllä pidän huolen väripläjäyksistä.

   Poista
 17. Valmista tuli, hienon selkeää ja siistiä!
  On se aina upea tunne kun saa paikkoja kunnostettua ja uudistettua.
  Tuollahan on mukava vaihtelun vuoksi itsekin vierailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, suorastaan säädyllistä. Kiitos.

   Just nyt huokaamme syvään. Viimeinen silikoni saumaan on vedetty hetki sitten.

   Toki, toki, tämähän on takkahuoneen vieressä ja siellä taas vietämme la iltaisin elokuvailtoja.

   Poista
 18. Jei, kivan näköistä! Meillä rempattiin WC kesällä (entinen oli ihan kauhea rotisko) ja nyt kyllä tuntuu niin luksukselta, vaikka hyvin yksinkertaisia juttuja siellä, kaunis, neutraalin kukkakuvioinen pronssinen tapetti ja kivikuviolattia, kalusteet valkoisia. Mahtavaa, että teillä mahtuu jopa kukkakimppu tuonne! Meillä ei, on pieni WC, pyykkikonekin siellä. Nyt meillä hieman makuuhuoneremonttia ja eteiset sen jälkeen, viikonloppuna juuri revin vanhoja tapetteja seiniltä tuntikaupalla. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irne, kiitos. Miksi emme perusta vessaremontoijien klubia;) En ole ikinä saanut niin paljon kanssarakentajia kuin tässä vessarempassa. Nmi olisi tietenkin Toalet Club ja sinne ei niin vain päästäisikään;)

   Meillä oli hilkulla ettei tullut kivikuviolattia, mutta mietin sitten kaikenlaista...vaikka sitä, että millaisia vanhoja, mutta hyviä wc-mattoja meillä on etc. Vaikka on lattialämmitys, haluan pitää tuossa vessassa talviaikaan maton, mutta en enää siinä aulassa. Kesällä matot huis pois.

   Kukkakimppu mahtuu ja vaikka mitä. Kuten sanoin, me olemme hurjia tekemän tilaa. Eniten sitä saimme keittiössä, jossa tila kuin tuplaantui.

   Noin paljon remonttia, etkä tuo niitä blogiisi: Ihan epistä! Etkö voisi...

   Poista
 19. Katselin jo tuolla facebookin puolella, että kyllä on kaunista jälkeä, hillityt ja yhteensopivat sävyt ja ihana allas ja niin kivasti oranssia, kyllä nyt kelpaa :) meillä olisi sama edessä kahdessakin vessassa, vaan taita mennä ensi vuoden puolelle. Kiva katsella muiden ratkaisuja, joista voi napata sitten itselle sopivia vinkkejä :) asiasta toiseen, sain vihdoin aikaiseksi kakun, johon olen lähes tyytyväinen ;) käys kurkkaas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, kiitos. No, meidän ykkösvessa odottaisi myös remonttia, mutta se saa nyt odottaa.

   Minusta tuntuu, että nyt on menossa jokut vessaremonttibuumi;)

   Tulen kohta kurkkaamaan...Kiitos vinkistä!

   Poista
 20. raikasta ja kaunista! Tuohon tunnelmaan ei ainakaan kovin nopeasti kyllästy, verrattuna vaativampaan turkoosiin...

  Toivottelen mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos. Se on tosi ja onneksi otin nyt kauniisti lusikan käteen ja annoin periksi;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista