tiistai 9. joulukuuta 2014

Virginia Woolf Leena Lumissa

Tarkoitus on kerätä omaan tiedostoonsa lukemani Virginia Woolfin tai häneen liittyvät teokset ja niitähän en ole kaikia vielä edes lukenut, mutta tänne niitä on sitten hyvä lisätä. Kiitän Savukeidasta siitä hienosta työstä, jota he ovat tehneet kääntäessään Woolfin vähemmän tunnettua tuotantoa. Vaikutuin jo Woolfin ensimmäisestä kirjasta Menomatka, mutta Virginian viimeinen teos Vuodet jäi ikisuosikikseni.
Virginia Woolf: Menomatka (The Voyage Out, Savukeidas 2012, suomennos Ville-Juhani Sutinen)
Virginia Woolf: Mrs. Dalloway (Mrs. Dalloway, SEVEN 2003, suomennos Kyllikki Hämäläinen)
Nigel Nicolson: Virginia Woolf (Virginia Woolf, Ajatus Kirjat 2007, suomennos Ruth Jakobson) Lahja blogiystävältä: Kiitos Sara♥

Nigel Nicolson: Erään avioliiton muotokuva (Portrait of a Marriage, WSOY 1991, suomennos Riitta kallas)
Virginia Woolf: Vuodet (The Years, Savukeidas 2013, suomennos Ville-Juhani Sutinen)
Susan Sellers: Vanessa&Virginia (Vanessa and Virginia, into 2013, suomennos Soili Takkala)

”Kyyhkyset kujersivat!, Sara jatkoi. ”Kaksi kujerrusta kuuluu. Kaksi kujerrusta kai…Ja sitten siipi pimensi kaiken ja Kitty astui sisään tähtiin pukeutuneena…”

Love
Leena Lumi


“I have a deeply hidden and inarticulate desire for something beyond the daily life.” 

Virginia Woolf

kuva Pinterest

12 kommenttia:

 1. Upeat kansikuvat. Ja legendaarisiahan ovat teoksensa kaikin puolin muutoinkin :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
 2. Mulla onkin vielä tuo Vuodet lukematta. Nyt tuli sellainen olo, että voisinkin tässä joulun tiennoilla...

  Mulla on tuo sama kuva pinterestissä. Kun löysin sen, siinä luki (ja lukee yhä vielä;)): “I have a deeply hidden and inarticulate desire for something beyond the daily life.” ― Virginia Woolf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se on jotenkin enemmän Woolfia kuin mikään muu, enemmän hänen sisäistä ääntään, mutta jotain myös 'päivän aiheesta' eli miten tyhjää pinnallinen elämä voi olla...

   Se on ihana. Tosin pidän myös siitä savukekuvasta...Oliko siinä sellainen teksti, eihän minulla...vai...Kiitos: Mun on nyt pakko lisätä tuo <3

   Poista
 3. Olen lukenut jotain Virginia Woolfin elämästa . en muista mita vaan mieleeni on jäänyt. Nyt palavasti mietin vaan aivojeni kompuutteri kietäytyi kertomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, minä muistan nyt aika paljon, kun nämä ovat juuri melkein luettuja, mutta olen huomannut, että vaikka Waltari lupasi liian lukemisen kasvattavan järkeä, niin muistia se ei paranna;)

   Poista
 4. Kiinnostavaa! Suurin osa näistä on lukematta, mutta kirjoittamiaan kirjoja on toki luettuna. Oma suosikkini on Majakka ja Mrs. Dalloway. Oma huone odottaisi hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos<3 Minä en ole vielä lukenut Majakkaa, se on kyllä listalla kuten Savukeitaan suomentama Yö ja päivä. Se on vain niin tiiliskivi, että vaatii paljon aikaa. Oma huone pitäisi myös lukea, mutta kun minulla alkoi Woolfin oma elämä viedä eli luen mieluusti siitäkin. Kiinnostavai ihmisiä paljon ympärillään ja kuvataiteilijasisko Vanessa Bell ei myöskään ikävystytä. Duncan taas...;)

   Poista
 5. Monta Woolf -kirjaa ja kauniita kansia.Olen lukenut,mutta englanniksi esim, Nigel Nicholsonin kirjoittaman elämänkerran Virginiasta .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eikö vain. Minä kyllä aion pitää sinun suomen kielen taidostasi huolta ja se onkin pysynyt kiitettävän hyvänä;) Että joillakin on kiinnostava elämä, mutta niin oli de Waalillakin.

   Poista
 6. Oi Woolf! Uskaltauduin Virginian seuraan viime kesänä (Mrs. Dalloway) ja se oli menoa heti... Hankin juuri hänen ensimmäisen kirjansa Menomatka ja siihen on tarkoitus tutustua ensi kevääseen mennessä. Olisi ihanaa seurata Woolfin matkaa kirjoittajana teosten ilmestymisjärjestyksessä.

  Nämä sinun kirjailijakoontisi ovat kertakaikkiaan ihania!

  Mukavaa, rauhallista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, minäkin aloitin Mrs. Dallowaylla ja nyt se on luettu niin moneen kertaan, että on hyvin nuhjuisen näköinen: Sellainen on pokkarin kesto kovassa kulutuksessa. Menomatka onkin kiinnostava lukea nyt ja sitten ehkä myöhemmin viimeisin eli Vuodet. Harmi, että minulla jäi tuo Yö ja päivä keskeltä pois. Mutta Menomatkassa löytyvät jo kaikki Woolfin tunnusmerkit ja onpa siellä vilahtamassa Mrs. Dallowaykin. Vuodet on loistava. Juuri niin, se Woolfin matka kirjoittajana on kiinnostavaa!

   Kiitos <3 Tarkoitus on tehdä näistä joskus oma, yhden kuvan alle sijoittuva suosikkikirjailijoitteni kirjasto.

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista