maanantai 29. joulukuuta 2014

Leena Lumi ei sano hyvästi vaan 'hetkeksi näkemiin - rakkaasti!'

Outo vuosi vaeltaa kohti loppuaan. Tämä vuosi, jossa kaikki ei ole ollut ihan lumenkevyttä. Aloin jo suvella miettiä, miten paljon tämä kirjablogi minulle antaa ja miten paljon vie. Saantipuoli on ollut tietty painava, sillä kirjahulluna hengitän lukemani lävitse. Myös addiktini Lumiin on varsin vakavaa sorttia, sillä annoin pikkusormen, mutta se vei muutakin kuin koko käden: Olen ollut poissa läheisiltäni tajuamatta, että minua on jopa saatettu kaivata. Nyt otan paussin: Ryhdyn nettipaastoon. Jo nuo sanat värisyttävät minua...kauhusta! Teen sen siltikin eli kuten Lumimies totesi: 'Se on nyt testin paikka ja palaat sitten, kun siltä tuntuu.'Ensimmäinen etappini on kuukausi ja katson olenko sitten vielä olemassa. Vastaan sähköposteihin eli sieltä minut tavoittaa parhaiten. Jos jotain Oikein Isoa tapahtuu blogistaniassa, toivon, että joku blogikollegoista kertoo minulle...Kuten monasti olen kertonut, minulla on lukemattomia blogin kautta tulleita virtuaaliystäviä, joista osan kanssa on tavattu ja isommastikin ystävystytty. Siis kuukausi. Jos sinä aikana jotain ilmoitettavaa, ilmoitan. Muuten vain tarkkailen, että olisinko löytänyt hitaamman vaihteen...vai onko se minulta kokonaan hukassa. Blogini täyttää 14.2.2015 kuusi vuotta ja ja tämän jutun jälkeen takana on jo 3 502 tekstiä. Blogisynttäreitä ei nyt vietetä, mutta takuulla olen jo silloin toivottelemassa ystävänpäivää teille kaikille. Blogisynttärien sijasta voimme viettää sitten partyt vaikka huhtikuulla.


Myönnän, että ympärilläni pyörii nyt vedonlyöntikisa ja vakuutan, että laitan häviämään heidät, jotka ovat lyöneet vetoa minun paluustani bloginäpyttelyyn alle kolmen viikon! Minulla on todella paljon nyt ihanaa vanhempaa luettavaa ja uuttakin on jo tulossa. Sen lisäksi, että aion lukea hitaammin, aion nukkua enemmän, kuntoilla, herkutella ja katsella elokuvia sekä olla perheelleni läsnä. Ja 29.3. mahdun ranskalaiseen pikkumustaani, sillä löimme oman vetomme Bessun kanssa ja...minusta ei ole häviäjäksi;) Myös kutomus/neulomus odottaa ja haluan myös kokkailla jotain uusia juttuja...


Te kaikki tiedätte, että en ikinä, ikinä, mistään syystä jättäisi blogiani, joka on sama kuin te, mutta on aika levätä. Ollaan aika syvällä, koska sen nyt itsekin tajuan, mutta ei hätiä: Olenhan hengissä. Mietin sellaista, että laitan joskus jonkun runon, ilman mitään muita tekstejä. Runot olkoot kuin salakirjoitusta, joista suurin osa teistä takuulla voi päätellä missä mennään.


Ihan uudella tavalla odotan nyt kevättä. Siis pitkästä aikaa odotan kevättä. On niin monia uusia istutuksia kuluneelta vuodelta ja uutta myös tulossa keväällä, että olen ihan innoissani. Myös puutarhakirjoja on tietysti tulossa blogiin. Kevättulvat siis lähestyvät, mutta sitä ennen sallikaa minun levätä. Jos unohdun pois, muistuttakaa kuka minä olen, muistuttakaa minua virroista...ja lumikelloista.


Toivotan teille kaikille lumen timantteja, tähtisadetta ja puuterilunta vuoden vaihteeseen ja kaikkea toivomaanne vuodelle 2015!

"Viivy, odota, näe näkevin silmin tähtien puhkeaminen, tähtihuimaus."

- Bo Carpelan -
suomennos Caj Westerberg

kuulemisiin ja tästä vuodesta kiittäen
Leena Lumi

Happy New Year

ensimmäinen ja viides kuva Pirkko-Liisa Surojegin, kirjasta Pikkupöllö

urpiaiskuva by Pekka Mäkinen

117 kommenttia:

 1. Lepo on joskus paikallaan netistäkin. Tämä kyllä sitoo aika paljon. Mitä jääkään tekemättä ja kokematta, kun aika ei riitä! Hyvää "lomaa"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maca, sinällään erikoista, että tajusin tämän itse...Muut ovat vain ihmetelleet vauhtiani. Sitoo melkein kaiken: Olen ollut kuin ohjelmoitu julkaisemaan vähintäin 3 vrk:n välein. Pisin paussi on siareni laskujen mukaan ollut neljä vuorokautta. Ja silti usein olen vielä lukenut suden hetkeen. Kohta sen sitten näkeee, mitä muuta on olemassa;)

   Kiitos <3

   Poista
 2. Tämä oli koskettava postaus, Leena. Kyllä sen itse tietää, milloin on tauon paikka. Välillä on oltava ajattomia hetkiä, jolloin voi vain olla ja antaa elämän kiertää suonissa, huomata taas uusia ja koskettavia asioita maailmassa ja itsessään. Kirjoittaminen on jakamista, mutta tauot ovat yhtä välttämättömiä kuin musiikissa. Olen itse pitänyt viime keväästä jonkinlaista kirjoituspaastoa ja bloginikin pistin nyt kiinni ja huomaan, että elämä tuntuu taas ihanan stressittömältä. Ehkä parasta on kuitenkin se, että voi olla todella läsnä omassa elämässään ja kosketuksissa syvimpään itseensä. Tuo kosketus muuttuu usein ohuemmaksi stressin myötä ja sen vahvistumisen huomaa kun unet muuttuvat värikylläisiksi ja voi aika ajoin tuntea oman sydämensä voimallisen sykkeen. Toivon sinulle ihanaa nettipaastoa, nautit siitä varmasti. Usein tarve vetäytymiseen tulee erityisen vahvana silloin, kun itsessä on alkanut jonkinlainen sisäinen muutosprosessi ja se vaatii kuulemista. Ihania talviviikkoja sinulle, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marmustoi, kitos <3 Kynttilä on palanut ja lujaa molemmista päistä, vaikka kiinnostavaa on kyllä ollut, mutta kun kroppa ei ole tällaiseen luotu. Siis selkä on oirellut, sillä istuminen tappaa ja olen selvästi saanut liian vähän unta. Ja sitten tuo perhe...Kunpa voisin vaihtaa pääni!

   Siis kohdata oma itsensä kuin olisi autiolla saarella yksinään: Se on varmaan tässä se jutun ydin. Sinäkin elät luovuudesta. Miten siitä voi aina vain ammentaa ellei välillä lataa.

   Unet, unet...Sepä siinä: Siitä on jo tovi, kun näin vimeksi unia. Outoa!

   Olen muutoksessa eli arvasit oikein! Ja siksi kaipaan nyt rauhaa. Siitä on aikaa kun olen ehtinyt kuunnella itseäni. Runotalon Sari ennusti tämän tulevan, mutta en ihan heti uskonut...Hän tietää.

   Kiitos samoin sinulle, Marmustoi♥

   Poista
 3. Leena, tuo on viisas päätös. Jokaisella ihmisellä on rajansa. On opittava löytämään ne. Hyvää uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos. Mutta kun mulla on sellainen rajaton mieli...Ehkä mun rajat nyt löytyvät.

   Kiitos samoin sinulle, Anna ♥

   Poista
  2. Ymmärrän, olen vähän samanlainen.:)

   Poista
 4. Oi! Mitä sanoisin? Sanon, että kaikenlaiset haasteet itselle, oman itsen kuuntelu ja sen pohjalta toimiminen on viisautta! Sitä sulla siis riittää :) Muistan kun aloitin 100 päivän sokerittomuuden. Aluksi se oli hauskaa olla eritavalla kuin ennen. Sitten se oli vaan tylsää ja loppujen lopuksi näin untakin siitä, että sain syödä herkkuja. Ja kun h-hetki tuli, ei sokeri maistunutkaan niin hyvälle. Saas nähdä millainen sun polkusi on, ja olkoon millainen vaan, nauti siitä ja elä sitä. Niinkuin teetkin. Runot on hyvä idea, niistä saa tunnelmia paaston takaa!

  Hirvittävän hyvää aikaa itselle ja läheisillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JOnna, voisit vaikka sanoa, että sinä tiesit tästä eniten;) Viittailin tähän eniten sinulle ja aika suoraankin. Meillä on tuo sama sokerittomuus kokeilu ollut ja minullahan se oli silloin suuri menestys. Lopulta sinullakin. Mietis, jos musta alkaakin tuntua tylsältä: Kaikkein eniten maailmassa pelkään tylsyyttä ja ehkä siksi luen niin hikuna. Jotain uutta tai uudella sävytettyä on alkamassa...takuulla.

   Runot viesteinä on minusta aika kiva juttu...

   Kiitos kaikkea samoin sinulle <3 Olen muuten käynyt ahkerasti sinua lukemassa, mutta koska olen nyt aika uupunut, olen kommentoinut minimaalisesti.

   Poista
  2. No mä jännityksellä odotin sun "muutoksen vuotta", mitä mukanaan tuo. Ja tässä se on siis. Ja kyllä tätä kaipaa. Kaivannet eniten juuri vuorovaikutusta. Sitä kun kirjoittaa ja sitä kun siihen vastataan. Mutta palaat kun jaksat taas. Äläkä kommentoinnista murehti, ole itsekäs. Saa vain lukea ilman velvollisuuksia, kuka tahansa, niin se on.

   Ihanaa uutta! Mulla on jotenkin siitä pieni aavistus. Nauti! <3

   Poista
  3. JOnna, sinähän kokeilit olla pois. Muistan sen niin hyvin...Sehän siinä on, se vuorovaikutus, mutta enkö olisi voinut sitä tässä saada nyt sen verran paljon, että olisin ihan vain täällä mieheni kanssa maaimaa parantamassa ja onhan minulla muutama tosi hyvä ystävä. Tytär on Helsingissä, mutta hänen kanssaan sitten puhelimessa runsaasti;)

   No, niin monet haluvat, että kommentoidaan, mutta kun jotkut asiat ovat sellaisia, että en aina osaa sanoa mitään: Näin on usein sinulla ja Runotalon Sarilla, jotka saatte minut pohtimaan juttuja. Teille molemmille kiitos, että ymmärsin jäädä lomalle.

   Pinetä uutta. En takuulla kirjoita kirjaa: Kaikki aina luulevat niin. Piroriteetit vain vaihtuvat ja aion jollakain tavoin sekä levätä että ryhdistyä. Kannattaa myös Sarin sanoin olla 'hellä itselleen'. Minulla on aina joku Sarin voimakorteista esillä.

   Käyn edelleen lukemassa sinua. Kunpa olisi vain tassunjälki, jonka voisin sinne painaa tai sitten se olisi tämä mun klassikko ♥

   Kiitos samoin <3

   Poista
 5. Viisaita sanoja. Elämää on blogien ulkopuolellakin. Luotamme siihen, että palaat entistä ehompana takaisin.
  Mukavaa loppuvuotta ja uutta kohta alkavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, viisauedesta en tiedä, sillä olen aika hillitön, mutta ehkä sokeakin kana joskus jyvän löytää. No lihan sitä ennenkin eli miten tää tällaiseksi on mennyt. Aion yrittää vaihtaa pääni...

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 6. Voi Leena hyvä, miekin aavistelin sinun väsyneen, annat kovin paljon itsestäsi, vaikka se toisinaan tekee varsin hyvää, kirjoitella lujaa ja paljon.
  Olen itsekin kovin puutteellinen sanoissani, omassa blogissani, joka mielestäni viittaa siihen, että olen väsynyt, enkä jaksa enää antaa kiinnostavaa sisältöä kirjoituksiini, saatikka käsitöiden osalta, on tuotos hiipunut olemattomiin.
  Ymmärrän sinun päätöksen olla ihan omillaan ja lomailla ja nauttia omista ajatuksista kaikessa rauhassa ja riemuita siitä ilosta jonka nyt olet itsessäsi tuntenut olevan.
  Hyvää tulevaa vuotta 2015:)
  Nautithan suuresti omasta ajastasi, ilman paineita ja velvollisuuksia.
  Terveisin: Tuomontuvan Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, kurjaa jos se tuntui jo ulospäin vaikka yritin niin pinnistellä. Sie annoit miulle hyvän aiheen pariin juttuuni: Kiitos siitä♥ Juu, pidän jollain oudolla tavalla hektisestä menosta, mutta sitten se meneekin yli;) Haluan nyt ihan omasta halusta pysähtyä toviksi, sillä en enää kuule edes omia ajatuksiani.

