sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulun rauhaa ja lumen hellyyttä, joka kestäköön kauan...

En ole enkeli-ihminen, mutta Hannele pitää huolen, että olen sitä ainakin jouluisin, ties vaikka kohta kokonaan. Minun ovat aina olleet keijut, mutta eikö tämä Hannelen uusi, ihana työ voisikin olla vaikka Keijuenkeli. Siivet kuin keijulla, joka etsiytyy villiin puutarhaan, sinne, jossa akileijat saavat vaeltaa minne haluavat ja valita itse paikkansa. Tämä enkeli on nyt kuitenkin meidän seinällä ja siinä hyvin kaunis. Kiitos Hannele♥ Taiteilija Hannele Salmelaa työnsä ääressä voit katsella lisää täällä Ah, Pilkku, tuo lörppöhuulisuukkosuu, sydämen ryövääjä ja monen ilon lähde. Siis tarkoitan, että Pilkkukin on siellä mukana, ohjelmassa. Sen verran vielä Hannelesta, että uskokaa vain, hänestä kuulemme vielä paljon kuvataiteilijana.

Näyttää silti, että käymme kohti lumetonta joulua. Ihan lumen kunniaksi ja nyt myös lumen ikävästä olen tästä päivästä myös facebookissa Lumi. Postiakin jo tulee sillä nimellä...

Lumen puutteesta nyt viis. Joulu on kuitenkin rauhan ja hyvän mielen juhla. Minulle se on kaunein vuodenaikajuhlista, se kaikkein rakkain. Vielä ikinä ei ole tapahtunut, etteikö joulumieli, se aito, oikea, kohottava olisi laskeutunut. Nyt ei ole aika vuosi-inventaariolle, vaan tunnelmoinnille. Se kestäköön, ei päivän, vaan monta. Meille aatto on kahdenkeskinen hääpäivä, mutta myös rauhallinen joulu kera kynttilöiden ja meille rakkaimman joululevyn, joka on Johanna Rusasen Joulun Valoa. Sieltä löytyy myös itselleni mieluisin joululaulu eli Oi Jouluyö Meille jouluaatosta on tullut villasukkajoulu ja joulupäivänäkään ei enää tarvitse kenenkään pukeutua kuin linnan juhliin;) Silloin saapuvat Meri&co ja iso talo täyttyy tyttären tutusta vauhdista, saan taas katsella isää ja tytärtä toisiaan kiusoittelemassa, koiruudet juoksevat pitkin ja poikin ja löytävät vaaleanpunaisesta lelukopasta uusia leluja sekä jotain kivaa kuusen alta. Sitten istumme tunteja ruokapöydässä nauttien kalapöydän herkuista ja ennen kaikkea toistemme länsäolosta. Perhe koolla ja Teemukin on jo kuin kotonaan vauhdikkaasti kommentoimassa kuin ikänsä olisi meidän menossa mukana ollut. Kalat vaihtuvat juustoihin ja hedelmiin. Jokainen on saanut toivoa kahta suosikkijuustoaan. Jään muistoihin, joissa kuin kaukaa kuulen isäni äänen, joulun virta jatkuu ja kynttilät palavat aamutunneille niin sisällä kuin ulkona lyhdyissään...

Kiitän kaikkia monista, monista muistamisista! Ihania kortteja ja herkkuja sekä muita lahjoja, joita en nyt tässä erittele, kunhan vain ihastuneena huokailen. No, ihan pakko kertoa, että sain Anjalta tosi monet villasukat, joista nytkin jalassa yhdet hyvin vatkatun vispipuuron väriset. Rrrrrakastan villasukkia ja miten ilman niitä voisi selvitä ollenkaan. Koska elän kirjojen meressä, jotkut teistä ovat saaneet minulta muistamisen. Useimmat kuitenkin kortin, sillä kirjan pitää olla kohden, kun sen lahjaksi antaa.

