keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Toukokuun kukkia


Toukokuun riemastuttavassa vauhdissa kävin äsken nappaamassa muutaman kuvan. Scilloja on nyt ziljoona, mutta niin lujaa olin mennyt, että jotain oli jäänyt huomaamatta...


Valkoista scillaa japanilaisessa rinteessä ja tällaista en ole ikipäivinä ostanut. Monenlaista on kokeiltu vaaleanpunaistakin scillaa, mutta tämä on sitten albino tai muu kiva yllätys.


Tässä on jotain koskettavaa...


Huhtikuun kukissa oli viime vuoden onnenpensas kuin odotuksena, mutta nyt ne kukkivat. Onnenpensaita on lisätty, joten tätä ihanuutta on jatkossa runsaammin. Mikä matka piti kulkea, että meistä tuli kaverit!


Esikot suorastaan kilpailevat scillojen kanssa lukumäärässä. Pidän keväällä sinisen ja keltaisen liitosta ja...


vaahteroiden kultaisista kukista!


Nyt on luvattu hallaa, mutta on vasta 11.5., joten tänne tullenee lisää toukokuun kukkijoita. Nostin pelakuuruukut yöksi sisälle.

terveisin Leena Lumin puutarhastaSuomen Tahitin ilot ja kirot -jutussa kerron talven menetykset ja tämä toukokuun kukkasarja jatkuu...Nyt toukokuun 21. pnä kukkii luumupuu. Meillä on luumupuita kaksi. Tämä myöhäinen siniluumu sekä varhaisempi Kuntalan punaluumu, 'Prunus domestica'.


Lemmikit ovat sydämenvaltaajia ja


jälleen kerran ne viehättävästi somistavat etupihaamme tylsän nurmikon sijasta.


Nyt toukokuun 23. päivänä alkoivat aueta myös kärhöt


Alppikärhö on kiitollinen kukkija ja on yllättänyt alkamalla levitä paikkoihin, joihin sitä ei ole istuetettu. Ei yhtään haittaa, sillä kärhöt vain lisäävät villin pihan tunnelmaa ja tuovat salaperäisyyttä ja viidakkomaista eksotiikkaa.

Yllätyksellisyyttä!Omenapuun kukat ovat vielä värisyttävän herkässä nuppuvaiheessaan, mutta tulevasta viikosta on luvattu lämmintä, joten...

Joten tänään 24.5. tässä melkein jo auki ja

tässä yksi jo antaa kaikkensa, kun muut vielä kainostelevat sulosiessa nuppuisuudessaan.


Oi ihana toukokuu!


31.5.2016 Moskovan kaunotar

Oi kiitos ihana toukokuu♥

18 kommenttia:

 1. Minä löysin scillakasvustostani kaksi täysin valkoista yksilöä. Ainuttakaan valkoista en ole koskaan istuttanut, enkä myöskään aiemmin pihassamme nähnyt, joten mistä lienevät peräisin.
  Ehkä tämä viileys poikkeuksellisen lämpöaallon jälkeen vähän hidastaa kevään etenemistä ja ehdimme paremmin nauttia kaikesta ihanuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minulla on tuossa rinteessä kolme 2-3 valkoisen ryhmää. Yllätyin, miten kauniita ne olivat, sillä ei ihan ensiksi tulisi mieleen ostaa valkoista scillaa. Ne vaaleanpunaietkaan eivät olleet mikään innostava juttu...

   Nyt on ollut kylmä yö, joten toivoa on, että pääsemme vahtiin mukaan:)

   Poista
 2. Kauniita ovat ekvään kukat, liekö sitten jo halla joitain puraissut. Maillä säästyttiin pahemmalta hallalta, vain vajaa puoliastetta oli kylmimmillään ollut. Hyvä niin, tosin enhän mitään ole vielä hallalle syötiski laittanutkaan ja nuo monivuotiset aika paljon kestää.
  Oikein hyvää kukkien seuraamista. Minulle ilmestyi valkoisia sinivuokkoja, niitäkään ei ole ennen ollut tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kevään ensimmäiset sitä aina.Tämä saari on aika hyvässä suojassa hallalta, mutta en tohtinut jättää monta vuotta menestyneitä pelakuita tottumattomina vielä kylmään yöhön. Minäkin istutan uusia maahan vasta ensi viikolla.

