sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Leena Lumin puolivuotiskatsaus, loppuvuosi

Tein teille 2.7. vuoden 2013 alkupuoliskosta Leena Lumin puolivuotiskatsauksen, jossa kerroin kuuden ensimmäisen kuukauden koskettavimmat asiat. Kun nyt luin alkuvuotta enpä olisi uskonut, mitä loppuvuosi tuo tullessaan alkaen kesken suvea sattuneesta silmätragediasta yhtä suureen julkiseen huomioon kirjablogini osalta kuin olen elämässäni tähän mennessä saanut vain puutarhani tiimoilta. Tämä on tehtävä nyt, sillä en pääse uuteen ellen kuittaa mennyttä ja toisaalta, pidän pienen loman, sillä äitini saapuu meille uudenvuodenpäivänä ja sitä seuraavana palaavat nuoret koirineen eli focus on nyt perheessä melkein viikon. Aloitetaan!
Heinäkuun 9. päivänä kirjoitin Sekalaisin tuulin kohti viikonloppua ja vaikka rupattelen niitä näitä suven herkuista, kaikesta tihkuu kauhea pelko, että menetän näköni toisesta silmästä. Siis silmän lasiainen oli irronnut täysin ilman mitään syytä, johon olisin itse voinut vaikuttaa. Taannuin lapseksi, joka muisti, miten äiti oli sanonut minulle kun sai kiinni peiton alla taskulampun avulla lukemisesta, että 'sinä menetät vielä näkösi liian lukemisen takia.' Lukeminen muuten ei mitenkään haittaa näköä, siitä on nyt oikein silmälääkärin lausunto! Eivät äiditkään siis ihan kaikkea tiedä...;) Olen huono kertomaan vaivoista, mutta ehkä kaikkien on syytä tietää, että jos silmässä alkaa näkyä musta leijuva piste tai useampia, niin kipin kapin silmälääkärille!
Heinäkuun 23. päivänä kirjoitin teille elämäni ehkä paljastavimman kirjoituksen eli Saatko sinä olla sinä? Saanko minä olla minä? Keitä me oikeastaan edes olemme? Tähän juttuun liittyy myös ensi vuoden ensimmäinen kirjapostaukseni, joka tulee olemaan Elaine N. Aronin HSP - Erityisherkkä ihminen (nemo). Viidesosa ihmisistä edustaa HSP-personaa, joten uskon kirjan kiinnostavan monia ja ainoa mitä toivon ensi vuodelta, on, että jokainen lukisi ko. kirjan.
Heinäkuun 25. päivänä valmistin elämäni parhaan kantarelliherkun Kantarelli-pinaattifrittatan  Ruokaa varten ostimme ihan oman kannellisen valmistuspannunkin;)
Heinäkuun 29.7. päivänä istuin rakkaassa Yyterissäni meressä lukemassa ja kirjoitin jutun Yyteri, rakkaani- Reposaari, se toinen mokoma vikittelijä Vietimme ikimuistoisia hetkiä Luvialla, Yyterissä ja Reposaaressa
Elokuun 6. päivänä toteutui vuoden 2012 uudenvuodentoiveeni eli saimme Pirkko-Liisa ja Nora Surojeginin Pikkupöllön suomeksi. Kirjahan oli myyty ensin Japanin markkinoille:
Kiitos Minerva♥
Elokuun 14. päivänä listasin teille Kuukauden TOP10, josta kävi ilmi mm., että katkarapusalaattiohjeeni oli kiinnostanut jo yli 7 000 innokasta kokkaajaa ja kirja Syötkö riskiruokaa? oli saanut kiinnostusta yli 5 000 lukijalta. Päivitin eilen uudet luvut, joten käykääpä kurkkaamassa.
Elokuun 28. päivänä löysin itsestäni innokkaan leipurin, mitä kukaan ei olisi voinut uskoa ikinä;) Laitoin blogiini Omenapiirakka - helppo ja herkullinen ja siitä se sitten alkoi: Leivoin sekä pakastimeen että nautittavaksi koko ajan ja joku ne kai sitten söikin...kera vanhanajan vaniljakastikkeen.
Elokuun 30. päivänä kirjoitin Elokuun viimeisiä tuulia...ja tunnelmia  Olimme aloittamassa kuukausista ehkä ihaninta eli syyskuuta.
Syyskuun 1. päivänä kirjoitin Virginia Woolfin kirjasta Vuodet, joka vei minut niin liki Woolfia ettei ikinä ennen. Savukeitaalle kaikki kunnia ja ylistys siitä, että he suomennuttavat Woolfin vähemmän tunnettuja kirjoja. 


