torstai 9. marraskuuta 2017

Mitä syödään isänpäivänä....


Isänpäivän alla varmaan mietitään, että mitä hyvää syötäisiin viikonloppuna. Ruokareseptit Leena Lumissa voit löytää ehkä jotain ideoita, vaikka en ole ihan vähään aikaan päivittänyt mitään uutta herkkua. Nyt on kuitenkin kostean kylmältä terassilta siirrytty jo sisälle vaikka siellä näin kivalta onkin näyttänyt,


mutta just nyt ei ainakaan haluta olla kuin pirtin lämpimässä. Viime pyhäinpäivänä viikko sitten söimme äidillä erilaisia lihajuttuja, joten nyt meillä on taas tätä:


eli paras lohilaatikko ikinä! Rasvaista merilohta on grillattu niin, että sitä on syöty kahdesti viikossa koko syyskausi eli herkkua! Tämä ei kaipaa oheen kuin sitruunaa ja vettä/valkkaria. Ei siis viikkoa ilman kalaa.


Gulassi muussilla on ollut usein vaihtoehtona, mutta nyt tekee taas mieli kalaa.


Brunssina tai miksei pääaterianakin vaikka patongin kera on kantarelli-pinaattifrittata mainio ja aina maistuva.


Jos isä pitää merenelävistä, valmistakaa ihmeessä katalonialainen äyriäispata eli zarzuela! Tämä on melkein parasta mitä tiedän...Tämä ruoka on jo juhla♥


Jälkkäriksi omenapiirakkaa vanhanajan vaniljakastikkeella.


Kirjalliselle isälle jokainen tietenkin väkertää tällaisen Harry Potter -kakun, jonka löysin Sarilta ja resepti löytyy täältä


Tomaatti-mozzarella -saalattia eli capresea voi tehdä ihan silleen syötäväksi, lohilaatikon kylkeen emme capresea valmista, muuten kyllä useinkin. Tämä on myös sekä erinomainen brunssi että iltapala. Saunailtana taas rypäleitä ja valkohomejuustoa...tai niitä meillä taitaa olla aina:)


Ja ainahan isän voi viedä ulos syömään. Luvialla olemme viettäneet monet isänpäivät ja käyneet silloin isänpäivän aattona ruokailemassa Merimestassa. Suosittelen Reposaarta ja tuota ravintolaa aivan meren rannalla! Täällä harjukaupungissa veisin lasteni isän syömään Kissanviiksiin ja se olisi silloin sitten poroa. Poro on sentään saanut elää vapaan elämän eli jos punaista lihaa, mieluiten sitten riistaa. Yksi päivä viikosta meillä onkin jo omistettu kalalle, ravuille, punasipulille, kurkulle, tomaatille, rucolalle, ananasta, kananmunaa...ja ehkä valkosipulikastiketta, mutta se päivä ei ole isänpäivä!

Guten Appetit!

Leena Lumi

8 kommenttia:

 1. Nam, maistuvia herkkuja jälleen kauniissa kattauksissa!
  Hyvää isänpäivää ja viikonloppua♥

  VastaaPoista
 2. Tässähän ihan vesi herahtaa kielen päälle kun katselee kuvia :) Hyviä ruokavinkkejä!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ah tuo zarzuelasi,nyt tuli nälkä. Hyvää isäinpäivää teille. täällähän ei sellaista ole kun on vain perhepäivä joka korvaa sekä isän-että äitienpäivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ja miten hyvää se olikaan kun sitä yhdessä suvi-illassa nautimmme<3

   Täälläkin yrittävät jotain 'henkilöpäivää', mutta ei onnistu:) Suvivirsi, äitienpäivä ja isänpäivä, niihin ei kosketa!

   <3

   Poista
  2. Musta se on kuitenkin parempi, siis tuo perhepäivä, koska siitä on kaupallisuus riisuttu, eli ei ole sitä "osta osta" mikä niin liittyy äitien-ja isienpäivään.

   Poista
  3. Jael, no, makukysymys. Minun äitienpäivämuistoni lapsuudesta ovat varhainen herätys noutamaan äidille valkovuokkoja eräältä koskelta...

   Ei meillä ole nyt mitään ostamista, ja lapsetkin saapuvat vasta jouluksi. Omaa isääni muistin aina kirjalla.

   <3

   Poista