tiistai 23. syyskuuta 2014

Vähän menneistä ja tulevista tuulista sekä pieni pika-arvonta

Sataa ensilunta ja tekee mieli kertoa vähän mitä on tulossa. Kertoisin myös tulevista kirjoista tarkemmin, mutta kun valinta on aina hetken lapsi eli alan lukea sitä, mikä vetää. Nyt on luvun alla Michael Cunninghamin Lumikuningatar, joka on kaunis, herkkä ja omalla tavallaan yhtä uniikki kuin on lumihiutale. Sen sijaan tiedossa oleva lukujärjestys näyttää tältä:

1.  Loka-marraskuulla valitaan vuoden 2014 kaunein kirjan kansi Leena Lumissa. Tapahtuma on samalla arvonta, johon saavat osallistua blogini lukijoiksi kirjautuneet henkilöt. Tässä viime vuotta ja voittajat eli vuoden 2013 kauneimmat kannet:
2013 avasin kansikisan jo 29.10. Toivottavasti myös tulevan lokakuun lopussa, jota ennen ovat kuitenkin
2.  Helsingin kirjamessut 23.-26.10. ja messujen teemamaa on Italia. Lukekaa vaikka Silvia Avallonen Teräs, jos haluatte maistaa Italiaa matkailumainoskuvien luomaa mielikuvaa enemmän. Olen messujen aikaan pääkaupungissa koko viikonlopun eli pe-su, mutta kirjamessuilla perjantaina ja lauantaina, joten tutut tulkaa moikkaamaan: Tavataan kuohuviinin äärellä entiseen malliin:
Kuvassa bloggaaja ihailemansa Marja-Leena Virtasen kanssa. Ellet ole vielä lukenut Kirjeitä kiven alle, nyt on jo aika!
Tässä vuoden 2013 messuilua kera 'vanhojen' kirjabloggaajakollegoiden sekä Vappu Kannaksen, jonka seurassa pääsimme Prinssi Edwardin saaren tuuliin ja tunnelmiin.

Minulla on kaksi ylimääräistä kirjamessulippua, jotka arvon yhdelle. Kuka siis haluaa mennä Helsingin kirjamessuille kera ystävän, kommentoi tähän postaukseen ja ilmoittaa halukkuutensa saada liput, on mukana nopeassa arvonnassa. Lippuja voi tavoitella lukijakseni kirjautunut, joka ilmoittaa myös yhteystietonsa: aktiivisen blogin tai sähköpostiosoitten ellei blogia ole. Arvonta tapahtuu viikon päästä tiistaina eli 30.9.

3.  Muutamat lukijat ovat pyytäneet minua listaamaan suosikkielokuvani ja senkin aion tehdä, sillä edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Mottoni voisi olla vaikka Rakastan kirjoja, mutta elokuvat...
Hyvät elokuvat ovat osa elämästä nauttimista. Ne kuuluvat kirjojen, rakkauden, kuvataiteiden, luonnon ja monen, monen muun ohella Kaikkien Aistien Juhlien Vaalimiseen.
4.  Viime vuonna julkaisin Leena Lumin puolivuotiskatsaus, kevätkesä, mutta nyt sellaista ei synny. Jos tapahtuu liikaa, sitä ei saa ulos. Sitten tuli vielä Leena Lumin puolivuotiskatsaus, loppuvuosi mutta sitäkään ei nyt tule. Kun sydän on liian täysi, se vaikenee. Ja kaikki aikanaan. Sen sijaan lupaan taas listata vuoden 2014 parhaat kirjat blogissani ja ehkä teen jopa kahdenkymmenen parhaan kirjani listan kaikista blogiini runsaan viiden vuoden, ehkä silloin jo lähemmäs kuuden vuoden ajalta, lukemistani.
Vuoden 2013 parhaat kirjat oli yhtä juhlaa kiitos Riikka Pelon Jokapäiväisen elämämme. Mitä ihmettä tekee Koch, kun häneltä ei ole tullut uutta kirjaa?
5. Tämä kurtturuusun nuppu on saanut päälleen lunta koko päivän. Ihan oikeaa lunta, joka tosin sulaa saman tien. Pelakuut on tänään kannettu sisälle jatkamaan kukkimistaan, kunnes ne marraskuun lopulla siirtyvät muutamaksi kuukaudeksi talviunille kellariin. Kurtturuusu on hyvä esimerkki vaatimattomuudesta ja sisusta: Se ei pyydä mitään, kukkii alkusuvesta ja vielä lumessakin, mutta se kukkii!

Olen huomenna liesussa puolen päivän jälkeen, sillä lupasin 'vielä yhden' haastattelun. Aihe on tietenkin kirjabloggaus. Kerron vasta sitten kun näen valmiin tekstin, mihin lehteen se tulee ja milloin. Nyt pitäisi kai alkaa vähän miettiä mennyttä ja nykyisyyttä kokonaisuutena...sekä lakata kynnet: Diorin Cherry Flower, vai ehkä IsaDoran Arctic Frost tai saman valmistajan Water Rose, Maybellinen Strong Mint vai Candy Frost, vai kuitenkin Mavalan Lisboa, Dakar tai Osaka. Ehkä kuitenkin Lorealin  Color Riche 207... Miten kevyttä joskus miettiä vain kynsilakan sävyjä! Try it!