Syyskuun 2. päivänä vastasin Katjan haasteeseen Viisi ihanaa, viisi vähemmän ihanaa asiaa En mitenkään olisi nyt kyennyt listaamaan vähemmän ihania, sillä elo-syyskuu on minun paratiisiaikaani, mutta jotenkin siitäkin sitten selvittiin. Ihana, ihana on aina meidän Meri, joka tänään täyttää vuosia. Onnea äidin ja isin Aurinko, Kuu ja Tähdet♥
Syyskuun 4. päivänä Iiris-lehti julkaisi minusta pienen haastattelun tämän kuvan kera. Koiruudet olivat jääneet meille vajaaksi kahdeksi viikoksi nuorten lomaillessa Espanjassa. Kirjoitin silloin jutun Dina, Taika ja hoviväkensä

Syyskuun 9. päivänä sain vihdoinkin koottua yhden nimikkeen alle Terveys- ja hyvinvointikirjat Tämä oli lukijaystävällistä, sillä näistä kirjoista ollaan todella kiinnostuneita!
Lokakuun 23. päivänä Cision listasi vuoden parhaat kirjablogit ja olin niin otettu, sillä sain olla ykkönen. Edellisellä, kahden vuoden takaisella listauksella olin 9. Kirjoitin jutun Cision listasi kirjablogit ja olen niin iloinen ja otettu  Jutusta löytyvät muut listalla olleet sekä myös Cisionin listausperusteita.
Lokakuun 27. päivänä olimme kirjamessuilla jo perjantaista alkaen ja kirjoitin jutun Terveisiä kirjamessuilta: Kirjojen merta, herkkuja, tapaamisia ja skoolauksia
Lokakuun 29. päivänä valittiin vuoden 2013 kauneinta kirjan kantta kera arvonnan

Marraskuun 3. päivänä paljastin salarakkaani
Marraskuun 15. päivänä kuvasin jouluruusua jutussa Jouluruusu on marraskuun lumoa: Kaikki on tässä ja nyt


Marraskuun 17. päivänä valmistui alakerran aulamme sekä vierasvessamme. Kirjoitin jutun Vessaremontti: Vierasvessan uusi kuosi
Marraskuun 19. päivänä sain kiinnostavan vieraan, josta kirjoitin jutussa Kiinnostava vierailu!

Joulukuun 3. päivänä koin kirjallisen elämäni kliimaksin, josta kirjoitin jutussa Asko Sarkola on Valonkantaja!
Joulukuun 4. päivänä oltiin Toivolan vanhalla pihalla
Joulukuun 8. päivänä julkaisin Vuoden 2013 parhaat kirjat Leena Lumissa

Joulukuun 12. päivänä sain kunnian esiintyä AVAn Kirjapiirin jutussa Suomen suosituin kirjabloggaja: Aikaa kuluu jo 60 tuntia viikossa. Samainen AVA kiinnostui vähän myöhemmin myös suosikkikirjoistani ja teki jutun Mitä tunnettu kirjabloggaja suosittelee luettavaksi? Poimi vinkit  Miten tähän päädyttiin kerron jutussa Tässä sitä nyt ollaan, kiitos Lumimiehen ja Kustannusherran
Joulukuun 18. päivänä sain kirjeen Untulta
Joulukuun 22. päivänä toivotettiin joulua ja joulukuun 27. päivänä päätettiin jatkaa joulun aikaa...

