tiistai 28. marraskuuta 2017

Joululahjakirjat, joita Välikaton Feetu tänä vuonna antaa....


Kuten tunnnettua, meillä jos lahjoja annetaan, ne ovat kirjoja, pehmeitä paketteja ja suklaata. Yhteen lahjapussiin, joka lähtee talosta ulos, olen saanut jo kolme kertaa ostaa uuden belgialaisen GuyLianin konvehtirasian...En tajua, että Feetuko niitä napsii vai kuka. Kerron nyt kirjat, joita meillä on tänä vuonna kuusen alla ja ne joita annetaan eteenpäin:

Rosa Liksom: Everstinna

Läheiselle, jota kiinnostaa kaikki Suomen historiassa

Heidi Köngäs: Sandra

Edellä mainitulle läheiselle, jota etenkin kiinnostavat kaikki vuoden 1918 tapahtumat.


Mauri Leivo: Kylän linnut

Lintuharrastajaystävälle.

Jessica Knoll: Onnentyttö

Dekkarimaanikolle blogiystävälle.


Ray Conollyn: Elvis Presley Legendan elämä 1935-1977

Perheenjäsenelle joka soittaa kitaraa ja joka nimenomaan toivoi tätä kirjaa.


Karin Slasughter: Hyvä tytär

Parhaalle ystävälle, jonka kanssa koemme, että jouluyöhön kuuluvat myös dekkarit kera suklaan, kun on palattu hautuumaan kynttilämerikävelyltä...

Antti Tuuri: Tammikuu 18

Hänelle jolle Antti Tuurin kirjat ja kerronta kiinnostavat.


Linda Peltola: Puutarhan Syksy Kodin lämmin Joulu

Askartelevalle ja kokkaavalle ystävälle.


Sanna Isto, Eppu Nuotio, Sari Airola: Typy ja kelju keiju

Pienelle tytölle, joka ehdottomasti uskoo keijuihin.


Pierre Lemaitre: Silmukka

Lapsuudenystävälle, joka pitää sekä dekkareista että kutomisesta.


Eero Ojanen, Sirkku Linnea: Suomalaiset taruolennot

Perheenjäsenelle, jota kiinnostavat fantasia, tarut, mytologiat...


Peter James: Kuolema ei rakasta ketään

Esikoiselle, jolle Peter Jamesin uusin on se paras joululahja.


Camilla Grebe: Kun jää pettää alta

Lapsuudenystävälle.

Ilona Pietiläinen: Satumainen joulu Kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit

Perheen innokkaalle sisustajalle.

Herman Koch: Pormestari

Hänelle, joka on aina yhtä vaikuttunut Kochin kirjoista.


Gerald L. Posner, John Ware: Josef Mengele Elämä ja teot

Herralle, jota kiinnostaa etenkin toinen maailmansota ja kaikki siihen liittyvä.


Diane Ducret: Diktaattorien naiset

Ystävälle, jota kiinnostaa kaikki historia.


Emmanuelle Pirotte: Vielä tänään olemme elossa

Hänelle joka osaa tätä arvostaa...ja minä häntä.

Paljon kirjoja ja tiedämme mikä kirjan hinta on Suomessa. Seuraan muuten hintoja joka marketkäynti ja myös, mitä kirjoja sinne on onnistunut pääsemään. Tämä juttu, ei tarkoita tietenkään, että kukaan ostaisi näin monta uutta kirjaa, vaan yrittää löytää läheisilleen sen kiinnostavimman. Jos lahjoja annetaan. Kyllä se joulu tulee ilman niitäkin. mutta ei joulun taika lahjoista katoa. Makuasia. Vinkki: Etsi ja kollaa erilaisilla kirjatoreilla, niin voit löytää hyvinkin uusia kirjoja alehintaan. Yksi tosi ihana viime vuotinen joulukirja oli tämä ja miten olin näkevinäni po. kirjan Prismassa...


Armas aika Intohimona joulu on löytynyt hintaseurannassa alimmillaan hintaan 9.90!!!

Untu ja sydäntalven salaisuus


Viime vuoden ykköseni eli Kirkkaus löytyy ainakin nettikaupasta hintaan 25,10 sidottuna.


Uskomattoman kaunis tietokirja Talvilintujen elämää löytyy nyt täältä sidottuna hintaan 12,95!!!!Näkemiin taivaassa ja moni muu helmi löytyy pokkarina alle 10 euron!


Vieläköhän Pikkupöllöä löytyisi...

Ja sitten on vain niitä joulukirjoja, joita ei unohdeta. Viime vuonna se oli minulle Sitä joulua en unohda, jonka tarinat ja kuvitus ovat ihan omaa luokkaansa.


Jännittävässä joulussa kohtaamme Henning Mankelin ja Håkan Nesserin kirjoittamassa joulutarinassa suositut dekkarihahmomme eksyksissä. Wallander ajelee jossain Kasselin pohjoispuolella, lunta sataa rankasti ja yösijasta ei ole tietoa. Hän pelkää joutuvansa viettämään joulun autossaan, kunes löytää pieneen kylään ja sen ravintolaan. Siellä hän tapaa toisen ruotsalaisen poliisin Van Veeterinin, jolloin Wallander toteaa:

Rikoskirjailijat ajavat usein harhaan.

Ravintolassa on myös kaksi kirjailijaa, joiden kanssa poliisimme päätyvät pelaamaan korttia ja sitten...


 Vielä nöyrä toivomus valkeasta joulusta. Lumen valosta.

"Vaikka mitä tapahtuisi, on yksi, joka pysyy. Valtakunnat voivat romahtaa, joet voivat muuttaa virtaussuuntaansa, ja miehet voivat jättää, mutta tarinat eivät koskaan kuole. Joulu on tarinoiden aikaa. Onko parempaa lahjaa kuin kirja, joka kertoo joulun tarinan?"

- Ulla Janhonen -


Joulukirjaterveisin
Leena Lumi

18 kommenttia:

 1. Eiköhän sitä lunta ala ensi viikolla tulla joka puolelle -nyt en pistäis yhtään vastaan minäkään kun koiraherra pitkine turkkeineen on tulossa mummulaan muutamaksi päiväksi pitämään seuraa (eli nukkumaan johonkin nurkkaan).
  Kumma muuten miten fyysiset kirjat vaan on se ainoa ja oikea tapa lukea, mulla on ollut e-kirjana niin Jobs kuin Koneen ruhtinaskin siitä asti kun ne julkaistiin -ensinmainittua en ole edes aloittanut, jälkimmäisen lukenut bussimatkoilla pätkittäin puoleen väliin, viimeiseen vuoteen en edes yrittänyt jatkaa. Taidan luovuttaa niiden kanssa ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, nukkuu tietty sun kanssa! Joulun tonttu seuraa:) Juu, koirat lumilla ovat helpompia kuin tällaisella kurakelillä. Tämä ei ole sitä sadetta, jota rakastan...

   Minä yritin lukea kerran e-kirjana eikä se maistunut yhtään samalta. Minä luovutin jo: Mehän ollaan old fashioned girls ja ylpeesti sitä<3

   Dekkarimaanikkokin varmaan saanee ensi viikolla jotain...

   <3

   Poista
 2. Belgialaisen suklaan taika on niin hurmaava, että kyllä sun täytyy armahtaa Feetua ;-)

  Kirjat on ihana lahjaidea, kuten myös villasukat ja suklaat. Ne kaikki yhdistettynä onkin sitten mitä mainoin lahjapaketti.

  Kirjoja on sitä paitsi erittäin hauska paketoida, niiden muoto on niin selkeä. Paketin sisällön huijaaminen on taas aika vaikeaa. Minä kun aina silloin tällöin yritän huijata erilaisilla pakettiratkaisuilla :)

  Mukavia joulukuun odotushetkiä sinne. Ja oikein paljon valkoista pakkaslunta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, on armahdettu jo: Vieressäni on GuaLianin suklata, niitä simpukoita ja kotiloita ja ne lähtevät mukaani kun tästä tartun johonkin vanhaan dekkariin.

   Ne ovat joulu!<3

   Siitä erityisesti pidän. Kuvittele kun olen joutunut kauppiaan tyttärenä kerran joulutöissä paketoimaan potkukelkan ja sen piti näyttää siltä, että lahjan saaja ei arvannut etukäteen...huoh.

   Kiitos kaikka samoin teille♥

   Poista
 3. Monta niin hyvää kirjavinkkiä jälleen. Kaivankin esiin tuon viime jouluna lahjaksi saadun Sitä joulua en unohda ja fiilistelen tänä iltana.
  Kiitos Leena♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, eikö vain ja tämä lista on nyt mun tämän uoven tosi Armas aika -kirjaan asti. Nuo loput vinkkasin, kun ne vaan ovat niin hyviä. Se on ihana fiilistelykirja ja niin monipuolinen.

   Ole hyvä Minttuli♥

   Poista
 4. Kyllä Välikatom Feetulla on taas kannettavaa, kun on ollut niin hyvä kirjavuosi - ja noissa hieman vanhemmissakin on vaikka mitä ihanaa. ♥

  Luin muuten tänään loppuun tuon Vielä tänään olemme elossa. Koetan ehtiä tuoda sen blogiin tällä viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, älä muuta virka:) Olisin tuonut vanhempia enemmänkin, mutta taas liian pitkä juttu...Sitä joulua en unohda on ihan suosikkini samoin Armas aika Intohimona joulu.

   Ach, ich warte!

   Poista
 5. Näitä lahjakirjalistauksiasi on aina yhtä mukava lukea. Niistä kyllä poimin myös lukuvinkkejä ihan itsellenikin. ;) Joku joulukirja tekisi nyt mieleni ostaa, mutta minua kyllä pidättelee juuri tuo mainitsemasi seikka, että kirjat ovat niin kalliita, enkä oikein tiedä, raaskinko.

  Ihanaa joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, kiva kuulla<3 Näitä tulee nyt vähän tahdilla, sillä olen osan joulukuuta tekemässä muuta. Kiva kuulla. Kirjan hinta Suomessa on ikikysymys. Onhan se kiva löytää 6 kuukauden ikäinen kirja alelaarista, mutta ketä se palvelee. Jos kirjan hinta kohtuullistettaisi, kaikki voittaisivat ja kirjan elinkaari pidentyisi. Ehdotan Saksan mallia. Kollaan siellä aina kirjakaupoissa.

   Armas aika Intohimona joulu, on hyvin kaunis sekä hyöty.- että fiiliselykirja. Se tekee mieli laittaa olkkarin pöyädn kulmalle jo marraskuussa. Tuo Sitä joulua en unohda, taas on erilainen joulukirja, joka herätti minussa hauskoja muistikuvia ei niin idyllisistä jouluista ja oli kiva lukea, että muillakin oli niitä ollut.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 6. Minulle riittäisi valkea joulu, suklaata, joulukuusi, kynttilöissä tuli ja rauha ja hyvät kirjat.
  Nuo Surojegin kuvittamat lastenkirjat ovat ihania. Tietäisin pikkuherran, joka rakastaa pöllöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, minulle myös paitsi ne villasukat:)

   Surojeginin kuvat ovat kauneinta ikinä<3 Me myös! Luithan eilisestä Helsingin sanomista kahden aukeaman jutun varpuspöllöstä. Me löysimme sellaisen kerran puutarhastamme siipu vähän vinksallaan. Soitimme eläinsuojeluun, jossa myös otetaan vastaan vahingoittuneita lintuja etc. Saimme ohjeen tuoda vasta aamulla. Onneksi meillä oli tallessa vielä riittävän kokoinen hamsterin häkki. En nukkunut koko yönä, sillä pöllö valvoi ja oli niin veikeä pyörittäessään päätään ympäri etc. Kun lintu tuli tarhalla kuntoon, meille soitettiin, kun se lähti takaisin vapauteen.

   Poista
  2. Voi teitä ihania pöllön hoitajia <3

   Meille ei tule hesaria eikä ole digihesariakaan. Pitäisi ehkä ottaa, kun siellä on niin mielenkiintoisia artikkeleita.
   Löysin sellaisen lelupöllön, millä pyörii pää ympäri. Se on ollut välillä unileluna.

   Poista
  3. Mai, se oli todella ilo ja etenkin, koska pöllö ei ollut tuskissaan<3

   Minä en osaa olla ilman Hesaria. Sen kulttuuri- ja luontojutut ja onhan siinä aika kovia juttuja historiastakin, kuten oli juuri tänään: Suomalaisten kadotetut lapset Neuvostoliitossa...Äitikin palasi Hesarin tilaajaksi:)

   Nyt heti muistin, että koiruuksien joululahjat on ostamatta, joten kiitos vinkistä<3

   Poista
 7. Liksom pitää kirjastossa käydä kattomas, Göteborgs on kaikkee! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, toki, toki, mutta onhan Suomen kirjastolaitos maailman kuulu♥ Meidän kirjasto on se, jota tullaan katsomaan ympäri maailmaa ja etenkin arkkitehtiopisekelijat, mutta myös muut. Hesassa on näihin uutuuskirjoihin valtavat jonot. Äiti saa Luvialla usein kirjan jopa ensimmäisenä!

   ...ja Göteborgis on kampeloita etc.

   Poista
 8. Ihana postaus, niin paljon hyviä kirjoja. Monta näistä on lukematta, osa kyllä luettukin. Mengele odottaa lukemista, innolla odotan sitä Konarin Elävien kirjan jälkeen. Hyvää marraskuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., kiitos<3 Mengele on todella hyvä, sillä pääpaino on hänen sodan jälkeisellä elämällään, josta ei kiinnostusta uuvu.

   Konarin kirja oli minulle järkytys. Ei siksi, ettenkö olisi tietänyt ja näistä lukenut faktaakin, vaan se satumainen kerrontatyyli versus se kauhea loppu.

   Kiitos samoin!

   <3

   Poista