   Siulla on syytä väsymykseen, ja nyt on mun vuoro sanoa tämä. Haluan, että löydät ilon ja nyt voit vaikka alkaa listata kaikkia niitä asioita, jotka sinulla on hyvin ja poistat ne vähemän kivat jonnekin kauas....Mennään nyt rauhassa vain hiillokselle: Jostain saapuu kuitenkin joku, joka puhaltaa meidät tuleen.

   Näin nyt haluan, vaikka bloggaajia aina varoitetaan viikkoa pidemmistä pausseista, jos lukijaluvut merkkaavat. Nyt on vain niin, että ihan just nuo luvut eivät ole elämäni prioriteetti number one. Aika aikansa kutankin.

   Kiitos samoin sinulle, Anni-IhNainen♥

   Ehdottomasti lupaan nauttia! Mitä jos sinäkin alkaisit nautiskella...

   <3

   Poista
 7. Vaihtelu virkistää...
  Sinä sen itse tunnet itsessäsi, milloin on parasta pitää taukoa. Oletkin niin intensiivisesti ja pitkään pitänyt tätä blogia, kiitos siitä! Mutta myös kehoa on muistettava ja huollettava ja rakkaimpien kanssa on ihanaa viettää aikaa. Sitä on niin paljon muutakin upeaa virtuaalin tällä puolen.
  Tekemisen, kohtaamisen ja löytämisen riemua Sinulle!
  Nähdään taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, juuri niin.

   Joskus minusta tuntuu, että tunne itseni huonoiten tai kuuntelen itseäni vähiten. Ole hyvä ja kiitos <3 Ehdottomasti näin: Nyt on aika perheen ja levon.

   Kiitos kaikkea samoin sinulle ♥

   Näkemisiin!

   Poista
 8. Innostavia hetkiä toivotan, voimauttavaa taukoa, iloa, valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, kiitos samoin kaikkea sinulle!

   Ja kiitos viime vuoden hot kirjavinkistä kuin myös siitä toisesta...)

   <3

   Poista
 9. Leena, rajatonta luovuutta ja iloa, päiviä joina et ole tietokoneesi kahleissa. Itseä kuunnellen, rajantonta villiä luontoa seuraten. Omana itsenäsi ja niin kauan kuin sinusta siltä tuntuu.

  Toivon sinulle kevättalven kuulaita ja kauniita päiviä, aikaa joka antaa mahdollisuuden itsen kuulostelemiseen ja asioiden näkemiseen aivan toisella tavalla. Kiitos kaikista lämpimistä sanoista!

  Lennä, lintu lennä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos <3, tuon kaiken tarpeessa nyt olen.

   Kiitos samoin sinulle ja pian voimme todeta kuin Ahmatova kirjeessään Brodskille: "Taivas punertuu jo iltaisin, vaikka edessä on vielä aimo annos talvea." Oli 15. helmikuuta 1965. Kiitos samoin <3

   Lintu lentää <3

   Poista
 10. Mukavaa taukoa ja tervetuloa takaisin, sitten kun silta tuntuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, kiitos ja kaikkea hyvää sinulle vuoteen 2015!

   <3

   Poista
 11. sinä viisas ihana nainen.hali.

  VastaaPoista
 12. Nautinnollista paastonaikaa. Ja onnea pikkumusta-tavoitteeseen. En epäile hetkeäkään, etteikö se onnistuisi... ;)

  Ihanaa uutta vuotta ja iloa talveen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, kiitos. Se pikkumusta on mulle helppo nakki: Olen niin kilpailuhenkinen;) Silloin on yhdet juhlat ja uutta leninkiä en aio ostaa. Juu, siis onnistun;)

   Kiitos kaikkea sinulle samoin!

   <3

   Poista
 13. Toivotan sinulle ihanaaa Uutta Vuotta!!! L
  Hienoa tuo pysähtyminen, paussi, hiljentyminen, mikä se sitten onkaan..
  kaunis oli taas postauksesi, suloisine kuvineen!!!
  Onneksi ne ovat täällä ja kokonaan häviä....

  Käyn aina välillä katsomassa, että mikäs kirja sit ois mulle hyvä...
  isot halaukset sinulle..

  Minä olen itse ollut blogistani aika lailla poissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos samoin sinulle♥

   Ehkä olen oppinut jotain sinulta...kera suloisten kuviesi. Pirkko-Liisan lahjakkuus kuvataiteilijana on tähtiin kirjoitettu. Myös sinun! Hanne, jos lopettaisin, en poistaisi blogiani.

   Juuri niin on tarkoituskin ja enhän minä ole vielä ainakaan mihinkään häipymässä: Vähän on pakko vain huilata tästä netistä...

   Minhän just kirjoitin, että keltähän olen oppinut;) Ei maailma kaadu eikä taivas putoa, vaikka vähän olisimmekin muualla.

   Poista
 14. Rentouttavaa taukoa ja ihanaa uutta vuotta teille :) !

  VastaaPoista
 15. Ikävä tulee, mutta päätöksesi on aivan varmasti oikea. Ja toivottavasti palattuasi maltat olla vähän itseäsi säästäväisempi, vaikka tuollainen hurja umpisukeltaja oletkin. Met palajamme! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, no en kai minä ole kuin hetken lataamassa;) Sitä juuri tarkoitan, että yritän vaihtaa mun pääni tämän loman aikana. Tiedät mut ja sen, että en yhtään osaa itseäni säästellä. Vielä sun kanssa monet kirjamessut nautitaan kuoharia! En voi elää ilman kirjojen täyttämää maailmaa, mutta mieti, että jos olisin ollut poissa vaikka 6 viikkoa, enkä olisi ilmoittanut mitään...Silloin minun olisi pitänyt tehdä ilmoitus: "Puheet kuolemastani ovat ennenaikaisia..." Juu, tykkää sukeltamisesta! Met aina palajamme!

   <3

   Poista
 16. Oikein ihanaa alkavaa uutta vuotta Leena <3
  Tauko on joskus paikallaan, monessa ja monesta :) Nauti siitä!
  Meillä täällä lumi narskuu, pakkasta - 22, hurrrr :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuitiina, kiitos samoin sinulle <3

   Täysin samaa mieltä! Kiitos <3

   Täällä sama ja aamusta heti laitettiin leivariin tulet ja nyt paljon kynttilöitä. Tämä tuntuu hurrrrjan kylmältä.

