perjantai 22. toukokuuta 2015

Kuuttaren pauloissa eli Luna kummilassa

Viikko on mennyt kuin kevätvirta ja lukemisesta ei ole tullut yhtikäs mitään! Noudimme keskiviikkona kummikoiramme Lunan meille ja tuossa hän nyt makoilee tyytyväisenä toimisto/kirjastomme vuoteella. Siis jos olen unohtanut kertoa, niin Lunan ensimmäisen hoitokerran jälkeen sovimme hänen perheensä kanssa, että Lunasta tulee meille kummikoira. Vieläkin on maapallonkokoinen aukko suuriruhtinatar Olgan lähdettyä ja meillä ei nyt ole aikomusta ottaa omaa koiraa ainakaan muutamaan vuoteen. Mutta koti ilman koiraa on kuin...

Eilen teimme lenkin rantapolkuja pitkin harmaassa ja osin koleassakin säässä, mutta Kuutar näytti valoa. Luna on vasta noin 11 kuukautta, mutta jo hyvin toimii yhteen meidänkin kanssamme, vaikka oli vasta toinen pidempi yökyläkeikka. Takana Päijänne, joka eilen näytti harmaan ilmeensä, mutta tänään jo kimmeltää auringossa kuin ziljoona timanttia.

Tukkasotka painelee vedessä, mutta Luna katsoo ihan väärään suuntaan. Siis tämä meiltä lähtevä lenkki menee ensin ihan rantapolkuja, kunnes tulee tämä mukava tie, joka tietysti seuraa järveä.

Sitten tieltä lähdetään nousemaan ylös ja vieläkin ylemmäs. Jos haluat nähdä tämän metsäpolun vettä virtaavana katso juttuni Hyvästi ihana syyskuu ja kohta jo lokakuukin Kun tätä on aikansa kiivennyt, saavutaan kotikatumme päähän eli aika kiva juttu.

Tänään aaumpäivällä oli jo lämmintä, mutta ihan sopiva pelipäivä Lunan palloleikeille. Siis vaikka haluan eroon nurmikosta ja kukkaniittyprojekti on jo valmis etupihalla (esikot, scillat, digitalis, unikot, muscarit, kevätkaihonkukka, jouluruusut, lemmikit, lehtosinilatvat, ailakit, malvat...) ja alkamassa keskipihalla, tämä alapihan nurmikko saa jäädä just koiruuksien pelaamista varten. Juhannuksena tyttären koirat saavat nauttia isosta alapihasta kaarisiltoineen. Nyt on Lunan vuoro:

Tunnin pelaamisen jälkeen otetaan pelitauko ja neiti näyttää, kuka on the winner! Homma menee niin, että me heitämme Lumimiehen kanssa palloa toisillemme ja Luna saa napata välistä. Sitten hän iskee hampaansa palloparkaan ja tekee riemuissaan kunniakierroksen yli kaarisillan, lävitse pensaiden ja männynkävyt saavat kyytiä. Vähän riehuttuaan hän sitten luovuttaa pallon vuorossaolevalle heittäjälle.

Tänään yhteisen teehetken jälkeen viemme iloisen Lunan omaan kotiinsa, jossa on kivoja kavereita eli oma isä, äiti ja vielä siskokin sekä hoviväki. Mutta yksi on kummilassa varma: Täällä Kuutar saa kaiken huomion. Menossa on kiinnostava kirja, mutta keskittyminen herpaantui kuin neiti änkesi itsensä väliimme sänkyyn: heti jos yritin uppoutua tarinaan ja vaikka kuinka jatkoin rapsutusta, hän huomasi ajatusteni olevan muualla ja kuittasi tarmokkaalla kuonotönäisyllä eli 'forget met not!' Lue siinä sitten! Toisaalta tarvitsen näitä breikkejä tehdä ihan muuta ja kun on koko ajan koiraikävä, tämä on mitä parhainta virkistystä. Kiitos Luna♥

Mitä aurinkoisinta viikonloppua kaikille tasapuolisesti♥ Olettehan huomanneet, että Poirotit menevät perjantaisin uusintana...: Tallennetaan!