Joulussa ehkä parhainta on kuitenkin myös hiljaisuus. Saa olla ihan hiljaa. Saa nuuhkia tuulta, että olisiko se lumi kuitenkin siellä tulossa. Pienet eläimet nukkuvat jouluyön untaan: punaturkki kiepillä, pikkuhiiret koloissaan, tupsukorvat pesissään. Yksinäinen vaeltaja hautuumaan kynttilämeressä, uneton koiranulkoiluttaja tähtitaivaan alla, suuriruhtinattar Olgan haudalla lyhty palaa joulusta loppiaiseen, sillä hän oli joulukoiruus mitä suurimmassa määrin, emäntänsä kaltainen, ja tiesi, että jos haluaa, joulun taika kestää viikkoja. Miten outoa, että jo vuosia sitten annoin tälle kuvalle nimeksi Jouluruusu
Suuriruhtinatar Olga oli niin Joulukoiruus, että ei ihme, että hän oli joulun aikaan aina Jouluruusumme. Viime jouluna hän antoi minulle joululahjoista parhaimman eli vielä yhden joulun. Sitä enempää ei voi kukaan antaa. Olin armoitettu!

Teille kaikille tasapuolisesti lumoavaa, rauhallista, omannäköistä joulua♥

"Viivy, odota, näe näkevin silmin tähtien puhkeaminen, tähtihuimaus." (Bo Carpelan)

Love
Leena Lumi

72 kommenttia:

 1. Hannelen töitä ihailen minäkin.
  Toivotan sinulle oikein rauhaisaa ja nautinnollista villasukkajoulua!
  Koiruuksia kylään odotellen Terttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terttu, syystä! Olen seurannut häntä vuosia ja aina hän vain uusiutuu, löytää aivan uniikkia ja saa minut usein hämmästymään - ihanasti.

   Kiitos samoin sinulle!

   Niitä kannattaakin odottaa;)

   Poista
 2. Ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi, Leena.
  Minusta nuo Hannelen työt ovat upeita. Onko minulla silmät aivan ristissä, kun en osaa löytää mistään yhteystietoja sen suhteen, mistä töitä voisi (toivottavasti) hankkia omaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, kiitos samoin sinulle.

   Ne ovat, ne ovat. Klikkaa tuosta ensimmäisen rivin Hannelesta, laitoin siihen linkityksen hänen blogiinsa Virtausta elämään. Huomasithan tv-ohjelmassa, että tuo enkeli, kuvan enkeli ja sama, jonka sain pikkutauluna on Hannelen seinällä suurena. En kertonut hänelle etukäteen, että se juuri on suosikkini, mutta hän, Hannele, lukee minua. Ota ihmeessä yhteyttä häneen.

   Poista
 3. Kuvassa olevalla enkelillä on ihmisten suruja nähneen kanssaeläjän katse.
  Vaikka en ole mikään varsinainen "enkelifani", kuvaan joka ainoan enkelipatsaan tai maalauksen, jonka näen. Tänä jouluna tein kollaasin näistä kuvista, sillä äskettäin on Vatikaanista annettu lausuma siitä, onko enkeleillä siivet vai ei. Ei kuulema ole. Luterilaisena annan mahdollisuuden siivellisille ja siivettömille enkeleille. Satumaailman asukkaat keijut ovat nekin ihania, varsinkin pirteä Helinä-keiju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, miten kauniisti kaiken taas sanotkaan: Ihan värisyttävää!

   Minusta enkeli voi olla vaikka koira, joka on koko ikänsä antanut laumalleen (perheelleen) iloa ja naurua. Kun Olga lähti kodistamme tuli talo, sillä täältä puuttuu nyt yksi enkeli.

   Pidän erityisesti keijuista ja villikukista.

   Lumoavaa joulua sinulle, Ihana Anna!

   Poista
  2. Leena, älä unohda kissoja. Ne vasta enkeleitä ovat.:)

   Poista
  3. Anna,meillä kaikilla omat enkelimme. Minulla myös pikkulinnut.

   Poista
 4. Hannelen ihana enkeli katselee minuakin tätä kirjoittaessa,hyllyltä.
  Oikein ihanaa Joulua ja joulun aikaa sinulle ja R:lle,ja toivottavasti saatte lunta! Täältäpäin taisi melkein kaikki jo sulaa pois....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, sinä onnellinen toinen!