   Kiitos samoin sinulle<3 Minä sain niitä viime vuonna eräältä naapuripuutarhurilta ja kun kerron niistä, kukaan ei usko, että ovat tottakaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hannele, otan osaa! Myyrät syövät minulta vaikka mitä, mutta scilloihin eivät ole ikinä koskeneet.

   Poista
 4. Kevät on kyllä kauneutta! <3 <3 <3 Scillat muuten kuuluivat niihinkukkiin, jotka eivät näy kelpaavan peuroille, joten niitä istutamme mekin tänä syksynä lisää.

  Onnenpensaasi on huikean kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, täysin samaa mieltä<3 Eivätkä ne kelpaa edes meidän jäniksille:) Olen niitä istttanut nyt yli 30 vuotta ja ne leviävät kuin joku ihanuus, mutta silti, taidan vielä istttaa johonkin, missä niitä ei vielä ole:=

   Se on ihana kasvi keväällä, muulloin hyvin huomaamaton.

   <3

   Poista
 5. Nautitaan, eka purjehdusreissukin pojan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Ihania keväisiä kuvia!
  Ihanaa torstai iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kiitos<3

   Kiitos samoin sinulle. Kävin kastelemassa ja katselin, onko tullut uutta kuvattavaa: Ei ollut. Naapurin kanssa totesimme, että molemmilta 3 viikkoa -30 astetta pakkasta ilman lunta tammikuulla on vienyt sekä muscarit että narsissit ja myös, mikä kauheinta, valkoiset särkyneetsydämet! Viime mainittu pakko aloittaa alusta: Ilman ei voi olla!

   Poista
 7. Kivoja tuollaiset yllärit! Minusta valkoiset scillat ovat kauneimpia kukkiessaan sinisten seassa. Pahimpana valkoisena kautenani hankin kasapäin valkoisen scillan sipuleita. Omana ryhmänään kasvaessaan ne tekevät kuitenkin jotenkin 'sotkuisen' vaikutelman, kukkia on niin runsaasti, että yksittäinen kukka ei erotu massasta.

  Ei ihme, että pidät sinisen ja keltaisen yhdistelmästä - satakuntalainen kun olet - minulle yhdistelmästä tulee aina mieleen Ruotsin lippu, mutta pidän siitä myös ;)

  Mukavaa viikonloppua viileästä ja sateisesta säästä huolimatta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, puutarhurin erikoisiloja! Samaa mieltä. Se on ainoa valkoinen juttu, jota en ole tehnyt:)

   Tiedän, että nuo ovat Satakunnan värit, joten varmaan vaikuttaa.

   Tänä iltana sitten tajusin, että kovat pakkasviikot ilman lunta ovat vieneet muscarit, valkoiset särkyneetsydämet ja narissisit. Että sellaista.

   Kiitos samoin sinulle♥ Meillä on vielä aika lämmintä täällä Suomen Tahitilla, mutta taitaa ilmat huomenna muuttua.

   Poista
 8. Ihana onnenpensas!
  Minulla ei vielä ainakaan kuki - ehkä jättää väliin tänä keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, täysin samaa mieltä. Suvella sitä ei huomaa, mutta keväällä sen huomaavat kaikki.

   Tämä saari on erikoinen ilmastoltaan niin hyvässä kuin pahassa. Tammikuun kolme viikkoa -30 astetta ilman lunta ovat vieneet kaikki muscarit, valkoiset särkyneetsydämet sekä narsissit. On ollut niin kiire, että tajusin kaiken eilen illalla, kun naapurin rouva kyseli, että 'Leena, missä ovat sun kaikki narsissit?' Nyt on pakko rauhoittua tässä puutarhahullluudessa ihan hetkeksi. Tilasin uudet valkoiset srkyneetsyädämet juuri Viherlandiasta ja noudan vasta ensi viikolla samalla kun sen ihanasti tuoksuvan valkoisen atsalean. Siellä ne odottavat turvallisesti, enkä nyt itke menetettyjä, vaan iloitsen jos magnoliani avaa nuppunsa.

   Minulla meni onnenpensaan kanssa melkein välit, kun se jurotti vuosikaudet. Kun se sitten kunnolla kuki ensimmäisen vuoden, hankin niitä heti lisää ja nyt ne nuoretkin kukkivat jo vaikka ovat vasta pari vuotiaita. Kyllä ne siitä, Irene!<3

   Poista
 9. Kevät on ihana kun luonto heräilee taas henkiin. Ja sinun puutarhasi on niin kaunis! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, täysin samaa mieltä: Ihana puutarha ilta vielä edessä. Kiitos!<3

   Poista