maanantai 1. joulukuuta 2014

Suutelen silmiäsi, rakkaani. Suutelen kauniita...

Suutelen silmiäsi, rakkaani.
Suutelen kauniita silmiäsi, rakkaani.
Olkoon se hyvästi
tai näkemiin -
kaunista on elää täysin sydämin
Suomen säteilevä joulukuu.

- Mika Waltari -
Mikan runoja ja muistiinpanoja 1925-1978 (WSOY 2003)

12 kommenttia:

 1. Waltari on mun lemppari. <3 Vaikka Waltari itse inhosi Suurta illusioni kirjaa esimerkiksi ja näki siinä nuoruuden hölmöyden ja mustavalkoisuuden, niin rakastin sitäkin kirjaa. :) Tosin luin sen nuorena, kuten kaikki muutkin Waltarit, joten.... saatoin olla samalla aaltopituudella. Ihana runo ja voi ei tuota elokuvaa Anna Karenina, oli visuaalisesti kyllä upea. <3

  Sulle vaan lukijoita tulee lisää, olet kyllä mainio pakkaus. <3 <3 <3 Tähti <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, niin munkin! Hän on ykkönen. Minulle Sinuhe oli tietty ykkönen ja se vähän vaikutti koko elämääni ensi luvun jälkeen, mutta Turmsia osasin siteerata jopa ulkoa...Luin muuten Sinuhen uudelleen eräänä suven yksinäisenä viikkona, kun R. oli reissussa. Se vaikutti vieläkin kuin tuli ja jää, olin ihan sekaisin vuorokauden ajoista ja vain Olga piti mut jossain ruodussa lenkkeily&muine tarpeineen. Mutta en pysty kirjoittamaan siitä: Miten kirjottaa hänestä, joka on minulle...

   Rakastan Anna Kareninaa ja pidän mielettömästi Keiran rooleista elokuvissa Atonement (Sovitus) ja Anna Karenina. Se elokuvan valssikohtaus on ikimuistoinen.

   Niin...,mutta se on niin, että mikä menee ylös, tulee myös alas;)

   Tähti&sydänsadetta sinulle!

   Poista
  2. Hihii Sinuhessa "puheesi on kärpäsen surinaa korvissan" on ikilempparilause. Hih, se joskus tekisi mieli lohkaista joillekin hahmoille tässä elämässä, jos vaan kehtaisi. Näin kävi minullekin, Waltari kolahti nuorena niin kovaa, että menin aivan sekaisin. Olen Sinuhen lukenut kahdesti ja on hieno juhlapainoskin kirjasta. Turms oli kyllä aivan yhtä hieno. Muutenkin uppoaa historialliset romaanit ja Rooman aika on eritoten mielenkiintoinen. Tietenkin olen fantasiahöperö, mutta Waltari on suurin ensirakkaus ja ylittämätön. <3

   Sovituksesta en vaan niin tykännyt ja Keiran suu häiritsee, näyttelee suullaan. Mutta tuo Anna Karenina oli upea ja Keiran viimeisin leffa Uusia alkuja olikin sellainen, että se suu ei enää häirinnyt. Mieletön hyvän tuulen elokuva, suosittelen. Upea kaunotar ja samalla luonnonlapsi.

   Poista
  3. Tiia, se on mun ja R:n ylen suosima lausahdus, kun toinen sanoo jotain, mistä on täysin eri mieltä;) Senhän voi sanoa vaikka vähän hymy huulessa. Jus sama täällä. Tavallaan kuitenkin minä sekosin siitä aika hyvällä tavalla, mutta sitten myöhemmin se tuli taas vastaani, koko Sinuhe kaikkineen oudossa tilanteessa ja...Jotkut pitävät Turmsia parempana, mutta suuri enemistö kai Sinhea. Molemmat upeita!

   Olen huomannut, että olen heikkona jännittäviin histoiallisiin romaaneihin, joissa saa mieluusti olla vähän myös totuuden juurta. Oi, tuota fantasiapuolta en sinusta tiennytkään. Minulle se ei oikein uppoa ellei lasketa Pottereita, eivätkös ne ole fantasiaa. Maaginen realismi on mun suosikki ja siitä upea esimerkki on Laura E:n kirja Pöytiin ja vuoteisiin, josta tehty leffa Suklaata iholla (Comoa agua para chocolate) on ihan ikimuistoinen.

   Olenkin lukenut, että Keiraa on moituttu vähän yksi-ilmeiseksi, mutta...oli hän vaan niin fantastico Anna Kareninan roolissa, jossa ehkä työ pieni-ilmeisyys olikin vain eduksi. Rakastan Atonementin kuvia Keirasta ja se kyllä näkyy blogissani;)

   Uusia alkuja on nyt mennyt minulta ihan ohi. Täytyy alkaa googlettaa...En kyllä pidä kovin hauskoista elokuvista, mutta Jotain annettavaa ja Neljät häät ja yhdet hautajaiset on pakko katsoa aina vain uudestaan;) Äläkä sinä sano, ettet vain ole katsonut Jotain annettavaa...

   Poista
  4. Leenaolen katsonut Jotain annettavaa, hyvä oli ja on viehättävä erilainen ja herkkä hyväntuulen elokuva tuo Uusia alkuja. Ei komedia vaan kertakaikkinen herkku.

   Mahtavaa, että teillä lausahdellaan Kärpäsen surinaa, koska se on ikisuosikkilause todellakin, niin mehukas. Joskus riepoi Sinuhen tyhmyys kyllä tai oikeastaan lihan heikkous, hehee. Historialliset romaanit on suuri intohimo ja John Irvinginin kirjat kolahtivat nuorena kyllä kovaa kanssa.

   Harry Potterit ovat kyllä fantasiaa ja ahmin kirjat, mutta luen enemmän aikuisten fantasiaa eli tosiaan nuo Robin Hobbin kirjat menevät ihmisen mieleen niin syvälle, ettei kertakaikkiaan yksikään kirja ole Hobbin jälkeen ollut enää sama. Sinuhe teki aikoinaan saman, nämä ovat niitä pysäyttäviä lukukokemuksia joihin alkaa vertaamaan muita. Kun kirjailija on niin nero, muiden kirjat tuntuu mälsältä.

   Mies hokee etteivät kaikki kirjat voi olla niin syvää hahmon pään sisälle menoa, mutta se on kyllä miltei vaatimus ja se, että ei ole kertojahahmoa on hyvä vaan olen siellä hahmon sisällä ja yhtä sen kanssa. No tälläistä jorinaa tällä kertaa.

   Uskon 100% jos lukisit Hobbia, ihastuisit. <3

   p.s. huomannut että pidät Keiran kuvista, kenties Keira ei kuulukaan tähän aikaan vaan on sellainen iätön klassinen kaunotar.

   Poista
  5. Tiia, kuvittele, me katsomme sen uudestaankin, jos siltä tuntuu;) Katsoin just trailerin...Kiitos vinkistä <3 Ostin syksyllä Perhe - Osage Coyntyn ja sitten sen Polanskin hyvän, jossa jossa Kate Winslet...Carnage tms. Nyt tallennetaan yhtä brittisarjaa ja katsotaan la putkeensa kera herkkujen. Uuden tallennus alkaa kohta, ja sitten sitä taas monta tuntia. Kesällä emme katso muuta kuin luontoa ja toisiamme, nyt on ihanaa hyvien sarjojen ja leffojen aikaa.

   Juu, me sanotaan sitä toisillemme, eikä se musta ole niin paha kuin vaikka se kun eräs rva sanoo miehelleen 'pyhä pahvi', eikä sekään niin paha kuin pelkkä pahvi. Jos mulle aletaan inttää, alan heti kuulla kärpästen surinaa ja sanon sen myös, mutta valitettavasti R. aivan rakastaa myös Sinuhea ja tuota lausetta;) No, miehet joskus eivät ajattele aivoillaan, vaan ne ikään kuin putoavat vähän alemmas ja sitten ei ajattelu suju;) Oi, Irvingin Leski vuoden verran...

   Niistä minäkin pidin. No ei kai Sinuhe ole mitään fantasiaa, vaan pelkästään fantastista;)

   Jos pidät historiasta jännityksellä niin Näkemiin taivaassa on sun kirjasi. Se ei ole sotakirja perinteisessä mielessä.