   Poista
 17. Suunnitelmasi kuulostavat sellaisilta, että itse kullekin tekisi samanlainen kuukausi varmasti hyvää. Kiitos sinulle tästä vuodesta. Jään odottamaan paluutasi ja toivotan ihanaa vuodenvaihdetta ja hyvää alkavaa vuotta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, tuleekin mieleen, että mitä jos alusta asti olisi pitänyt kuukauden kunnon loman...

   Kiitos samoin sinulle <3

   Kiitos kaikkea samoin sinulle <3

   Poista
 18. Innostus toi rutiinin ja halu vei koko k'äden. Ymmärrän ja sanon; kuuntele mitä läheiset sanoo ja oletko unohtanut jo kotosi ja sen piirin. Pidä lepoa ja koe kuinka toisenlainen on olo ilman tätä blogistaniaa ja näet asioita toisella tavalla ja olo kevenee ja paineet vähenee. Sinulla on vapaus valita ja kysyä haluanko tänään vai oletko itsellesi ja läheisillesi todella läsnä. Toivotan ihanaa ja leppeää vuotta 2015 ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, minulla on aina ollut rajaton halu lukemiseen ja kirjoittamiseen. Tämä on jo geeneissä. Ihan aion sinua totella ja olen kunnon lomalla. Läheiset ihmettelevät, että millä täytän kaiken sen vapaan ajan, jonka olen tähän asti ammentanut blogiini;)

   Nyt aion olla läsnä ja myös vähän kohottelen samalla kuntotasoani...

   Kiitos samoin sinulle, Sirkkis ♥

   Poista
 19. Olet todella taukosi ansainnut, lepoa, kirjoja, kaikkea kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, kiitos ♥ Jotenkin minustakin nyt tuntuu, että 'I'm worth it!"

   Kaikkea upeaa sinulle vuoteen 2015!

   Poista
 20. Lepo on todellakin hyväksi. Meille itse kullekin. Olen itse nukkunut lomalla vähiin kuluneet paristot täyteen. Maannut ja lukenut monen monta kirjaa. Päässyt kotitöissä vähällä. Tänään ei tuntunut pahalta palata töihin, etenkin kun tietää, että keskiviikon jälkeen on taas kuusi lokoisaa päivää jäljellä! Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, sen muistaminen on vain vaikeaa, jos on tottunut polttamaan kynttiläänsä molemmista päistä. Nyt minä alan sekä maata että lukea, kuin myös kuntoilla, mutta pakkasten on sitten höllättävä. Täällä on järrrrkyttävän kylmä. Sinullahan on kiva työrytmi!

   Kiitos <3, ja kaikkea kivaa sinulle vuodelle 2015!

   Poista
 21. Olet uusi tuttavuus, mutta pidän jo sinun asenteestasi kovasti. Ihailen tarmokkuuttasi ja sisuasi. Voidappa itsekin liikkua, niinkuin sinä... Huokaus. Ihanaa, että elät elämääsi ja nautit! Välität ympärilläsi olevista ja ennenkaikkea itsestäsi!
  Kyllä sitä puuhaa riittää yllättävän paljon ilman blogia ja nettiäkin. ;)
  Palataan, ja kaikkea ihanaa sinulle tauon ajaksikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viltsu, oi kiitos! En tiedä, onko niin kivaa, kun ovat kovat energiapiikit monta päivää ja sitten sen jälkeen ihan kaput;) Olen sellainen maailmanparantaja, että kaikki maailman kärsivät eläimet ja lapset ja vaikka mikä, menee ohitseni, mutta perhe on tärkeä. Nyt on vain aika alkaa välittää itsestä.

   Niin, riitttähän sitä, kun olin aina kiireinen ennen blogiakin! Tämä on vain niin mun juttu eli ehkä vähän liikaakin just minua: Kirjat ja kirjoittaminen. Voiko enempää pyytää.

   Kiitos samoin sinulle ja kaikkea hyvää vuodelle 2015!

   <3

   Poista
 22. Hommahan on niin, että ne ketkä on lyöneet vetoa, että blogittomuutesi kestää alle kolme viikkoa tulevat häviämään vedon ja se mekkohan niin menee sun päälle.:)

  Kiitos itsellesi tästä vuodesta. Ja kaikkea samaa haluan toivottaa sinulle vuoden vaihteeseen ja uuteen vuoteen; tähtisadetta, lumitimantteja, kevyttä lunta ja kevyttä elämää (sopivassa mitassa), toiveiden toteutumista, kaikkea hyvää ja tähtihuimausta! sydän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, just nin: Tunnet minut hyvin!

   Kiitos itsellesi♥ Missä olisinkaan ilman kaikkia neroja lausuntojasi kaikista mahdollisista ja mahdottomista kirjoista sekä vinkeistä Graminaan etc. Katso nyt: Taas tuossa tuo Carpelanin ihanuus.

   Kaikkea samoin sinulle, vaikka ehkä kohta 'vasemman käden hansikkaan vedämme oikeaan käteemme' ja 'jäämurskassa tuoreet osterit mereltä tuoksuvat kirpeästi', mutta toivottavasti 'kiitämme taivasta, olemmehan vihdoin kahden rakkaamme seurassa' ja 'kahdeskymmenes vuosisata hämmentyy meistä kahdesta.' Ah, arvaathan missä olen, missä liikun...'

   sydänsydänsydän ja puuterilumella hunnutettuna!

   <3

   Poista
  2. Ai, missä liikut, missä olet jos...vasemman käden hansikas on oikeassa kädessä.. osterit mereltä tuoksuvat kirpeästi...Dionysoksen maljat ovat tyhjenneet...ainakin ensilumeen asti...timanttitalvemme, se ensimmäinen, on palannut..... Sinähän olet kotonasi! <3

   Poista
  3. Minä olen täydellisesti kotonani!

   Kerro vielä joku Ahmatova elämäkerta. Eikö niitä hänen omatekemiä ole suomennettu?

   Edessäni on nyt Annaa koskien sekä 'koditon, että valitut runot että myös Fontankan talossa. Yhdistän ruonejn tekehetkiä historian kulkuun, Annan elämään...Jos saisin nyt taikasauvan: Olisin tästä sekunnista Ahmatova-tutkija! Tosin kotona oleminen on jo hyvin high!

   <3

   Poista
 23. <3 Ota se aika, jonka tarvitset ja palaa sitten.

  Kipsikätisenä ajattelen nyt enemmän kuin kirjoitan - koko ajan lämmöllä ja lumen ihanalla valolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, just niin aion tehdä.

   Uskomaton vuosi sinullakin...Parane pian♥ Minä lepään vähän. Ja sitten voidaankin jo alkaa odotella lumikelloja...

   Kaikkea ihanaa sinulle vuoteen 2015!

   <3

   Poista
 24. Leena, olet taukosi ansainnut. Annat blogillesi ja sitä kautta meille lukijoille itsestäsi todella paljon, sitä ei ole välillä voinut kuin hengästyneenä seurata vierestä. Kuinka oletkaan jaksanut niin paljon!

  Minulla tulee väistämättä blogiin hiljainen aikakausi kun kahdesta tulee kolme helmi-maaliskuun taitteessa. Silloin blogi hiljenee, mutta ei koskaan ikinä katoa minnekään. Nautin elämästä, nautin kesästä ja puutarhasta. Taukoja tulee aina välillä, sillä blogi elää kirjoittajansa mukana.

  Kaikkea parasta ja ihanaa vuoteen 2015! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, miten minustakin tuntuu siltä...Kiitos <3 No kun en osaa tehdä mitään kevyesti liihotellen..., vaikka kuinka haluaisin.

   Ohlalaa, onnea teille <3 Eihän blogin tarvitse kadota ikinä. Jos vaikka joskus lopettaisin, blogi saisi jäädä silti. Unelmaa ovat kevät, vauva, suvi ja puutarha. Kuukausi enää ja olen jo suunnittelemassa istutuksia ellei tule tosi hyvät hiihtokelit. Niitä tulee, mutta en halua, että lukijani luulevat, että olen kuollut, joten...

   Kiitos samoin kaikkea + vauva sinulle & co vuoteen 2015!

   Poista
 25. Nettipaasto on hyvä ajatus - taitaisi tehdä hyvää monelle muullekin - pitääpä laittaa harkintaan! Itse olen blogia päivittänyt entistäkin hitaammin, mutta täytyy tunnustaa, että kulutan aivan liian paljon aikaa 'roikkumalla' blogeissa ja naamakirjassa lähinnä vain lueskelemassa. Paremminkin ihminen voisi vapaa-aikansa käyttää ...

  Tässä kuluvan vuoden viimeisin, jo tulevaa kasvukautta lupaileva lumikellokuva: http://naturligating.blogspot.fi/2014/12/efter-regn-kommer-sol.html Onhan Skoone hiukka etelämpänä, mutta silti uskomaton joululahja löytää tuollainen pihaltaan!

  Lepää, rentoudu ja kerää energiaa, olet sen ansainnut! Tapaamisiin viimeistään lumikellojen aikaan - laitan viestiä, kun niitä blogeista tai luonnosta bongaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, ehdottomasti, jos siellä ei osaa olla vaikka vain yhtenä päivänä viikossa. Naamakirja vie monilta yllättävän paljon aikaa. Se ei oikein ole koskaan ollut mun juttuni, mutta blogin takia sielläkin on tullut käytyä joka päivä.

   Kiitos: Katson heti kohta tämän kirjoituksen jälkeen. Olin muuten äsken googlailemassa helmiorapihlajaa;)

   Kiitos♥ Juu, tavataan lumikellojen aikaan. Mikä harmi etten istuttanut niitä ruukuihin, kun meillä on just niille sopiva kellari. Muistathan, että myyrät sallivat minulle kaiken muun, mutta eivät lumikelloja. Se on joku myyrien mulle langettama ikikirous. Jään odottamaan lumikelloviestiäsi♥

   Poista
  2. Heti tänään yritin edes hiukan vähentää ja kudoin lapsenlapselle sukkaa melkein koko illan :)

   Ensi syksynä ainakin yksi lumikelloruukku kellariin. Tai jos oikein onnestaa, voi keväällä ostaa ruukullisen kukkivia lumikelloja. Vuosia sitten löysin sellaisen ihan täältä Suomesta, mutta sittemmin ei ole tullut vastaan. Ehkä voisit esittää vinkin/toiveen luottopuutarhurillesi ...

   Poista
  3. Kutominen on niin rentouttavaa! Minä teen yhtä jättikaulaliinaa valmiiksi.

   Muistuta minua siitä!!! Olen sitä yrittänyt muistaa syksy syksyn jälkeen, mutta aina ne syyspihan muut jutut ja istutukset unohduttavat lumoavat lumikellot. Viherlandiassa se voisi olla mahdollista...Minä voin meilata hänelle vaikka heti eli tämä palvelu täällä toimii. Olen jo esittänyt kesänistutustilauksiakin;) Taitaa tulla aika hot puutarhavuosi= Ihanaa!

   Poista
 26. Hyvä päätös, Leena!

  Minä olen tiedätkö ajatellut, että sinun blogisi toimii välillä liiaksi monelle kommentoijalle terapeuttisena, "Leelian lepotuolina". Eihän siinä mitään, mutta sellainen kommentteihin vastailu on työtä eikä huvia ja rasittaa bloggaajaa.

  Mitä jos voimaannuttaisit itseäsi kirjoittamalla vain itsellesi, omaksi iloksi, kun kerran pidät kirjoittamisesta! Se voisi tuoda takaisin rentouden ja vapauden, jonka tiivis blogiharrastus on vienyt. Ja vielä kynällä paperille välillä, jos sinulla on luettava käsiala tallella (minulla ei paljon ole), niin ei tule katsos houkutusta lähettää kirjattuja ajatuksia eteenpäin. Käsin kirjoittamisessa on rauhaa ja käsittämistä.

  Hyvää uuden vuoden alkua sinulle ja viisaalle Lumimiehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos <3

   No...olen tajunnut sen, mutta miten muutan itseni toiseksi. Yritän vaihtaa pääni toiseksi, mutta voiko perusluonnettaan muuttaa. Voin päättää olla koneella harvemmin, mutta kun...en osaa olla sellainen cool Grace Kelly vaikka olenkin sitä oikein harjoitellut. Minua on helppo lähestyä ja pidän itsekin ihmistä, joita on helppo lähestyä. Olen joskus ajatellut, että minusta on tullut sellainen yöradiovastaaja kuin Clint Eastwood oli leffassa Play me Misty!

   Vien kirjatekstit aina wordille ja niin teen nyt lomallakin, mutta aion lukea vähän ja hitaasti, sillä on tarkoitus levätä. Minulla on se ajatus, että jos joku kirjattu ajatukseni auttaa jotain jossain, se on tärkeää. Olen tehnyt ihmissuhdetyötä, johon on toki aina liittynyt myös kirjoittaminen, mutta ymmärrän, että en voi näin jatkaa ilman rajoja. Olet tosi, tosi hyvä tekemään havaintoja!

   Rentous tästä on ollut jonkin aikaa kaukana, mutta en tiedä johtuuko se siitä että harrastuksesta on tullut kaiken vievä, vai ikääntymisestä vai molemmista yhteensä. Varmaan tuo combo...ja istuminen tappaa. Ennen tein 3 tunnin lenkin 5 pnä viikossa!

   Kiitos samoin sinulle & co♥ Hän onkin viisas ja mun idoli edelleenkin;)

   Poista
 27. Moi,
  Olen varmaan laskenut väärin ne neljä päivää. Nyt ensimmäinen pidempi tauko blogissasi. Minä en vetoja lyö, mutta tiedän, että vaikeaa Sinulla tulee olemaan, ainakin aluksi. Blogi on ollut Sinulle enemmän kuin ehkä tajuatkaan ennen kuin olet ilman sitä. Muistatko kun täällä äidin luona oli aivan hermona, kun R:n koneella et saanut mitään kirjoitettua tai kun kerran visiitilläsi olit koko ajan vastailemassa?? Mutta lepo tekee hyvää, ehkä, jos löydät itsestäsi sen eri vaihteen, ei hitaampaa - sitä meidän suvussa ei tunneta. Pidetään yhteyttä. Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta 2015!!! Pääsiäisenä nähdään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja!

   Ethän sinäkään mikään nero matikoissa ollut, joten ihan mahdollista;) Nyt on!!! Mitäs sanot, jos alankin kuntoilemaan, nukun enemmän, käymme ulkona kahdestaan syömässä, etsin sinulle ne linnunsyöttöpöntöt (sulle 3, äidille 2). Jasooo, jassoo, sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee;) Kiitos, että muistutit, että minulla ei mitäänmahdollisuutta hitaaseen vaihteeseen: Tuo ei nyt ihan kannustanut, kun olin just ajatellut opetella slow lifen ja ryhtyä cooliksi. Kärsivällisyys sanaa ei tosin meidän perheessä kukaan tunne...Kiitos samoin teille ja mahdollisimman vähän räiskettä♥
   Se on ihan pian!!!

   Poista
 28. Haluan toivottaa sinulle rauhaisaa lepolomaa Kahil Gibranin runolla:

  Jokaisen talven sydämessä
  väreilee kevät
  ja jokaisen yön hunnun takana
  hymyilee päivänkoitto.

  Näillä sanoilla on ihana vaikutus aina, kun luen ne. Sitä samaa toivon sinulle Leena ja voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiitos samoin:

   "Kevään kukat ovat talven unelmia, joita enkelit kertovat aamiaispöydässä."

   Sinun Gibranisi oli nyt vaikuttavampi, kiitos<3, mutta unelmia kevään kukista sinulle nyt toivotan <3

   Poista
 29. Viisas päätös Leena. On hyvä ottaa välillä aikaa itselleen ja läheisilleen.

  Tietenkin sinua kaivataan, kun olet niin monelle tärkeä ystävä ja keskustelukumppani. Loputtomiin ei jaksa antaa, joten on ymmärrettävää, että haluat vetäytyä vähäksi aikaa.

  Hiljentymistä, mielenrauhaa sekä ihanaa eloa ja oloa, with love!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkakummun Anna, mieti nyt, että päädyin tähän jo ihan itse...

   Niin, kynttilä on palanut molemmista päistä jo pitkään. Tulee silti olemaan outoa olla pois koneelta...

   Sitä tässä yritetään. Thanks with Love from Lumi!

   <3

   Poista
 30. Hiljaisuutesi tulee olemaan outoa meille. Uteliaana odotan mitä sitten tapahtuu, millainen nainen palaa takaisin :)

  Kauniita & Ikimuistoisia hetkiä blogitaukoosi Leena Lumi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, arvaa kenelle tämä on oudointa...;) Sinä tämän ennustit! Kuvittele, jos tulenkin hillittynä ja hallittuna, coolina suorastaan.

   Kiitos ja kaikkea ihanaa sinulle vuoteen 2015, Sari-Ihana <3 Olen siis vain sähköpostin päässä...

   Poista
 31. Oikein hyvää blogilepoa Leena;on hyvä pitää sellainen kun siltä tuntuu ja toivottavasti levänneenä bloggaaminen taas maistuu,ehkä hieman harvemmin.Ja oikein ihanaa loppuvuotta ja uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos <3 Kerran viikossa olisi unelmatahti.

   Kiitos kaikkea samoin sinulle vuodelle 2015!

   Poista
 32. Kiitos monista hienoista tuokioista täällä Leena! Palaat sitten kun on aika, me odotellaan kyllä ♥

  Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja läheisillesi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos samoin sinulle! Ajattelin heti, että ainakin 6 viikkoa, katsotaan...En usko, että kukaan jaksaa odottaa niin kauaa, mutta kiitos sanoistasi♥

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi♥

   Poista
 33. Hyvää nettilomaa ja lepolomaa, Leena<3
  Ymmärrän paremmin kuin hyvin.
  Nauti täysillä elämästä, rakkaistasi ja uuden vuoden lupauksista.
  Uudelle vuodelle toivotan sinulle paljon rakkautta ja iloa, hitaita juoksuja ja tuleen tuijottelua. Rakkaan sylissä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, kiitos <3

   Uskon, että ymmärrät.

   Sen aion tehdä.

   Kiitos kaikkea samoin sinulle ja rakkaasi sylissä <3

   Poista
 34. Leena ihanuus, tämä on nyt niin hyvä juttu. Ei meidän kannalta, mutta sinun. <3 Ja kyllä ymmärrän, että hirvittää. Tämä koukuttaa ja hallitsee ja ties vaikka kun nyt pian hengität vapaampaa ilmaa, voi jopa ahdistaa palata tänne. <3

  Tässä on niin hyviä puolia kuin huonoja ja kirjabloggaajana olo on erityisen rankkaa kun on ollut tahti se mikä sinulla on ollut. Voit hämmentyäkin miten ruoka, ilma, ulkoilu, ihmiset kaikki tuntuu niin hyvältä ja tämänhän olet kokenut ja kolunnut. Siksi jännittää palaatko vai et. Peilaan nyt ihan omien fiilisten kautta, miten itse saattaisin kokea asiat. En sitten tiedä miten sinä. Tästähän tulee osa elämää, osa minuuttakin ja voipi olla että se osa on niin tärkeä, että jopa neljä viikkoa on liikaa.

