torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannuksen taikaa, sydänsuven juhlaa, ruusuhuimausta...

En näe sinua
Olen 
tällä puolen
   keskellä vaaleanpunaisten ruusujen
                                 konvehtien
                      lähettämättömien korttien
                            Toivotuksia,
                                          valoa -

Hitaasti
pimeän terälehdet 
sulkeutuvat

- Heidi Liehu -
Luumupuu kukkii, se muistelee sinua (WSOY 2011)

♥♥♥

Lumottua sydänsuven juhlaa teille kaikille tasapuolisesti♥

Love
Leena Lumi

Summer Wine

60 kommenttia:

 1. Ihanaa juhannusta ja ruusuhuimauksen aikaa!

  VastaaPoista
 2. Kuin myös sinne! Me aiomme retkeillä miehen kanssa ja aistia kesän tuoksuja. Ei haittaa, vaikka ei koko ajan aurinko paistaisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle & co! Me vaan ollaan. Nauroin just R:lle, että ihan kuin olisi joulu, sillä talo on täynnä ruokaa kuin ei olisi elämää juhannuksen jälkeen. En ole ollut melanooman jälkeen enää aurinkoihminen: Yksi syöpä riitti, kiitti, jossa Luoja suo.

   Poista
  2. Melanooman sairastaneena tiedät Leena, miten pelottavaa se syöpätulosten odottaminen on. Ja sitten se muistuttaa loppuelämän, koska aurinkohan on aina olemassa, joskus vähän pilven takana. Nuorimmainen tuli juuri vaimoineen Equadorista. Olivat pyöräilleet korkealla sijaitsevassa pääkaupungissa Quitossa pilvisellä säällä ja palaneet molemmat kasvoistaan.
   Voi kun minä saisin pitää auringon. Se on ollut aina yksi tärkeimpiä rentouttajiani.

   Poista
  3. Kaikkein kauheinta oli, kun tuttu kirurgi sanoi luomen nähdessään, että 'Leena, miksi tulit LIIAN myöhään?' Minä pyörryin. Hän oli nuori ja kokematon silloin, mutta onneksi osasi lähettää minut pikana Turkuun. Siitä kun leikkaus oli yläolkavarteen tehty, kolmen patologin lausunnot saatu, siihen odotteluun meni kolme viikkoa, jotka lepäsin käsi tuettuna yksin uudessa talossamme (elämä exän kanssa) ja mietin miten elämäni liukui koko ajan ohitseni kuin filminauhalla, kuin hiekka tiimalasissa, mutta en nähnyt tähtiä. Päätin, että jos tästä selviän, muutan kaiken. Jouluaaton aattona sain mennä kuulemaan vastausta ja se oli, että ei etäpesäkkeitä, leikkaus riitti ja vain sitten ne kontrollikäynnit. Tämä kaikki oli joulukuussa 1983. 3.3.1984 tapahtui tapaaminen, joka sitten muutti aivan kaiken ja sillä tiellä ollaan ja näen paljon tähtiä. Sairaus on myös mahdollsuus!

   Minä en vapaasta tahdosta matkusta etelään. Kerran olimme Kreikassa lasten sitä haluttua, mutta poltin nuorena usein ihoni (olen luomublondi) merellä ja ratsastaessa ja ikävälillä 20-30 alpeilla. Ihon palaminen on hirveän vaarallista! Sitä en nuorena tajunnut. Nyt istun aina varjossa ja puutarhatöitä teen usein varjoisalla ja joskus myös sateella tai illasta myöhään. Aamusta minusta ei ole mihinkään, sillä luen öisin. Tyttäreni on tumma eli tullut siinä isänsä sukuun ja on aivan Espanjaan hullaantunut. Olen sanonut, että ei tummuus pelasta vaan isot suojakertoimet aurinkovoiteissa ja keskipäivällä pitää olla muualla kuin rannalla.

   Se todellakin rentouttaa. Viime suvena minä nukahdin pitkään uituani Yyterin sannalle, mutta R. huomasi ja valvoi;) Minua rentouttavat pitkät kävelyt, uinti, ratsastus ja kirjat.

   Voihan auringossa olla, jos on kunnon suojakertoimet, liikkuu ja juo riittävästi. Olen vuosia käyttänyt myös ns. aurinkokapseleita, ne estävät todella palamisen, mutta niistä huhutaan monenmoista...

   Poista
  4. Leena, kiitos kauniista blogista.

   Minullekin syöpä antoi vauhtia, ei melanoma vaan karsinoma leukapielessä. Nuorin lapseni toi tietokoneensa työpöydälleni ja sanoi: Äiti, minä opetan sinut käyttämään tietokonettani ja kirjoitat sen Aurora-kirjan valmiiksi. Hän neuvoi todella kärsivällisesti ja taitavasti.

   Ehkä julkaisin esikoiskirjani liian nopeasti, sillä ajattelin, että haluan saada edes yhden kirjan aikaan. Syöpäni ei ollut onneksi agreesiivinen ja uusiutuva. Siitä on nyt yli 20 vuotta, ja kirjoja syntyy lisää.

   Varon edelleen keskipäivän aurinkoa ja käytän aina tiheää leveälieristä hattua ja pitkähihaisia vaatteita. Rakastan iltakävelyjä ja kaupunkilomia keväällä ja syksyllä. Sairaus opettaa keskittymään pääasioihin ja arvostamaan elämän lahjaa.
   Kauniin nuoren sisareni syöpä ja kuolema pysäyttivät minut välillä moneksi vuodeksi. Tuli pitkä tauko. Olin iloinen, kun pystyin taas kirjoittamaan.

   Tällaisena aikana elämän kauneus ja voima korostuvat.
   Onnellista juhannusta Sinulle ja perheellesi!

   Poista
  5. Olipas hieno kertomus! Sairaus saa tarkistamaan elämäänsä ja muuttamaan asioita, joihin ei ole tyytyväinen. Siinä mielessä sinulla sairaus todellakin toi hyvää tullessaan! Hienoa! :)
   Minulla on onneksi iho, joka ei ole koskaan palanut. Etelässä aina hyvät aurinkovoiteet tietysti, varsinkin kun minä saatan olla rannalla jopa kahdeksan tuntia, mitä nyt rantaravintolassa pistäydyn.

   Poista
 3. Hello Leena,
  thanks for stopping by.
  I really appreciate your blog. He has cla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Antonia,
   I'll always visit you;)
   Thanks, same to you.

   Poista
 4. Toivotan sinulle myös juhannuksen taikaa ja lumottuja hetkiä!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa keskikesän juhlaa Sinulle, Leena! ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos ♥ Ihanaa Mittumaaria ♥

  VastaaPoista
 7. Lumoavaa keskikesän juhlaa!

  T. Lumiompun Katja toisella Google-tilillään

  VastaaPoista
 8. Ihanaista juhannusaikaa, Leena :) ♥

  VastaaPoista
 9. Kauniita ajatuksia, heleää punaista ja villan pehmeyttä keskikesän juhlaan!

  <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Valkoinen Kirhavi! Villan pehmeä on takuulla mun vaaleanpunaiset villasukat, jotka ovat nytkin jalkoja lämmittämässä...;)

   sydänsydänsydän

   Poista
 10. Mukavaa minttumaaria paratiisisaarelle!

  VastaaPoista
 11. Oikein ihanaa keskikesän juhlaa! Kaupassa ja torilla käydessäni mieleen tuli kyllä kieltämättä ajatus siitä, että luulevatko ihmiset ruuan loppuvan kesken? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Helena! Samaa mekin nauroimme R:n kanssa ja sen jälkeen itseämme, sillä meilläkään ruoka ei voi loppua ennen seuraavaa arkea;) Joulu ja juhannus, ihan sama hamstraus menossa, mutta meikä suhtautuu jouluun ihan tosissaan ja suunnitelmallisesti, että sitten voi tunnemoida potenssiin ziljoona. Nyt tuntuu kylmältä, leivaria on lämmitetty, villasukat jalassa, mutta kaikki huovat ovat esillä, sillä vaikka huomenna sataisi rakeita me grillataan ja syödään terassilla. Vähän suomalaista sisua...;)

   Poista
 12. Oi miten kaunista! Ihastuttavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, kiitos. Usko tai älä, me emme ole käsitelleet tuota kuvaa. Emme ikinä käsittele, minä en osaa ja Lumimies vain joskus antaa vähän valoa, mitä se sitten tarkoittaakaan. Tälle ei tehty mitään. Luulen, että nyt tuo heijastus on juhannuskeijujen taikaa...

   Kiitos samoin sinulle, Annika!

   Poista
 13. Ruusuntuoksua ja leppoisaa Mittumaaria sinulle Leena&Co, Ristinummelaisessa neljä nuppua, ei vielä auenneet♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kiitos samoin sinulle & co! Meillä se on raskaana kukista ja suurin osa auki. Kukkii yli kuukauden ellei tule kovia helteitä eli takuulla kauemmin kuin juhannusruusu. Eräät vaaleanpunaiset villasukat taas jalassa....;)

   ♥♥

   Poista
 14. Tunnen melkein tuon ruuusun tuoksun tänne...
  Lämmintä j a aurinkoista Juhannusta sinulle Leena perheinesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, eikö olekin hurmaavaa...

   Kiitos samoin sinulle, Kikka &co!

   Poista
 15. Ihana runo! <3 Hyvää ja rauhaisaa juhannusta...

  VastaaPoista
 16. Iloista keskikesän juhlaa sinulle.

  VastaaPoista
 17. Ruusuntuoksuista juhannusta sinullekin ihana Leena ♥

  VastaaPoista
 18. Kiitos! Leppeää keskikesän juhlaa, juhannusta sinulle ja R:lle! Nauttikaamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, ole hyvä ja kiitos samoin sinulle & co! No totta totisesti nautimme;)   Poista
 19. Nautinnollista juhannusta Leena & co !
  Meiltäkään ei ruoka ihan heti lopu =]
  Myös Pyhäjärven muikut saapuvat huomenna meille isän savustamosta.
  Villasukat jalassa ja kynttilälyhdyt ulos palaamaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Leena & co!

   Vähän minua huvittaa meidän jääkaappi ja kellarikin otettiin jo avuksi;

   Aijai, pahan laitoit: Meidän piti lähteä Säkylään elokuussa ja tehdä matka mun lapsuuteni ja samalla isäni lapsuusmaisemiin. Siellä olisi tutussa paikassa ollut niitä oikeita muikkuja, mutta taitaa tulla siihen nyt yksi muu meno ja Säkylä on vasta suvella 2015. Kaikki kiire ympärilläni ei johdu yksin minusta...

   Näin me aiomme tehdä. Laitan isoon lasilyhtyyn valtavan kynttilän tai vaihtoehtoisesti monta 7 tunin tuikkua turkooseihin. Villasukat ja huovat ovat jo esillä;)

   Poista
 20. Kiitos upeasta postauksesta, Leena-Iki-IhaNainen!
  Onnellista ja lumottua juhannusta myöskin sinulle & co!

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos.

   Kiitos samoin sinulle, Aili.Iki-IhaNainen & co!

   Poista
 21. Juhannusterveiset Turun saaristosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, sieltä Suomen kauneimmasta saaristosta...Kiitos ja juhannustoivotuksia Suomen Tahitilta, jossa nyt epätavallisen viileää.

   Ota kuvia!

   Poista
 22. Keijupölyä, ihan selvästi :)

  Mukavaa juhannuksen jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, sitä se on, usko pois. Tätä ei järjellä eikä tekniikalla selvitetä. Ilmankos akileijat kukkivat nyt just niin paljon enemmän ja niin paljon korkeampina kuin ikinä.

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 23. Tässä vähän myöhäiset juhannuksen toivottelut!Eilen mekin täällä vietimme suomalaista juhannusta,tai no melkein;D Ihanan Sirpan luona lähellä Tel Avivia,oli Sirpan savustamaa lohta (savustin tuotu Suomesta ,samoin leppäpurut,se tuoksu!!!) ja uusia pottuja(tosin ei ihan yhtä hyviä kuin Suomessa)) ja mustikkapiirakkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos samoin. Kyllä me täällä vieläkin juhannusta vietämme...just alkaa taas griilaus ja terassilla syömme, vaikka onkin kylmä. Paljon vaatetta päälle vain ja reipasta asennetta. Tiedänkin sen savustuslaitteen, kätevää ja menee pieneenkin tilaan. Teillähän on ollut hyvin suomalainen menu!

   Poista
 24. Ihanan herkkä ruusunen ♥
  Eilen nuorempi tyttäreni, exmieheni ja minä pelailimme maittavan aterian jälkeen, korttipelejä, Jazzia, Afrikan tähteä, Mikadoa, muistipeliä jne.
  Oli tosi kivaa ja aika reini laulaen.
  Saunoin tietty eilen , tänään, huomenna..
  Haleja sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, taikaruusunen!

   Voi miten hauskaa! Tulee mieleen 'those, old, good times'. Pitääkin kaivaa nyt esille Master Mind, sillä kummipoika on tulossa yökylään;)

   Me katsoimme juuri Polanskin Kakeran kuun ja se oli NIIN hyvä, paitsi yksi kohtaus oli minulle liikaa...

   Meilläkin on ollut koko repertuaari, mutta kylmän takia myös pari filmiä, mutta terassilla on ateriat nautittu.

   Halit ♥

   Poista