   No, en takuulla: Fantasia ikävystyttää minua<3

   No, hän on näytellyt niistä kirjoista tehdyissä leffoissa, joista olen pitänyt. Enhän tunne häntä, Keiraa isosti ollenkaan. Diggaan kovasti Helen Mirreniä, Kate Winslettiä, Catherine Deneuvea (tilaa NYT CDON.COMilta, Eräs joulutarina), Jonathan Rhys-Myersiä (Match Point!) etc. Keirassa on jotain klassista, kuten oli Marilynissä ja Grace Kellyssä.

   Poista
  6. Nyt älyluurilla mutta pakko kommentoida aiempi unohdus Pöytään ja vuoteeseen löytyy ja ah rakastan, rakastan, kuin myös elokuvaa Suklaata iholla jonka katsoin useamman kerran ja sekin raukka oli vhs:nä vuosia. Ooh ihanaa että kaivoit tuonkin lempparin. Ja kyllä Allenden Henkien talo oli kirjana hyvä myöskin. Garbin maailma ja Kaikki isäni hotellit ja Välisarjan avioliitto veivät mennessään ja nyt mietin olenko missannut tuon Leski vuoden verran jossain elämän kiihkossa. Se on pakko lukea ja vinkkaamasi Näkemiin taivaassa. Ei ole Sinuhe fantasiaa ei. :)

   Kaikki riippuu miten sanoo sen kärpäsen surinan tai pahvin tai jotain muuta. :)

   Grace Kelly on minulle maailman kaunein nainen ja Kate Winslet. Mirren on mahtava!

   Hehee olen pakottanut kaikki lähipiirin fantasia skeptikot lukemaan Hobbia eli fantasiaa. Setä jemmasi vuoden ja pakotin palauttamaan, lukikin sitten ja meni sekaisin, kuten kaikki muutkin. Pelkkää ylistystä. Sielukasta ja älykästä mutta sadun käärepaperiin kiedottu. Sua en pakota/painosta, sulla liikaa muutenkin. <3 p.s Hobbin kirjat kirjamessuilla 160e haluttuja, mutta ei saatavilla. Hyvää yötä ja kauniita unia. <3

   Poista
  7. Tiia, meilläkin se oli/on VHS:nä, mutta ei enää laitetta millä katsoa. Nyt olen yrittänyt saada sitä DVD:nä, mutta löytyy vain espanjaksi eli ei edes tekstitystä kielellä, jolla ymmärtäisin. Irvingin Oman elämänsä sankari on erinomainen sekä kirjana että elokuvana. Garpin maailmasta aloitin...Olen lukenut Leski vuoden verran uudestaan ja uudestaan. Näkemiin taivaassa saa vahvan suositukseni.

   Just niin se on.

   Sama täällä. Hän kaunehin on/oli ja kaunein ikinä elokuvassa Takaikkuna. Kate uskaltaa olla mitä haluaa ja loistava näyttelijä.

   Kiitos, taidan pitäytyä historiallisessa jännityksessä...tosin nyt menossa Coppolan elämäkerta, joka sekin kovasti kiinnostavaa. Kaunista uutta päivää! Muista: Illalla tulee Perilliset, viimeinen ensimmäisen tuotantokauden jakso.

   <3

   Poista
 2. Tästä runosta tykkään ja upea daami kuvassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, miten ihanaa, että sain sinut viimeinkin tykkäämään! Kuvassa on Keira Knightley Anna Kareninan roolissa. Siis uusin filmatisointi loistavasta Tolstoin Anna Kareninasta.

   <3

   Poista
 3. Leena, ihana runo ja tuo kuva, oih!

  Ostin muutamaa viikko sitten eräästä antikasta valtava kauniin 2007 painoksen Anna Kareninasta, mietin, sukeltaisinko joulun aikaan tuohon kertomukseen pitkästä aikaa... Toisaalta, joulun seutuville olen jo varannut pari muutakin ihanaa -Murakamin Kafkan rannalla ja 'sen erään jäniksen'! :) Onneksi on tätä kirjallista runsaudenpulaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, eikö vain! Waltari ja Keira...Kiitos<3

   Voi, odotin 'jänistä' sinulta jo kovastikin, mutta ehtihään se sitten. Karenina olisikin kiinnostava myös lukea uudelleen. Minä taidan tammikuulla lukea Murakamia. Runsaudenpula kirjoissa on vain niin autuutta!

   <3

   Poista