torstai 2. marraskuuta 2017

Marraskuuta ja kohti pitkää viikonloppua!


Marraskuu on monta ja kohti pitää viikonloppua kirjoitin viime vuoden marraskuun toisena päivänä. Sieltä löytyy marraskuuta moneen makuun, myös sitä marraskuuta, jota en ennen nähnyt, koska en tajunnut sen valoa. Tässä muutama otanta pääjutusta:


Marraskuu on maailman paras kuukausi hyvästeille ja uusille aluille! Tämä juttu heille, jotka kaipaavat mielen komeroiden siivousta.

Näinkin kirjoitin:

Vuoden toiseksi viimeisenä kuukautena muistan aina sen, kuinka kerran päätin, että aloitan joka vuosi kolme uutta 'juttua' koko elämäni ajan. Aikaa vahvaa, myönnän, mutta siinä on pitkä ja antava jälkimaku: nahkaa, multaa, tahtoa, uskallusta, ripaus tallia ja paljon jouluruusua.Nyt kohta seisotaan taas uusien ratkaisujen edessä. Mitä ne sitten ovatkaan, mihin minut vievät: Olen valmis antautumaan elämälle.Muistatko miten...joit aurinkoa nilkkani iholta.

Koirani lukee minua meripihkasilmillään: Olen läpivalaistu.

Ei ole toista. Minun on ainoa.

'Sealed with the kisses': Ensirakkauden tähtitomua.

Tämä minusta jää: lumi, sade, janosi.
Marraskuu on myös mahdollisuus ja tilaisuus uuteen!
♥nyt on aika sytyttää kynttilä jo aamupöytään ja tietysti iltapäivällä teehetkeen

♥nyt on lupa rikkoa omia sääntöjään ja tilata yksi lehti ihan vain siksi, että sen joulunumerot ovat aina parhaat ja tilaajalahjana on pörröinen tekoturkis/fleecehuopa

♥nyt on lupa nauttia hillittömästi suklaasta, kaakaosta, hämäränhyssystä ja kirjoista tai...tehdä sokerilakko ja puraista jotain herkullista, mutta terveellistä

♥nyt on aika tehdä kynttiläinventaario! Löysin viime vuonna pitkiä kynttilöitä, jotka sopivat kaikkiin kotimme korkeisiin kynttilänjalkoihin sekä myös Festivoihin: Mikä helpotus. Suosittelen myös 7 tunnin tuikkuja joulunaikaan ja viikonloppuihin. Niitä myy ainakin Plantagen. Entäs sitten lyhtykynttilät...

♥nyt on aika soittaa se puhelu, jota et ole saanut toimeksi! Joku odottaa soittoasi...

♥nyt löytää parhaat joulukortit: Minä ostin jo!

♥voiko ledejä olla ikinä liikaa...

♥nyt on aika syödä monivitamiinin lisäksi D:tä. Meillä menee 50 mikrogrammaa ja ihan lääkärin luvalla!

♥nyt on aika avata kotinsa ovet viikonloppuisin heille, jotka eivät istu yhteiseen joulupöytään: Kaikilla ei ole mahdollisuus kutsua koko sukua koolle jouluksi

♥nyt on aika huomioida myös nuorten toiveet joulun vietosta sekä nuorten parien toisen osapuolen vanhempien joulutoiveet: Meillä on vuorovuosisysteemi aaton suhteen.

♥nyt viimeistään on aika aloittaa lintujen ja oravien talvisyöttö, jota sitä ei sitten saa lopettaa kesken talven eli pieniä ei jätetä kesken tähdenlennon

♥nyt on aika tajuta, että tärkeintä on terveys ja kaikki muu tulee sitten sen mukana

♥nyt on aika huolehtia ryhdistä

♥nyt on aika tajuta, että joulu on jokaisella omannäköisensä: toinen haluaa touhuta ja pitää kiinni perinteistä, joku viis veisaa ja toivoo vain rauhaa ja kolmas valitsee kompromissin

♥marraskuu on hyvä kuukausi käydä yhdessä elokuvissa, ulkona syömässä ja/tai kokeilla jotain uutta ruokareseptiä kotona.

♥nyt on aika Glühweinin!

♥nyt on aika unelmoida tulevista seikkailuista

♥nyt on aika lähteä äidille viettämään förskottijoulua! Mukana on muutama pakettikin ja taitaapa olla myös näitä Wrendalen mukeja
:

"Miten uskallan olla näin onnellinen
sumuisessa marrasmaisemassa
pimenevän päivän lyhyenä hetkenä."