   Kiitos samoin sinulle! Teillä sentään sitä oli kunnolla, ainakin Jerusalemissa, mutta meillä on ollut vähän niin ja näin.

   Poista
 5. Kovin lumettomalle näyttää. Äsken täällä satoi vettä kaatamalla! Meillä on Mikki nyt jo toisen joulun. Viime jouluna oli vielä ihan vauveli... Hyvää ja rentouttavaa joulua, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, ikävä kyllä. Sama täällä...Onneksi tytär tulee koirineen. Kun vain muistankin, miltä vauvakoiraq tuoksuu...nyyyh. Ehkä sitten joskus eli ovi on koiralle raollaan.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 6. Lähellesi Jouluenkeleitä toivottelen, Leena-IkiIhaNainen.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle & co, Aili-Ihanainen ♥♥♥

   Poista
 7. Suloista joulun aikaa, Leena! Lunta tai ei :)

  VastaaPoista
 8. Villasukkajoulu on ihan paras: täydellinen joulurauha, herkkuja, kynttilöitä, koko talo tunnelmaa täynnä!

  Tunnelmallista, toivottavasti valkeaa joulua sinulle ja kaikille siellä, Leena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin juuri. Tunnelma on tärkein.

   Kiitos samoin sinulle & co ♥

   Poista
 9. Jouluna todellakin hiljennytään, kuunnellaan joululauluja, jotka monet tuovat mieleen todellakin isämme, mieheni isän - jo pois nukkuneet. Lauluja kuunnellessa tulee usein itku silmään. Olgan kuvaakin katsoessa tuli mieleen omatkin jo koirataivaassa olevat uskolliset haukkumme. Koiran kiintymys ja uskollisuus on vertaansa vailla. ( Vinkkinä: tänään tulee elokuva 19.30 TV2 Hachiko-tarina uskollisuudesta. ) Meillä on pitkästä aikaa joulukuusi. Ensimmäistä kertaa elämässäni minulla on latvakuusi, jossa on käpyjä (kiitos viikon takaisen kovan myrskyn - sain lahjana tuttavalta). Jusu-haukkumme on kyllä hyvin kiinnostunut kävyistä ja yksi oli pakko antaa leikkikaluksi. Toivottavasti kuusi pysyy pystyssä.

  Ihania joulun hetkiä Sinne teille!! Merille ja Teemulle ja haukuille terveisiä!!!
  Lämpöisin jouluterveisi,
  PikkuMyy + perhe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Myy, kaikki läheiset poisnukkuneet ovat jouluna kuin liki meitä. Joulu on siis suurten tunteiden aikaa. (Tiedän tuon elokuvan...Ihminen ei vain useinkaan ole koiran pyyteettömän uskollisuuden arvoinen.) Meillä ei ole oltu yhden yhtä joulua ilman kuusta, mutta tänä vuonna ei ole oikeita käpyjä, vain niin hopeisia 'Romanov-käpyjä.' Muuten kuusi on kyllä kaunis ja tulee sisälle huomenna.

   Sain Bessulta muutamia kauniita, oikeita pipareita kuuseen ripustettavaksi, mutta ei uskalla kovin alas laittaa etteivät Merin koirat vain haukkaa niitä naruineen;) Muistan kun Meri oli just oppinut konttamaan ja kuvasimme HÄNET puremassa joulupalloa;)

   Kiitos samoin teille kaikille sinne!