Kiitän teitä kaikkia menneestä vuodesta ja toivotan kaikille onnellista vuotta 2014 ja tarinoiden taikaa♥

Love
Leena Lumi

Happy New Year

58 kommenttia:

 1. Puoleen vuoteen mahtuu paljon. :) Kirjamessuilla on aina mukavaa, vaikkakin ruuhkaisaa. Ja salarakkaasi marraskuu saa minut hymyilemään, olen nimittäin vähän puolittain ihastunut samaan rakkaaseen.

  Paljon onnea Merille syntymäpäivänä!

  Ja hyvää uuden vuoden odottelua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, vaikka mitä! Minä kestän siellä vaikka mitä, mutta se melutaso,kun kajarit ovat kaakossa. Onneksi sieltä pääsee välillä sinne hiljaisemmalle puolelle eli viineihin ja herkkuihin. Marraskussa on salaista taikaa!

   Kiitos psta! Nuoret ovat juhlimassa kai Hesassa ja palaavat sitten kun äiti saapuu.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Leena, paitsi että puolivuotiskatsauksesi oli kivaa luettavaa, kiinnitin huomiota kahteen asiaan. Vesikarahvistasi taisin sanoa jo aiemminkin. Minulla on samanlainen. Nyt huomasin nuo pikarit, samikset taas. Olisiko lasimakumme jollain lailla samanlainen, kuten on pitkälti kirjamakummekin.
  Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, me voisimme joskus tehdä samis-listamme! Nuo pienet, joissa on omien kirisikkapuiden marjoista tehtyä likööriä, ovat äidin Viipurista tuomat. Hänhän on kotoisin siitä likeltä...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Luminen ruusu on kaunis kuva. Kiitos kauniista blogista. Hyvää uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos. Ainakin se on koskettava yksinäisenä ja lunta kantavana, urheana.

   Kiitos sinulle ja kiitos samoin!

   Poista
 4. Onnea Merille synttärin johdosta. Olet ehtinyt paljon puolen vuoden aikana. Enemmän kuin moni vuodessa. Upea tuo bloggaussijoitus! Onnea vielä siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, kiitos psta! Liikaa, aivan liikaa...Se oli ilahduttava arvonanto harrastuksesta, jolle annan melkein kaikkeni. Kiitos!

   Poista
 5. Kiva katsaus menneeseen upein kuvituksin.
  Hyvää Uutta Vuotta 2014 sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos. Tämä oli must tehdä nyt, sillä uutena vuonna en olisi ehtinyt ja ensi vuonna on uudet kujeet. Pidän nyt vähän lomaa ja vietän perheaikaa.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 6. Ihana puolivuotiskatsaus Leena! Nuo jouluruusun nuput,ihana kuva!
  Ja oikein hyvää uutta vuotta sinulle ystäväiseni ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Kuvittele: Meillä on nyt niin lämmintä, että ne yrittävät aueta.

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 7. Kyllä minä niin ilahduin sattuessani sivuillesi! Hyvää alkavaa vuotta Sinulle ja kaikille lukijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himma N., kiitos;) Ehkä me molemmat arvostamme kuvaa, kuvia...otaksun.

   Kiitos samoin Sinulle ja kiitos psta!

   Poista
 8. Paljon on kuulunut puoleen vuoteen - hauska tapa muistella blogitaivalta.

  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos. Sitä ei koskaan tiedä, milloin muistelemisen aiheet loppuvat;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 9. Paljon on mahtunut viimeiseen puoleen vuoteesi, sinä ehtivä nainen!
  Toivotan sinulle lempeää ja tunnelmallista viikkoa lähimpiesi keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, vähän liikaakin. Kiitos.

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi!