  Ja ei täältä kukaan katoa, se on saletti, sulla on varaa ollakin poissa kuukausi tai kaksikin.

  Nyt annat mielen tyhjentyä ja maistelet ja haistelet elämän tuulia. Pysähdyt ja lepäät. Ja minä jännityksellä odotan palaatko kun sanot vai jo aiemmin tai peräti myöhemmin. :)

  Halauksia rutkasti täältä, tiedät kyllä kuka on sun fani forever <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, tarvitsen tätä, mutta todellakin hirvittää! Että ahdistaa palata...älä nyt;) Try it!

   Ja se, että ei ole sitä outoa aikataulua, jonka tämä bloggaaminen on minulle salakavalasti tehnyt. Kyllä aion vielä palata, sillä olen ottanut kirjoja lukuun. Tosin just nyt luen vanhoja kirjastosta, niitä joita olen kauan kaivannut lukea. Kävin tuon casen itseni kanssa jo läpi eli vielä ei ole finaali.

   Olen lukenut, että blogista ei ole varaa olla pois kuin max viikko, mutta minä en nyt jaksa välittää. Että silleen...

   Just niin. Nukun ensin, sitten ulkoilen ja taas nukun. Leffoja, lounaita ulkona, päämäärätöntä menoa, ei aikatauluja...Suunnitelman minimi on 6 viikkoa, mutta voipi olla vähän enmpikin, mutta kyllä minä ystävänpäinän muistan.

   Kiitos samoin sinulle toivottaa sun fani 4-ever <3

   Poista
 35. Loma on ansaittu, nauti siitä. Joskus tulee väsymys eikä aika riitä. On aika antaa aikaa läheisille, itselle ja kodille.
  Hyvää ja onnellista uutta vuotta. Tavataan taas täällä blogistaniassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos <3 Sinäå olet jaksanut jo kauan vetää useampaakin blogia...

   Kiitos samoin sinulle kaikkea ihanaa vuodelle 2015! Tapaamisiin!

   Poista
 36. Leena, kiitos ilahduttavista kuvistasi ja kiinnostavista kirja-arvoistasi. Tervetuloa takaisin sitten, kun on aika. Nettipaastot ovat välillä tarpeen, itse olen yrittänyt olla vähemmän koneella joulun aikaan ja jättää kirja-arviot odottelemaan. On tärkeää katsoa myös ympärilleen ja arvostan sitä, että aiot olla läsnä perheellesi ja tehdä enemmän kaikkea muuta, josta nautit. Mitä ihaninta uutta vuotta sinulle Leena!.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, ole hyvä ja kiitos. Minä palaan aurinkotimanttien myötä. Olen kauhea suorittaja, joten muu ei auta kuin kunnon paussi.Olin jo ennen blogia aina kiinni jossain kiinnostavassa eli miksi en nyt sleviäisi kuukautta ja paria viikkoa tms. ilman tätä nettielämää.

   Kiitos samoin sinulle, Kaisa <3

   Poista
 37. Leena ihanainen, toivotan sinulle mitä parhainta nettipaastoaikaa! Olet sen ansainut, sinä, joka annat itsestäsi maailmallle niin paljon blogisi kautta !

  Me lukijasi odotamme sinua - vaikka maailman tappiin, tiedät sen!<3

  Au revoir, Leena, näemme taas pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos paljon <3 Piti antaa vain kirjoja...;)

   Enhän voi olla varma...ainoa varmuus on epävarmuus. Odotan 'jänistäsi', vaikka olenkin nettipaastolla;) Kiitos <3

   Aud Wiedersehen, Kaisa Reetta, bis Februar <3

   Poista
 38. Kannattaa pitää taukoa välillä. Minä olen pitänyt blogeissani pitkiäkin breikkejä, enhän ole työsuhteessa minnekään suuntaan blogien kautta. Mainosten klikkailuista on jokunen sentti tipahtanut, mutta ei edes "kahvirahoja", tosin en kahvia juokkaan. :) Elämässä on lukemattomia asioita, joita ei ehdi, jos aina on koneen ääressä. Nettiriippuvuuttahan hoidetaan nykyisin jopa lääkkeillä. Niin kauan kuin kirjoittaminen on kivaa ilman pakkoa, niin kauan se minusta on mielekästä. Mukavaa vuodenvaihdetta ja uutta alkavaa vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, samaa mieltä. Minäkään en ole työsuhteessa mihinkään blogini kautta ja tämän onkin tarkoitus olla vain rakas harrastus. Minä en ole ottanut edes mainoksia, sillä ne muutamat, jokta palkistani löytyvät, ovat vain kädenojennus ystäville omaksi ja muiden iloksi. Elämä on muutenkin niin lyhyt ja sitten se on ohi...Olin kerran koukussa yhteen jäätelöön, jossa oli päällä maailman paras suklaa. Sitä mainostettiin niin, että kun sitä nauttii, pitää eroon päästäkseen mennä vieroitukseen. Uskomatonta, mutta en ole helposti riippuvuuksiin sortuvaa sorttia..., vaikka sitä on kyllä tämän blogin kohdalla vaikea uskoa.

   Kiitos samoin kaikkea kivaa sinulle vuodelle 2015 <3

   Poista
 39. Rentouttavaa lomaa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos ♥ Kaikka ihanaa sinulle vuoteen 2015!

   Poista
 40. Viisas päätös, Leena! Blogitauko tekee hyvää. Ole huoletta, lukijat jaksavat odottaa.

  Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja kaikille läheisillesi, nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Näin toivon. Ihan eka lähden ostamaan uutta hiihtoasua, sillä entinen ei enää....Jaksaako kukaan enää nykyään odottaa mitään.

   Kiitos samoin sinulle & co! Vuodesta 2015 tulkoon kaikin tavoin menneen vastakohta.

   <3

   Poista
 41. Aivan ihanaa ja rentouttavaa uutta vuotta 2015 Sinulle <3

  Netti ei maailmasta katoa mihinkään. Nauti kaikesta ihanasta elämässäsi!

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, kiitos samoin kaikkea ihanaa ja innoittavaa vuoteen 2015 sinulle, Milla <3

   Netti ei katoa, joskus vain sen käyttäjät väsyvät. Kiitos samoin <3

   Poista
 42. ♥ Leena-IhaNainen ♥

  Toivotan sinulle ihanaa lepolomaa ja palautumista, sekä erinomaista Uutta Vuotta 2015♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Aili-IhaNainen ♥

   Kiitos ja kaikkea hyvää sinulle ja perehkunnallesi vuoteen 2015♥♥♥

   Poista
 43. Hei Leena! ♥
  Olet taukosia kyllä ansainnut! Oikein rentouttavaa ja onnellista hitautta elämääsi!
  Kikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kikka! ♥

   Hiukan minustakin siltä tuntuu, mutta kun palaan, onko vastassa mykkä, vieras maa...

   Kiitos samoin sinulle kaikkea samoin!

   Poista
 44. Joskus on hyvä sanoa näkemiin ja palata kun on sen aika.
  Ihanaa puutarhavuotta 2015 sinulle Leena Lumi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, se aika on nyt.

   Pitkästä aikaa odotan kovasti kevättä. Voiko se kaikki johtua helmiorapihlajasta sekä siitä toisesta samanmoisesta, jonka paras ystäväni aikoo tuoda minulle synttärinäni....Ensi keväänä yritän kuvata enemmän puutarhaa.

   Kiitos samoin kaikkea ihanaa vuodelle 2015 sinulle, Pioni!

   Poista
 45. Hyvää ja rentouttavaa taukoa ja kaunista, onnellista vuotta 2015! Täällä me olemme kun päätät palata ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos ja kiitos kaikkea samoin sinulle vuodelle 2015!

   Ainoa varmuus on epävarmuus, mutta kiitos ♥

   Poista
 46. Hyvä, hyvä, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo, kiitos, kiitos<3 Nyt ehdin lukea sen sinunkin suosituksesi, mutta saat kommentoida siihen yhteen, että miten kestit sen, koit sen.

   Kaikkea parhautta sinulle vuoteen 2015!

   <3

   Poista
  2. Olen jo puolivälissä menossa. Kommenteeraan, kun olen kokonaan lukenut.

   Poista
  3. No huh, huh, sinua! Minä en ole vieläkään saanut sitä kirjaa kirjastosta, mutta huomenna on taas uusi yritys. R. ei ole vielä Aslamin kirjaa lukenut,mutta hän vaikuttui niin kirjasta Näkemiin taivaassa, että lukeekin tämän jälkeen 'helpompaa', mutta laatua eli Axel Munthe - tie Caprin huvilalle ja katsotaan sitten...

   Odotan kiinnostuneena!

   Poista
 47. Oikein ihanaa, rentouttavaa ja akkuja lataavaa blogitauko sinulle! Se tekee hyvää, emmekä me mihinkään täältä katoa. Ja muutenkin kaikkea hyvää uuteen vuoteesi, keväällä sitten höpötellään taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, kiitos. Olen nyt terveesti itsekäs ja huvittaa, miten niin monet yliarvioivat jälleen kerran sosiaalisuuteni;) Minua katsos nyt seurataan niin perheen kuin suvun ja ystävien toimesta. Missään vaiheessa en ole sanonut etteikö runo tai pari voisi tipahdella...Kirjoittamaton blogistania sääntö on, että blogista voi olla pois viikon max eli tämä on nyt sitten testi myös.

   Ah,' höpötellään' saa minussa nousemaa toiveita, että lumikellojen aikaan sinulta....<3

   Kaikkea mahdollista hyvää, mitä ikinä keksitkään toivoa vuodelta 2015 sinulle, Kirjailijatar!

   Poista
 48. Pidä virkistävä tauko, sillä se on paikallaan itse kullekin! Tauolla olen ollut minäkin ja se on ollut hyväksi :)
  Ihanaa alkavaa vuotta 2015♥!
  Tavataan kun kevätaurinko sulaattaa meidät:)
  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos. Arvaappa miten kevyeltä tuntuu, kun on hyvä, aivan erityinen kirja luvussa, mutta nyt en alakaan viemään sitä wordille aamuvarhain, vaan käännän kylkeä ja nukun. Paussit ovat ehkä jopa välttämättömyys!

   Kiitos samoin sinulle ihanaa vuotta 2015! ♥

   Kun auringonensisäteet ja lumikellot...Marietta antoi vinkin, että Skånessa lumikellot jo nousevat. Katso tätä http://naturligating.blogspot.fi/2014/12/efter-regn-kommer-sol.htm

   ♥♥♥

   Poista
 49. Kuukausi menee nopeasti ja uskon, että osaat nauttia myös muista asioista täysin rinnoin. Onnellista uutta vuotta ja rentoa ja antoisaa blogitonta tammikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kuukausi tai kuusi viikkoa tms. uskon jotenin just ja just selviäväni;)

   Kiitos samoin kaikkea hyvää sinulle vuodelle 2015!

   Poista
 50. Hyvä sinä! Joskus tulee tarve antaa aikaa vain itselleen ja läheisilleen, pitää pieni tauko kaikesta tavanomaisesta ja antaa vesien virrata ja itsensä uudistua. Palaat varmasti entistä ehompana ja täydellä tarmolla sitten, kun itse katsot ajan sopivaksi.
  Toivottelen sinulle oikein ihanaa vuoden alkua ja kaikkia iloisia ja hemmottelevia juttuja, uusien asioiden kokeilua ja villejäkin unelmia. Blogiin on aina turvallista palata sitten kun siltä tuntuu. Odottelemme paluutasi ja uusia postauksiasi sitten.
  Lämpimin ajatuksin....♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kiitos! Toivottavasti palaan vähemmällä tarmolla, kun haluaisin sitä niin kovasti...;)

   Kaikkea ihan just samoin sinulle ja huonekunnallesi♥ Siinäpä se, ovi on raollaan ja niin se kannattaa pitää aina. Kiitos, että odotat♥

   Kiitos samoin...♥♥

   Poista
 51. Oikein rentouttavaa blogitaukoa ja ihanaa alkanutta vuotta Leena! <3

  VastaaPoista
 52. Ihanaa ja voimauttavaa taukoa. Tärkeintä on kuunnella itseään ja rakkaitaan ja toimia sen mukaisesti. Toivon hetkiisi tähtipölyä, lempeää lepoa ja voimien keruuta. Kuulumisiin kasvan kevätauringon kehrän myötä! Nautihan olostasi Lumikuningatar♥

  VastaaPoista