   Poista
 10. Hyvää joulua sinulle, Leena! ♥

  Minä lähden huomenna joulun viettoon vanhempieni luokse, matka ei ole pitkä mutta joulun ajasta on tulossa sitäkin rattoisampi, läsnä tulee olemaan paljon sukulaisia. Otan tietenkin kuitenkin kirjoja mukaan, koskaan ei tiedä milloin tulee hetki jolloin ehtii paneutua hetkeksi fiktiiviseen maailmaan. Ehkäpä joulupukkikin tuo jonkun kirjan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Krista ♥

   Sukujoulut ovat ihania, jos välillä löytyy oma pieni kolo vaikka muutaman tunnin lukemiseen. Ei voi olla joulua ilman kirjoja;) Minä elän toivossa, että ehdin lukea jonkun vanhemman kirjan joulun aikaan. Joulun aikaan...sehän kuulostaa ihan viikoilta;)

   Poista
 11. Ihanasta joulupostauksesta kauniit kiitokset Leena ♥ Ihana on Hannen enkeli ♥
  Kaunista ja lämminhenkistä joulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, ole hyvä ja kiitos ♥ Hannen enkeli on ihana ja Hanne on ihana ♥

   Kiitos samoin sinulle ♥

   Poista
 12. Aivan ihanaa villasukkajoulua!

  Hiljaisuuden ja rauhan hetkiä, joulusaunan löylyjä ja hyvän ruoan haikuja. Kiireettömyyttä ja omaa oloilua. (Sinne sekaan muutama elokuva, tiedäthän...)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos samoin!

   Just tuota kaikkea ja se leffa kuuluu aina myös meidän jouluumme. Oma oleilu on tärkeä sana tällaiselle HSP-tyypille. (Olen lukenut Elainen kirjan jo puoliväliin, mutta postaan sen vasta ensi vuoden ekana kirjana.) Olen siis matkalla itseeni...

   Olisi 3,5 tuntia leffaa kirjasta, josta pidin eli Erään avioliiton muotokuva tia sitten taas Eräs joulutarina, se Catherine Deneuven tähdittämä leffa (Une Conte De Noel).

   Sinulla on silkkiturkki joulusi tähtenä...

   Poista
 13. Toivottelen hyvää ja rauhallista joulunaikaa sinulle ja perheellesi! <3

  VastaaPoista
 14. Kyllähän tämä Suuriruhtinatar Olga elää siellä taivaassa tulee tervehtimään Sinua, aina kun häntä ajattelet, nuolaisee poskipäästä tai sormen nokasta, tunnethan. nuoruuteni Satu koiruus tervehti sieltä erään "selvän näkijän" luona.(Harriet Piekkola) heilutti iloisesti häntäässä ylös alas, niin kuin tällä oli tapana. Ihanan läsnäoleva tunne tuli silloin. Ihana enkelitaulu, ja miten tuottoisa taiteilija, paljon hienoja töitä. Enkeleitä onhan heitä , rohkenen laittaa tähän kaikille vinkiksi nimen www.Soileraunio.fi Häneltä voi tilata kanavoidun kuukausikirjeen sähköpostiin, erittäin koskettava ja hieno oli tämä joulukuun kirje, jo viikko sit ajattelin tästä tänne kirjoittaa, mutta vasta nyt kun tuli tämä enkeliaihe kuin rohkaisuksi , tunnen että näin täytyy tehdä. kirjat on printattu selkeasti normaalia isommalla textillä ja värikin on taivaansininen, tämä musta taitaa joskus maailmasta häipästä. Valoisaa kohti olemme menossa. Ihanaa Joulua ja Hyvää Hääpäivää myös. Pari viikkoa, kun löysin blogisi ja ihastuin, kaipa kerran kommentoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, vajaa vuosi on vasta mennyt. Olen nyt vasta univaiheessa eli vihdoinkin näen Olgan unissani ja aina iloisena lumessa. Hän erityisesti piti lumesta ja - joulusta.

   Piti laittaa ensin otsikoksi, että Enkeleitä, onko heitä, mutta sitten muistin, että minunhan piti kirjoittaa joulusta;)

   En kaipaa Suomen huhtkuun julmaa valoa, mutta kaipaan lumen valoa. 25 mustaa joulua Luvialla oli syy jäädä tänne Keski-Suomen saarelle ja nyt sataa vettä. Tätä en olisi uskonut, mutta onhan tämä pieni onnettomuus maailman katastrofien rinnalla. Kiitos vinkistä, johon kaikki kiinnostuneet varmasti tarttuvat.

