lauantai 5. huhtikuuta 2014

Mieli on edelleen kuin kova musta räystäs johon...

Mieli on edelleen 
kuin kova musta räystäs johon
lyö päänsä aina kun aikoo ajatella:
juuri nyt on huojentavaa tuntea
ensimmäisen kevätpäivän kevyt
mutta havaittava siivenisku
kohmeisessa sydänalassa.
Ilo kuin komerosta löytyneet 
vanhat samettihousut
jotka mahtuvat
yhä.
Huojennus
huomata:
taskut ovat ehjät, vetoketju ehjä
ja kuosi niin ikuinen
kuin anatomia itse.
Ei kaikki ole mennyttä,
kaikki on myös tulevaa.
Saman faktan veljeni varis
raakkuen vahvistaa.

- Pentti Saaritsa -
Tämän runon haluaisin kuulla - Kaikkien aikojen rakastetuimmat (Tammi 2014, toimittanut Satu Koskimies)
kuva Pekka Mäkinen

28 kommenttia:

 1. Hieno runo!
  Oletko koskaan lukenut nettikirjaa?...sain Elisalta tutustumistarjouksena ilmaisen kirjan niin pitihän sen ottaa vastaan, mutta ei kyllä ole minun juttuni...haluan kirjan käteeni ja kääntää sivua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, eikö vain.

   En ole, eikä ole aikoskaan ellei tule pakko eteen. Yhtä talouslehteä seuraan netissä, mutta kyllä nämä blogit, facet ja muutamat nettikaupat saavat nyt riittää. Minulle kirjan koskettaminen on osa lukemista ja pidän siitä varhaisyön hetkestä kun kahden kirjan sivut kääntyvät sängyssä: Hyvä lopetus päivälle! Sivun kääntäminen on the juttu!

   Poista
  2. Voi Leena, voin vain jakaa mielipiteesi oikeiden kirjojen ehdottomasta ylivoimasta sähkökirjaan verrattuna. Luen jonkin verran tieteellisiä artikkeleita ym. iPadistani tai tietokoneelta, ja minulla on saksalainen ystävä, joka lähettää minulle sähköisiä kirjoja. Sen vuoksi (koska kirjat, joita hän lähettää ovat niin kiinnostavia) luen jonkin verrat sähköisiä, mutta rakastan tarttua oikeaan kirjaan, vaikka se olisi vain pokkari!

   Poista
  3. Elämän krestomatia, siis pitäkäämme oikeasta kirjasta kiinni niin kauan kuin niitä on. Eikös Donner ole sanonut, että 'Lukeminen kannattaa aina' ja 'Oikea kirja ei katoa.' Toivottavasti muistin oikein...;)

   Se tunne, kun ottaa mieluisan kirjan käteen täynnä odotusta...

   Poista
 2. Vähän olin aluksi huvittunut kun aloin lukemaan runoa, ajattelin sovitteletko sinä samettihousuja nyt hoikistuneeseen varteesi, noh, runoahan se olikin lopulta näin kenen, anteeksi. Kiva runo, sopii niin tähän kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, hah-hah! Ole hyvä vain. Säilytän 4-ever eräät limen vihreät farkkuni, mutta mahdun niihin ehkä sateenkaarent tuolla puolen. Hesarin runsauden ja Kuukausiliitten syytä on, että join aamulla KAKSI mukillista Robertsin suklaakahvia ja söin DALLAS-PULLAA! Sitä täytepitkoa ei olisi kotona ollut, mutta kun oli pakko hankkia vierasvaraksi. Nyt sitten loppuivat vierasvaratkin. Lähden tästä pihatöihin kaloreita kuluttamaan, mutta usko tai älä, tänään on kuntopyöräilty jo paljon. Olit jotenkin aivan oikeilla jäljillä...Liha on heikko!!!!

   Ah, Saaritsa on vain niin hyvä ja tuo lankomiehen kuvakin sopi tähän kuin ne kuuluisat munat sille...

   Poista
 3. Aivan ihana kokonaisuus, kiitos Leena tästä!

  VastaaPoista
 4. Oih, kuva on tosi hieno, varmaan on meri taustalla siinä. Ulos mieli täälläkin ja täytyy kuntopyörääkin alkaa käyttämään, unohtunut on tuohon taimipurkkien taakse, ehkäpä siirrän talvehtineen ruusun siitä ulos, versot on pitkät, no kokeillaan. Kyllä tuo pulla on paha, vain paahtoleipään juustolla aamulla ja joku pieni piirakanpala päivällä joskus päivällä, tai pienet suklaamunat 1-2 kpl, pääsiäiseksi hankitut, sallittaneen, itselleni tässä ohjeistan. hah, noista kuuluisista.. en ole kuullutkaan. Hyvää Viikonloppua, kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, juu, taitaa olla kotipitäjän meri...sieltä Luvialta päin.

