torstai 30. kesäkuuta 2016

Suvikirjasuosituksia!


Suvella on aikaa lukea monenlaisten menojen ja saapumisten väleissä. Ja mikä onkaan sen suloisempaa kuin lukea sateella terassilla tai sisällä ikkunat auki: Ne lapsuuden pitkät, raukeat sadepäivät kirjojen kanssa, kun sateen musiikki...Listaan nyt muutamia suosikkejani sen tarkempaa pohtimatta ja toivon, että osuu moneen makuun. Kirjoista löytyvät arviot minulta muutamaa lukuunottamatta, mutta leikin vähän ja yritän kuvata myös parilla sanalla:

Michael Ondaatje: Divisadero  Yllätys!!!

Leena Parkkinen: Säädyllinen ainesosa  Minulle, minulle!

Johanna Lehtinen&Tanja Hakala: Laiturilla. Kesäkoteja rannikolla ja saaristossa Luvia&meri♥

Terhi Rannela: Frau  Pitkä jälkimaku

Hjorth&Rosenfeldt: Hylätyt  Yksi parhaita Sebastian Bergman...


Colm Tóibín: Nora Webster   Suoraan sieluun!


Eero Ojanen: Suuri suomalainen kummituskirja  Tummeneviin suviöihin!

Katarina Baer: He olivat natseja   Lue!

Katri Lipson: Detroit   Mikä tarina!

Tiia Koskimies: Parhaat piirakat  Nyt minustakin tulee leipoja.

Tommi Kinnunen: Lopotti   Upea jatko Neljäntienristeykseen

Heidi Köngäs: Dora, Dora  Parhautta!


Eero Ojanen&Daga Ulv: Suomen myyttiset linnut  Koko perheelle!


Håkan Nesser: Carmine Streetin sokeat  Suhteeni Nesseriin alkoi, joten jos minusta ei kuulu...

Riitta Konttinen: Elämänvirrassa. Alvar ja Ragni Cawén  Kuvataiteiden viemälle!

Ann-Marie MacDonald: Linnuntietä  Unohtumaton♥

Katja Jalkanen&Aino Maria Savolainen: Korot kopisten. Käytännön opas kulttuuririentoihin  Hauska ja hyödyllinen!

Sadie Jones: Kotiinpaluu  Koskettava!

Paula Ritanen-Närhi: Nykyaikainen kaupunkipuutarha  Hyödyllistä ja kaunista

S.K.Tremayne: Jääkaksoset  Viime yönä... (ilmestyy 7.7.)

Martti Backman: Harriet ja Olof. Rakkaus ja kuolema Viipurissa 1918  Jos salattu historia...


Anna Ahmatova: Olen äänenne. Kootut runot 1904-1966 (suomentanut ja toimittanut Anneli Heliö) Ahmatovan viemille!


Jacquelyn Mitchard: Onnen mahdollisuus   Ei suvea ilman Onnen mahdollisuutta.

Elena Ferrante: Loistava ystäväni  Ystävälle lahjaksi!

Ilona Pietiläinen: Mansikkapaikka. Kauneimmat kesäiset piilopaikat  Suvisisustusta suviherkuilla!


Kirsi Tuominen&Olavi Niemi: Maanpeitekasvit. Luo vehreä pihapiiri  Puutarhakirjojen aatelia, sillä jo yli 10 000 on...


Kate Morton: Paluu Rivertoniin  Tästä muistan Mortonin...


Maria Salonen: Axel Munthen jäljillä  Ehdoton teos Munthesta kiiinnostuneille!


Sinikka Piippo: Villivihannekset. Terveyttä pihoilta, niityiltä ja metsistä  Terveystietoiselle!

Peter Cameron: The Weekend   Psykologinen timantti!

Emily Brontë: Humiseva harju  Klassikkojen klassikko!

Herman Koch: Illallinen  Ei jätä rauhaan...

Sarah Waters: Parempaa väkeä   Britannia ja sotien välinen aika, elämänjano, savuiset jazzklubit, silkkisukkien liukkaus...rakkaus ja tragedia.

Edmund de Waal: Jänis jolla on meripihkanväriset silmät   Sukutarina joka voi mullistaa lukijan elämän...


Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät   Kirja joka on saanut minut unohtumaan lukemaan lumisateeseen...Selvisin hengissä.

Sateen ropinaa, haavan lehtien havinaa, meriaurinkotuulia, siimesten hämyjä, ystäviä, puutarhailua, kotoilua, reissuja, mansikoita, lukuiloa...

♥:lla Leena Lumi

40 kommenttia:

 1. <3 Kiitos, Leena.

  Ja muutenkin: miten paljon hyviä kirjoja. Jänis jolla on..., Watersin romaani, Harjukaupungin salakäytävät, Linnuntietä, Loistava ystäväni, Carmine Streetin sokeat, Dora Dora ja tietenkin Humiseva harju. Huikeita kirjoja kaikki.

  Tuon suoraan sieluun menevän kirjan aion lukea Irlannissa, Jääkaksoset kiinnostaa myös ja sen luen varmaan kesälomareissujen välissä.

  Sadetta ja aurinkoa, mansikoita ja kaikkea: ihania kesätunnelmia sinulle! <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ole hyvä<3

   Tiedän ja minä olen tunturipöllö ellet siitä pidä! Tóibínin paras minulle. Jääkaksoset olikin...no, embargo nyt saa suuni suppuun, mutta arvaa:)

   Kiitos samoin sinulle<3 Kuulimme jo huhua mansikoiden säilömisestä, voiko olla tottakaan: Miten tämä kesä on näin nopea.

   Poista
 2. Olihan siinä monta kirjaa, jotka poimin lukulistalleni! ^_^

  VastaaPoista
 3. Monta hyvää ja tuttua! Ajattelin myös katsastaa lisää Sebastian Bergmania (nyt luettu kaksi ensimmäistä osaa) ja Jääkaksoset ovat myös minun syksyn lukulistalla, vaikka näköjään ilmestyykin jo nyt kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, halusin ottaa mukaan myös muutamia vahempia teoksia. Lue ihmeessä kaikki kirjat Sebastianista, hurmaavasta/kauheasta profiloijasta! Jääkaksoset ilmestyy siis vasta 7.7., mutta veikkaan, että luet sen:) Minusta kustantajilta olisi viisasta kiihdyttää dekkarit suveen, vaikka joku voikin pitää kliseenä dekkarikesää, mutta kyllä se niin on. Minä tilasin nyt sitten toisesta pitäjästä kaikki loput Nesserin Barbarotti-sarjat, että näin tässä kävi:)

   <3

   Poista
 4. Näiden lukemiseen tarvitaankin vähän pitempi kesäloma. :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiinnostavasta listasta! Voi, muistan kesäyöt lapsena ja öisen salalukemisen ilman lampun valoa, vain pedin päädyssä olevan ikkunan kajossa sukuhuvilan yläkerrassa. Hämyssä piti pinnistellä nähdäkseen, mutta jos äiti olisi tiennyt, olisi tullut huutia. Niin kuin siitäkin, etten taaskaan pessyt jalkoja ennen sänkyyn menoa. Jalkopää oli mutainen ja täynnä männyn neulasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ole hyvä<3 Minä luin peiton alla fikkarin valossa. Mutta oli myös aikoja, jolloin sain lukea, vaikka kuinka paljon...Äiti minuakin vahti, ettei vain näy huoneesta valoa:) No, minulla oli koira sängyssä jo silloin, mutta toki siihen aikaan paljasjaloin suvet. Etenkin muistan sateen ropinan peltikattoon ja päivät, kun sai luvalla lukea. Villiviini peitti ikkunaani, niin että siinä oli vain pienen pieni rako ja ikkuna oli auki kaiket yöt, mutta siinä oli hytysverkko. Villiviini oli niin paksu, että siinä asuvat varpuset lauloivat kaiken aikaa. Rapattu seinä kivitalossa oli hyvä seinä villiviinille, enkä muista että se olisi länsiraannikolla ikiä paleltunut tms. Ja varpuset! Nyt ne ovat jo melkein uhanalainen laji. Päätin listä kauraa ensi tlaven pähkinä-auringonkukkaseokseen...varpusten tähden.

   <3

   Poista
 6. Hieno suvilista :)
  Peter Cameronin kirja kuulostaa minun kirjalta...
  Tosin onhan tuossa hienoja puutarha- ja sisustuskirjoja, mutta nyt aika kuluu ulkona ja lukuaikaa on pikkuriikkisen verran :)
  Kotiinpaluu oli vain niin uskomattoman koskettava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos<3

   Se onkin 'sun kirja'!

   Mietin myös Nora Websteriä sinulle, mutta sitten huomasin, että olet sekin jo ehtinyt lukea.

   Minäkään en olisi ehtinyt lukea, mutta minisaikku laittoi minut rauhoittumaan. Nyt se on ohi ja kesä saa viedä eli luetaan kun ehditään. Pakko sanoa, että Jääkaksoset voisi olla 'sun juttu'...

   Kotiinpaluu oli ja on vain kertakaikkiaan niin kosketteva. Se mykkyys mihin nuori mies ajettiin, että hän ei osannut enää edes puolustaa itseään, se kammottava yksinäisyys...Ja sitten ne pissapäät, ne 'toiset'.

   Poista
  2. Jääkaksoset onkin kirjaston varauslistalla ja 24 on ennen minua. Kun itsellä on kaksoset niin kaksoskirjat kiinnostavat aina :)

   Poista
  3. Mai, hui, onpa pitkä jono. Kaksoskirjat ovatkin kiinnostavia.

   <3

   Poista
 7. Hieno lista,jolta riittää lukemista innokkaimmillekin kirjapedoille! Listaltasi löytyy monia tuttujam ihania, mutta sellaisiakin joiden lukemista vasta harkitsen.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, näistä on tarkoiuts halutessa valita:)Minulla on varmasti joku Nora Webster-mania, sillä meinasin sitä sinulle suositella, mutta olet kuten minä ja Mai, jo tuon kirjan lukenut. Entäs Frau tai He olivat natseja...Tulen nyt kurkkaamaan, mitä sinä olet lukenut.

   <3

   Poista
 8. Hieno lista! Paluu Rivertoniin on lukulistallani, yhä edelleen, ja Nora Webster kiinnostaa hurjasti. Jos tänä kesänä tulisi luettua edes toinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, kiitos<3 Kummatkin minusta ihan must:) Vedä pitkää tikkua tai hyödynnä vielä valoisat yöt...ja lue molemmat.

   Poista
 9. Kiitos Leena! Löydän täältä paljon tuttua ja paljon uutta tutustumisen arvoista. Loppukuusta saankin odottamani Nora Websterin..

  Ps, ensi viikolla alkaa mansikoiden pakastus täällä♥

  Mansikan makuista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, ole hyvä<3 Veikaanpa, että saat Noran kera suositusten:)

   Kuule, äiti jutteli jo mansikoidne pakastamisesta ja minä ihan sain slaagin! Huomenna kun käydään ruokaostoksilla kaukana...eli siinä jättiläisprismassa, uudessa ja suurimmassa, ajateltiin katsastaa myös mansikat. Suonenjoen mansikat♥ Muistithan, että mansikalla on uskomattomia terveysvaikutuksia ja se myös pitää ihon kauniina.

   Kiitos samoin sinne♥ Meillä mansikoita ja kuoharia, sillä R:n synttärit!

   Poista
 10. Kiitos vinkeistä. Ostin matkalle kasan kirjoja, joista ehdin lukea vain kaksi. Mutta jahka olen niistä selvinnyt, suuntaan kirjastoon ja silloin on ihana, kun on valmiiksi suositeltuja kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ole hyvä<3 No, ehkä ja toivottavasti on lomaa vielä jäljellä. Saatat olla näistä osan lukenut, sillä otin mukaan myös vanhempia teoksia. Illallinen, Loistava ystäväni, Linnuntietä, Dora, Dora, Säädyllinen ainesosa...En muista pidätkö jännityksestä.

   Poista
 11. Ihana kirjafiilistelypostaus <3! Ja mitähän kaikkea me tässä kesän valossa luemmekaan...? Yritän ainakin yhtä listaltasi etsiä taas divareista pitkin Suomea....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kiitos<3 Minua Barbarotti vie ja mie vaan vikisen:) Onhan minulla tosin tuossa palkissa vielä Siriä, Herttaa ja Adelea.

   Jos kohtaat matkallasi Michael Ondaatjen Divisaderon, osta mulle, please! Olen googlannut sitä vaikka miistä, mutta en löydä. Luin kirjaston kirjan ja tästä on luovuttava 1.8. Maksan tietty sulle normihinan ja postituskulut. Haluan kirjan suomeksi ja blogssani olevalla kannella. Sama kansi oli muuten mustaakseni saksalaisessakin...

   Poista
 12. Ihana lista, Leena! ❤ Jänis ei unohdu!

  Paljon täällä oli sellaisia, joita en ole lukenut. Listasi oli hyvä muistutus noista aarteista. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, kiitos♥ Jänistä emme unohda!

   Ihan tosi? Nämä ovat olleet minulle ihan must, paitsi nuo villivihannekset, sillä niin terveystrenditietoinen en ole. Ole hyvä!

   Poista
 13. Huima lista, Leena! Luen parhaillani Linnuntietä, upealta vaikuttaa. MacDonaldin kieli on hurjaa ja terävää - olen vasta alkupuolella, mutta aavistan jo karuja juttuja... Aurinkoisia lukuhetkiä sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku, kiitos<3 Se on, se on. Tulenkin sitten lukemaan, mitä siitä kirjoitat. Näin Linnuntietä elokvuana, mutta olen onnellinen, että luin sen kirjana. Elin sen kaiken...Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 14. Ooh, tämä tuli kuin tilauksesta! Olen ensi viikon lomalla ulkomailla ja reissukirja on ollut hakusessa. Tässä oli monta varteenotettavaa ehdokasta. Minulla on nyt eräs Joyce Carol Oatesin kirja kesken (The Carthage), ja vaikka se onkin hyvä niin todella raskas - haluan lomalle jotain kevyempää (ja mieluusti kyllä suomeksi käännettyä, lomalla ei jaksa keskittyä niin tarkkaan). Tuo The Weekend rupesi kovasti kiinnostamaan, vaikkei suomeksi olekaan...

  Muutoinkin tämä kutkutti taas kovin lukuhermoja tämä postaus - lukeminen on jäänyt vähän vähemmälle (tai sanoisinko hitaammalle, ei se varsinainen lukeminen mihinkään ole jäänyt, tahti vaan rennompi) kun olen innostunut taas toisesta rakkaasta harrastuksestani, kuvataiteesta. No mutta, molempi parempi!

  Kiitos vinkeistä, Leena! <3

  -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiva kuulla! The Weeknend on helppo, sillä minä en lue enkuksi enkä sakaksi oikeastaan muuta kuin jotain aikakauslehtiä, mutta uuvuin nyt Siriin niin paljon, että aloin illalla rauhoittaa itseäni ja luen uudelleen Cameronin loistavaa kirjaa.Jos haluat suomenkielisen kirjan, joka tuntuu, mutta ei raasta, ota Nora Webster, jos haluat oikein kevyttä, mutta ei siirappia, vaan hyvänmielen ja tunteiden fiiliksiä valitse Onnen mahdollisuus, minusta erinomainen matkakirja. Jos taas haluat lukea kirjaa, jonka näet kuin filminä, tunnet sekä kylmää että kuumaa, sour&sweet, valitse Linnuntietä.

   Minä olen potenut muutaman viikon pientä operaatiota, joten on ollut aikaa lukea, mutta en silti ole ehtinyt paljoakaan. Mihin aika pakenee!

   Taru: Kuvataiteet♥ Siinä sana, joka on taikaa. Kävin jo Poirssa kaikki taidenäyttelyt, Pori on kulttuurikaupunki. Nyt tunnen miten kuvataiteet vievät minua enemmän ja enemmän. Nyt on myös tullut aika nähdä eräitä teoksia aitoina. Klimtiä kävin jo katsomassakin, mutta lähden toistekin. Aika näyttää, mihin taidenälkäisen tie vie...Olen vuosia ostanut taidekirjoja myös maista, joiden kieltä en edes osaa tai osaan hyvin heikosti, sillä heti kun on Suomesta pois taidekirjojen hinnat putoavat huimasta. En minäkään varmaan ikinä lopeta lukemista, mutta varmaan avaan tilaa enemmän myös muulle eli just toi: Molmepi parempi!

   Ole hyvä Taru ja ihanaa matkaa sinulle!<3

   Poista
  2. Jos en aivan väärin muista, taisin itse suositella sinulle tuota Linnuntietä. ;) Eipä silti, vinkkauksesi on erittäin hyvä, sillä siitä on aikaa kun olen tuon kirjan lukenut ja olen ajatellut, että pitäisi jo tarttua siihen uudelleen. Telepatiaa! Tuo Nora Webster rupesi kiinnostamaan heti sinun siitä blogattuasi, mutten vielä ole sitä ehtinyt, että se voisi olla hyvä vaihtoehto myös. Kiitos!

   Ja oih, Klimt <3 Ja kyllä, just näin, kaikenlainen taide/kulttuuri on voimavara ja sielunruokaa!

   Kiitos matkatoivotuksista myös! -Taru

   Poista
  3. Taru, se olit varmaankin sinä ekana ja sitten Katja. Se on niitä kirjoja, jotka luetaan uudelleen. Telepatiaa! Nora Websterissä on taikaa!

   Olen aivan Klimtin viemä<3 Samaa mieltä!

   Ole hyvä<3

   Poista
 15. Mojova lista! Riittää tulevallekin kesälle: mukana on ajattoman kestävää proosaa. Hieno maalaus avaa juttusi. Mikä ja kenen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kiitos<3 Löysin kuvan netistä. Kerään kuvia taiteesta muutenkin kuin kirjastooni kuvataidekirjoina. Mikä on teoksen nimi ei nyt löydy tähän hätään, mutta taiteilija on Childe Hassam. Itseasiassa minulle uusi löytö...

   Poista
 16. Niin paljon kaikkea ihanaa, Jääskeläistä unohtamatta ;) Mutta nyt odotan arviotasi Jääkaksosista... Olen satavarma että pidit! Naputtelin juuri omani ja ajastin julkaisuajankohdaksi sen 7.7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, niinpä. Minä odotan sinun arviotasi. Olen nyt saikulla, sillä ensin on tämä sokkivaihe ja sitten katsotaan mitä seruaa.

   Pidin, pidin!

   Tein paljastuksen sairaudestani juuri siksi, että sekä kustantajt että lukijani tietäsivitä, missä nyt mennään eli kauhun heinäkuu...

   Poista
 17. Paljon huikeita kirjoja tässä, jotka olen lukenut ja monta on jo listalla, että luen jossain vaiheessa. Mutta tuo piirakkakirja minun on saatava, alkoi ihan jauhopeukaloita kutkuttamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aletheia, piirakkakirja on must: Minullakin on se keittiöni ruokakirjahyllyssä. Kiva, jos sait vinkkejä<3

   Poista
 18. Leena, pyysit että vinkkaan, kun olen kirjoittanut Linnuntiestä. Nyt se löytyy blogistani. Hengästyttävä teos!

  Luin ylempää sairaudestasi. Paljon voimia ja rakkaiden läheisyyttä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku, kiitos, olen tulossa....Mitä minä sanoin:)

   Kiitos♥

   Poista