   Kiitos kaikista toivostuksista ja lumoavaa joulun aikaa sinulle, sellaista omannäköistäsi.

   Poista
 15. Oikein suloista joulun aikaa sinulle ja teille kaikille sinne kotisaarellenne! Nauttikaa herkuista ja tunnelmista, muistoistakin!

  Lauantain Helsingin Sanomissa oli pitkä ja mielenkiintoinen juttu Johanna Rusanen-Kartanosta ja torstain lehdessä Anna Ahmatovasta. Mainitsen molemmat, sillä tähän aikaan lehden luvulle ei välttämättä ole kovin paljon aikaa.

  Karvakuonoille rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos samoin sinulle & co! kaikesta, kaikesta...tietysti.

   Johanna-Rusasen luin, hän on ihan suosikkilaulajani, mutta miten en nähnyt mitään Ahmatovasta: Lähdenkin nyt kaivelemaan lehtilaatikkoa. Kiitos vinkistä! Todellakin meillä oli jo herättyä heti kiire ja muistan torstailta vain sen mätismetanan...

   Kiitos ja arvaa vaan rapsutetaanko ja Dinahan on niin sylikoira, että jos vain jonnekin istuu, hän hyppää heti syliin. Heillä on täällä omat upeat, pehmeät prinsessapedit, mutta yleensä ainakin Dina nukkuu meidän välissä tai R: kainalossa. Taika saa nyt näyttää, mikä hän on koiriaan;)

   Poista
 16. Joulu on ihanaa rentoutumisen aikaa ja kiireettä on aikaa kaikille läheisille.
  Niin on meilläkin, kun porukat kokoontuvat.

  Rentouttavaa ja tunnelmallista joulua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, edes kiirettömyyden harha on jouluna oltava;) Joulun isäntäväki ei voi olla aivan kiireetön, mutta onneksi pöydässä istutaan kauan ja hartaasti läsnäolosta nauttien. Tänään noudetaan kalat ja mäti ja sen jälkeen koristellaan kuusi.

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 17. Hyvää joulua sinullekin Leena! :)

  VastaaPoista
 18. On oudon ihanaa ODOTTAA joulua näin kun on viikonloppu ja vapaata jo ennen aattoa. Meillä ensmmäiset juustolahjat aukesivat juuri erään Alkon myydyimmän, oikeasti ihanan, jouluviinin kera (espanjalainen Briego Vendimia). Vielä aamulla on sännättävä mattimyöhäisen lahjatilauksen perässä kaupunkiin. Kaikki oli muuten jo tänään alessa, mm. kirjat jollaisesta minä maksoin viikko sitten 10 euroa enemmän kuin tänään! Tapaninpäivän rekiretki jää nyt myös keski-Suomeen erikoisen lumettoman joulun vuoksi lapsilta kokematta. Joulu on silti JOULU, sydänten juhla. Ihanaa sellaista kaikille Lumin lukijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nette, kuvittele mitä se olisikaan lumihunnutettuna, se odotus. Meidänkin jouluviinimme on tänä vuonna espanjalainen ja juustoja on kellarissa (vrt. mamman ruokakomero) jokaiselle pöytään istujalle noin kaksi omaa suosikkia.

   Arvasin tuon kirjojen hinnan, mutta ei hän sitä silti voi oikeasti tietää, Ja kuka jaksaa enää aatonaattona juosta lahjojen perässä. Me lähdemme nyt noutamaan kalat ja mädit ja sitten koristelemme kuusen.

   Ei katsota ulos ikkunoista, onneksi päivä on lyhyt vielä, voimme kuvitella valkeuden...ja olla todellakin itse sydänten kuningattaria ja prinsessoja, levittäen itse valkeutta. Kerro Lumiprinsessalle, että hän onkin nyt sydänten prinsessa;)

   Kiitos psta ja sydänten joulua sinulle &co!

