tiistai 11. elokuuta 2015

Reposaaren elokuun kuumaa huumaa

Perjantaina lähdimme kohti Luviaa. Ohjelmassa oli lauantaina tietysti reissu Reposaareen ja ruokailu Merimestassa, joka on ehdottomasti paras kalaravintola ikinä. Jälleen kerran en pystynyt ollenkaan lämpimään ruokaan, sillä kaikki alkupalapöydän kalaherkut veivät mennessään. Jostain syystä, vai elokuustako johtuu, reissusta tuli enemmän aivan muuta kuin ruokakuvia. Kuvasin kyllä myös äidin puutarhan erästä uutushortensiaa, mutta liitän sen myöhemmin johonkin puutarhajuttuuni, sillä nyt ollaan Reposaaressa, jossa mieleen tulee: "Sä järjen veit ja minusta orjan teit..." eli niin ihana paikka.

Matkalla Merimestaan volkkarihullu sisareni Merja halusi meidän pysähtyvän hetkeksi tämän automerkin kokoontumistilaisuuteen, jossa sitten koeistuimme tosi tyyriin volkkarin caprioletin. Jopa minä tajusin arvostaa auton upeaa väriä ja luonnollisesti entisenä avoauton omistajana alaslaskettua kattoa.

Ennen ravintolaan menoa pysähdyimme saman katon alla olevaan kalamyymälään, josta ostimme merikalaa yms. Äiti halusi myös ostaa minulle tämän Reposaari-kassin, jossa yksi suosikkiväreistäni eli lime sekä suosikkivillieläimeni kettu. Enkös mää ny ol vähä ku räpsööläine? Kuvassa kassi kuvattuna tänä aamuna piskuisessa päärynäpuussamme.

Kuvassa tyttäriensä välissä äiti, sitkein nainen, jonka tiedän. Monesta hän on selvinnyt, mutta nyt siinä vain kukkii lastensa keskellä.

Tässä kuvaan saimme mukaan Merimestan 'hengen' eli Tuomon. Sanotuksi ei saa, miten hän saa nauramaan ja hyvälle tuulelle eli Tuomo-piristystä pitäisi saada useammin! Kaiken maailman tosielämän ohjelmia tulee televisiosta, mutta yhtään ne eivät naurata: Tuomo televisioon ja koko Suomi hyvälle tuulelle. Tuomo on positiivinen vakavanakin ja mikä sanavalmius. Olen yrittänyt haastaa, mutta jään kakkoseksi...

Äiti...

Skoolit sille, että taas saadaan olla täällä ja itse asiassa vietämme koko vuoden 30 -vuotishääpäiväjuhlaa, sillä se ei voi olla vain yksi päivä. Onhan meillä joulukin joskus kolme viikkoa.

Jostainhan kaikki herkut pöytiin tulevat ja tässä oli kiva seurata kun kokilta kävi niin näpsästi kaikki. Lumimies otti tämän kuvan, mutta tietenkään en voi tehdä lukijoilleni sitä, että ette näkisi kokkia vähän enemmän...

Für Frauen!


Tämmöst siel sit o, mu sielumaisemas...


...ja tämmöst eli Räpsöö, meri ja elokuun huuma.

rakkaudest mereen ja Räpsööseen
Leena Lumi

48 kommenttia:


  1. Aivan ihanat kuvat! kelpaa siinä äidin hymyillä kauniiden tyttäriensä keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, kiitos <3 Äidillä on vuosia reippahasti, mutta puutarha vie häntäkin;) Hän näyttää aika tyytyväiseltä...eikä tiedä, mitä tyttäret suunnittelevat seuraaviksi pyöreiksi synttäreiksi...

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Allu, eiks vaa! Etkä arvaa ikää, enkä sitä tähän laita, kun äiti ei ehkä pitäisi, mutta niin tekee puutarhaa täysillä ja taitaa kunto olla kovempi kuin tyttärillä yhteensä;)

      Poista
  3. Samat on sielunmaisemat. Meri ja kalliorannat. Mitäs sitä muuta ihminen tarvitsee. No, ehkä nuotion?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, joskus tuntuu, että meri on veressä...Nuotio palaa sisälläni.

      Tosiaankin...aika näyttää viekö meri voiton tästä järven ympäröimästä paratiisisarestamme.

      Poista
  4. Ah, mikä kokki ja tosi kivat annokset ja muutenkin näytti olevan kivaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, niinpä...;) No, aikaisemmissa jutuissani on ollut enemmän annoskuvia, sillä nyt söimme hyvin, mutta muistin alkaa kuvata ruokia liian myöhään. Kymäpöytä on jo niin runsas, että siitä ei aina pysty jatkamaan läminään ruokaa. Santsasin kylmästä pöydästä miedosti savustettua, ihanan kosteaa lohta niin paljon, että...ja silakoita oli monella sortilla ja salaatteja. Meri-ilmastolla on hyvää tekevät vaikutus.

      Poista
    2. Tiedän meri-ilmaston ihanat vaikutukset, kun vietän loma-ajat täällä saaressa meren keskellä :) Heti kun menee kotiin, niin alkaa ahdistaan kaupunki, ihmiset, autot. Vaikka asummekin rauhallisella puutarha-alueella 5km päässä keskuksesta.

      Poista
    3. Mai, kunpa minäkin...Vaikka asumme Päijänteen ympäröimässä saaressa, puuttuu se jokin ja sitten tuoksu. Onneksi on lokit edes...Minusta ei ehkä olisi kaupunki-ihmiseksi, vaikka tämä saarikin on osa harjukaupunkin, mutta nykyään en lähde enää kaupungille kuin ehkä kerran kuussa! No kyllä se teidän talviasuntonnnekin kuulostaa aika idylliselta, mutta eihän meren saarta voita mikään!

      Poista
  5. Upea auto...luulin jo, että sillä olitte liikkeellä..:) Äitisi♥♥
    FB puolella jo kirjoitinkin, että tämän päivän Turun Sanomissa oli mainittu blogisi...oliko se nyt viisi kirjablogia mainittu ja sinun oli niistä yksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmastiina, ei tässä elämässä;) Äitini♥♥ Ihan tosi...Harmi, että en saa juttua käsiini. Voitko antaa sen otsikon: Koitan löytää googlaamalla. Apua!, ja just nyt Aamulehti, Satakunnan Kansa ja Turun sanomat, kun mulla on tätä mri-ihanuutta. Turku on muuten syntymäkaupunkini ja siellä asuu tosi monta isän suvun puoleista sukulaista. Kiitos tiedosta♥

      Poista
    2. Voi vitsi...mies on vienyt juuri vanhat lehdet keräykseen. Kulttuuri sivuilla juttu oli, muuta en muista.

      Poista
    3. Irmastiina, sain sen jo. Kiitos vinkistä! Teksti auttaa taas jaksamaan...jatkaa.

      <3

      Poista
  6. Kaunista elokuun tunnelmaa ja upea vahva naiskolmikko, silmänruokaakin kuvissa mukana ;)

    VastaaPoista
  7. Ihanat tunnelmat! Äitisi on kyllä niin nuorekas ja tyylikäs ♥

    VastaaPoista
  8. Moi.
    Kiitos vielä seurasta. Mukavaa oli kuten aina. Hienoja kuvia teillä tuosta päivästä. Laitan kaikki talteen. Mulla on nyt se lotto vetämässä, kun tärppää niin sitten tuo auto.... ihan pakko saada. Kauheaa, kun joku auto voi viedä sen järjen osittain eli tunne kysymys mulle tuo volkkarihulluus. Ja tuo kuplan muoto on jo 70-luvulta asti viehättänyt. Kun tuutte taas tänne, otetaan ruokailu uusiksi. Äitikin ihan hehkuu noissa kuvissa eli hänellä oli mukavaa, vaikka me vähän hulluteltiin ehkä liikaa, koska hän aina minua "muksaisi" reiteen, kun sitä läppää heitin. Mutta oikeasti kuitenkin nautti silmin nähden. Tää Merimesta on nyt meidän paikka. Niin ja se äidin saama taulun ja siinä oleva puu teksteineen. Teetän meillekin sellaisen. Olen sen Turun Sanomat varannut, haen sen huomenna ja soittelen illalla.
    Mukavaa kesäillan jatkoa!!
    Lämpöisin terveisin,
    Merja
    PS. Meillä satoi sen verran, että tänään ei tarvitse kastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiitos samoin. Marraskuussa ehkä taas;) Just kohta saat isona ne muutamat parhaat. Onneksi ei useinkaan tule istuttua tuon hintaluokan autossa, vois vielä käydä tosi hullusti etenkin kun just tuo jännä värikin niin natsaa ja sitten avoauto, joka on aina ollut se mun juttu. Justhan ehdotin marraskuuta ja Merimestaa! Miten musta tuntuu, että äiti nautti kaikesta, myös siitä hulluttelusta. Muksaukset ovat kuin 'muodon vuoksi'. Niin äitikin vain hehkuu kaikissa kuvissa.Meidän nimikkopaikka! Nyt meillä on nimikkopuumme ja nimikkoraflamme;) OK, riittänee, kun luet, mitä sinne on präntätty. Pidän telefoonin äänellä ja mukana.
      Kiitos kaikkea samoin!
      Kunpa meilläkin...onneksi olen jo suurimman osan kastellut.
      Bis Morgen!
      Leena

      Poista
  9. Onnellisia olette kaikki, kaikkea onnea tuleviin päiviinne myös ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, joku viisas on sanonut jotenkin näin, että 'onnella on hiljaiset askeleet, kuule ne, ennen kuin ne ovat menneet ohi'. Tämä on kai toinen versio kuuluisasta Carpe Diemistä eli tartu hetkeen ('poimi kukka'). Onni on tässä ja nyt, ja toivon sitä samaa sinulle kaunis, ihana Lady♥

      Poista
  10. Voi että on elämänmakuinen postaus ja laittoi suun messingille. Voi sun äitisikin siellä ja ihana rakkauskuva Lumimiehestä ja sinusta. <3

    Iloa päivään ihana Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, 'elämä', mikä kaunis sana. Kiitos <3

      Kiitos samoin sinulle ihana Tiia <3

      Poista
  11. Ihanat naiset, ihanissa tunnelmissa. Äidit on niin ihania, aina haluavat muistaa lapsiaan, vaikka hekin olisi kuinka aikuisia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju, kiitos ♥ Sellaisia äidit ovat...Itsekin äitinä teidän, että sitä aikuista lastaankin haluaa paapoa vaikka täyttämällä hänen pakastimensa mansikoilla tms.

      Poista
  12. Ihana pusukuva Leena;D ja voin kuvitella että se kalainen pöytä tuolla on taivaallisen hyvää:) Ihana kuva myös äidistä ja tyttäristä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiva, että pidät;) Juu, tuli mieleeni, että tuonne sinut pitäisi joskus viedä. Kiitos <3

      Poista
  13. Upea postaus! Minkävärinen avoauto, kyllä tuossa kelpasi koeistua vaikka pidempäänkin. Kuvat äidistäsi ovat suloisia, olette kaikki niin eläväisiä ja kauniita!

    Ja tuo kokki, hmmmm. Kelpasi siinä katsella ruuanlaittajaakin samalla kun itse ruuantekoa ;-)

    Mutta tuo viimeinen kuva! Se on niin hieno, että kehottaisin teettämään siitä ison kuvan ja laittamaan esille. Aivan mahtava!

    Onnea tälle upealle vuodellenne. On oikein ettei juhlita vain yhtenä päivänä. Miksi tyytyä vähempään kuin kokonaiseen vuoteen ;-)
    Onnea siis vielä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos<3 Miletön väri,mutta niin on hintakin: 40 000 euroa. Juu, aika lively perhe, johon jo hämäläinen miehenikin on tottunut.

      Niin...hmmmm. Näin hänet pöytäämme, mutta olen kuin naiset yleensäkin, hallitsen monta juttua yhtä aikaa;)

      No kuule, kun huomenna teetämme. Meillä on meistä kahdestaan yllättävän vähän kahdestaan kuvia ja nyt vasta viime vuosina olemme asiaan vähän keskittyneet. Tämä kuva oli onnenkantamoinen, sillä sisareni kuvasi mun pinkillä kameralla ja väitti, että ei näe mitään...;) Kiitos!

      Yhtä humua vain koko vuosi! Niin ja miksi tyytyä vähempään, kun voi saada koko vuoden juhlaa. Vain yksi päivä ja sitten se on jo ohi kuin perhosen lento...

      Älä nyt hyvä nainen: Sää joudut tällä menolla onnittelemaan meitä sata kertaa, sillä se oikea hääpäivä on jouluaattona;) No, kuhan kiusoittelen vähän: Kiitos paljon rakas Birgitta, sinä Ihanuus♥

      Poista
  14. pirteä äitisi, hän kävelee 5 kilometriä - ja minä 5 metriä.... Hyvät geenit meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, hän on! No juu, me luotetaan sitten geeneihin...;)

      Poista
  15. Ihana romanttinen kuva tuo viimeinen! Se kertoo kyllä koko reissun tunnelmista.

    VastaaPoista
  16. Oi, mitä huumaa! Ihania kuvia jokainen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, elokuu on niin ihana kuukausi;) Ja myös syyskuu...Kiitos<3

      Poista
  17. Teillä on ollut hieno reissu ja mainio kuvakimara siitä!
    Samaa mieltä kuin Birgitta tuosta alimmasta kuvasta. Sun tuulessa hulmuava helma on vielä piste iin päälle, kiriskka kakussa ja mitä vielä? vaahtopää aalloilla.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos kyllä: Merei-ilmastossa kaikki on toisin;) Muistathan, että kameravalintani perustui siihen, että sen värin piti olla pinkki eli 100 euroan Canon pokkari, pinkki.

      Mieti, miten olisi hulmunnut, jos olisin muistanut sen korallinpunaisen hameen, jossa se sifonki olkapäässä kiinni...No, tästä tuli sitten onneksi tällainen villi ja luomu. Kiitos <3 Lähdemme just kehittämään suudelmakuvaa ja ostamaan torilta kantarelleja, Se yhden kuusen menetys lehtomme yläosassa vei meiltä kantarellit, jotka elivät symbioosissa just sen kuusen kanssa.

      Olsin kehittänyt äidille kuvia hänestä ja hänestä ja tyttäristä, mutta sisko ehti jo eilen. On tämä kanssa perhe: Kukaan ei odota mitään, sana kärsivällisyys on tuntematon ja kun selkänsä kääntää, on jo tapahtunut vaikka mitä;)

      Poista
  18. Ihania kuvia ja tunnelmia!

    Me palasimme myöhään eilen illalla kahden päivän matkalta Hämeenlinna-Pori-Kristiinankaupunki-Kaskinen-Uusikaarlepyy-Pietarsaari.
    Olen käynyt Porissa useita kertoja jazzien aikaan. Nyt meillä oli opastettu kiertoajelu ja voi miten paljon kaikkea mielenkiintoista siellä onkaan Lounas oli Porin suomalaisella klubilla.

    Koko reissu oli upea, sillä opastetuilla kiertoajeluilla näimme paljon ja kuulimme paljon kaupunkien historiaa. Ihana reissu. En yhtään ihmettele, kun sinä kerrot Luviasta ja Porista. Länsirannikon kaupungit ja luonto ovat omanlaisiaan ja sitten se meri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kiitos <3

      Kiinnostava kierros, josta minulle tuttuja vain Pori ja Kaskinen.

      Porista saa enemmän kuvaa, kun siellä käy suvella, mutta ei jazzien aikaan. Torielämä on vilkasta, ihania erikoiputiikkeja ja niin likellä Reposaari;) Suomalainen Klubi on meille tuttu juttu, mutta ei se omin ruokapaikka. Porin vuosina kävin kaikki taidenäyttelyt, katsoin kaikki teatteriesitykset etc. Jyväskylä on muka Suomen Ateena, mutta minusta ei tunnu siltä. Pidän Jyväskylästä sen koon ja pinnanvaihtelujen takia, järvi myös vilkkuu melkein kadullle kuin kadulle eli vähän kuin Suomen Salzburg, mutta Jyväskylän kulttuuritarjonta ei ole minua varten. Urheilu on täällä kova sana...

      Länsirannikko on mulle niin se kotijuttu, tuttu murre ja kaikki, Kuvittele, en vieläkään syö järvikalaa...

      Meri on kaikki.

      Poista
  19. Oi, ihana postaus!

    Äitisi näyttää niin freesiltä ja kauniilta tuossa, kuten kumpainenkin tyttärensäkin! <3

    Kaunista viikonlloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos!

      Hän on ja jotenkin pidän erityisesti kuvasta, jossa äiti katsoo merelle. Toivottavasti äidin geenit toimivat meissä tyttärissäkin. Kiitos ja kiitos psta!<3

      Kiitos samoin ja sellaista on luvattu <3

      Poista
  20. Ihana äiti, anna halaukset... olet onnellinen kun olet saanut pitää äitisi näin kauan ja ärränkin 30 vee. Onnellista elokuun loppua Teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irja, ehdottomasti, kiitos<3 Lähdemme äidille syskuulla ja sitten hän tulee taas meille viettämään pyöreitä synttäreitään perhepiirissa lokakuussa. Juu, 3.3. tuli R:n kanssa 33 ensikatseesta, joten paljon olen saanut ja osaan arvostaa.

      Irja, etkös sinäkin ole ihan armoitettu ja uuden onnen löytänyt<3 Kiitos samoin teille<3

      Poista