   Minulla ei kuntopyörä pölyynny: Se on aika uusi hankinta enkä olisi ikinä uskonut, että otan sillä paljon kilometrjä vähintäin 5 x viikossa.

   Se Dallasin pieni rahkavaniljatäytteinen pitko pitäisi lailla kieltää. Toinen on omenalörtsyt. Ennen niitä sai harjukaupungissa vain torilta, mutta nyt niille on kiinteä myyntipiste vastapäätä Sokosta ja R. on hulluna lörtsyihin. Miksi mun pitäisi olla ilman, jos hänkin niitä saa. Se on kidutusta katsoa jos toinen niitä saa iltapäiväteellä nauttia ja ja toinen ei.

   Kiitos samoin sinulle! Lähden taas pihalle, jossa nyt vaihteeksi tuulee, joten tekee haravointiin vähän haaastetta.

   Poista
  2. Minä pidän variksista.Niitä on meidän puistossa ja joskus juttelen niiden kanssa;D Mutta kuten tiedät,niin pulut....

   Poista
  3. Jael, minäkin pidän kaikista linnuista, mutta muistatko kun viime vuonna sanoin, että pikkulinnut eivät laula eikä siilejä näy, kun takametsässä oli variksen pesä tai jopa pesiä. Niidenhän pitää saada olla kuten muutkin, mutta silloin vähän harmitti. Nyt laulavat vielä ainakin pikkulinnut ja peippokin on jo nähty.

   Juu, tiedän: Sinä rakastat kyyhkyslintuja erityisesti!

   Poista
 5. Upea runo kerrassaan! Mukavaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
 6. Upea kuva! Minä en ole tainnut lukea nettikirjaa,ainakaan vielä,mutta kyllä kirja on kirja on kirja,paperisena siis.Veljeni kirja on tosin nettikirjana,mutta minullahan on siitäkin paperiversio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, näköjään variskin, viisas lintu, osaa olla kaunis. Hienon taustan on Pekka tähän saanut.

   Minä en edes ajattele muuta kirjaa kuin oikeaa, paperista. Onneksi kaikkeen ei ole pakko lähteä mukaan.

   Poista
 7. Moi.
  Ajattelin ensimmäisenä, että kehun kuvaa. Yllätyksekseni se oli mieheni ottama (en voi muistaa kaikkia kuvia). Aina hän pihalla saapastelee, olisi pitänyt tietää. Runokin oli hyvä ja kevätaikaan sopiva. Vähän itsekin olen pihalla möyrinyt. Hankalaa vaan, kun tulee hiki ja täällä tuulee pohjoisesta - todella flunssa-altis yhdistelmä. Kuusenistutusta kovasti odottelen!!
  Mukavaa kevätviikonloppua!!
  Lämpöisin terveisin
  PikkuMyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Saahan sitä omaansakin vähän kehua;) Kovasti kiinnostaa sitten nähdä, mitä olet saanut aikaiseksi. Kelit ovat oudot ja öisin on tosi kylmä, mutta peipposia on jo nähty. Kuusenistukseen ollaan tällä tietoa tulossa äitienpäiväviikolla, sillä silloin mun pitäisi saada ne jouluruusut. Toivon todella, että tuo aikataulu pitää.

   Kiitos samoin teille!

   Mymmeli

   Poista
 8. Ihana rujo ja kuva!
  Höppösiä tulee meikäläisenkin syötyä, vaikka omatunto hieman soimaa...

  Nettikirjoja ei ole tullut luettua, mutta äänikirjoja olen kuunnellut mennen tullen työmatkalla. Eihän se sama asia ole kuin oikea kirja kädessä, mutta joskus on mukava kuunnella muutakin kuin musiikkia.
  Mukavaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos.

   Ihan hirveetä...Valitin just aamulla R:lle, että meidän vanhemmilla ei ollut koko ajan syyllisyys läsnä, kun herkuutelivat. Äitini ei ehkä ole ikinä nauttinut kahvia ilman pullaa tai kakkua ja voi hyvin, vaikka on reippaasti yli 80 vee.

   Minä mietin aina, että jos olsin joutunut vaikka kuuntelemaan jonkun julkkiksen lukevan Pelon kirjaa, on kuin olisin heittänyt elämäni hukkaan. Kuvittele nyt joku ylipirteä iskelmätähtönen lukemaan Peloa!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 9. Ihana runo! Ja varis on viisas lintu. Nykyään näen sen kauniinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, kiitos. Se on. Isäni ihaili harakoita ja variksia niiden nokkeluuden takia.

   Poista
 10. Pidin runosta, se on tässä ja nyt. Kevättuntemukset ovat samanlaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, niin minäkin. Just niin, ja kun vielä mahtuisi niihin mekkoihin;)

   Poista