   Poista
 19. Leena, katselin tuon tv-ohjelman Hannelesta. En oikeastaan ole enkeli-ihmisiä, mutta näistä töistä pidin. Nämä enkelit eivät olleet mitään kiiltokuvia, vaan enkeleitä viisaine katseineen. Tunnistin sinunkin enkelisi. Hannele tekee hienoja töitä.
  Minä odottelen jouluksi pikkuisia joulukeijuja käymään, mieheni pojantyttäriä, kaksivuotiaita.
  Joulu on jo ovella... Kiitos kivasta blogista, Leena! Ihanaa joulunaikaa koko perheelleesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, Hannelen työt vain ovat niin koskettavia. Minun enkelini olikin se suuri siellä Hannen kauniin kodin seinällä, mutta hän ei tiennyt, että pidin just siitä...

   Oi kuinka ihanaa! Meidän joulukeijumme ovat oma joulun tyttäremme Meri ja hänen kaksi koiruuttaan, joista toinen vielä aika vauva, noin 7 kk.

   Joulu on jo ihan tässä ja nyt vielä kalojen ja mätien nouto ja sitten kuusta koristamaan. Katse ja sielu kääntyvät nyt perheeseen ja kotiin.

   Ole hyvä ja kiitos sinulle kauniista sanoistasi.

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi ♥

   Poista
 20. Voi, Olga ♥ Kiva että sain vielä tavata hänetkin täällä. Toivotan teille lämminhenkistä joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, niin juuri...Olga ♥ Hän ei ole tabu eli veikkaan hänen näkyvän vielä jossain suvikuvassakin ja meillä on seinillä monia kuvia suuriruhtinattaresta.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 21. Pitkästä aikaa kunnolla vierailulla:) Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulunaikaa sinulle, Leena ja kiitos inspiroivasta blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan kaakelitakan talossa, kiva kun ehdit. Kiitos kaikkea samoin sinulle!

   Poista
 22. Ihana lämmin kirjoitus ja kuvat.
  Oikein antoisaa ja rauhaisaa Joulua sinulle ♥

  VastaaPoista
 23. Oikein levollista ja tunnelmallista joulua! Täälläkään ei ole lunta, mutta se nyt ei olekaan yllätys. Kohta alkaa The Joulusiivo ja sen jälkeen keskitytään nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, kiitos samoin sinulle! Mutta siellä oli hyvin kaunista kun sitä oli. Olen myös huokaillut lumisia Jerusalem-kuvia, joita Jael on minulle lähettänyt.

   Kuule, vähän sarkastisesti, hyi minua!, olen sanonut parikin kertaa, että emännällä, ei voi olla joulun rauhaa, mutta kyllä se voi. Alamme kohta koristella kuusta ja se on kivaa, marinoin silakat ja sekin on kivaa. R. graavaa jättimäisen siian ja sitten me saamme olla niin rauhassa kaksi päivää, että alan jo odottaa nuoriamme koirineen. Siis kaksi päivää lepoa on hyvin luxusta ja sitten vilkasta, kivaa perhe-elämää, joten ei mitään valittamista. Tosiasiassa hermostuin tällä viikolla kauppoihin....Nyt tuli paussi. Just noudimme kalat ja mädit.

   Rauhoitutaan, nautitaan...Onni on tässä ja nyt. Jouluonni ja kaikki muukin onni.

   Poista
 24. Leena, kiitos kauniista joulutervehdyksestä!
  Valkea lumi , kaunis jouluruusu siinä ilahduttaa kovin!
  Ihanaa joulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos samoin ♥

   Siihen korttiin liittyy nyt yksi tarina, taidan alkaa kirjoittaa sitä nyt siihen Hyvästi täydelliset joulut...voit lukea sen sieltä sitten kun ehdit;) Jos nyt itse kehtaa sanoa, niin ehkä kaunein kortimme omista kuvista ikinä. Tämän jälkeen en tiedä, teemmekö enää omista kuvista - ellei taloon tule koiranpentua.

   Kiitos ihan samoin sinulle ♥

   Poista
 25. Voi Leena, miten ihanasti kirjoitit minusta , taas niin vaikuttavassa postauksessasi. Kiitos ♥
  Suloista Joulua teille sinne Keski-Suomeen.
  Olga varmaan istuu tutulla sohvalaan tänäkin Jouluna ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, ole hyvä vain ja totuus ei pala tulessakaan ♥

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi.

