tiistai 14. marraskuuta 2017

Kurkistusta kevään 2018 kirjoihin


Haluan jo kovasti kurkistaa ensi vuoden kevätkirjasatoon, mutta ihan kaikki kirjakatalogit eivät ole vielä ilmestyneet. Niinpä laitan tähän valitsemiani niiltä, jotka ovat ilmestyneet ja lisään myöhemmin. Odotan nyt esim. vielä Karistoa, Teosta, Atenaa, Likeä...Tammi ja WSOY ilmestyvät netissä, joten niitä ei plarailla rauhassa sohvalla, siksi olen varovainen: Otan lisää heiltä, jos siltä tuntuu ja ehdin tehdä pari rästiä alta pois.


Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät  (WSOY)


Pirkko Soininen: Ellen  (WSOY)


Håkan Nesser: Elävät ja kuolleet Winsfordissa  (Tammi)


Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton  (Tammi)Heinrich Thies: Marlene Dietrich ja salattu sisar Fasismin varjo tähtikultin yllä  (Minerva)Peter James: Täydellisyyden hinta  (Minerva)L.M.Montgomery: Yrttitarha  (Minerva)Raili Mikkanen&Sirkku Linnea: Suomen lasten majakkakirja  (Minerva)
Kirsi Tuominen: Kysy puutarhurilta Ammattilaisen parhaat vinkit  (Minerva)Gerald Posner: Isäni oli natsi Kolmannen valtakunnan lapset kertovat  (Minerva)Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran (Otava)Anne Svärd: Vera (Otava)A.J.Finn: Nainen ikkunassa (Otava)Clare Mackintosh: Minä näen sinut (Gummerus)Pirjo Rissanen: Posliinihäät (Gummerus)Elisabeth Norebäck: Sano että olet minun (Like)Marjo Vilkko: Vilpitön sydän (S&S)


Fiona Barton: Leski (Bazar)Lina Bengtsdotter: Annabelle (Otava)


Anna-Liisa Ahokumpu: Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa (Gummerus)Elly Griffiths: Risteyskohdat (Tammi)Elly Griffiths: Januksen kivi (Tammi)Elly Griffiths: Jyrkänteen reunalla (Tammi)Lucia Berlin: Siivoojan käsikirja ja muista kertomuksia (Aula&co)


Katri Vala, Sinikka Hautamäki: Onnen lupauksia (Minerva)


Tästä sitten jatketaan...

Elena Ferranten tetralogian kolmas osa lienee monella yksi vuoden odotetuimpia. Sitä on jopa sanottu sarjan parhaaksi...Pirkko Soinisen Ellen on fiktiivinen teos kuuluisan taidemaalarin Ellen Thesleffin Firenzen vuosilta. Tänä vuonnahan ilmestyi Hanna-Reetta Schreckiltä Ellenin elämäkerta Minä maalaan kuin jumala Ellen Thesleffin elämä ja taide. Peter Jamesin Täydellisyyden hinta ei ole nyt Roy Grace-dekkari vaan kertoo surun murtamista vanhemmista, jotka turvautuvat geenimanipulaatioon. Suomen lasten majakkakirja on odotettu tapaus, sillä emmehän ole kukaan unohtaneet Suomen lasten linnakirjaa. Gerald Posner on ihan must koska 1) Kolmas Valtakunta on kiinnostuksen kohteeni ja 2) Posnerin ja John Waren elämäkerta Josef Mengele Elämä ja teot oli todella hyvä. Håkan Nesser taas...Håkania en jätä enää lukematta, kun kerran hänet vihdoin löysin♥

kevätkirjaterveisin
Leena Lumi

mustarastaan kuva Pekka Mäkinen

14 kommenttia:

 1. Oi joi, ensi vuosi vaikuttaa todella lupaavalta, näin lukijan näkökulmasta! ;) Paljon on samoja teoksia listallamme. Huomasin muuten, että sinulta on tulossa Onnentyttö? Onko hyvä? Meinasin ottaa sen seuraavaksi, haluan jotain kevyttä...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, ja tässä vasta muutamia.Oletko listannut ja julkaissut, en löytänyt...? No, huomasin vahingossa jossain, mistä se kertoo ja olin aika myyty. Aloitin vasta eilen: Hyvin erikoinen, mutta vaikuttaa vetävältä. Tänään lukisin vaikka aamukahteen sitä, mutta aamulla on varhainen herätys, mutta huomenillalla sitten:) Tämä tuli minullekin kuin tilaustyö tarpeeseen, että suht kevyt, dekkari, mutta mukaansa tempaava.

   <3

   Poista
  2. Onnentyttö on ihan huima, sitä ahmii kuin parhainta suklaata :) Mun lista on vasta vihkossa, en ole ehtinyt julkaista. Gummerusta ja Likeä vielä odotellaan.

   Rakkautta!!

   Poista
  3. Annika, mitä mää sanoin:)<3 Voinko edes myöntää, että täällä mennään samoissa sfääreissä, mutta haluan nauttia tämän hidastetusti. Kerrankin. OK, minulla 'vallalnkuoukselliselliset' syyt vauhdittavat nyt listojani. Gummerus tuli just ja mikä nautinto plarata sitä sohvalla huovan alla: Luojalle kiitos kunnon paperikatalogeista!

   Samoin♥♥

   Poista
 2. Montgomeryn Yrttitarha - sitä ei voine vastustaa. Jostain se on kai käsiin saatava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, tiedän, että tätä eräät eivät voi vastustaa:)

   <3

   Poista
 3. Soinisen Ellen kuulostaa ainakin kiinnostavalta ja tuossa L. M. Montgomeryn Yrttitarhassa on todella kaunis kansi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, olen hyvin heikkona Pirkon runoihin, mutta nyt haluan tutustua hänen proosaansa. Minerva on tehnyt upeaa työtä Mongomery-julkaisujen eteen. Tänne on tulossa ainakin kiinnostavia dekkareita ja tietysti odotan enemmän kotimaista prosaa.

   <3

   Poista
 4. Ei vielä ole kirjaston jonosta kuulunut Annoin sinun mennä kirjaa..jotain joulukirjojakin varailin... Luettavat kirjat ne oikeat on vallan mainiota seuraa..suklaatin kera :)

  Ihanaa tiistaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgit, hyvänen aika sentään ja minullakaan ei sitä ole, taisi mennä arvonnassa. Annoin sinun menä kirjailijalta on tulossa muistaakseni tammikuussa jo toinen kirja eli Minä näen sinut. Kirjat ja suklaati, ne kuuluvat yhteen<3

   Kiitos samoin<3

   Poista
 5. Suomen lasten majakkakirja sopisi minullekin :)

  VastaaPoista
 6. Kiinnostavia valintoja Leena. Dietrich kiinnostaa minuakin... Joistakuista valitsemistasi en tiedä yhtikäs mitään :) Ferrantet olen kaikki jo enkuksi lukenut ja luulen että Schreckin Ellen riitti tässä vaiheessa. Kiinnostavat kirjat eivät todellakaan lopu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos. Niin minuakin ja siitäkin huolimatta, vaikka olen hänestä jo blogiin tehnyt yhden elämäkerran: http://leenalumi.blogspot.fi/2010/03/marlene-dietrich-sininen-enkeli.html

   Tässä uusimmassa mukaan tulee nyt hänen siskonsa, joten arvaan, että ihan jotain uutta on luvassa.

   Älä vain paljasta mitään! Uskon, että kolmas on paras, kuten moni enkuksi lukenut on kertonut:) No, minulla oli vähän samanlainen olo, sillä se oli aika tuhti faktateos, mutta Pirkko kiinnostaa minua niin runoilijana, että haluaan tutustua häneen myös prosaistina. Emme eläissämme ehdi lukea kaikki niitä, mitä haluaisimme...

   <3

   Poista