perjantai 27. toukokuuta 2016

Omenankukat...Oi ihana toukokuu!


Niin kauan kuin muistan, omenankukat ovat olleet minulle enemmän. Ensimmäinen tuoksu, jonka ostin oli varhaisteininä ja sen nimi oli Apple Blossom. Miten hauskaa, että novascotiannoutajammekin, suuriruhtinatar Olga, oli kennelnimeltään Applehill's Thora!


Onko mikään enempää kevään merkki, suven alkusoitto, kuin omenakukkien valkeana vaahtoava valkeus. Lukusuositus: Katharina Hagena Omenasiementen maku


Pari viikkoa on mennyt puutarhaeuforiassa ja etenkin kärhöt, lemmikit ja omenankukat ovat värisyttäneet kauneudellaan.


Lukemiseen jää vähemmän aikaa, mutta puutarha on kaiken väärti. Tuttuja kirjabloggaajia löytyy Kodin Kuvalehdestä no 11 antamassa lukuvinkkejä eli kirjojen meressä kuitenkin...

Meillä on kelta- ja punakanelia, talviomenapuu sekä villiomenapuu. Näissä kuvissa taitaa olla kuvia kaikista omenapuistamme. Haluan koota nämä yhden jutun alle ja viedä sitten puutarhatiedostooni.


Selvästi villiomenapuu ja kuvattu iPadilla.

Tämä myös...

Omenankukat lupaavat herkullista syksyä. Silloinkin tuoksu on upea: Viilenevässä illassa kypsyvien omenoiden tuoksu...

Olen lisännyt jotain Kärhöihin Toukokuun kukkiin, Luumupuu kukkii ja lisää toukokuun kukkijoita Istuttanut olen keijunmekkoja, rautatieomenapuun ja punaisia silkkiunikkoja.


 Ihanaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti omenankukkien kuussa♥

Omenankukkaterveisin Leena Lumin puutarhasta

37 kommenttia:

 1. Omenankukat ovat todellakin enemmän. Muistan, miten minulla oli opiskeluaikaankin haave saada omakotitalo ja sen pihalle omenapuu. Jos ei muuta, niin edes omenapuu. Niin tärkeäksi sen koin. Ja nyt on: meillä on kolme omenapuuta ja omenankukkien aika on hurmaavaa.

  Tulin kertomaan, että muistin sinua haasteella. Vastaan siihen eilen laittamaasi pian, nyt on kyse 12 tietokirjasta. <3

  http://luminenomena.blogspot.fi/2016/05/12-tietokirjaa-riippukeinuun.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ne ovat! Niin Merikin nyt sanoo, että ok-talo ja pari omenapuuta. Omenakukkakuukausi<3

   Kiitos haasteesta<3 Olen tämän kuitenkin vähän aikaa sitten tehnyt: http://leenalumi.blogspot.fi/2016/05/tietokirjat-vievat-haaste.html Kiva, jos ehdit!

   Viikonloppua<3

   Poista
  2. Hihii, en haastanut sinua tuohon, vaan siihen toiseen: 12 kirjaa riippukeinuun. ;) <3

   Poista
  3. Katja, luettu ja luetun ymmärtäminen:) Yritän uudestaan...<3

   Poista
  4. PS. Syytän Sebastian Bergmania, hänen kanssaan on menyt jo kaksi yötä aamukahteen.

   Poista
  5. Teen vaikka ensi viiikolla<3 Nyt pakko päästä Sebastian Bermanin mieelttömään maailmaan ja sitten...

   Viikonloppua<3

   Poista
 2. Komeat kukinnot! Mevät on kyllä kaunein vuodenaika, sillä kukkaloisto on silloin hulppeimmillaan. Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, kiitos<3 Omenakukkakuukausi!

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 3. Ou nou Leena,ihan sama juttu,AppleBlossom :) muistan sen pullonkin !!!! Kauniita kuvia. Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 4. Omenankukat ovat, juuri kuten sanoit, suven alkusoitto - meillä ehkä ensi viikolla.

  Tyttären pihaan istutettiin tällä viikolla aidanteeksi seitsemän pilariomenapuuta - yksi jokaiselle uusioperheen jäsenelle :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, teillä kaikki tämä kauneus tulossa!

   Hauska ja kaunis idea.

   Poista
 5. Omenapuun kukinnossa on kyllä ihan oma taikansa - silloin on jo kesä ovella. Kauniita, herkkiä ja samalla upeita. Ja jokainen kukinto erilainen. Ihmeellinen kevät <3
  Aurinkoista viikonloppua, Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, olen syntynyt toukokuussa, joten ne kantavat myös muistoja, omenankukat. Ei yhtään samanlaista, vähän kuin lumihiutale...

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 6. Omenankukka on yksi kauneimpia.

  VastaaPoista
 7. Omanankukkien tuoksu hurmaa, ihanat kuvat. Omenansiementen maku, kirjasta tykkäsin ja nyt voisin lukea sen uudelleen. Ja Kodin Kuvalehden juttu hyvine kirjasuosituksineen ♥
  Kauniita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, sen nuo hurmaavat kukat tekevät. Kiitos<3 Minäkin olen lukneut sen pariinkin kertaan. Pidän siitä. Niinpä♥ Lue Nora Roberts, kirja, josta takuulla pidät.