   Olga istuu siinä ja katselee kun Merin villit ja pienet juoksevat ees ja taas...Meripihkasilmät jouluni tähtinä...

   Poista
 26. Voi kaunista Olgaa. <3 Ihania kuvia!

  Rauhallista ja tunnelmallista joulua sinulle, Leena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, hän, suuriruhtinaallisen kaunis Ihanuus. Nyt elän näistä muistoista, näistä kuvista...Kiitos.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 27. Kiitos, samoin sinulle Leena, Hyvää Joulua!♥

  VastaaPoista
 28. Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulun aikaa sinulle ja perheellesi, joulukalenterikiireet ovat ohi ja aika hiljenyä ja nauttia hyvästä seurasta ja ruuasta :) kaikkea hyvää myös tulevaan vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, kiitos samoin sinulle ja perheellesi! Nimenomaan niin. Sain just silakat marinadiiin, R. graavaa siikaa ja minä kohta teen osalle siiasta smetanamäti koristelun.

   Miten olet jaksanutkaan! Monella on ollut joulukalenteri, mutta eihän niitä millään ehdi kaikkia lukemaan. On ollut aika vilkas kuukausi, mutta nyt Suopmen Turku julist just joulurauhan, joten...♥

   Poista
 29. Onnellista joulupäivää !
  Koirulit; Olga, Dina ja Taika <3
  T. Leena, Onni, Kaapo ja Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, Onni, Kaapo ja Papu, kiitos samoin!

   Koirulit tekivät talosta kodin.

   t. Leena, Lumimies, Meri, Teemu, Dina ja Taika

   Poista
 30. Joululumoa Lumikuningatar, sinulle ja rakkaillesi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, kiitos samoin sinulle, Valonkantaja & co ♥

   Poista
 31. Kaunis keijuenkeli... Hyvää Tapaninpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, minustakin. Ja keijuenkeli tuo minulle mieleen jotain...Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 32. Suloinen enkelikeiju!
  Nautitaan kaikista joulunpyhistä rakkaidemme ympäröimänä.
  Puolen tunnin kuluttiua he taa saapuvat yhteisen pöydän ympärille. Taidankin mennä laittamaan uunin päälle. Pöytä on jo muuten katettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, eikö vain.

   Minä olen sitä tehnyt sataa, sillä just vasta nyt avasin koneen;)

   Meille perhe saapui juuri klo 16 joulupäivänä ja sitten pöytään;) Mukavaa joulun jälkeistä elämää.

   Poista
 33. Terveisiä tapaninpäivän illasta! Meillä joulu jatkuu, kun huomenna tulee toiset jouluvieraat yökylään. Porrastus tuntuu hyvältä, ehtii keskittyä hyvin kuhunkin vieraaseen eli siis tuttuun rakkaaseen - huono sana tuo vieras.

  Minäkin kokeilin joulupäivän asuksi yöpukua, kun sain lahjaksi uuden Marimekon tyylikkään yöpaidan. Toimi hyvin!

  Hyviä välipäiviä ja valmistautumista uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta Mentula, kiitos samoin sinulle. Meillä talo vielä täynnä nuoriamme ja koiruuksia. Tänään lähtevät, mutta sitten saapuu uutena vuonna äitini ja sitä xseuraavana taas nuoret koirineen;) Meillekin tuli porrastusta just sen verran,että ehdin tankata ruokavarannot ja siivota vierasmakkarin...Mietin itsekin tuota sanaa vieras, mutta jos ei halua kertoa kaikille ihan pilkulleen, ketä tulee, se sitten on sopiva. Voisihan sitä vaikka sanoa, että kävijöitä ja pitkämatkalaisia, jotka kaikki viipyvät päiviä, mutta omaa perhettähän he ovat.

   Minä olisin voinut tehdä aivan saman eilen, sillä en ehtinyt ulos ollenkaan;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista