maanantai 6. marraskuuta 2017

Isänpäivän kirjavinkkejä!


Vielä olisi muutama marja tuurenpihlajassa...Oli niin lämmintä, että aloitin haravoinnit uudestaan ja huomasin monissa kasveissa jo ensi kevään lupauksia. Pyhäinpäivän vietimme länsirannikolla tapaamassa äitiä, siskoa ja lapsuudenystävääni. Kävin myös isän haudalla. Luvian hautuumaalla on aivan oma erityinen tunnelmansa, jota en koe missään muualla...Seuraava viikonloppu onkin isänpäivä, joten tarjoilen muutamia kirjavinkkejä:


Sain vähän vinkkiapua Lumimieheltä, joka kertoi mistä hän on erityisesti pitänyt. Täytyy myöntää, että neljä kovinta hänelle olivat Everstinna, Vielä tänään olemme elossa, Silmukka,


Vien sinut kotiin ja Diktaattorien naiset...eli melkein kaikki:) Meille molemmille syksyn yllättäjä oli Emmanuelle Pirotten Vielä tänään olemme elossa. Jos näistä ei läydy mieleistä, voi


isää hemmotella Mauri Leivon upealla Kylän linnut -teoksella.


Jännitystä kaipaavalle isälle maistuu ehkä myös Mattias Edvardssonin Melkein tosi tarina, joka ei ole ihan tavallinen tarina....


Antti Tuomaisen Kaivos voi löytyä ehkä jo hyvinkin edullisesti. Lumimies ja minä olemme sitä mieltä, että tässä kerrankin kotimainen dekkari, jota ei unohda ikinä.


Paul Austerin koskettavin teos Talvipäiväkirja voi myös jo löytyä hyvinkin edullisesti.Ja ainahan voi ostaa Reinot. Niitä käyttävät miehet ikään katsomatta, olen huomannut. Ja on minullakin, mutta tietysti vaaleanpunaiset:) Omalle isälleni ostin aina kirjan. Etenkin elämäkerrat kiinnostivat häntä.


Monday, Monday...Pimeä on jo pudonnut, mutta ensimmäiset ulkoleditkin ovat jo paikallaan, kahdet vielä, niin sitten alkaa joulun odotus. Takassa tuli, mukeissa teetä ja jotain herkkuakin luvassa: Mitä enempää sitä voi marrasmaanantailta odottaa...

Leena Lumi

29 kommenttia:

 1. Minun isä luki sanomalehtiä ja tietokirjoja ja uutiset olivat tärkeät.
  Reinot ovat aina hauska valinta. Mies sai syntymäpäivälahjaksi veljentytöltä, joka on melkein samanikäinen, teatteriliput, ja olimme neljästään siellä nauramassa Luolamiehelle :) Sali oli täynnä.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, meille tuli aina Helsingin Sanomat ja isä luki tietoa, paljon historiaa, mutta lopussa eniten elämäkertoja.

   Reinot ovat ihanat<3 Minulla jäi teatterikuume Poriin. Siellä katsoin varmaan kaiken. Kiva synttärilahja<3

   <3

   Poista
  2. Niin minustakin ja suosittelen myös isänpäivälahjaksi <3

   Poista
 2. Juuri nyt luen Pirotten Vielä tänään olemme elossa ja odottamassa pöydällä on Silmukka. Pirotte on todella vetävä, aivan mahtava kirjailija.

  Kirja on kyllä aina hyvä lahja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, Pirotten kirja on valittu Ranskassa vuoden 2016 parhaaksi historialliseksi romaaniksi, eikä suotta. Kerro sitten mitä pidit Silmukasta: Kiinnostaa tosi paljon.

   Samaa mieltä<3

   Poista
  2. Oi että. En yhtään ihmettele, että tämä oli palkittu teos. Pidin todella paljon Pirotten kirjasta, siinä oli tiivis tunnelma ja päähenkilöt olivat todella mielenkiintoisia. Tämä aikakausi on muutenkin niin mielenkiintoinen ja tällainen tarina, oih, miten hienoa kerrontaa.

   Silmukka. Kun kirja tuli kotiin, en enää muistanut mistä se kertoi, en lukenut takakanttakaan vaan aloitin kirjan "tyhjältä pöydältä". Teos oli kamala aluksi, voin lähinnä pahoin kun luin ensimmäisiä tapahtumia. Sitten sateen myrskyn myötä lukeminen muuttui helpommaksi. Pidin tästä todella paljon. Kirja piti otteessaan koko ajan. Aivan käsittämättömän hieno teos!

   Poista
  3. Birgitta, just niin. Menee minulta lahjaksi arvostavalle herralle. R. piti myös.

   Mieti sitä piinaa, niitä vuosia....Pitkiä vuosia.Mulle paras dekkari tänä vuonna.

   <3

   Poista
  4. Joo, kyllä Silmukka menee mullakin parhaimpaan dekkariin tänä vuonna. Piina on niin hieno sana tämän kirjan tunnelmasta. Meni tosiaankin ihon alle ja nousi palaksi kurkkuun.

   Poista
 3. Kiitos kirjavinkeistä. Ostin kirjamessuilta Ken Follettin Tulimyrskyn miehelleni isänpäivälahjaksi. Uskon, että hän on tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, ole hyvä<3 Kiva kuulla. Minä aion yllättää mieheni jouluna kirjalla, jota en itse lue, mutta jota moni suomalainen lukee:) Toivon, että hänkin on silloin tyytyväinen.

   <3

   Poista
 4. Minä ostin lapsena kanssa isälleni aina kirjan. Minun miehelleni en osaisi ostaa. Tuo on nyt viimeajat lukenut niin tietopainotteisia kirjoja. Ja kun on se kirjasto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, oli niin kiva antaa isälle se kirjayllätys:) R. ehtii nyt jo lukea muuta kuin ammattikirjallisuutta, joten siitä on iloa minullekin. Kyllä mekin käymme kirjastossa, mutta joskus jotkut kirjat vain on pakko omistaa. Nyt aion yllättää jouluna kirjalla.

   <3

   Poista
 5. Et ole onneksi vielä muuttanut läheisenpäiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, hah-hah. Sitä päivää emme näe. No johan nyt jos ei olisi äitienpäviää, suvivirttä ja isänpäivää.

   <3

   Poista
 6. Omalle isälleni oli tosi vaikeaa ostaa kirjoja, koska hän oli niiden suurkuluttaja & luki myös kaunokirjallisuutta ainakin puolella tusinaa eri kieliä. Äitini niitä kuitenkin hankki, etenkin jouluksi. Puolisolle on myös vaikeaa ostaa kirjalahjoja (tai ylipäätään mitään) koska hän ei pysy kirjamääriemme kanssa tasoissa, ie lukea tarpeeksi. Ja sitten on vielä se ongelma, että koska hän on erään kustantajan leivissä, saa hän (mutta en minä) huomattavan alennuksen useimmista suomalaisista kirjoista, silloin tuntuu "tuhlaukselta" ostaa kirjaa täyteen hintaan. Mutta aion silti hankkia yhden kirjan, ihan vain huumorilla :) Hyvää isänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän krestomatia, ymmärrän. Olen ostanut jo pari kirjaa ja ostan vielä muutaman:), vaikka kaikki paikat pursuvat kirjoja.

   Kiitos samoin!

   <3

   Poista
 7. Tässähän on vinkkejä, sekä isälle että itselle. :) Taidan tarttua isänpäiväksi tuohon Kaivokseen! Multa on itseltä mennyt tollainen ihan ohi. Tosin olen muutenkin aika vähän lukenut kotimaisia dekkareita. -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kokeileppa sitä. Minä 'melkein' ihastuin murhaajaan...Minä varmaan vieläkin vähemmän, mutta Kaivos ei unohdu ja vetää minusta ihan vertoja käännstrillereille.

   <3

   Poista
 8. Monipuolisia vinkkejä! Muuten, Reinot ja kirja molemmat yhdessä olisi aika mainio yhdistelmä sekin.

  VastaaPoista
 9. Ihana lista! Reinot sai hymyilemään -näinhän se menee :D
  Ilkka Remes on hyvin perinteisesti oman isäni suosikkeja, ja yritänkin löytää hänelle aina jotain muuta mielenkiintoista luettavaa. Valinnanvara ei onneksi koskaan lopu kesken! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia, kiitos<3 Reinot ovat must:)

   En ole lukenut yhtään Remestä (enkä Tuuria), mutta toinen näistä kääriytyy meillä joulupakettiin R:lle. Minä aina jotenkin tiesin, mitä kirjaa isä odotti...

   <3

   Poista
 10. tohvelit trendistä nuorten joukossa (sinulle vihje Virginia Woolf-ystävänä, ja olet lukenut Mrs. Dallowayn:
  https://www.adlibris.com/fi/kirja/promenader-i-virginia-woolfs-london-9789173537025

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, minullakin on Reinot, mutta vaaleanpunaiset.

   Kiitos vinkistä<3 Mrs. Dallowayn olen lukenut aidosti puhki...

   Poista
 11. meillä vietetään isoisä ja appiukon päivää

  VastaaPoista