torstai 12. joulukuuta 2013

Jouluruusutyynyillä oma talvipesä

Löysin eilen kaupungilta nämä jouluruusutyynyt, jotka tietty kuuluvat takkahuoneen lukunurkkaani sivustavedettävälle sohvalle. Kauheeta, miten monta belgialaista suklaata joku on syönyt mun rasiasta!
Pakko myöntää, että on vähän kiirettä eli huomenna aamusta Viherlandiaan, illalla ruokavieraita, la on pakko päästä pitkälle lenkille ja sitten piparitaikinan teko ja toiveena on myös la illan huumaa täällä takkahuoneessa, su menee leipoessa ja ma jälkiä siivotessa. Teemme tänä vuonna tuplataikinan eli takuulla riittää kaikille piipahtelijoille, joita sitten ensi viikko onkin täysi. Laiska töitään luettelee, mutta jipiii! tänään sain paketoitua viimeisen lahjan ja kirjoitettua viimeisen kortin. Ei tässä siis mitään jouluhätää ole...
Alakerran takkahuoneessamme on kaksi sohvaa. Toinen on tämä Ikean kätevä punainen, koira- ja lapsiystävällinen ja toinen on

sininen sivustavedettävä talonpoikaissohva, jonka nurkkaan voi linnoittautua lukemaan kuin menisi suloiseen talvipesään. Homma on hoidettu niin hyvin, että vaikka tässä huoneessa yleensä nautitaan elämästä kynttilöiden valossa, niin kummankin sohvan kohdalla on tehokas lukuvalo, jonka voi tarvittaessa ottaa käyttöön.

Kävin äsken katsomassa valkoista jouluruusua ja koska on plusasteita eikä paljon lunta, se näytti ihan hyvältä. Tähän kohtaan piti tulla se remontoidun vessan uusi takorautateline, mutta...laitan sen heti kun ehdin. Huomiseksi on luvattu lumimyräkkää, joten jouluruusu, se viimeisinkin peittynee lumen suojaan.

Takkahuoneemme on kovassa käytössä ja saman tien koko alakerta eli kakkosvessa- ja alakerran aularemontti kannatti. Täällä paitsi luetaan, myös katsotaan leffoja, sillä talon ainoa televisio sijaitsee takkahuoneessa. Täällä viihdytään saunan jälkeen ja liki on myös vierasmakkari ja pesutilat, joten vieraallakin pitäisi olla kaikki mahdollinen mukavuus. Ja suvella täältä on kiva piipahtaa puutarhaan tai viettää aikaa alaterassilla köynnöshortensioista muodostuvassa pergolassa. Siis kuten ehkä huomaatte, olen nähnyt yhden kustantajan katalogin ja siinä oli niin ihania puutarhakirjoja tulossa, että miten kestän niitä odottaa! Joulu ensin, joulu ensin...juhlista ihanin! Meillä on about kymmenen tuntia katsomattomia elokuvia, joten olisihan se kiva...,mutta härkäviikoilla sitten ehtii. Jään odottelemaan sitä joulunodotuksen tunnelmaa, jossa hetkiä vain olemiselle...Niitä on lupa olla meillä kaikilla ja joulu tulee takuulla, vaikka emme yhtään stressaisi, emme ryntäisi sinne sun tänne ja vaikka emme heräisi aamuyöstä kello 4 lisäämään yöpydällä olevaan listaan yhtikäs mitään.

Mukavaa loppuviikkoa ja lumimyräkän odotusta!

Love
Leena Lumi

21 kommenttia:

  1. Kauniit tyynyt! ja olin joskus ihan koukussa noihin simpukkasuklaihin,mutta onneksi en enään;D Se teidän takkahuoneenne on niin viihtyisä ja talvella varmaankin aivan ihana,ja nyt vielä noilla tyynyillä:) Kiitos,mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos. Minä olenkin niin nuori vielä, että sokeri sulaa suussa;) Toisaalta, just tämän rasian kohdalla tajusin, että Fazerin sininen on parempaa: Taitaa alkaa ikä painaa...

      Kiitos. Se on talvella erityiskodikas. Me ollaan siellä kuin murmelit pesässä.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Aivan ihanat tyynyt, kerrassaan ♥
    Jees mä kävin syömässä, tykkeen noista simpukka suklaista ;D
    Levollista iltaa Leena sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijastiina, kiitos. Sininen se vain ei jätä minua.

      Minäkin olen tykännyt näistä liikaa jo liian monta vuotta;)

      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  3. Hienot löydöt nuo jouluruusutyynyt, todella!
    Muutenkin postaus niin jo jouluvireinen ja mukavatunnelmainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, eikö vain. Yritän välttää sisustuksessa sinistä, mutta sininen ei halua jättää minua: Saa se olla alakerrassa kuten turkoosikin.

      Ihanaa, jos jo nyt. Kiitos.

      Poista
  4. Jaahas, kuka teillä käy syömässä suklaita? ;)

    Hienot tyynyt. Minun pitäisikin ostaa jouluruusu kotiin, nyt on vain hyasintteja, Haltiakuusen muuten ostin lahjaksi kummitädilleni. Äitihän sain sen jo äitienpäivänä.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, se on varmaankin Välikaton Feetu!

      Huomenna me lähdemme lumimyrskyyn aamusta ja vain jouluruusun takia. Täällä on jo valkoinen princietta, joka sai vetoa ja sitten valkoinen amaryllis, joka tietty kohta on liian pitkä, kastelen sitä tai en. Jouluruusu kaiken uudeks muuttaa voi. Meillä on kaksi sairaalassa, jos taloon tulee hyasintti.

      Voit olla varma, että kun julkaisen joulukirjasusoitukseni ensi viikolla Haltiakuusen alla on listalla. Eräs perehtynyt lukijanikin sitä mielii, Pelon hän oli tietty jo ostanut, lukenut ja pitänyt. Omaani en anna pois, joten katsotaan nyt, miten tontut toimivat.

      Poista
  5. Voi mitä tunnelmaa koko postaus täynnä :)! Tämä odotushan se juuri ihanaa, ja että osaa nauttia jo etukäteen iltaisin lökötellen ja niin edespäin :)! Meillä on lapset vielä pieniä niin se ilo tulee heistäkin ihan erilailla, hih. Sitä vipellystä ja malttamatonta odottelua on hauska seurailla vielä kun saa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bleue, kiitos. Monta kertaa odotus voittaa itse kohteen, mutta minä niin nautin jouluyöstä...Ja meidän joulujuhlamme on oikeasti vasta joulupäivänä, jolloin saapuvat nuoremme koirineen. Ihan on yhtä kivaa kuin silloin kun lapset olivat pieniä. Haluamme aaton itsellemme, sillä se on hääpäivämme ja on jätte kiva, kun se sopii kaikille niin. Meillä on koiruuksille tietty lahjat odottamassa kuusen alla ja nuorille omansa. Asetumme syömään klo 16 ja sitä kestää monta ruokalajia eikä yhtään laatikkoa. Aattona on ainoa laatikko ja se on hämäläiselle miehelleni omistettu imelletty perunalaatikko. Minä uudistin meidän joulukaavamme muutama vuosi sitten ja nyt se sopii kaikille! Palaan aiheeseen vielä ensi viikolla.

      Poista
  6. Tyynyt tuovat sopivasti joulutunnelmaa jouluruusujen ansiosta.
    Monenlaista touhua on vielä ennen joulun H-hetkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, ja sininen on yksi jouluvärimme kera hopean ja valkoisen.

      Älä muuta virka ja meillä vieraita tästä päivästä loppiaiseen. Kivaa kuitenkin, sillä pitää osata elää myös ivesti;)

      Poista
  7. Löysitpä sitten itsellesi juuri oikeat tyynynpäälliset. Todella kauniit.

    Minäkin olen hoitanut yhtä paitsi kaikki paketoinnit ja olen niin onnellinen siitä. Tässä vaiheessa joulukuuta pitäisi aloittaa mielestäni jonkinlainen hidastaminen ja vaikkapa juuri piparkakkujen tuoksuttelu. Minunkin suunnitelmissani on niiden leipominen lähipäivinä.

    Onkohan teillä jokin suklaatonttu, joka jouluruusujen lomassa köllötellessään maistelee salaa konvehteja? Kyllä teillä varmaan on =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, sopivat takkahuoneeseemme. Sattumalöytö, johon oli heti tarttuva kiinni.

      Nimenomaan nyt pitää alkaa vaalia tunnelmaa, leipoa pipareita, kuunnella omia suosikki joululauluja, panostaa fiilikseen...Minä alan kohta valmistaa sitä tuplataikinaa, joka saa sitten olla yön yli kellarissa. Hasukaa löytää sieltä sitten 'tontun' sormenjäljet, kun hän on käynyt maistamassa. (R. tietty Teki sitä aina penskana ja vielä vain;)

      Takuulla on, sillä enhän minä noin montaa ole voinut, en edes vahingossa.

      Poista
  8. Jotain annettavaa on hyvä filmi, vahinko vain se amerikkalöainen loppu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, nimenomaan filmi on kiintoisa lahja. Minulla tänä vuonna se on Anna Karenina. Se usi filamtisointi.

      Poista
    2. Jotain annettavaa on tuossa omassa kuvassasi.

      Poista
    3. I see...;) Jotain annettavaa on niin hauska filmi, että katsomme sen aina uudestaan ja uudestaan. Minustakin loppu on aivan väärä.

      Poista
  9. Kauniit tyynyt! :)

    Rauhallista joulunalusaikaa, Leena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos. Jouluruusun taikaa...tyynyissäkin.

      Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta.

      Poista