Love
Leena Lumi

The Winner Takes It All


PS. Minusta on juttua tällä viikolla ilmestyneessä Valittujen Palojen Meidän Suomi -lehdessä. Hiukan hirvittää, kun en ole itse nähnyt lehdestä vilaustakaan, mutta luotan Kari Martialaan...;) 

20 kommenttia:

 1. Lunalla on taatusti paras mahdollinen kummila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, kiitos luottamuksesta<3 Jotenkin minusta tuntuu, että näin on;)

   Poista
 2. Moi.
  Aivan ihana tarina valokuvineen. Valloittava ystävä. Tuli mieleeni, että tässä jokin minua erityisesti sykähdytti - eli ehkä paras (monien hyvien joukossa) blogisi juttu. Siis tämä tarina lämmitti sydäntäni. Ja tuo musiikkikappale oli kuin nenä päähän. Teillä on ollut aivan ihanaa aikaa. Ja nuo lenkkimaisemat. Vau!!
  Mukavaa viikonloppua sinne!!
  Lämpöisin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja!
   Kiitos<3 Parhautta nämä päivät ja nyt on vähän siivottu;) Lunan persoonassa on just tuota The Winner Takes It All (kai tiesit, että olen edellen Abba-fani;) Näiden maastojen takia tänne jäimme: vesi, vuoret, lehdot, mustikkamaastot, maiseman vaihtelevuus.

   Kiitos samoin sinne!
   Kiitos samoin!

   Poista
 3. Hemmottelua siellä taitaa riittää. Oikeat koiranpäivät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, sitä ainakin, mutta ehkä myös kokemusta, sillä R. on kuin Koirakuiskaaja ja laskin juuri, että minulla on ollut yhtä periodia lukuunottamatta ja nyt taas, oma koira. Siis koiruuksia koko elämä. Huomaa suomen kielen rikkaus etenkin edellisessä lauseessa;)

   <3

   Poista
 4. Ihana kummikoira teillä nyt, kaunis ja fiksu. Varmasti hän nauttii koko sydämestään teidän hellässä hoivassa. Hienot ovat lenkkipolkunne ja puistonne koiruuksien leikkiä ja kulkea!
  Tuon lehden, jossa on juttusi, luulen saavani lukea ja katsella myöhemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, eikö vain! Sattuman kautta kävi näin eli tämä taitaa nyt sopia Lunan molemmille palveluskunnille. Tämä maastot ja ihan meidän pihakin kuin 'huutavat' koiraa.

   Kiva kuulla ja toivon, että siinä on sinulle&co muutakin kiinnostavaa luettavaa.

   <3

   Poista
 5. En ole yhtään koiraihminen, mutta tätä juttua oli kiva lukea! Terveiset Turusta, jossa vietämme taas kerran pitkää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, kiitos<3 Vietät pitkää viikonloppua syntymäkaupungissani;)

   Poista
 6. Ihana Luna ja onpa hänellä ihana hoitopaikkakin ja varamamma:) Oliskin kiva lukea tuo juttu sinusta lehdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ja varapappa myös;) Sinähän voit lukea sen meillä. Saan toivottavasti ensi viikolla itsekin nähdä lehden;)

   <3

   Poista
 7. Kummikoira! Ihastuttava ajatus - eikä teillä vain ajatus, vaan oikea, hurmaava koira. Luna onkin oikea kaunokainen ja millaisia lomapäiviä se on teillä viettänytkin!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, eikö vain;) Tämä taitaa olla nyt kuin tilaustyö molemmille perheille. Lunan kotihoviväellä on 4 koiraa ja Kuutar tarvitsee välillä erityishuomiota, joka on meillä takuuvarmaa. Viiden tähden luksusolot hänelle koiramaista ilakointia unohtamatta.

   <3

   Poista
 8. Voi, teillä on ihanainen kummilapsi ja kauniit ulkoilumaisemat! <3

  Täytyypä käväistä Stokkalla ostamassa tuo lehti. Huomasin muuten tuosta kannesta, että siinä saattaa olla juttu myös omasta suvustani (se kellovalimojuttu), tai sitten kyseessä on joku muu valimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kumpiakin osaamme arvostaa<3

   Kiinnostavaa: Kuvittele, että minä en ole lehteä vieläkään saanut;) Kellovalimo kuulostaa kiehtovalta.

   Poista
  2. Leena, ei ole totta, et ole saanut lehteä? Tehdäänkö niin, että jos käväisen ostamassa itselleni niin nappaan mukaan toisenkin ja lähetän sulle? Olisi teillä ylihuomenissa....

   Poista
  3. Kaisa Reetta, kaunis kiitos<3 , mutta soitin toimitukseen perjantaina ja minun pitäisi saada lehti ma tai ti. Karikin olisi sen jo toimittanut, mutta hän on Havaijilla. Ei sun siis tarvitse. Ellen tiistaina saa, sitten alan kyllä pyytää jo apua;)

   <3

   Poista