sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Marraskuu on mun salarakas!


Joskus kauan sitten
minusta marraskuu tuntui siltä, miltä Hannen Pilkku näyttää kuvassa: Halusi vain vetää jotain päähänsä ja kadota. Alakuloon törmäsi jo aamusta ja pitkinä, harmaina päivinä vielä ilman lumen valoa, tuli mieleen, että 'jos joskus on mahdollista, niin vietän kaikki marraskuuni jossain muualla kuin Suomessa.' Kerran lähdimme sitten lokakuun lopulla marraskuuta pakoon Salzburgiin omalla autolla. Kaikki oli niin täydellistä, sillä rakastanhan syksyä. Saavuimme sunnuntai-iltapäivänä Salzburgiin ja ihmettelimme, että miksi ihmiset riisuivat vaatteita yltään kadulla. No, me istuimme ilmastoidussa autossa, joten emme tienneet, että ulkoämpötila oli +34 astetta! Tehän taas tiedätte, mitä olen mieltä helteestä;) Onneksi sairastan Imelda Marcos -syndroomaa ja mukana oli about 18 kengät, vaikka R. kertoo kaikille, että niitä oli 28 paria: älkää uskoko.

Kaikki on nyt toisin, sillä olen löytänyt salarakkaani, marraskuun. Minä oikein piehtaroin siinä luolanainenajassa, jossa saan olla enemmän minä. Ennen söin marraskuussa Upiqinon Goldia, että jaksaisin, nyt syön sitä huhtikuussa, kuukausista julmimmassa.

Mitä marraskuussa voi tehdä sellaista, mikä tekee luolanainenkuukaudesta uniikin, eikä maa martona makaa:

1) Ei tarvitse esittää mitään eikä varsinkaan jo aamuviidestä ylipirteää ja rynnätä sinne tänne kuin päätön kana, vain koska on valon ylitarjontaa eli vrt. alkusuvi: Saa rauhassa olla oma intorvertti itsensä. Jos aihe kiinnostaa, lue tämä  Naapurin kuva Pirkko-Liisa Surojegin kirjasta Untu ja sydäntalven salaisuus

2) Saa kääriä ensimmäiset joululahjat, jos on huomannut ostaa kaunista lahjaperia jemmaan, sillä Suomessahan sanotaan kaupoissa joulupaperin kysyjälle, että 'ei ennen isänpäivää'

3) Jos haluaa teettää joulukortit omasta valokuvasta, kannattaa viedä kortit tehtäviksi isänpäivän jälkeen, jolloin ne usein saa jo tarjoushintaan ja mitä enemmän kortteja tilaa, sen vähemmän maksaa.

4) Marraskuussa voi tehdä monta asiaa pois joulun alta, että saa sitten joulukuussa alkaa vain fiilistellä tunnelmia. Komerotkin voi siivota jo nyt ellei sitten aio viettää joulua komerossa (Marttaliiton viisaus!)

5) Jos valmistaa jouluksi vaikka kirsikkalikööriä voi alkaa pullotuspuuhiin etenkin jos on käynyt kuten minulle, että homma jäi tehtyä viime marraskuussa: Takuulla on nyt valmista nautittavaksi, mutta säästämme jouluun.
6) Marraskuussa voi pinnistellä sen verran, että ei tee minun vanhaa marraskuuvirhettäni eli sallin kaksi vuotta sitten itseni aloittaa joulusuklailun jo marraskuun alussa ja sitä satoa vieläkin kannan: Älkää salliko kaamoskiloja, vaan laittakaa itsellenne 'karkkipäivä'. Minä saan nyt joka sunnuntai-ilta nauttia Aino nougat samettista kun tulee Silta...mikä ihana sattuma, että se päivä on juuri tänään! Kun Silta loppuu karkkipäivä siirtyy tiistain Downton Abbeylle

7) Mietiskely on yhtä aliarvoitua kuin kiitollisuus: Marraskuussa voi harrastaa molempia. Kannattaa valita iso laiskanlinna ja miettiä kaikkia niitä asioita, joita kesällä ei ehdi. Sitä voi ilosta hämmästyä, mitä kaikkea hyvää elämässä onkaan. Positiivinen listaus on kuin marraskuun henkiset ledvalot.

8) Tietenkään emme tyydy vain henkisiin ledvaloihin, vaan ripustelemme ja tungemme juuri nyt kaamosaikaan ledejä sinne sun tänne. Meillä on valot jo ulkona kolmessa eri pensaassa ja sisällä olen rakentanut kaamosvalaisimia suunnilleen joka huoneeseen.
 9)  Marraskuussa on myös lupa seota positiivisesti eli kun meillä nyt on se remontti edelleen menossa, sainkin yhtäkkiä aivan hirmuisen sisustuskärpäsen piston ja lupaan teille kuvia ja tarinaa myöhemmin. Luvassa blood, sweet and tears Hitaasti hyvää tulee, mutta kun kärsivällisyys ei tunnetusti ole ominta minua, luen rauhoittuakseni saksalaista sisustuskirjaa, jonka ranskalaisuus saa minut haaveilemaan
10) Viimeistään marraskuussa otetaan esille kaikki mahdolliset pehmeät huovat, joihin on lupa kääriytyä sellaisina päivinä kun tulee ulkoa ja olo on vähän märkä ja ehkä myös kurainen, sillä lenkkiähän emme jätä väliin etenkään marraskuussa, jolloin ilma on raikasta, kosteaa ja täynnä happea
Ei ole mitään asiaa, jota lämmin suihku, pehmeä huopa ja mukillinen kaakaota ei voisi korjata. Kuvassa marrasmannekiinimme Pilkku reippaan lenkin jälkeen. Kiitos Pilkku ♥

11) Marraskuussa on aina aikaa leffailloille!

12) Marraskuussa on aika siirtää pelakuut kellariin. Minä nostan ne sieltä pois jo 5.2. eli isäni syntymäpäivänä. Kastellaan harvoin ja niukasti. Ellei ole ikkunaa, voi antaa säästövalon palaa muutaman tunnin päivässä.

13) Puutarha yllättää marraskuussa, sillä orvokit, joista ei ole nypitti kuolleita kukintoja pois, lykkäävät uutta kukkaa ja tietenkin lumiasterit ovat täydessä kukassa.
14) Marraskuussa viimeistään on aika rakentaa erilaisia talvipöytiä
15) Marraskuussa on aika lukea kirjoja ja niitä on tulossa. Seuratkaa oikeaa palkkiani, sinne ilmestyvät ennakkoinfot.

16) Marraskuussa jos ikinä on lupa sanoa kutsuihin 'ei kiitos', sillä pitää olla vuodessa edes yksi luolanainenkuukausi, jossa ei koko ajan tarvitse olla 'iskussa'. Pakko lisätä tähän vielä Katjan, toisen marraskuufanin upea lause: "Marraskuun melankoliassa on paljon lohtua." Niin tosi.

17) Marraskuusta on sanottu monenlaista, mutta jouluruusun odotuskuukaudessa antakaamme Kyllikki Villan nyt sanoa marraskuun taikasanat:
"Miten uskallan olla näin onnellinen / sumuisessa marrasmaisemassa / pimenevän päivän lyhyenä hetkenä."


Love
Leena Lumi

Englishman in New York   (Ohittakaa se mainos...että Stingin biisien eteenkin niitä tungetaan.)

61 kommenttia:

 1. Jep! Joo! Juuri näin! <3

  Minäkin pidän marraskuusta. Sen melankoliassa on paljon lohtua. Ja tosiaan, ei tarvitse esittää pirteää jos ei sellainen ole, voi katsoa Siltaa ja Downton Abbeyta. Ja joulu tekee tuloaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ehdotomasti ♥

   Hienosti sanottu, että sen melankoliassa on lohtua! Niinhän se juuri onkin...taidanpa kaapata tämän juttuuni.

   Voisi miettiä miten selviämme ilman marraskuuta ja joulua!

   Poista
 2. Ihana marraskuu ja paljon kuvia ihania.
  Silta on jees, otanko minäkin nyt sen suklaa esille viimeinkin :)
  Marraskuussa saa haaveilla jo joulusta, kyllä tykkeen minäkin marraskuusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seija, marraskuusta nyt saisi vaikka mitä...kuten ne sun kuurakuvat.

   Juu, tee se nyt;) Miten herkku maistuukaan kun katsoo jotain itselleen kiinnostavaa.

   Marraskuu on joulun esileikki! Maukustelemme tietysti joulua etukätene koko marraskuun, mutta kukin saa olla miten tykkää.

   Poista
 3. Marraskuu käy minullekin. Etenkin tiukkatahtisten viikkojen jälkeen, on mukava upota hämärän hyssyyn, melankoliaan ja arastavaan joulutteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, hämärän hyssy putoaa aina vain aikaisemmin ja se on kuin suuri armo. Runollinen melankoliakin on ok ja minähän jouluttelen kautta vuoden. Nyt se on jo enemmän kuin oraaalla;)

   Poista
 4. Voi ihanuus, olipa hienoa marrasmasennuksen karkotusta! Ei sillä, että minulla sellaista olisi; tykkään nykyään kaikista vuodenajoista, "syleilen" niin kesää, kevättä, syksyä kuin talveakin. Ja nyt "saa" virallisesti odottaa joulua! (Irenen joulusäännöstö, pykälä numero yksi: Älä ala odottaa joulua jo lokakuussa, sillä odottavan aika on liian pitkä.) =D

  Mainiota marraskuuta, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, minulla on tälle jutulle ihan tietyt kohtee, he jotka eivät kestä marraskuuta;) Pelastan heidät!

   Kaikki vuoden ajat ovat ok,.mutta vaikka olen toukokuussa syntynyt niin valitsen mieluummin syyskesän, syksyn ja talven.

   Ai että tullainen sääntö: No lokakuussa on niin paljon vielä syystöitä, että ei vielä silloin, mutta nyt on lähtölaukaus jo pamahtanut eli lupa odotella on sultakin saatu;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Tunnelmaa täynnä marraskuussa sinulla ♥ Minä lisään vielä takkatulen hehkun, naistenlehdet ja kuumaa juomaa, glögiä tai kaakaota, johon voisi lirauttaa pienen tipan jotain hyvää lämmiketta.
  Ihana Pilkku kuraisenakin:)))
  Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kitos ♥ Taisin unohtaa kynttilätkin takasta nyt puhumattakaan. Kaakoa on hyvää kun siihen lorauttaa tipan konjakkia ellei satu olemaan Strohia.

   Pilkku on niin lutumurunen♥

   Kiitos samoin sinulle ja upeaa marraskuuta!

   Poista
 6. Kiva lista-Suomen marraskuussa on jotenkuten lohdullista vetäytyä sisätiloihin ja taas alkaa harrastaa sellaista mitä ei kesän riennoissa ehdi. Täällä meillä taas on hellettä mutta pimeää on jo klo 5 jälkeen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niin, ei tähän kuole;) Mutta teillekin on ymmärtääkseni saapumassa se ihana aika, jolloin sinä kuljet villasukissa ja bambi tarvitsee peiton ylleen.

   Pimeä ja lämmin on hyvä yhdistelmä.

   Upeaa marraskuuta!

   Poista
 7. Marraskuu on mukava siirtymiskuukausi vuoden loppuun ja siitäpä sitten kevään odotuksen alkuun. Tämä marraskuu on kyllä alkanut aivan upean kauniisti! Sinunkin postauksessa marraskuu näyttäytyy ihanan nautinnollisena ja kauniina, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, siirtymiskuukausi, luolanainen kuukausi, hämäränhyssyn kuukausi...En halua odottaa kevättä vielä. Kun lumet satavat ja on joulu, tiedän, että haluan taas pysäyttää ajan rattaan...Kiitos!

   Ole hyvä ja kaunista marraskuun lumoa sinulle!

   Poista
 8. Kyllä tämä tästä!
  Kohta jo vuosi vaihtuu ja sitten odotellaankin kesää ☺
  (ja TALVIlomaa, joka on huhtikuun viimeisellä viikolla!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, tiedän, että sinä olet tämän syys- ja talviasian kanssa toivoton tapaus ja lumen tuoksustakaan et välitä, mutta saathan sinä olla kesäihminen;) Hiukan säälittää, kun et tajua mikä armo tämä kuukausi on: Ei tarvitse lähteä mukaan joka vöyhötykseen, saa täällä kotona touhuta hulluja sisustusjuttujaan, olla pötköttää jos huvittaa ja kyllä minä nyt mieluummin lenkkeilen kun suven kuumalla tai syyskesän hirvikärpäsmetsissä....

   Sulla on sitten huhtiloma. Siloin minä voisin olla koko kuukauden pois Suomesta. Ehkä olenkin tai sitten olemme pois vasta seuraavan vuoden huhtikuun.

   Olen kyllä varma, että salaa odotat joulua...Tosin nyt sulla on se yksi muu odotus koskien helmikuuta.

   Upaa marraskuuta nyt sulle kuitenkin: Löydä kaakao konjakkitipalla, villasukat, elokuvat ja pehmetä huovat. Kynttilät, lyhdyt, kodikkuus, jonka paras tarjoaja on marraskuu, joulukuu myös.

   Poista
 9. Ihana lista! Marraskuu on aliarvostettu kuukausi, ja huhtikuu vastaavasti yliarvostettu. Lämpöistä tunnelmaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooibos, kiitos. Täysin samaa mieltä!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 10. Leena, aivan iki-ihana postaus.
  Nyt marraskuu tuntuu jo paljon suloisemmalta..
  Upeita kuvia, juttuja, vinkkejä, ajatuksia!
  loistava!!
  kiitos sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kiitos sinun Pilkkusi!

   Niin...eikö vain. Ja olet maalannut huimasti. Älä putoa nyt Kaikkiin neljään tuuleen, ei vielä.

   Tästä ehkä vaihtolämpöisetkin heräävät taas eloon, toivon minä;)

   Kuin myös♥

   Poista
 11. Leena, pakko sanoa että inhoan marraskuuta ja sen jälkeen tammikuuta, viime vuosina olen ylittänyt itseni ja ottanut tammikuun positiivisemmin, tämän postauksen luettuani tuli tunne, että hei tämä marraskuuhan on ihan ihana, huopia, kynttilöitä, joulufiilistelyä, lepoa ja rentoutusta, hmmm, eiköhän niillä tästä taas selvitä ja hei nyt on jo kolmas päivä ;). Kiitos tästä positiivisuudesta. Poimin parhaat ohjeet ja toteutan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, elät siellä tuulisilla rannoilla kuin kunnon merikarhut. Merituulet karaisevat;)

   Kyllä tämä tästä ja vaikka jutussa ei puututtu nyt ollenkaan vitamiineihin, niin muista nyt ainakin se D:n määrä per vrk.

   Kiva kuulla: Lupaan sinulle lumen valoa ja sitten onkin jo joulu!

   Poista
 12. Mukavasti saat marraskuun romantisoitua. Mutta jos ajattelen itseani siella nykyisessa elamantilanteessa, eli kun pitaisi joka aamu pimeassa marassa ja kylmassa lahtea taapertamaan kaukaiselle bussipysakille, siita olisi romantiikka kaukana. Elakelaisena tai kotoa etatyota tekevana voisi EHKA menetella. Mutta kylla minulle Israelin talvi riittaa. Nukun jo villasukat jalassa. Tanaan oli kylla paivaalla varmaan +27 astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, parasta olisi siis hankkia työ jota voi tehdä kotoa käsin. Minustakin oli romantiikka kaukana kun 'luistelin' meriviimassa aamupimeällä pitkin kaljamoisia teitä...Kaikki kynnellen kykenevät yrittävät nyt saada etätyön: Tiedän sen omista nuoristamme. Työn, jota voi tehdä vaikka osan vuotta etelästä käsin. Minua ei etelät kiinnosta, Pohjois-Italia riittää, mutta monia muita kiinnostavat.

   Oi, sinulla on jo villasukkakausi alkanut. Jael valittaa vielä kuumuutta. No ei tuo +27 mitään ihan mahdotonta ole, kun muistan täällä ne +37 viikot muutamalta suvelta. En niitä todellakaan kaipaa.

   Kaunista marraskuuta sinulle!

   Poista
 13. Silta ja suklaata täälläkin. Marraskuu alkoi laiskotellen ja jotenkin jumissa, mutta marraskuun toinen oli jo aktiivisempi..
  Hullaannuin noista sinun ledvaloista, miten niiden valo onkin niin loistava! Itselläni on jotenkin tihrummat valot noissa valoköynnöksissä.. Yhteen maljakkoon juuri tänään laitoin yhdet valot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, se on sitä pyhäinpäivää...vainajien musitelua. Minä sytyttelin silloin kynttilälyhtyjä pihalla paljon.

   Niinpä, on tärkeää, minkäväriset valot ovat. Ostimme pari viikkoa sitten valot, joissa luki 'pehmeä valkoinen' ja ne ovat keltaiset, mitä en halua ollenkaan. Tai siis on ne nyt lusittava ulkona yhdessä pensaassa, sillä tuskin takaisin ottavat...Täytynee ehkä lukea 'kirkas'. Värillisiä me emme halua, mutta kirkas on ok. Sun valot siinä maljakossa on kuin omatekoinen valaisin: Voit hyvin pitää vaikka huhtikuun lopulle;)

   Mahtavaa marraskuuta sinulle!

   Poista
 14. Marraskuun aamu, se on päivän valon odotusta, sitten lähdetään lenkille, raikkaaseen kosteaan aamuun. Nautitaan lyhyestä valoisasta hetkestä. Kun vielä kaikki polut on lumettomia, voi vielä mennä minne >Himmun nenä näyttää, ei ole vielä rajoituksia.
  Tänä aamuna lienee lenkki kovin lyhyt, sataa, tuulee, ja Himmu haluaa sisälle, käpertymään tuolin mutkaan nukkumaan. Nuolee märkää turkkiaan ja on surullisen näköinen, hetken vain kun taas ilo pienen täyttää ja leikki kutsuu.
  Huomena se on taas, ero kahdeksi viikoksi, se sattuu jo nyt, mutta Himmulla on hauskaa, saa kavereita kotiin ja hyvän hoitajan, miksi siis tunnen hieman syyllisyyttä kun Himmulla kaikki hyvin.
  Oikein hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, tärkeää on nimenomaan, että Himmun mielimään suuntaan mennään. Meilläkin suuriruhtinatar Olga määräsi suunnan. Hyvät lenkit valitsi. Nyt just päätimme kahdestaan pitää yhden polun auki lumesta eli kuljemme sitä niin paljon, että pysyy auki;)

   Oi, miten sinulla on iloista kun on koiruus talossa! Kun tyttären koirat olivat meillä hoidossa melkein pari viikkoa oli nauruakin enemmän. Ovi uudelle koiralle ei ole lopullisesti suljettu, mutta nyt on aika muulle.

   Oijoi, täytyykin tulla kurkkaamaan, minne nyt lähdet. Ehkä sinä nyt ikävöit eniten. Koirat ovat onnessaan kun niillä on hoitaja kotona. Kun sellainen olisi eli luottohenkilömme, oma tytär asuisi likemmä ja he voisivat matkojemme ajaksi muuttaa meille, koira tulisi nopeasti meille taas.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 15. Pilkku on ottanut reippaan pulahduksen luonnonvesiin :)
  Ja olet aivan oikeassa, syksy marraskuineen on introvertin parasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Än kirjaimiajasanoja, just niin tekevät ainakin setterit ja aikanaan myös labbiksemme. Novascotialaisemme oli hieman valikoivampi vesien suhteen;)

   Täydellistä!

   Poista
 16. Ihana marraskuun selätys! You make my day :) Loistava postaus, selviän hengissä tämänkin marraskuun. Eilen olimme kyllä Korpilahdella niin ihanalla syysvaelluksella kolme tuntia tyttöjen ja issikoiden kanssa ettei marraskuun synkkydestä tietoakaan. Suloinen Untu ja Pilkku, mikä rakastettava rapajalka. Nalakin onneksi vähän valikoiva vesien suhteen mutta suihkutella on kuitenkin metsäretkien jälkeen välillä pitänyt. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, sitten taisin onnistua;) Oi, teillä oli ihanaa! Me täällä vain vaellamme remontti- ja sisustusprojekteissa, mutta toki teimme metsävaellukset Päijänne silmissämme. Pilkku on myynyt itsensä mun sydämeen♥

   Ole hyvä ja mahtavaa marraskuuta!

   Poista
 17. Kiitos, marraskuu tuntuukin ihan mukavalta. :)

  VastaaPoista
 18. Kiitos tästä, vaikka en nyt ihan samaa mieltä ole, että marraskuu olisi ihan mukava. :)

  Tässä matalapaineessa ja kosteassa kelissä kun silmät puoliksi kiinni matelee kohti työpaikkaa, niin olisin kyllä mieluusti jäänyt kotiin huovan alle. Mutta mitäs katsoin Sillan eilen illalla myöhään.

  Lunta odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, eri mieltäkin saa olla;)

   Silta vie minulta unet joka sunnuntai: Se onnistuu aina yllättämään.

   Lunta ja joulun hitaita, huopaviikkoja odotellessa!

   Poista
 19. Voi että positiivinen postauksesi. Olo on minulla kuin tuolla Pilkku-koiralla suihkussa, ilmekin varmaan yks´ yhteen! Montakin syytä moiseen. Mutta lumiasteri avaa kukkiaan pihalla pikkulammen rannalla ja tuo iloa sateen pieksämään maanantaihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, ja kuvittele, kun minä vielä oikeesti uskon tähän;) Pilkun ilme on niin myrstsi, että siitä jo tulee hyvälle tuulelle. Hän niinku vähät välittää...Lumiasteri on niin uskomaton ja...ihan vähän uskallan odottaa, että jos vaikka jouluruusu yllättäisi.

   Meilaan sulle heti kun ehdin. Siihen asti: Mahtavaa marraskuuta ♥

   Poista
 20. Kiva, että marraskuusta on tullut salarakkaasi.:) Mä olen aina tykännyt marraskuusta, mutta se onkin mun syntymäkuukausi. Mä olen jo ihan pienestä ollut marraskuun puolustaja! ;) Mutta huhtikuu sitten taas....

  Mä jopa tykkään ajasta ruskan jälkeen, kun puut ovat paljaita ja kaikkialla on vähän ankean oloista. Mutta pitkään tätä en halua, sitten täytyisi tulla lumi ja talvi!
  Tähän aikaan vuodesta jos lähtee iltasella lenkille, kukaan ei huomaa vaikka housut olisi kuinka kuraiset (Kuten Pilkku);).

  Ihana tuo Downton Abbeyn Maryn (olihan mary..?) puku! Huokailen ihastuksesta, vaikka tuo väri ei minulle sovikaan. 20-ja 30-lukujen tyyli on vaan niiiiin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, aika viatonta, eikö vain;) Ai sinä olet marraskuun tyttöjä: Onneaonneaonnea ♥ Huhtikuu on niin syvältä ja monestakin syystä.

   Tuo Katjan lause alakulon lohdusta on minusta osuva. Juu, kohta odotamme jo kiihkeästi lunta. Mutta tämä maatumisen riemunäytelmä on jotenkin kuin osa tätä kokonaisuutta, ilman tätä elämys olisi vajaa.

   Niin eikä tarvitse välittää miltä näyttää...vapaus.

   Hän on Mary, yes. Sarjassa on aivan ihastuttavia asuja, huonekaluja, maisemia, kaikkea. Usko tai älä, tuo harmaanvihreä sopii mulle!

   Meidän olisi pitänyt syntyä 20 -luvulle...Olen ollut itsestäni aina sitä mieltä. Siellä kiehtoo niin moni asia...paitsi sitten ei enää toinen maailmansota.

   Upeaa marraskuuta sinulle!

   Poista
 21. ♥ Mahtava postaus! Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 22. Joka marraskuu tekee kotona olemisen levolliseksi. Kun vielä pitää paljon valoja sisällä , voin jotenki paremmin. Mitä lähempänä on joulukuu sitä varmemmin olen kiitollinen jotta säilyin 'hengissä'. Rakastan valoisia vuoden aikoja ja joulusta päivät pitenee ja minä herään 'eloon'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, olin kymmeniä vuosia varma, että kuolen marraskuussa! Nyt sen sijaan uskon sen tapahtuvan huhtikuun loska-aikaan...

   Jouluhan on just valonjuhlaa, minusta valoisin 'vuodenaika', vaikka onkin vuodenaikajuhla. No juu, pidän aika paljon maaliskuusta, jolloin luonnon ja lumen valo ovat kohdillaan ja voi hiihdellä aurinkoisilla hangilla.

   Toivon, että juttuni hiukan, pikkiriikkisen antoi sinulla marraslohtua ♥

   Poista
 23. Voi sinua, voimanainen! En voi kuin ihailla! Että olet keksinyt näin monta hyvää ja kaunista marraskuusta.

  Pakko on tunnustaa. Minullekin tämä on se vaikein kuukausi. On keksittävä kaikki se taika, jota pimeys antaa ja toisaalta annettava niin paljon myötätuntoa itselle kuin mahdollista. Ja sitten on kaivettava kaikki mielihyvää tuottavat listaukset esille ja toteutettava niitä. Muutoin olen sitä mieltä, että koko marraskuu joutaisi vetää yli kalenterista.

  Toisaalta ei nämä ole hulluja olleet nämä ensipäivät marraskuun. Kun saa itsensä kammetuksi lenkkipolulle, juoksee kunnon hölkkälenkin, keittää kaakaota ja katselee hämärään, on elämä oikeastaa aika mukavalla tolalla juuri nyt, marraskuussakin.

  Voimaa ja valoa, pimeän armahtavuutta ja vilttien painoa jalkojen päällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, toiset saa voimansa happirikkaasta ilmasta, jossa ei vaaraa helteestä;) Olen myös kodin ihminen ja minusta marraskuu on joulukuun ohella ihain kotoilun huippua.

   Well...kun olin sinun ikäisesi, ajattelin täysin samoin: Sinulla on vielä tilaisuus kehittyä marraskuuihmiseksi vuosien myötä ja löytää sen taika;)

   Lenkkipolut nyt erityisesti kutsuvat. Ei mitään lähtemisen vaikeutta. Just niin, että kun ulkoa palaa ja sitten teetä tai kaakaota, kaikki on jotenkin vain niin kohdillaan.

   Kiitos kaikkea samoin sinulle ♥

   Poista
 24. Kyllä samaa mieltä, marraskuu on mainettaan parempi. On aikaa kaikkeen. Kun ulkona on loskakeli ja hämärää ei tarvitse jatkuvasti ulkoilla ja kiirehtiä jonnekin, hyvillä mielin saa käpertyä kodin lämpöön ja tehdä kaikkea sitä, mitä ei kesällä ehtinyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, just niin eli kun sen oikein ymmärtää;) Saa kotoilla, mutta tekee myös mieli lenkkipoluille, sillä ilmassa on happea ja maatumisen kuukaudessa, lahon ja märän maan tuoksussa on aivan uniikki hurmansa.

   Poista
 25. Ihana hyvänmielen postaus <3

  Minä pidän kovasti marraskuusta, varsinkin nyt kun päätin etten palele (mitä sitten, vaikka joudun pitämään villatakkia takin alla tai villasukkia sisällä jo nyt) ja kun ostin uudet ihanat kumpparit. Niitä tarvitsin eilenkin kun käytin koiruutta iltakävelyllä. Iloisesti lompsottelin loskarapakoista lumisateessa :) Entä sitten kynttilät, tuli leivinuunissa, kirja, viltti ja sohva... Pakko tunnustaa, ostin jo yhden konvehtirasian, mutta en tuhonnut sitä itse vaan yhdessä vieraiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka kirjahyllyssä, kiitos ♥

   Tulin just lounaalta ystävän luota ja kumpparit jalassa, raikkaassa ilmassa, sateenvarjo kädessä...

   Mitä nyt yksi jaettu konvehtiradia on...;) Kaikki ihana on täällä nyt jo, paitsi lumi.

   Poista
 26. Tämä marraskuu on just pahinta laatua täällä etelässä, vettä sataa ja syysmyrskyä pukkaa päälle ja työkaverit ovat samanlaisia, syysmyrsky päällä...sanoin, että hankitaan kahvipöydän yläpuolelle kirkasvalolamppu, että piristytään, niin kaikki katsoivat minua, että haloo, me halutaan olla masentuneita marraskuussa.
  Kaverini siivosi ensin keittiön kaapit ja sitten hän haki isommat vehkeet ja hajotti ne kaapit...ihanaa poweria...minä tilaan liput lappiin, omien läheisten luo :) lumimaisemiin :) siellä se joulu on...ehkä opin taas uusia inarinsaamen sanoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, hyvä vastaus sun työkavereilta;) No, itse olen monet, monet marraskuut mennyt kirkasvalolampun ja Upiqinonin voimalla, mutta kaikki on muuttunut...ainakin minulla. Toivon, että sinäkin joskus löydät marraskuun auvon.

   Lappi & Joulu kuulostaa mahtavalta♥ Onneksi me saamme takuuvarmasti valkoisen joulun täällä Keski-Suomessa. Jäimme tänne lumen takia! Elin länsirannikolla liian monta mustaa joulua.

   Poista
 27. Ihastuttava marrasasenne. Mulla on nyt niin monta rautaa tulessa, etten edes tajua murehtia marraskuuta. Nautiskelun kyllä muistan 😇

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirko, tämä on nyt aitoa;) Sama täällä, sama täällä ja kunpa tietäisit! Kaikki tulee aikanaan blogiini, mutta ei vielä, ei vielä...

   Tottahan toki me sen ♥

   Poista
 28. Mahtava marraskuun kokoonpano. Tulin niin iloiseksi, kun yhtenä iltapäivänä luin tämän postauksesi ja mietin miten paljon hyvää voi olla pimeässä kuukaudessa, joka vähän yllättäen tummentaa päivän ja kadottaa värikkäät lehdet silmäkulmista.

  Taidan katsoa omaa marraskuutani uusin silmin. Kenties kirjoitankin siitä jotain. Kirjoittaminen tekisi todella hyvää, sillä olen ollut pois koneelta jo pitkään... Illat ja päivät ovat siis menneet hurauksessa...

  Nyt sivupalkissasi katsoo Williamin sonetit. Oih... siinäpä ihanaa lukemista. Onervan runot istuvat yöpöydälläni. Mutta olen ollut niin väsynyt, että yhdeksän jälkeen katson vain kirjan kantta ja huokailen kunnes uni yllättää ja vie minut toisiin maisemiin.

  Mutta marraskuu -tuo uusi salarakas- tänä viikonloppuna katson sitä lempeydellä ja hellyydellä ja annan kaiken tämän ajan tulla itseeni =)

  Kiitos Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos. Tiedän, että olet kesänlapsi, mutta arvasin, että voisin hiukan auttaa sinua näissä pimenevissä päivissä: Tiesin sen;)

   Kirjoittaminen tekee aina hyvää.

   Pidän sekä Williamista että Onerva ja monesta muustakin runoilijasta: Olen heille antautunut. Uskon, että sinäkin. Minäkään en ole jaksanut joka ilta lukea eli se tietää vähemmän kirjoja blogiin.

   Listaa kaikki sen positiiviset jutut ja sitten muutat sen runoproosaksi, jonka julkaiset blogissasi.

   Ole hyvä, Sunny!

   Poista