Love
Leena Lumi
Birgitta, se on tuo keskimmäinen sävy!

77 kommenttia:

  1. Hui hurjuus, lunta, syyskuussa! Uutisista juuri näinkin, että idässä on tullut, ja teilläkin... onpa erikoista, ei voi muuta sanoa! Toivottavasti kukinnat eivät kärsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, eikö olekin järkyttävää! Pidän lumesta, mutta sille on oma aikansa. Syysasterit kestvät, sillä nehän usein kukkivatkin vasta lumesta, jos on vähänkään varjoa. Nyt vasta osa auki. Kutsunkin niitä lumiastereiiksi. Minulla ei nyt niiden lisäksi oikeastaan kuki muut kuin hortensiat eli sillä 'syyskukkavinkkauskin'. Ja toivottavasti saan ne jo myöhässä olevat valkoiset varjoliljan sipulit ennen kuin maa on roudassa! Muistan monta syyskuuta, jolloin täällä Suomen Tahitilla on ollut intiaanikesä ja olen käynyt uimassa sekä yksin että koiruuden kanssa, on täytynyt kastella kukkia etc. Syysmalvoja olisi ollut mutta ne kylmät rankkasateet ennen edellistä lämpöaaltoa ränsistyttivät kukat.

      Poista
  2. Michael Cunningham odottelee minulla lukupinossa, paljon odotan kirjalta! Ja näköjään sinultakin saadaan taas odotella melkoisia postauksia ;)

    (Lippuja en Helsingin messuille halaja, kun ei aikatauluun mahdu, harmi!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, minulla on Cunninghamiin vähän sellainen ristiriitainen suhde, kuin oli ennen Paul Austeriin, josta nyt jo pidän sikana. Mutta tämä nyt meonossa oleva Cunningham on just minulle. Älä odota liikaa, sillä minulla on nyt kaikkea liikaa, joten loistosuoritukset ovat menneen talven lumia tai tulevan kevään kuvia;)

      (Aina tulee uusia kirjamessuja!)

      Poista
  3. Minä kyllä haluaisin voittaa lipun!

    VastaaPoista
  4. Kun sydän on liian täysi, se vaikenee lause oikein riipii täällä asti tätä sydänalaa. <3 Täältä tulee virtuaalinen halaus, ymmärrän mistä kirjoitat. Väkisin ei kauniit asiat synny.

    Voi vonkale tuota ukkoani, kun on kaloja narraamassa kirjamessuviikonloppuna ja omat messuilut joudun keskittämään arkipäivään. Kuohuva kanssasi ei onnistu, vaikka naamatusten näkeminen voisi olla kovin mieluinen hetki.

    Cunninghamin Lumikuningattaren olen pongannut ja pistänyt korvan taakse, sen haluan lukea.

    Ihanan naisellisesti kirjoitat meikkihommista, näin nainen jo ennakoi ja miettii valmiiksi ja syntyy kaunista jälkeä. Odotan innolla näitä haastatteluja ja tietoja milloin tulee.

    Ja tosiaan kirjoitin siitä innostu&onnistu kirjasta sinulle tänne. Tosiaan en ole lainkaan askartelevainen, mutta välillä iskee luova vimma, mutta täytyy olla helppoa hommaa, eikä pientä pipertämistä. Näitä vinkkejä Ilona Pietiläisen kirjassa on kosolti ja arvasit oikein, kirja on minun näköinen.

    Tuo Ilonan joulukirja on aivan pakko saada ja toivon löytäväni sen kirjamessuilta ja tuon Lumikuningattaren. :)

    Tähtien tuiketta ihanalle Leenalle.

    Terkuin sun fani Tiia ja ai niin toki, olen arvonnassa mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, tiedät osan, mutta lopun kerron sitten myöhemmin. Ei tässä mitään isoa draamaa, elämää vain. Kiitos♥

      Oi voi sun kanssas! Olis parit pikkupullot menny lujaa ja monta asiaa olisi tullut käsiteltyä. Nyt olen sun takia vaeltamassa life style blogiessa ja meni valokynäkin uusiksi tänään, kenen blogissa olinkaan, mutta Lumin pitää käyttää Lorealin Paris Lumi Magique valokynää;)

      Uskon, että pidät kirjasta.

      Tiia, minusta on hiukan epistä, että mun täytyy aina tällätä, mutta R:n ei. Hän on avecina, mutta tuskin muistaa huomista ja on nytkin pelaamassa koripalloa. Parhaat ovat olleet varmaan eräät puutarhajutut, mutta eihän sitä koskaan tiedä.

      Siinä on helppoa ainakin se jäälakka! Minä en mitään paperista värkkää, eikä kiinnosta betonityöt tai mikään askartelu yleensäkään. Mutta tykkäisin niin osata neuloa/kutoa jumppereita. Kaupoissa on ihania pehmeitä lankoja ja mitä värejä. Minusta Ilonassa ja sinussa on jotain repäisevän samaa;) Siis silleen hyvässä mielessä tietty.

      Pidän eniten Ilonan kirjoista just tuosta joulukirjasta ja sitten Talven taikaa -kirjasta, jossa minäkin saan vilahtaa. Jompikumpi tulee lokakuun lopun arvontaani, joten älä osta vielä. Ehdit sen sitten jouluksi vielä saada joko voittamalla tai jostain ostamalla.

      Tuiketta kiitos samoin sinulle, Tiia. Kurkkaapa Arabain sinipunaista Tuike -sarjaa...

      terkuin sun fani Leena ja tottakai olet arvonnassa mukana!

      Poista
    2. Hei Leena, luit Lumi valokynästä Lady of the Messin blogista. Siellä myös on sielukas ja upea nainen, hienoa että olette löytäneet toinen toisenne, te kaksi ihanaa. <3 <3 Mahtavaa naisvoimaa täällä, vaikka noin muutoin kartan kaiken maailman vimmattuja naisten kokoontumisia siis sellaisia Naisten kymppi tyyppisiä. Naiset on kavereita, mutta en tykkää jos oikein lössillä naisjoukko keuhkoaa naisenergiaa. On mukavaa olla sekä miesten, että naisten seurassa. :)

      On niin epistä, että minun tarvii tällätä ja ukon ei, ei käytä edes kampaa ja näyttää hyvältä. Joka paikkaan mentäessä, minä hoidan lapset ja itseni ja ukko sutii käsin hiuksensa. On se niin epistä. Mitähän immeiset tuumaisi jos paukahtaisin luomuna joihinkin kokkareisiin. :)

      Talven taikaa tai Lumoava joulu, kummastakin olen nähnyt vain kannet, mutta innostu&onnistu kirjan kautta, tiedän että nekin ovat ihania. Lumiset kuvat ovat aivan ihania. Siitä hyppään taas Lumi valokynään, se on kelpo kapine ja Lumi nimi täydellistää sen. <3

      Tuike sarja on ihana. Olen keräillyt monta vuotta Arabian Teema joulumukeja, mutta Tuike mukeja ei ole... Jossain kohti on pakko lopettaa, mukeja on niin että koko koko lasten koulun väki kohta mahtuisi meille sumpittelemaan.

      Kivaa kuulla Ilonan ja minun yhteneväisyys, vielä en osaa sanoa mikä se voisi olla, mutta yritän ottaa selvää.

      Tähtien tuiketta Leena. <3

      Tiia

      Poista
    3. Tiia, aivan, hänestä on kyse. Katsos olen sitten kiitos sinun ja Lady of The messin, seonnut vielä jonnekin muuallekin, joka ei ole kirjablogi. Miten sää tämän oikein teet...Paitsi on joskus niin kiva olla viettää tyttöiltaa kaupungilla hyvän ruoan ja viinin äärellä hartaasti ja pitkään.

      Minustakin se on epistä. Ensin täällääät tuntkausia ja tosiaankin moni nainen vielä siinä muiden eli lasten tälläämisen ohessa. Minusta olisi ihan oikein, jos miehet pakotettaisiin käyttämään sukkahousuja tai sukkia ja lakkaamaan kyntensä huolellisesti ja vetämään kajalia silmiin ja tarkasti huulten rajausväriä. Voin vain kuvitella miestäni etsimässä mustien kaikkein ohuimpien sukkien joukosta ensin kahta ehjää jalkoihin ja sitten vielä yksi varasukka mukaan laukun nurkkaan piiloon ja sen sata muuta juttua sinne laukkuun. Vihaan sukkia niin paljon, että Bessulla ja mulla on sääntö: Säästä viis paljaat sääret kesäkuun ekasta päivästä elokuun viimeiseen kaikkialla paitsi ei hautajaisissa. Sitten vain itserusekttavaa joka toinen päivä sääriin. En saa sitä itse tasaisesti, joten R. polvistuu eteeni ja...Juu, ei me selvitä ilman miehiä!

      Lumi on jo listalla. En ehtinyt katsomaan, mikä noista tulee arvontaan, mutta ainakin joulukirja kai, se ihanin. Kiitos♥

      Teemaan sopivat nuo Tuiken mukit. Minä yhistän ne talviaikaan punaiseen Teemaan. Otin muuten Tuike-mukit jo esille ja laitoin kesäiset muumimukit kaappiiin. Tuike purkkikin ja siinä on aina joulusinappi ja Tuikekulhossa on nyt Jyväs-Hyvän kaneliomena keksejä=herkkua. Munkin piti lopettaa tuo mukihulluus ja aika hyvin sujui, kunnes näin Tuiken.

      Ole hyvä vain;)

      Kiitos samoin, Tiia♥ En edi huomiseksi valmistautua muulla kuin kolmella lauseella, joissa kaikissa mainitaan tähdet. Niissä aion roikkua hampialla kiinni pitäen, vaikka mikä olisi.

      Poista
    4. Tuikemukit kyllä rantautuvat meille, jos jostain poistolaarista löydän. Niissä on jetsulleen meidän värit. <3

      Hei hengenheimolainen itseruskettavilla läträtään täälläkin ja jo vuosia. Aina on kiva pieni hehku pitää yllä.

      Aurinkoista päivää!

      Tiia

      Poista
    5. Tiia, nyt sisarenikin etsii niitä;) Niiden piti olla sesonkituote, mutta annas katsoa, pystyvätkö pitämään sanansa, kun noita niin monet haluavat. Minä aion käydä Viherlandia tehtaanmyymälässä Tuikea etsimässä.

      Ympäri vuodenko? Minä suvella vain sääriä, sillä en halua ruskettaa eli paahtaa itseäni auringossa yhtään eli yksi melanooma riitti kiitti. Olen vähän kuin väripalapeli: Säärissä itseruskettavaa, kallista, mutta asteen liian tummaa meikkivoidetta kasvoilla ja muuten oma kalpea itseni. Maailman ihanin meikkisävy blondeille katosi. Sitä käytin vuosia ja sen löysi minulle meikkitaiteilija Ruotsalainen Stockan jossain happeningissä. Ei ruskea, vaan sävy, jossa oli vähän rosaa. Näytti kuin olisi hiihtänyt 16 kilsaa saaren ympäri: Siitä tykkäsin. Ruotsalainen kertoi, että ruotsittaret haluavat juuri roosaan vivahtavia meikkivoiteita, miksi meillä ruskehtavia, kellertäviä tai sitten niitä kalkkilaivan kapteeneita. Hehku on kaikkein tärkeintä, mutta suurin osa siitä tulee sisältä: Sitä joko on tai sitten ei.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    6. Kesäisin itseruskettavaa koipiin ja talvisin vain poskiin ja dekoltee alueelle hieman hehua tuomaan, ei rusketusta. :) Juu en tiedä miksi haluamme olla kovin ruskeita, roosaa meikkivoidetta en ole ikinä kokeillut, toisikohan se uutta hehua.

      Mukavaa torstaita <3

      Tiia

      Poista
    7. Sitä roosaa sävyä on vaikea Suomesta enää löytää. Se minun 20 vuotta käyttämä ja meikkitaiteilijan valitsema oli Guerlainilta, mutta sitä sävyä ei enää saa.

      Sääret ovat kauheat suvella ilman itseruskettavaa: Ainakin minulla kuin kuolleen kanan nahka, joten ei, ei ja ei!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  5. Kirjamessut kuuluvaytehdottomasti jokaiseen syksyyn ja siksi olisikin kiva voittaa nuo liput. Tyttären kanssa olen siellä perinteisesti käynyt, joten seuralainenkin olisi jo valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammas, ehdottomasti. Olet mukana. No lähdin siitä heti liikkeelle, että voi sitten ottaa kaverin mukaan. Mikä sen mukavampaa kuin oman tyttären kanssa.

      Poista
  6. Kyllä oli kauniita kirjankansia viime vuonna!
    Harmi että asun niin kaukana etten voi tulla kirjamessuille.Italia teemana...sen vuoksi sitten veljellläni on siellä ruokapuolella niin monta osastoa,joista hän tosin on vuokrannut suurimman osan eteenpäin ,mutta 7 osastoa jäi kuitenkin.Jos italialaisia herkkuja haluat,niin suuntaa sinne....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, eikö vain. Nyt ei tunnut ihan samalta,mutta kaikkihan eivät ole vielä tulleet.

      Menisin muuten, mutta jonotan siellä erätiä brittiläisiä inkiväärikeksejä. Resepti on sadan vuoden takaa. Ei lisäaineita ja paljon inkivääriä. Teen kanssa maistuvat meille.Ostan viiniosalstolta myös muutaman joululahjan, sillä siellähän on vaikka mitä.

      Jos sinä asuisit Suomessa, niin....;) Koko litanian lopun sinä jo tiedätkin. Mutta meillä olisi hauskaa: Sun kanssa siellä herkkupuolella...Ehkä jopa tapaan veljesi.

      Poista
  7. "Ellet ole vielä lukenut Kirjeitä kiven alle, nyt on jo aika!"
    Tunsin piston...

    Odotankin jo kauneimman kannen valintaa, pääsee näkemään kaikki koko komeudessaan! Arvontaan en nyt osallistu, Turun kirjamessuissa on minulle tarpeeksi vilskettä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, voisit yrittää...

      Pitää vielä lukea lisää, ei ole tarpeeksi vielä. Luen nykyään niin hitaasti ja on paljon kaikkea muuta. Minun olisi ehdottomasti pitänyt lähteä Turkuun, syntymäkaupunkiini ja samalla olisi tullut tavattua sukulaisiakin. Minä käyn Jyväskylän ja Hesan messut toistaiseksi. Katsotaan sitten...

      Poista
  8. Ton leffan oon nähnyt, vielä noin +15°C (launataina alkaa kurssi yliopistolla suameks).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, minäkin neljä kertaa! Hitsi ja meillä on koko päivän satanut lunta. On ollut monta syyskuuta, jolloin on ollut intiaanikesää ja ollaan uitu. Hyvä juttu sun suomenkielelle.

      Poista
  9. Juuri tänään äidin kanssa sovin että perjantaina suuntaamme messuille perinteiseen tapaamme! Perinteistä pidetään kiinni, vaikka kuohuvat jää tänä vuonna juomatta masuasukin vuoksi :) Eli mukana arvonnassa ♥

    Lumikuningatar kiinnostaa kovasti, sanon jo nyt että siinäpä on vuoden kaunein kansi! Kun kirjan kannessa on lunta, ihastun täysin! Niin kävi viime vuonna esimerkiksi Ilonan joulukirjan kanssa.

    Kun sydän on liian täysi, se vaikenee. Todella kauniisti sanottu, ja voin yhtyä mielipiteeseesi juuri nyt täysin.

    ♥♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, olet mukana. Onnea odotuksesta♥ Vauvat ovat niin suloisia.

      Jestas, sinähän vaikutat valitsijaan eli tunnen nyt, että Cunninghamin kannen pitää olla mukana;) Täytyy alkaa tehdä listaa. Viime vuonna olin lukenut kirjoja, joissa oli erityisen upeita kansia. Täytyyhän tuo luminen kansi olla Lumin kisassa.

      Simpukka. Se sulkeutuu kuin simpukka.

      ♥♥♥♥

      Poista
  10. Kaunein kirjankansi -kilpailu on aina kiinnostava. Mukavaa nähdä sitten, mitkä kannet pääsevät mukaan.

    Kirjamessulippuarvontaan en osallistu, mutta sinne olen kyllä tulossa lauantaina ja ehkä myös sunnuntaina. Viime vuonna oli ensi kertani ja koukkuun jäätiin.. Toivottavasti tapaan sinut siellä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, en tiedä vielä itsekään, mutta Jenni nyt päätti, että Lumikuningattaren pitää olla mukana.

      Pyörin siellä pe puolen päivän jälkeen ja la klo 15 asti. Törmäillään! Jos tunnistat, tule moikkaamaan.

      Poista
  11. Arvonnassa mukana. En ole kirjamessuille koskaan ennen päässytkään...
    mimonmami14@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mimon mami, olet mukana. Nyt olisi se jo aika kokea ja sitten siellä on paljon muutakin.

      Poista
  12. Voihan lumi, aivan liian aikaisin. Meikä vasta hankki syystakin, ei vielä villapomppaa päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko, eikö olkein ihan uskomatonta. Minä aion kulkea mun popliiniviitassa, vaikka rakeita tulisi kuukauden. Viime vuonna oli lämmintä vielä lokakuun lopulla. Tämä on varman joku tilapäishäiriö.

      Et sitten kirjamessulippuja kaipaa?

      Poista
  13. Lumikuningatar on lukulistalla täälläkin, mutta säästän sen marraskuulle, kun yritän toipua jalkaleikkauksestani.
    Ja kiitos vain - viittaan tuonne aiempaan sinun ja Tiia K:n väliseen kommentointiin - melkein olisin niitä Tiian Tenoja tarvinnut, sillä sen verran hykertelin mielessäni;)
    Kirjamessuille en tänä syksynä valitettavasti pääse täällä Turussa enkä Helsingissä. Ja se on harmituksen paikka.
    Tietää myös sitä, että en osallistu arvontaan - ja kyllä sattuu syvälle sydämeen, kun joutuu sanomaan, että en halua kirjamessulippuja. Ja vielä kun sen sanoo jo toisen kerran tänään - kieltäydyin nimittäin Turun kirjamessujenkin lipuista - ja niiden saaminen ei edes ollut arpaonnen varassa.
    Voisinpa tähän runoilla vaikka kuinka paljon, mutta pakko on yrittää lähteä etsimään unijukkaa tuolta alakerrassa kuorsaavan isännän vierestä. Taitaa olla aamulla taas Lumit tarpeen;)
    Hyvää viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of The Mess, kiinnostava Cunningham, jota luen hitaasti. Lumikungatar on mitä parhainta lääkettä toipumiseen.

      No minä jäin Tiialle koukkuun niiden Tenojen takia, sillä mietin kuka on tämä nainen, joka noin tohtii/uskaltaa. Hän on heittäytyjä sataa ja varmaan sinä myös. Jos alakulo yllättää saavun sinulle tai Tiialle ja sitten olen löytänyt kolmannenkin ja hänen nimensä on Aino.

      Lady of The Mess, puhuttiinko me jo Turusta: Olen siellä syntynyt ja iso osa siän sukua edelleen Turussa ja sen ympäristössä. Uusia kirjamessuja tulee.

      No, sinä osallistut sitten kirja-arvontaani. Hyvin uusia kirjoja, joita on luettu vain kerran tai kaksi eli jos siis Bessu tai Lumimies on ehtinyt myös. Ellei itselle, voi antaa joululahjaksi. Sitä on opittava joskus sanomaan myös 'kiitos ei'.

      Lumimiehellä oli eilen korisilta eli hän tulee silloin suosiolla tähän toimisto/kirjaston varavuoteeseen, sillä pelaa seuraavan yönkin;) Oi niin, et tiedä, miten monta hyvää lehtikuvaa on mennyt pilalle kun en ymmärtänyt mitään noista 'Lumi-tuotteista'. Ja silloin olin vielä hoikka, nuori ja onnistuin joskus kuvissa. Autiolle saarelle ottaisin mukaan kirjan, Lumin ja Lumimiehen. Minäkin alan tässä Lumia täälläämään, sillä on se meno ja pääsen Siihen Yhteen Paikkaan eli suosikkiravintolaani, joka on Suomen paras. Toiseksi paras on Reposaaren Merimesta. Sinne marraskuulla.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. En muuten tainnut tietää, että Turusta olet. Itsehän eksyin tänne opiskelemaan ja sitä tietä jäin. Juuret ovat Pohjois-Karjalassa ja kouluvuodet asuin Lahdessa. Mutta nyt siis Turussa tai Kaarinassa jo liki 40 vuotta;)
      Ja kyllä - oli Lumi tarpeen aamulla. Ja moni muu virkistäjä;)
      Herkuttele hyvin ja runsaasti - nautinnot ovat elämän eliksiiriä;)

      Poista
  14. The books, the elegance, this coffee with croissant. Hmmmm.
    Everything here is beautiful and attractive! A big hug

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antonio, same elegance with your paintings. I love tea with croissant.
      Thanks and have the beautiful day!

      A big, warm hug♥

      Poista
  15. Kirjan kannet usein sanoo jo kirjasta paljon. Ja kynsilakan väri on niin tärkeä juttu, Lippujen arvontaan en osallistu, kun en kuitenkaan pääse messuille, niin menisi liput hukkaan jos sattuisin voittamaan ne
    Oikein hyvää syksyn jatkoa, lämmin tulee vielä takaisin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, ehdottomasti. Arvaa naurattiko minua tuo kynsilakkajuttu;) Ymmärrän, kiva kuitenkin kun kommentoit.

      Kiitos samoin! Lämpöä vielä kaivataan: Meillä on nyt +3 ja piha on vuorokauden myrskyn jälkeen hyvin roskainen.

      Poista
  16. Juuri eilen neljännen tyttären kanssa netissä messuohjelmaa katselimme.Toivottavasti tapaisimme vihdoinkin siellä!Toki osallistun kaikkiin arvontoihin ja jään odottamaan tuota Lumikuningattaren postia sinulta.Ja tuo kansi voi se on kaunis!
    Ihanaa syyskuun ja lokakuun vaihdetta sinulle ♥
    lämpöisin ajatuksin
    Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, olet mukana. No Lumikungatar menee sitten kansikisaan. Posti tulee kun ehtii, nyt on ollut vähän enemmän menoa.

      Kiitos samoin sinulle ♥

      Love
      Leena

      Poista
  17. Kiva kun teit syksyn agendasi! Lumikuningatar ei ole vielä lukulistalla - ehkä talvella, nimi on niin talvinen... sopisi sinullekin. Helsingin messuille en pääse, joten Turun messuille. Ja noita suosikkielokuviasi on mukava jossakin vaiheessa katsella.
    Onnea haastatteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulia, no se voi olla hiekkaan piirretty viiva, jonka jo seuraava aalto pyyhkii yli eli riippuu mitä muuten tapahtuu, mutta tässä olisi gruntti syyskaudelle.

      Tartuin kirjaan sekä Cunninghamin että kirjan nimen takia;)

      Tarkoitus on tehdä filmilistaa, sillä kirjaa en lue enää päivässä, hyvä kun viikossa.

      Kiitos ja kaunista päivää sinulle sinne Suomen Turkuun!

      Poista
  18. Kynsilakkojen värien nimet on parhautta! Mietin miten pääsisin sinne töihin, tiedätkö vaan keksimään huulipunille ja kynsilakoille nimiä.;)

    Mäkin odotan tuota Cunninghamia. Olen lukenut häneltä kaikki suomennetut ja toisista tykännyt enemmän kuin toisista.. Tämähän käsittelee uskoa, epäuskoa henkisyyttä? Kiinnostavaa.
    Tuo kannen kuva on ihana, tykkään tuommoisesta talviromanttisesta. Mutta kun nyt olen mielipiteitäni täällä laukonut;) niin täytyy sanoa, että kirjan kantena tuo ei minulle toimi. Mulle se viittaa kirjana vähän lässynlässy romanttiseen tai übersöpöön. Jos kirjailijaa en tuntisin, niin jäisi luultavasti hyllyyn. Että vähän ristiriitaiset tunteet kannen suhteen.

    Arvontaan en nyt osallistu.

    Hauskaa päivän jatkoa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, pidän tuosta Mavalasn sarjasta ehkä just kaupunkien nimien takia. Valitettavasti ei löytynyt Salzburgia.

      Cunningham vaihtelee myös minulla. Just noita isoja kysymyksiä.

      Talviromantikka on parhautta. Samaa mieltä, mutta lupasin sen jo laittaa kansikisaan. Olihan siellä edellisvuonna se yltiöfiktiivinen kirjan kansikin, jossa ne ehvosvaunut lumessa ja se oli lukijoiden suursuosikki. Mikä sen kirjan nimi nyt olikaan, mutta kirjailija on Boyne. Boynelta tällaista kantta osaa odottaa. Cunnighamilta ei, mutta eiväthän he näitä tee. Käynkin kurkkaamassa brittikannen ja ne muut. Onko siinä 'väärä' sininen...

      OK

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. Tässä sekä Cunningham että englanninkielinen kansi, muita en nyt ehtinyt
      http://www.latimes.com/books/jacketcopy/la-ca-jc-michael-cunninhgam-20140504-story.html

      Poista
  19. Haluaisin osallistua lippuarvontaa. En ole kylläkään kirjautunut (en osaa) lukija, mutta muu innokas lukija kyllä. Saanko siis osallistua? Kirjamessuilla tulee aina käytya. Kiitos hyvästä blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, ikävä juttu sanoi Huttu, mutta anonyyminä ei voi osallistua. Pyydä joku auttamaan sinua kirjautumisessa.

      Kiitos!

      Poista
  20. Kai se on niin, että kirjojen rakastajat rakastavat myös hyviä elokuvia.. Rakastamme tarinoita. Voi, että maailma on niin täynnä molempia, ettei kaikkia haluamiaan saa katsottua tai luettua. Lunta tulee pohjoisessa. Maa on jo valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, minä luulen vähän samaa. Molemmissa saa vähän olla kuin erakko eli omaa luolanainen aikaa;) Oi, tarinat ovat kaikki, kaikki! Ulla Janhonen:

      "Vaikka mitä tapahtuisi, on yksi, joka pysyy. Valtakunnat voivat romahtaa, joet voivat muuttaa kulkusuuntaansa, ja miehet voivat jättää, mutta tarinat eivät koskaan kuole."

      Meillä satoi eilen koko päivän lunta, mutta se suli heti maahan päästyään. Nyt on kylmää, mutta aurinkoista.

      Poista
    2. Just noin, tarinat eivät kuole.

      Poista
  21. Kirjamessut kiinnostavat aina, eli osallistun arvontaan. Toivottavasti on onni myötä.

    VastaaPoista
  22. Olen tulossa taas messuille. Kuusi aiempaa kirjaani on sieltä myöhästynyt, mutta tänä vuonna pitäisi ehtiä hyvin. Ehkä siis törmäämme taas. :-> Itse odotan eniten innolla sitä, että tapaan kaksi kustantajistani, ehkä kolmekin, ensimmäistä kertaa. Tietysti kavereita ja tuttuja myös.

    (En osallistu arvontaan, kun liput on jo.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, tunnnistan sinut heti! Ota kii, jos huomaat mut ja olen muissa maailmoissa.

      Ehkä tapaamisiin!

      Poista
    2. Moi.
      Haluan olla mukana arvonnassa. Olisi hienoa käydä ensimmäisen kerran kirjamessuilla. Sinulla on yhteystietoni. Mukavaa iltaa sinne.
      Lämpimin terveisin
      PikkuMyy

      Poista
    3. Pikku Myy, olet mukana. Olen aivan otettu, että sinua innostaisi sinne.

      Kiitos samoin sinne!

      Lämpimin terveisin
      Mymmeli

      Poista
  23. Arvotaan en osallistu, kuten arvaatkin, saan liput muuten. Mutta messuja odotan kyllä innoissani. Kirjamessut ovat jännä yhdistelmä hirveää hulinaa, ihania keskusteluja, innostusta ja väsymystä, (mulle) töitä ja vapaa-aikaa, kirjoja, kuohuviiniä, väsyneitä jalkoja.

    Ja muutenkin odotan aina koko loppuvuotta. Kaikki ihanuus alkaa jo elokuussa, sitten alkaa tunnelmallinen syksy, joka huipentuu joulutunnelmiin. Tässä voi olla jotenkin melankolisesti onnellinen ja se on aika hyvä olotila. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tiedän. Se on kaikkea tuota ja vielä paranee, kun lisää viinimessut&herkut mukaan. Ja iltaisin vietetään aikaa kuka missäkin hyvin syömässä.

      Sama täällä. Otin esille jo Tuike mukit ja laitoin muumien Iltapurhjehdukset sekä Tuutikin ja Tiuhdin&Viuhdin talviteloille

      Melankolisesti onnellinen on olla aika kauniisti onnellinen. Joulu, mikä lumottu sana♥

      Poista
  24. Osallistuisin mielelläni arvontaan! Omalla paikkakunnallani kun kirjamessuja ei ole lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, olet mukana, jos olet kirjautunut lukijakseni. Meilllä on Jyväskylässä keväisin, mutta ei yhtä suuret ollenkaan kuin Helsingissä.

      Poista
  25. Katsoinkin eilen mykistyneenä lumikuvia. Teillä on lunta paljon enemmän kuin meillä! Meillä on vasta tänä aamuna satanut ensimmäistä kertaa räntää, mutta sekin on saman tien sulanut pois. Toivottavasti kukinnot eivät kuole...

    Osallistuisin mielelläni kirjamessujen lippuarvontaan ja tulisin moikkaamaan sinua(kin), mutta valitettavasti tämä välimatka on pienenä esteenä... Ehkä joku toinen vuosi. Jään mielenkiinnolla odottamaan haastattelua! Kerrothan sitten tarkemmin missä se ilmestyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, meilä satoi lunta koko päivän, mutta ei se jäänyt. Tuo kuva, jossa olen issikan kanssa on vanha. Ei yhtään lunta nyt maassa ja toivonkin vielä aurinkoisia puutarhapäiviä. Ainakin mun syysasterit vain kohentuvat lumesta.

      No oivoi! Lupaan kertoa, mutta ehkä et ole ihan siitä lehdestä kuullut, kun minäkään en ollut, mutta nyt tiedän. Oli niin hauska haastatteluiltapäivä, tätähän voisi tottua.

      Poista
  26. Suosikkielokuvien listaa odottelen...:) Mutta vasta sitten kun sille löytyy aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, yritän tehdä lokakuun aikana. Kiva, että on kiinnostusta. Tiedätkö, minun täytyy saada kirjojen väliin tehdä jotain muuta, josta olen kiinnostunut: Puutarhaa, leffoja, ruokia tms.eli se on ilo.

      Poista
  27. Todellako satoi ensilumi. Ah, miten ihanaa.

    Minä osallistun pika-arvontaasi. Ja toivon suuresti, että nähdään vihdoin kirjamessuilla.

    Luulen, että olet jo valinnut oikean värin kynsiin, joten jätän oman ehdotukseni ilmaan. Kerro sitten kun haastattelusi on julkaistu =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, sitä satoi koko pitkän päivän, mutta se suli heti maahan ehdittyään. Ensilumessa on aina jotain erityistä, mutta tätä ei lasketa, koska maa ei ollut yhtään valkoinen.

      Olet mukana.Meilaan sulle vielä ja annan puehlinnumeroni, Olen siellä pe ja la. Pe ip voi olla kiirettä, mutta la on aikaa. Nautitaan vähän kuoharia ja silleen.

      Valitisn Color Riche 207, jonka linkin laitan sulle kohta, Yhtään kynsikuvaa siitä väristä en löytänyt, mutta tämä väri on löyty Salzburgin ruokakaupasta. Samaa löysin sitten Suomesta ja niin mun juttu, Kylmä, hohtava, hyvin hento vaaleanpunainen, josta ei helposti huomaa kuin melkein vaaleanpunaisen helmen ohuen hohteen. Odota vähän...

      Poista
    2. Tässä: https://www.google.fi/search?q=Loreal+color+riche+kynsilakka+207&espv=2&biw=1280&bih=834&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ChQjVK3ZIqX9ywO0w4C4Bw&ved=0CCwQsAQ Ensimmäinen kuva vasen yläreuna ja keskimmäinen pullo.

      Ja sun ehdotus olisi ollut?

      Poista
    3. Tuo saamarin linkki ei taida toimia. Katso postaus, siellä on kuva ihan sinulle. Lakkaan kynteni sillä messuille, niin sitten näet;)

      Poista
    4. Luulenpa, että viestini katosi, kun en ollut kirjautunut ensin sisään. Jos tämä on toisto, niin tuhoa vapaasti.

      Huomasin heti postauksesi lopussa tuon kuvan ja viestin. Lakan väri on kaunis =) Kivaa, että sitä saa nyt Suomestakin. Vaikka olisihan se hienoa, jos lähtisi aina ulkomaan matkalle hakemaan omaa kynsilakkasävyään =)

      Vaihdetaan numeroita ja nähdään sitten messuille. Superia ♥

      Poista
    5. Birgitta, nettitaivas on joskus helvetti;)

      Se on vähän kuin ei olisikaan lakkaa, mutta sitten yllättäen tulee se villihelmien, niiden aitojen ja harvinaisten lievä punerrus. Olisi tosi kivaa lähteä hakemaan lakkaa aina jostain kaukaa, missä viihtyy ja missä kuin toinen koti, mutta ei tarvitse tehdä muuta kuin nauttia. Nyt en vain muista, mistä tuon kotimaan pullon ostin, mutta ehkä se oli sittari...

      Niin teemme. Superia♥

      Poista
  28. Messutaan me messuista - arvontaan en osallistu minäkään vaan toivon voittoa jollekulle, joka ei ole ehkä usein päässyt kirjamessujen tunnelmaan.

    Kuhinaa, kirjakkihinää, monta kovaa kirjailijaa, tekstiä runoa proosaa.
    Kuovhuviiniä, kanttarellikeittoa, keskskustelua ja paljon, paljon muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen Kirahvi, näin minäkin toivon.

      Kaikkea tuota ja sitten vielä...tiedät. Tapaamisiin!

      Poista
  29. Meinasin jo äänestää kauneinta kirjankantta, kunnes huomasin, että kyse oli viime vuoden kansista. Odottelen siis tämän vuoden kisaa.
    Kirjamessuille olen tulossa ja lippukin on jo saatu (tai ainakin luvattu).
    Mukavaa viikonvaihdetta - varsin lämmintä on luvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. between, muutama viikko vielä, niin sitten.

      Kiva kuulla.

      Kiitos samoin - saarellamme puhaltavat jo lämpimät tuulet.

      Poista
  30. Osallistun arvontaan ! anninalahonen@gmail.com

    VastaaPoista