- Kyllikki Villa -

Love
Leena Lumi

24 kommenttia:

 1. Marraskuu on ihana kuukausi, vaikka joillakin on kaamosväsymyksen poikasta. Minulla ei ole, nautin värikkään ja iloisen kirkkaan kesän jälkeen marraskuun lempeistä sävyistä. Vetäydyn kodin suojiin, on paljon luettavaa, on paljon sisäpuuhastelua, on paljon odotusta tulevasta joulusta...varsinainen nautinnon aika!

  Kyselin nuorison jouluasioita - meillä ovi on kaikille auki ja sen saa avata jos haluaa, nuorten parien täytyy saada muokata omanlainen joulunsa ilman kiirettä, me voisimme opetella viettämään joulua pienemmälläkin kokoonpanolla...joulu alkaa ensi viikonloppuna, laskeutuminen ihanaan juhlaan, suklaata täytyy muistaa tuoda kaupasta :D

  Ihanaa alkavaa joulua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ja ilma on niin kuin lähteen vettä joisi. Marraskuu on myös armo vaikka kutoa ja juoda kaakaota. Tosiaankin, kaikkea sisäpuuhastelua, joka ei suvella tule mieleenkään.

   Toin eilen kotiin ensimmäisen varsinaisen joulusuklaan paljon kynttilöitä lyhtyjä varten. Me sovitaan aina nuorten kanssa, ei ongelmia. Ollaan oltu myös kahdestaankin, mutta nyt kuopus&co tulevat pitkäksi jouluksi. Joulupäivän pöytään saamme varmasti muitakin mukaan.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Hyviä marraspuuhia! Elokuvia on katsottu, varsinkin jouluelokuvia! Elokuvissa käytiin katsomassa Nesbøn Lumiukko ja kohta tulee uusi Star Wars, jotka ovat koko perheen suosikkeja. Elokuvalahjoja tuli juuri tilattua pukinkonttiin. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, kiitos samoin! Meillekin on tulossa kuusen alle elokuvia ja tv-sarjoja...

   Poista
 3. Ihania pohdintoja marraskuuta ajatellen. Minä ainakin meinaan nautiskella suklaalla, kirjoilla ja leffoilla ja juurikin peiton alla kissojen ympäröimänä. Odottaen innolla tulevaa talvea!
  Mukavaa marraskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hertta-Viola, kiitos<3 No just aion nyt ottaa suklaata ja kirjan. Leffoja ja sarjoja on tallennettu tosi, tosi paljon.Talvi voi olla ihana, jos vain saamme lunta.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Mukavaa marraskuuta myös sinulle Leena. Minä elän vielä kirjamessujen tunnelmissa, oli niin tapahtumarikas viikonloppu. Fiilistelen samalla messuilta hankittuja uusia kirjoja. Juuri katselin Peltolan Lindan uutta joulukirjaa - aivan ihana. Laitan sen arvontaan ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Anneli<3 Minulla oli este, joten elän menneissä ja tulevissa kirjamessuissa. Joulukirjat ovat osa joulua:)

   Poista
 5. Kiitos ihanasta marraskuun aloituksesta, Leena! Marraskuu on toivoa täynnä <3 <3 <3

  Ihanaa pitkää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, ole hyvä. Marraskuu on tosiaankin mahdollisuus. Just teemme lähtöä länsirannikolle.

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 6. Ihana Leena, tulin tästä ihan positiiviseksi, vaikka marraskuu on mielestäni niin mälsä kuukausi. Täytyy ottaa ilo irti ja elää tämäkin täydellä pulssilla. <3 ;)

  Ihanaa viikonloppua Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Tiia, mistä sinä vielä tiedät, miten marraskuu sinua ilahduttaa. Minullakin marraskuu on entinen inhokkikuukausi, mutta ei enää.

   Kiitos samoin sinulle Tiia<3 Auton nokka on jo kohti länsirannikkoa...