   Kiitos samoin♥

   Poista
 8. Kyllä tämä kevät on ollut erityisen upea mm omenapuiden kukinnan suhteen. Aivan ihanaa ja lisäksi vielä huumaavat tuoksut. Omenapuiden kukintaa täydentävät muut hedelmäpuut ja nyt jo meilläkin alkavat kukkia syreenit. Alkukeväällä tuli harmiteltua talven tuhoja kukkien suhteen, mutta ihanaa kun nyt saamme nauttia upeista kukinnoista ja tuoksuista. Aurinkoista viikonloppua sinulle Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, ihan täydellistä! Nyt jo luumu- ja kirsikapuut alkavat sataa 'unen valkoista vihmaa'...Syrenit aloittelevat, yksi on jo kukassa. Tänä vuonna harmitti enemmän kuinkoskaan, mutta ne on nyt helppo unohtaa. Sain ostettua osan takaisin kukkivana, kitios Viherlandian. Kiitos samoin sinulle Anneli!<3

   Poista
 9. Oi että ne ovat kauniita! Ja tuoksuvat:)

  VastaaPoista
 10. Heippa,
  Omenan kukat ovat todella kauniita. Meillä toisessa jo kukassa, toinen avautunee aivan pian. Hienoja kesä päiviä. Sade putsasi taas ilmaa.
  Mukavaa viikonloppua.
  lämpöisin terveisin
  Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Eikö vain! Sehän siinä niin ihanaa, että osa vielä nupulla, osa jo auki, riippuu lajikkeista ja sitten samassa ryppäässäkin eriaikaisia. Omenankukat ovat vapaita sieluja.

   Tulisipa sade: Meillä siitepölyä tosi paljon, mutta niin vain terassilla sekä grillattiin että syotiin. Kurret siinä menossa mukana:)

   Kiitos samoin<3

   Poista
 11. Apple Blossom oli myös minulle mieluinen tuoksu! Eipä taida olla kauniimpaa, kuin herkkä ja vienosti tuoksuva omenankukka! Tänä keväänä on todella saatu nauttia omenapuiden kukkahunnuista. Meillä kotona kukkii jokaikinen, myös villit omenapuut. Ja marjaomenapuut myös. Täällä mökkeröllä on kaksi omenapuuta, Huvitus ja Pirja. Aiemmin ei kukkia, mutta nyt molemmissa muutama kukkaterttu. Vaikka kirsikat ja luumut sekä saskatonat ja pilvikirsikatkin ovat täydessä kukassa, viehkeimmät ja odotetuimmat on omenankukat.
  Yhden marjaomenapuista, sen pienimmän, päätin siirtää tänne niemeen ilokseni ensi kevättä ajatellen. Ihana kevät, ihana postauksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, just se väustyvä, hienostunut tuoksu, ei päälle käyvä. Meilläkin villiomenapuu, R:n hoidokki, on mahtavassa kukassa. Meillä pilvikirsikoidne kukinta on nyt ohi jo. Kiva, että teillä viihtyvät omenapuut myös siellä mökillä: Ne tuovat kodikkuutta, asettumisen tunetta.

   Ihana kevät, kiitos ja mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle&co<3

   Poista
 12. Kyllä omenankukissa on sitä jotain :) Tuli mieleen se 30-luvun kirja: Omenapuu. Galsworthyä tai jotain semmoista mitä en nyt osaa kirjoittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, ehdottomasti. Siitä tuli monta vastausta kun googlasin mutta täsäs nyt yksi:https://zabooks.wordpress.com/2011/10/19/the-apple-tree-by-john-galsworthy/

   <3

   Poista
 13. Tänä vuonna olemme saaneet nauttia uskomattomista kevätkukinnoista! Ja jopa pikkiriikkinen omenapuunikin on kukkinut... Mietin kovasti käynkö varmistamassa lopputulemaa pensselin kera :D
  Mutta mitä meillä kukkii heinäkuussa...? Se jää nähtäväksi, kun nyt ollaan jo juhannuksessa. Metsäkurjenpolvet ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, ihan mahtava kevät! Aiot siis pölyttäjäksi:) Sitä sopii miettiä, sillä minulla esim. ei yhtään heinäkuussa kukkivaa kärhöä. No, pensasruusut, digitalikset, varhaist hortensiat...varjoliljat, vaikka nekin ovat jo nupullaan! Nyt tuntuu kuin jhannusviikolta, meillä ailakit auki, huomenna takuulla aikielijat ja sitten jhanuskukat eli metsäkurejnpolvet. Osa kieloistakin kukkii jo.

   Poista
  2. Tänään aukes jo liljoja :O...!

   Poista
  3. Bleue, meillä varmaan myös jo viikon sisällä. Ihan uskomatonta!

   Poista
 14. Suloiset, ihanat omenapuut! Ne ovat minulle aina olleet ylivoimaisesti ykköspuita. Aina, kun olemme muuttaneet uuteen rivitalo- tai paritalokotiin, jossa on ollut pieni puutarha, olen niihin ensimmäiseksi istuttanut omenapuun.
  Tiesitkö, että Avalonissa kasvoi paljon omenapuita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, omenapuut on kuin koti<3 Omenapuu tai kaksi, pitää aina olla.

   Avalonissa? Olenko nyt unohtanut jotakin?

   <3

   Poista
  2. Täällä ehkä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Avalon

   Poista
 15. Kovan talven jälkeen heräsi kaunis kevät...omenapuut ovat kukkineet sydämen pohjasta, meillä puita pitkin kiipeävät alppikärhöt ovat lisänneet kukintaa...niin kaunista ja nyt kun kukinta on lopuillaan tuuli kuljettaa omenan kukkien terälehtiä kuin lunta, on niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, sama täällä. alppikärhjä on toistakymmentä nyt kiipeämässä ja roikkumassa sinisin kukin...Tämä pitää varmistaa jatkossakin eli taitaa tulla tällä viikolla kaksi alppikärhövauvaa lisää:) Tämä on paratiisi!<3

   Poista