perjantai 13. toukokuuta 2016

Barack Obama sanoi...ja kiihkeän viikon loppua!


Tuskin koskaan tuon blogissani esiin politiikkaa, vain mielipiteitä kirjoista, mikä on pääasia ja sitten olen tietysti kiihkästi eläinsuojelun puolesta ja rasismia vastaan. Minulla on kyllä kovia kiinnostuksen kohteita kuten Kolmas valtakunta, Romanovit ja Yhdysvaltain politiikka. Tuo viimeinen voi kuulostaa oudolta, mutta ehkä se alkoi jollain tavalla John F. Kennedystä. Siitä alkaen USAn presidentit ovat kiinnostaneet kovasti. Kun Barack Obama valittiin ensimmäiselle ja toiselle kaudelleen, olin riemuissani kuin jostain uudesta, paremmasta alusta. Toin blogiini myös Christoph von Marschalin kirjan Michelle Obama


Aloitin: I had a dream...and it came true!

Suuri rakkauteni on kuitenkin Eurooppa ja siksi kultaisten vuosiemme suunnitelma onkin 'vain' Eurooppa. Missä on sellaista kulttuuria ja niin vanhoja rakennuksia, että Italiassa osan vuotta asuvan ystävämme tytär on käynyt taidekoulua rakennuksessa, jonka ikä on lähemmäs 2000 vuotta! Alpit, vanhat rakennukset, alppijärvet, aamiainen Bad-Kissingenissä ja illallinen Salzburgissa, vaihtuvat kielet ja kulttuurit, elämystä koko rakas Eurooppa. Barack Obama tavoitti sen kaiken tässä:

"Yli 500 miljoonaa ihmistä ja ainakin 24 kieltä; Eurooppa on yksi nykyajan suurimmista poliittisista saavutuksista."

Kiihkeä viikko laskeutuu kohti loppuaan. Nukahdan ja herään lintujen lauluun. Silmut puhkeavat, sydän hakkaa uutta rytmiä, mutta poissa on laulaja Riki Sorsa, hän joka lauloi mm. Joki, Haaveissa vainko oot mun ja Muuttohaukka:

"Tuuli koivuissa soi
Ja mennessään vie sen minkä toi
Käy tunturilla koillinen
Siellä on tuulen suu

Jo matkaan muuttohaukka käy"

Love
Leena Lumi

Fragile

lintukuva Pekka Mäkinen

20 kommenttia:

 1. Minä olen aina luonnehtinut itseäni puoluepoliittisesti sitoutumattomaksi, mutta siitä huolimatta minulla voi olla mielipiteitä asioista, politiikka mukaanlukien.

  Olen viettänyt (joskus vuonna kivi ja kirves ;)) vuoden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja sen ansiosta minulla on amerikkalainen perhe sekä rakkaita ystäviä 'ympäri maailmaa' ja olen oppinut myös ymmärtämään amerikkalaista ajattelutapaa. Eurooppalaisesta näkökulmasta voimme olla monista asioista heidän kanssaan eri mieltä, mutta toisaalta ...

  Valitettavan usein amerikoiden kulttuuria ajatellaan vain angloamerikkalaisesta näkökulmasta, unohtaen mantereiden alkuperäiskansojen rikkaat kulttuurit. Minulla on kummilapsi Perussa, Andien vuoristossa, ja pienellä kuukausilahjoituksella avustan yhteisöä.

  Kikikii ... Riki Sorsan Muuttohaukka on ollut myös minun korvamatonani viime päivinä ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, sinä se osaat yllättää! Just se, että on jostain asiasta mielipiteitä voidaan joltain taholta katsoa politiikan teoksi, joten tässä saa olla kieli keskellä suuta, mutta on mulla asioita, joista pidän kiinni sateenkaaren tuolle puolen.

   Minä taas olen vuodesta koivu ja tähti ollut kinnostunut Yhdysvaltain poltiikasta. Enkä ota jyrkkiä kantoja vastaan 'kaikkea mikä on amerikkalaista'. Se on niin iso maa ja kuten laajennat, juuri muutakin kuin mitä ensin siitä tajuamme. Minulla ovat aina olleet myös itniaanikulttuurit kiinnostuksena ja teinhän siitä blogiinikin tietokirjan.

   Vaikka olen matkasieluni myynyt alppimaille ja elokuvasieluni Englannille ja Ranskalle, täytyy sanoa, että USAsta tulee myös sekä hyviä leffoja, HBO:n sarjoja (Mulla alla, The Affair, Brothers&Sisters etc.) kuin myös musiikkia ja kirjoja. Mitä olisikaan elämä ilman Ann-Marie McDonaldia, Joyce Carol Oatesia, Jayne Anne Phillipsiä, Siri Hustvedtia etc.

   Niin...se soi minunkin sisälläni ja haikeus myös.

   Poista
 2. Kyllä amerikkalaisten presidenttivaalit ovat olleet minullakin pitkään seurannassa, mutta minun osaltani ei ehkä koskaan näin paljoa ja syvältä seurattuna. Meidän kotimediammekin on antanut asiasta hiukan yksipuolista kuvaa, mutta toisaalta mikäs on sen viihdyttävämpää ja järkyttävämpääkin kuin seurata amerikkalaisia uutiskanavia.

  Obama aloitti jonkinlaisen uuden ajan ja nyt onkin todella mielenkiintoista nähdä mihin tämä kaikki johtaa. Raha on kova vallan kappale ja sen pelin näkee...

  Minäkään en ole kirjoittanut politiikasta, mielipiteitä minulla kyllä on, mutta en usko niiden avaamiseen omassa blogissa. Tässä maailman ajassa saa sytytettyä niin monta tulipaloa jollain lauseella, jonka toinen lukee halutessaan väärin. Olen siis vain päättänyt rakastaa koko maapalloamme ja tätä Eurooppaa. En suostu pelkäämään täällä, en kotona, enkä naapurimaassakaan. Rakastan italialaisia ja kreikkalaisia ja portugalilaisia riippumatta pankkiasioista. Jos voisin, niin edelleen muuttaisin Kreikkaan vähäksi aikaa ja kyllä varmasti muitakin paikkoja löytyisi =).

  Kate Mortonin Hylätty puutarha loppui juuri pari päivää sitten. Sopi ihanasti tähän kesän alkuun. Taidan tänään hakea kukkia parvekkeelle ja aloittaa oman pienen lähipuutarhani valmistelun... Yrtit on jo hankittu. Toivon vain, ettei se uhattu rankkasade tule tänne koko viikonlopuksi.

  Ihanaa lauantaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, etenkin nyt siellä on menossa jo sellaiset vaalien esivaalit, että eipä ole ennen koettu.

   En sano rumaa sanaa, en, mutta sillä rahalla on nyt nimikin ja se alkaa T:llä.

   Juuri näin. Elämme uskomattomia aikoja. Toimittajat saavat pelätä, Suomessa ei tunneta enää käytöstapoja ja polttopulloja heitellään taloihin, joissa nukkuu ihmisiä, IHMISIÄ, joukossa pikkulapsia. Pelkään Suomessa enemmän nyt kuin vaikka Itävallassa. Vaan teen niin paljon, että en ehdi pelätä oikean oikeasti. Minullekin kreikkalaiset ovat suorastaan rakkaita ja irlantilaiset myös! Portugali on kohdelistallammme. Kuvittele, jos voisi asua vaikka vuoden Kreikassa, vuoden Portugalissa tai kaksi votta Itävallassa...Unelmia saa olla!<3

   Minä olen yrttien kanssa myöhässä. Tänään istutan ruukkuihin ja pidän vielä sisällä. Ollan oltu pois, enkä aina kehtaa pyytää naapureita kastelemaan. Mortonin Hylätty puutarha sopii just tähän aikaan.

   Kiitos samoin teille<3

   Poista
 3. Hieman kauhulla seuraan miten käy Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa....Riki Sorsan poismeno oli surullista;hän oli niin symppis artisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eihän painajainen voi tulla tuodeksi, eihän!

   Täysin samaa mieltä Riki Sorsasta.

   Alkoi sataa. Vihdoinkin! Nyt relaamme täysin: saunaa, filmejä, herkkuja...Kirjosieppopari pesii pöntössä keittiön ikkunan takana. Kiva seurata. Herra kirjosieppo on ylen ahkera ja hänellä taitaa olla kaksi vaimoa, mutta mikä laulaja hän onkaan...

   <3

   Poista
 4. Täälläkään ei politikoida blogissa, mutta kyllä vaan samat kiinnostuksen kohteet. Erityisesti Romanovit, J.F.K ja Obama. Miten on pitänyt hankkia Obama ja Kennedy magneetteja ja peltirasioitakin. ;) Mutta tällä kertaa vaalit oikein pelottaa, mikä on lopputulema....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, ei sitä jaksaisi:) Me ollaan monessa samiksia...ja sitten vielä Disney-hahmot. Tasan tarkkaan tiedän, että seuraan tulevia vaaleja kauhulla, mutta en vieläkään jaksa uskoa, että...Vasta luulin, että nainen, joka ampuu susia helikopteriata on ohitettu luku ja nyt tämä.