   Poista
 7. En muista mikä vuosi se oli, kun sait minussa syttymään ajatuksen, että marraskuu voisikin olla hyvä kuukausi -sitä se ei koskaan aiemmin ollut. Nyt olen niin onnellinen tästä kuukaudesta. Sää on suosinut jokaikistä marraskuun alkupäivää ja olisin superonnellinen jos tämä kirkkaus ja pikkupakkanen saisi jatkua pitkälle talveen. Mutta vaikka niin ei kävisikään, niin olen vihdoin rauhallinen ja tyyni. Ajattelin hoitaa samantyylisiä asioita kuin sinäkin listasit. Joululahjat ajattelin hoitaa kaikki tämän kuukauden aikana. Sitten voin olla ja himmailla koko joulukuun.
  Joulukortit on hankittava mieluiten aina heti marraskuun alussa. Siitä se sitten alkaa. Tunnelmointi ja ystävien ja läheisten miettiminen.

  Mikähän lehti se oikein on, jossa on parhaimmat joulujutut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, se on ehkä se juttu Marraskuu on mun salarakas, jossa oli Hannelen Pilkun kuva:) Nyt on luvattu yllättävän lämmintä koko marraskuu. Tyyneys on nyt jotenkin valttia. Minutta on tontun paketointipaja olohuoneen pöydällä: Siinähän ruokailemme vasta joulun viikkoina. Palasimme just länsirannikolta ja olen ostanut kaikki joulukortit! Joulukuun pitää olla tunnelmointia ja sitten niitä ruokajuttujen esiin kaivamista.

   Niitä on ilmestynyt todella paljon nyt, siis oikeita joululehtiä. Minulla meni monta vuotta ranskalaisten lehtien kanssa, vaikka en edes kieltä ymmärräkään, mutta vinkkaan sulle parhaan kotimiasen heti kun keksin mikä se on.

   <3

   Poista
 8. (pitkä ja pitkä, perjantai tavallinen työpäivä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, sen tähden nyt 'pitkä' eli kiva, kun lähdimme jo pe aamusta äidin luo länsirannikolle.

   <3

   Poista
 9. Lontoon jouluinen Mulleed Wine yhtä hyvää kuin Glögi. Glühwein lämmittää hiihtoreissun jälkeen, vetisempää. Muistan Turun Urheilupuiston lämpimän Mustamarjamehun, maksoikohan 15 penniä...

  Huomenna pääkirjastossa puhutaan John Clelandin Fanny Hill, en lainannut sitä uutta käännöstä, koska muistin näkeneeni sen kirjahyllyssäni... mutta se suomeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, minä en ole oikein glögityyppiä, mutta nämähän ovat makuasioita. Pidän tuosta Glühweinista ja sitten ihan kaakaosta:) Oijoi, 15 penniä...olikohan nallekarkki 5 penniä...

   Tuossa on nyt aukko mun sivistyksessä. Nytkin luen jotain pohjoismaista naisdekkaristia kun piti saada relattua ja nollattua itsensä.

   <3

   Poista
 10. nykyäänhän on glögiä joka maulla: lakkaa, mandariinia, puolukkaa, kylmänä ja lämpimänä, Earl Grey-makuista, suklaa, mocca, chili, vadelma, lakritsi... joka vuosi jotain uutta!

  VastaaPoista
 11. Ihana tunnelmallinen postaus! Juurikin aikomuksena tehdä mukava paikka sohvan nurkkaan ja ehkäpä siinä sivussa pala suklaata ja kirja / jokin elokuva. Sellaista pientä arjen luksusta. :) Oikein hyvä oli myös tuttu juttu uusista aluista, moni juttu kolahti! On ollut sen verran kiireinen tämä syksy, että on ollut pakko priorisoida juttuja ja karsia turhaa..

  Oikein mukavia tunnelmallisia marraskuun iltoja sinulle, Leena! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos<3 Miten minulla nyt sattuukaan olemaan kirjan vieressä avattu konvehtirasia:) Tuttu juttu olisi ollut uusi juttu, jos olisin lyönyt kaikki kortit pöytään, mutta säästän myöhemmäksi:) Yritän ottaa lunkisti...

   Kiitos samoin sinulle, Taru!<3

   Poista
  2. Oho, tuossa on kirjoittaessa iskenyt liian hätäinen vaihde päälle, tuossa tutun kohdalla pitäisi lukea "tuo". No mutta, pääpointti kuitenkin välittyi eli että juttu puhutteli!

   Konvehtirasia virittää mukavasti joulun tunnelmiin. Nämä marraskuun illat! <3 -Taru

   Poista
  3. Taru, ei mitään väliä eli tämä juttuhan on osa pitkästä marraskuu koosteesta ja eri vuosilta. Osa lukijoista on myös uusia, joten voipi olla heille(kin) kiva. Kiitos<3

   Niitä meni kera dekkarin. Marraskuun illat!<3

   Poista