   Poista
 10. Onnen hetkiä
  löytöretkiä
  hyvää kuntoa
  myötätuntoa.
  Riemun hyppyjä
  naurun ryppyjä.
  Pitkää mieltä
  viisasta kieltä.
  Elämänsankaruutta vuodelle 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua ikävääni kohmettua
   en jääsydämeksi kivettyä.
   Juon Rekolan tuulta,
   kutsun Ahmatovaa.
   Varjot Fontankan kaduilla,
   varjot puutarhassani.
   Alastomien puiden alla
   Södergran luutii tähtiensä sirpaleita:
   särkyvien tähtien helinä vaiennut.

   Jouluruusu kukkii lumesta
   muiston varjo.
   Punaturkki lumimyrskyssä
   meripihkasilmänsä pimeyteni lyhtyinä.
   Valkeat runoilijani värisevine
   jouluruusuihoineen:
   lumen lohtu, tähtien tomu.

   Kiitos samoin sinulle vuodelle 2014!

   Poista
 11. Kiitos Leena mainiosta blogistasi. Sinä ehdit paljon!! Ja vastailetkin vielä meille lukijoille, meitä on tosi paljon. Onnittelen vielä suosituimmasta kirjabloggaaja-tittelistä! Kun sen sait, en ollut vielä riveissä. Oikeaan osoitteeseen löysi. Onnittelut Meri-tyttärelle! Ja Onnekasta Uutta Vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, kiitos itsellesi! Aina en tiedä ehdinkö paljon vai en;) Minusta vastaamatta jättäminen olisi mahdotonta. Kiitos♥ Aion pitää sitä ansaittuna, sillä olen tehnyt tätä nyt kohta viisivuotta ja pitänyt vain kerran kahden viikon loman ja mitä tämä nainen tekikään lomalla: Alkoi pitää matkapäiväkirjaa blogiinsa;) En olisi sitä tehnyt, mutta kun Lumimies alkoi väittää meidän olleen paikkakunnilla, joita ei oltu edes sivuttu! Halusin dokumnetin, josta saatoin osoittaa, että edes hän ei aina voi olla oikeassa. Kiitos psta!

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
  2. Blogi on mainio päiväkirja ja dokumenttien tallentaja. Iloa, valoa ja yhdessäoloa, toivottelen.

   Poista
  3. Sitähän se on ja Lumimies ottaa kaikki ulkoiselle kovalevylle säännöllisin väliajoin.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 12. Paljon ihania asioita mahtui puoleen vuoteesi Leena!
  Onnellista tulevaa vuotta teille kaikille ♥
  Kiitos tästä vuodesta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, niin minustakin: Vuosi oli suurenmoinen...

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi ♥

   Kiitos samoin ♥

   Poista
 13. Niin mielnkiintoista saada olla mukana puolen vuoden katsauksessasi.
  Ihania juttuja ihania kuvia!!Tuttujakin joukossa ♥
  Ihanaa Uutta Vuotta sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, sinä ja Pilkku olette molemmat mukana;)

   Kiitos! Tutuin varmaan ihanin: Viisas lurppakorva huivi päässään miettii, että 'mitä nuo nyt taas tuossa nauravat...'

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 14. Niin paljon on mahtunut vuoteen tähän, jota on jäljellä ihan vähän. Nauti nyt lomasta ja uuteen vuoteen uusin kujein. Kiitos ihanista jutuista rakas ystävä. Blogia lukiessa olen välillä nauranut ihan hulluna, jäänyt pohtimaan asioita, tyytyväisenä hymissyt ja joskus vuodattanut kyyneleenkin. Mukavaa vuoden vaihdetta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, vauhtivuosi...Kiitos samoin sinulle♥ Saapi nauraa, saapi nauraa...ja kyyneleethän niitä helmiä on. Mietin usein miksi R. nauraa niin usein, kun...;)

   Kiitos samoin sinne vanhan kirkon nurkille!

   Poista
  2. Ihana puolivuosikatsaus ja kuvat, kiitos! Nauti täysillä perhelomastasi!

   Mielenkiinnolla odottelen postaustasi Erityisherkkä-kirjasta! Tutustuin aikanaan Päivilän sanktuari-sivustoon, ja löysin sieltä paljon tuttua itselleni; sehän käsittelee juuri erityisen herkkiä ihmisiä. Ja luin Erityisherkkä-kirjan in english heti kun sain sen käsiini. Hienoa, että kirja on suomennettu. Vastikään perustettiin muuten Suomen erityisherkät-yhdistyskin. On vapauttavaa tajuta, että on muitakin herkkiä ihmisiä. Itse olen lisäksi introverttia tyyppiä, joka tarvitsee paljon omaa aikaa ja tilaa ja lukemista tietysti. Oman rakkaan seura on parasta seuraa, ja välillä on iiihana pulista joukollakin, mutta vain ajoittain.

   Iloista ja Valoista vuotta 2014!

   Sanna-Maria

   Poista
  3. Sanna-Maria, oe hyvä ja kiitos.

   Oletko ajatustenlukija? Saitko etiäisen? Just kirjoitin Erityisherkän 'ulos' eli wordille...ja sitten heti sen jälkeen tämä kommenttisi! Koska sinulla on jo kirja, sinun ei tarvitse sitä enää ostaa, mutta muita kyllä patistelen;) Tuli vähän liian pitkästi, mutta kun kirja vaan on niin kiinnostava. Nythän olisi tärkeää, että HSP:n lukisivat myös muut kuin erityisherkät. Olen sama kuin sinä, mutta kun kukaan ei usko. Miten viestitän niin väärin. Lueppa se juttuni Saatko sinä olla sinä? Saanko minä olla minä? Keitä me edes oikein olemme? Se aivan pursuaa mun tuskaa, kun kukaan ei usko. ei tajua. Minullakin on kumppani kuin minä. Tarvitsemme paljon omaa tilaa, mutta olemme myös toistemme hiljaisuudenkin parhaat läheiset. Kyllä minäkin lähden juttuihin mukaan, mutta siinä on oltava kunnon paussit välissä. Lupaan julkaista heti uuden vuoden jälkeen vaikka äiti on täällä, sillä tekstihän on valmis, joten eikun vie sen vain blogiin.

   Kiitos samoin sinulle Sanna-Maria!

   Poista
 15. Kiva tämä(kin) kooste! Tämmöisen tekeminen voisikin olla oikein hyvän juttu ennen uuden vuoden alkamista, mutta mulle kronologisuus on vähän vaikeeta.;)
  Muistan, että ajattelin tehdä tuon frittatan, mutta jäi tekemättä sienien puutteessa. Täytyy laittaa ylös, että joskus kokeilen tuota herkkua!
  Synttärionnittelut Merille! Loppuvuodesta on ihan paras syntyä!:)

  Onnellista uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos. Kun ei ehdi paljoa nyt lukea, niin värkkään vain näitä koosteita;)

   Minua kronologisuus auttaa: Pysyn kasassa. Ilman kronologiaa kaikki leviää, sillä olen liian boheemi, luova, ajatuksissani...

   Tee se vasta kun saat uusia, tuoreita kantarelleja! Me jopa niitä paljon ostetettiin ja olipa herkku. Teen muuten tuon vain kantarelleihin;)

   Kiitos psta! Miten mää saisin mun synttäripäivän muutettua. Haluan olla syntynyt jouluna enkä toukokuussa...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 16. Kaikkea mukavaa ja kiinnostavaa "Lumiukon" kotiväelle ja Lumin lukijoille myös tulevana vuonna 2014! Hillitysti viiniä, rajoitetusti raketteja ja uudenvuodenlupauksen sijasta toive: LUNTA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nette, kiitos samoin sinulle ja perheellesi ja kiitos psta. Kohta saapuu äiti ja sitten nuoret uudestaan. Se yksi lumiukko katselee vierasmakkarin ikkunasta sisälle ja tänään noudettiin lisää niitä 7 tunnin tuikkuja.

   Meillä ei yhtään rakettia, sillä turhempaa en tiedä. Viiniä nautimme vasta kun äiti jo istuu pöydässä kanssamme uudenvuoden päivänä.

   Siis ellei kohta sada LUNTA, mää en enää kestä. Mutta jouluruusu tykkäää...

   Poista
 17. Nythän sitä vähän luntakin tuli, toiveemme kuullaan. Erittäin antoisaa onnellista Uutta vuotta 2014. Paljon tähdenlentoja myös. kovasti turhakkeelta tuo rakettien paukuttelu mielestäni tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aninyymi, pieni valkea huntu tosiaakin koristaa maata...Kiitos samoin sinulle.

   Ehkä sitä on tullut tällaiseksi, kun on aina ollut koiria, mutta toisaalta, se sotku sen jälkeen...

   Poista
 18. Upea on vuotesi ollut, niin rikas. Ensi vuosi olkoon myös.
  Onnea, iloa ja haleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivi, vähempikin meno riittäisi;) Silti: Oli kiva tavata sinutkin livesti.

   Kiitos.

   Ja sinulle kaikkea ihanaa ja tähtien tuiketta vuodelle 2014♥

   Poista
 19. Kiitos upeasta blogistasi Leena! Kaikkea hyvää sinulle & co tulevana uutena blogivuotena 2014. Olet yksi valonkantajista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, ole hyvä ja kiitos. Kiitos samoin kaikkea sinulle ja perheellesi♥ Ja sinä olet aurinko!

   Poista
 20. Huikea puolivuotinen sinulla on Leena ollut :)

  VastaaPoista
 21. Rikas ja rakas on vuotesi ollut.
  Iloa ja hyvää olet meille lukijoillesi runsaasti jakanut, kiito siitä!
  Kaikkea hyvää ja iloa uuteen vuoteen sinulle Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, hiukan vähempikin olisi (ehkä) riiittänyt;)

   Ole hyvä ja kiitos.

   Kiitos samoin kaikkea samoin sinulle!

   Poista
 22. Upea, mennyt blogivuosi Leena ja jotain jännittävää, uutta tulossa kenties tänä vuonna... Hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kitos. Ja upea vuosi on ollut sinullakin.Olen aivan varma, että juuri sinä ylllätät minut;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 23. Kyllä sinulla on ollut aikamoinen vuosi, ei voi muuta sanoa. En muista ehditkö huokaista kuin pari välipäivää siellä täällä, sillä postaustahti on aikamoinen ;-)

  Ilolla täällä luen näitä tekstejäsi ja kirjojen lukeminen on lisääntynyt joka vuosi. Nyt hain kirjastosta taas neljä kirjaa ja laitan kohta ensimmäisen kerran tilaukseen kirjan, koska joulutonttu ei ostanut minulle sitä kirjaa minkä toivoin (voitko käsittää?? minä en ;-))

  Täällä luonasi ei koskaan kyllästy, sillä mukana on ihanasti kotia, ruokaa, puutarhaa, kirjoja ja runoja (joita on tietysti toisessakin blogissasi). Elämän kirjoa kaikkiseltaan.

  Ihania loppuviikon hetkiä teille (olen itse jo päivistä ihan sekaisin näiden välipäivien takia) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, näin se taisi mennä...Sisareni väittää, että en ole viiden vuoden aikana ollut kolmea päivää enempää pois blogistani, mutta olen siihen jäävi mitään sanomaan eikä minulla ole aikaa edes seurata.

   Kirjastoon minäkin, mutta ehdin vasta ensi viikolla. Hyvänen aika sentään, miten tonttu sinut pettikään;)

   Aina ei jaksa kaikkea, mutta on helppo ennustaa, että puutarha kohta valtaa alaa. Kiitos.

   Minäkään en tiedä mitään viikonpäivistä ja Hesarissakin oli juttu, että dementia lisääntyy koko ajan. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
  2. Hahaa, tuskin me ehditään dementoitua, liike on sen verran nopeaa =)

   Mä muuten sain sellaisen ihanan vesikannun, joka koristaa teidänkin ruokapöytää. Kesällä kun Tertin kartanossa katselin sellaisia (ne olivat vain kaikki rikkinäisiä) niin pojalle sanoin sinun kehuneen kannun maasta-taivaaseen. Sen jälkeen unohdin asian, mutta poika ei, koska hän oli vinkannut siipalle asiasta. Ajattele mikä poika =)

   Nyt keittelen täällä Jaelin punajuurta porkkanalla ohjeen mukaan itselleni talviherkkua (talvesta ei ole tietoakaan, sillä lumen sijaan täällä sataa päivittäin tihkuvettä, yök). Koetan siis muuntaa ajatuksiani säätilasta jonnekin muualle, ehkä vyötärölleni...

   Tein pikku videon, jossa näkyy miten aikaisin täällä meillä oli lunta viime vuonna, käy kurkkaamassa, jos joskus ehdit:
   Puun elämää

   Se on taas lauantai! Pitäkää hauskaa!!

   Poista
  3. Niin...ehkä se ei saa meitä kiinni;)

   Tuo kannu on ollut nyt jouluaatonaatosta joka päivä käytössä. Sain siihen vinkin ravintolasta, josta sen ostin, että mieluusti vain vettä, sillä sen puhtaanapito ei ole kovin helppoa, jos pohjalla makaa vaikka sitruunamelissaa tai limen viipaleita. Huuhdon sen vain ja asetan tukevasti kuivauskaappiin kuivumaan ja sitten hyllylle pystyyn, jossa se ei todellakaan ehdi pölyyntyä. On se vaan sen verran kaunis ja riittävän isokin. Hieno hoksaus pojaltasi!

   Söin eilen lounaalla ulkona paljon punajuurta. Ja äiti osti minulle jättimäisen, valkoisen jouluruusun, jota ei ollut kaupoissa, joista etsin, ennen joulua. Nyt sitä täällä vaalin toukokuun lämöille asti. Mieti miten lyhyt talvi. Meilläkään ei lunta vain ohuen ohut kuura paikoiteillen.

   Minä ehdin nyt, sillä R. on viemässä äitiä junalle ja kun hän saapuu, sulkeudumme vajaaksi pariksi vuorokaudeksi kahdestaan vain olemaan ja onhan LAUANTAI!

   Kiitos samoin!

   Poista
  4. No eikö se linkki toiminutkaan. Kokeillaan toimiiko tämä:

   puun vuosi

   Oih miten ihanalta tuo pari vuorokautta kuullostaakaan. Taisin muuttua juuri vihreäksi kateudesta

   ♥♥

   Poista
  5. Nyt se on linkitetty;)

   ...tai sitten on vain runsas vrk...katsotaan nyt. Etkä muutunut, sillä tänäänhän on sullakin lauantai♥♥♥

   Poista
 24. Toivotan iloa, onnea ja lukuriemua alkaneeseen vuoteesi, Leena! :)

  Kiitos viime vuodesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos ja sinulle samoin tähtien taikaa ja tarinoiden lumoa!

   Kiitos samoin♥

   Poista
 25. Hei Leena, rakas !
  Sinulla ON niin ihana, elämänmakuinen blogi joka huokuu täyttä karismaa...
  Aina luettuani Sinun blogiasi, tunnen eläväni, saan niin paljon voimaa.
  Ja ennen kaikkea muistan rakkaan neuvosi poikani kohdatessaan ensimmäistä suurta rakkauttaan. Sitä en ole unohtanut, Sinun ansiostasi isäntäkin puri hampaansa yhteen ja alkoi hyväksymään. Se oli silloin tosi iso, iso asia.
  Oikein miellyttävää vuotta 2014 ja kiitos kun annat iloa elämääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei rakas Salainen puutarhani!

   Kiitos. Minulla on useimmiten, ei aina, niin paljon energiaa, että siitä riittää muillekin;)

   Muistan sen kuin eilisen päivän. Se oli tosi iso asia teidän koko perheelle, mutta tietysti nuorelle miehelle kohtalon kysymys.

   Kiitos samoin kaikkea samoin sinulle ja vielä tähtien taikaa ja ilonpisaroita!

   Poista