   Poista
 5. Sama täällä, Kennedystä se alkoi ja Obama on aivan super. Kun kävin Nykissä, ostin keskuspuiston kaupustelijalta Obaman I have a dream -merkin ystävälleni, olis pitänyt itselleni myös ostaa. Nyt jännittää, miten käy presidentinvaaleissa.
  Sataa lauantai-illan ratoksi, Sauna lämpiää ja elämä on mallillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, täysin samaa mieltä. Se on kumma, kun pääsee johonkin ja voi ostaa erityistä, ei tajua kahta: Minua kaduttaa nyt parin Klimt-jäkaappimagneetin ostamatta jättäminen myös ystävälle. Olen itsekäs tässä: En voi luopua:) Kauhistuttavat vaalit tulossa.

   Elämä erittäin mallillaan. Lauantai-iltana mekin saimme sadetta. Sytin kynttilöitä, sauna, Walladeria tallenteelta ja herkkuja= kodikasta!

   Poista
 6. Täälläkin saman suuntaisia mielenkiinnon kohteita, joskaan Amerikan suuntaan en niin kovin ole innostunut, tosin historia viettelee. Mutta nuo vaalit siellä rapakon takana eivät varmaan jätä ketään kylmäksi! Politiikka ei omaankaan blogiini kuulu enkä ota kantaa puolesta enkä vastaan, vaikka joskus hallituksen päätökset ihmetyttävät ja sapettavatkin.

  Ihana sade, ulkona ilma raikas ja linnut laulavat! Mukavaa Helluntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, takuulla koko maailma seuraa hengittämättä Yhdysvaltain vaaleja. Tällaista en muista ennen eli ei mitään rajaa...No, minä otan kantaa rasimia vastaan. Ennen se ei ollut politiikka, tänään se taitaa sitä olla, mutta on muutama asia, jotka ovat selviö ja yksi on just tuo, että ihmistä ei tuomita rodun, ihonvärin, uskonnon tai kansallisuuden takia. Suomen kansa nuo päättäjät valitsivat, toisinkin olisi voinut mennä...

   Älä muuta virka. Olin eilen ihan euforiassa, kun sade saapui meidänkin saarellemme. Paljon uusia kasveja, puita, pensatia, joten tämä oli iso apu. Meillä kirjosieppokoiraalla on kaksi rouvaa, kuten hänelä yleensä on. Nyt on vain siitä hauskaa, että meillä on keittiön ikkunan takana puu, johon laitoimme kerrostaloasunnot: Herra Kirjosie4ppo pääsee nyt vähän helpommalla:) Klo 5 heräsin ihanaan konserttiin. Puutarhurin paras ystävä on kirjosieppo, sillä se syö haittahyönteisiä enemmän kuin mikään muu lintu. Kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
  2. Joo, tuo rasismi ja ihmisen alentaminen on poikkeus minullakin, siihen puutun missä vain ja tiukasti, ihminen on ihminen ja hyvyys ja pahuus ei riipu ihonväristä, sukupuolesta tai iästä! Äitini kanssa tästä käymme tiukkaa kädenvääntöä, ja olen hänelle monet kerrat sanonutkin että kolmesta asiasta en keskustele: maahanmuuttajat, siskot ja koirankakat. Äidillä on hyvin tiukka suhtautumistapa maahanmuuttajiin ja saa minut hiiltymään heti ottaessaan asian puheeksi!

   Kävin katsomassa postauksesi puutarhasi pakkastuhoista, hyvin surullista luettavaa!! Onneksi luottopuutarhurisi pystyy auttamaan! Kuinka kävi magnoliasi?

   Poista
  3. Saila, täysin samaa mieltä. Sama juttu täällä äidin kanssa, mutta annan hänen sanoa korkean ikänsä takia viimeisen sanan:) Tai välttelemme tiettyjä aiheita, sillä muutakin puhuttavaa riittää.

   Eikö vain. Sain sydämeen jotain muljahduksia, mutta olen jo selvinnyt. Tänään istutin valkoisen, tuoksuvan atsalean lisää etupihalle ja Olgan haudalle kukkivan valkoisen särkyneen sydämen. Rauhoituin eilen kun alkoi sataa vettä ja puolet taimista oli maassa jo. Rento ilta eli lauantai-illan huumaa: sauna, Wallanderia ja herkkuja. Nyt on aika cool olo jo. Tajuan, että en ikinä enää saa niitä narsissimääriä, mitä on ollut, mutta keksityn sitten johonkin muuhun. Magnolia onkin nyt kiinnostavin, sillä siinä näyttäisi olevan alkavat nuput, mutta minusta ei yhtä terhakat kuin viime vuonna tai sitten kuvittelen vain...Kohta me sen näemme. Ota huomioon, että olemme virallisesti vyöhykettä IV ja tuo Leonar on tarotettu max vyöhykkeelle I Suomessa. Yrittänyttä ei laiteta:) Voit olla varma, että heti kuvaan ja julkaisen, kun siihen nuput saadaan!

   <3

   Poista
  4. Jään odottelemaan nuppuja! Uskomatonta että teillä on magnolialle sopiva pienilmasto!! Atsalea on varmaan ihana, upea ja tuoksuva!

   Poista
  5. Saila, tässä Leonardin kaksi ekaa vuotta: http://leenalumi.blogspot.fi/2015/05/magnolia-keisarien-palatseista.html

   Voit olla varma, että ei päivääkään etten seisoisi magnoliani äärellä. Ei ole menestys kiveen hakattu, mutta kyllä sieltä jotain aukeaa, kunhan nyt saataisiin aurinkoa sateen jälkeen.

   Etenkin tuo revontuliatsalea Northern Hi-Lights, jonka istutin eilen.

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 7. Eurooppa! <3 Minullekin tämä maanosamme on rakas. Ja Yhdysvallat osin myös, vaikken ole siellä koskaan käynyt. Kaikki ne kulttuurien kerrostumat, eri taustoista tulevat, mahdollisuudet (ja niiden kääntöpuoli, sekin).

  Riki Sorsan poismeno surettaa minuakin. Vaikken häntä varsinaisesti koskaan kuunnellut, ovat jotkut kappaleet iskostuneet jonnekin sieluun. Ja julkisuudesta välittynyt persoona, niin sympaattinen.

  Sain muuten nyt kirjoitettua Siitä kirjasta. Siis yhteisen suosikkiherramme. En saanut aikaiseksi perinteistä blogijuttua.

  Mitähän sitä nyt lukisi...

  <3 sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Eurooppa on jollain tavalla niin pakahduttavan rakas, että en sanotuksi saa. Olen jo hyvin nuoresta halunnut ovat ja ikkunat auki Eurooppaan. Kaikki, kaikki, myös kääntöpuolet.

   Hän oli niin äärettömän sympaattinen...

   No, sanon sen tässä ja nyt: Annoin periksi 30 minuutia sitten. Minulle tuli ihan voimaton olo...Kävin muuten heti aamusta jo katsomassa, että oletko siitä kirjoittanut:)

   Minä otin nyt tietoa. Se tai dekkari vie mut balanssiin ja nyt ei ollut vielä dekaria tarjolla, mutta tulossa taita olla.

   Sanoisin, että lue Nora Webestr, mutta haluat lukea sen Irlannissa. Minä tuskin jaksan odottaa, että luet sen ja halun että luet sen rauhassa. Eikö koti olisi ollut siihen parempi kuin reissu. Minä kannan reissuille selllaisia kuin Shiledsin Larryn juhlat...

   <3 sunnuntaita!

   Poista
  2. Kyllä Nora Webster saa odottaa Irlantia. :) Minä lataan aina paljon odotuksia markakirjoille - luen parhaiten ja syviten (!) joko työmatkalla bussissa tai oikeilla matkoilla. Silloin minulla on paras lukurauha, liikkellä olo tuo minulle sen lukuflow'n. Kotona luen itse asiassa yllättävän vähän, paitsi loma-aikaan. Tämä lapsiperheen elämä...

   <3

   Poista
  3. Katja, minulla on päinvastoin eli kaikki matkalla vie, joten sen tähden mukaan saattaa tulla jopa huumoria, mikä ei ole yleensä mitenkään minun omintani, mutta erityisesti Larryn juhlat on jäänyt mieleen, sillä kahdestaan 1 pv+pitkä viikonloppu Zürichissä oli jotain ikimuistoista. Siitä lyhyt matka paikkaan, jossa R. aikoinaan kosi.

   Junassa voisin lukea, mutta kun olen mennyt Euroopan läpi junalla, tuskin olen voinut nukkua, sillä silloinkin haluan nähdä enemmän. No, laivalla luen...Niinpä, mutta olisihan se kiinnostavaa tietää, miksi minä niin harvoin luen päivällä, vaikka ei lapsia enää kotona:)

   <3

   Poista