perjantai 9. joulukuuta 2011

VALKOISEN KAUNISTA VIIKONLOPPUA!

Hei!

Kaikki, luulen minä, että kaikki odottavat lunta. Lumi on kaunista ja valkoista. Se rauhoittaa, innoittaa, valaisee ja on lempeää. Lumi voi olla myös kaikkein hellintä, kuten tässä Mirkka Rekolan runossa:

Sinä et koskaan saa niin hellyyttä
et koskaan niin kuin lumisateelta
tuhansia tuhansia hetkituhansia.

Valkoinen on minusta myös juuri oikea väri verhoihin, jotka mieluusti saavat olla pitkät. Pidän myös valkoisista kukista niin paljon, että kodistamme ei jouluna löydy muita kuin valkoisia amarylliksiä. Jouluruusu olisi, mutta kun se kaunotar ei viihdy hoidossani, vaan kupsahtaa jo viikossa. Seinätkin saavat olla valkoiset elleivät ne ole tapetilla tai satumaisen vihreät, kuten kirjastoni seinät, jotka maalasi aikanaan visualisti tyttäremme Meri. Myös serviisi saa olla valkoinen, että ruoka itse pääseee oikeuksiinsa. Ehkäpä sen takia meillä ei ole Paratiisia tai Taikaa ruoka-astioina. Väriä saa olla monessa muussa, sillä miten valkoinen valloittaisi ellei olisi kontrastia, josta peilata upeuttaan.

Toivotan kaikille kaunista, valkoista, tunnelmallista viikonloppua! Yritetään ottaa rauhallisesti, vaikka välillä tuntuukin, että kaikkialta vyöryy joku outo paine tehdä/ehtiä/jaksaa loputtomiin. Musiikkina on nyt Johanna Rusasen esittämänä tuttuakin tutumpi Walking in the Air, joka saa kultakin tulkitsijaltaan aivan omia sävyjään. Annetaan kaikkien värien valloittaa!

♥:lla Leena Lumi

PS. Käykää ihmeessä katsomassa Marian 9. luukkua!

kuvat Sateenkaaren taa

36 kommenttia:

 1. Oi,miten kaunista! Oikein hyvää ja valkeaa viikonloppua Sinullekkin!

  VastaaPoista
 2. Valkoistakin valkoisempaa vikkonloppua sinulle, Leena-IhaNainen.<3<3

  VastaaPoista
 3. Riitta Sinikka, Ilona osaa. Kiitos samoin sinulle!  ***

  Aili-IhaNainen, kiitos samoin sinulle! Miten minusta tuntuu, että teillä on jo maa valkoinen...

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti nyt saatte vihdoinkin lunta,ja kunnolla!Peukut pystyssä!

  VastaaPoista
 5. Jael, ystäväni meilasi Hesasta, että siellä olisi alkanut jo lumimyräkkä, joten toivossa elämme.

  Tunnelmallista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Tänään on täälläkin elämä muuttunut ryminällä valkoisemmaksi: ulkona tulee koko ajan lisää lunta ja olkkarin katto on saanut jo vähän valkoista maalia...

  Mukavaa valkoista viikonloppua!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 7. Tuija, se oli se juttu, jota me emme remontissa enää jaksaneet: olkkarin ja keittön katto. Tiedän, että teillä on kaikki kuin toisin, kun katosta tulee vlakoine. Meillä on muualla valkoiset katot, vain nuo kaksi...

  Tulen kohta katsomaan, onko kuvia;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hannele, onneksi se on vähän vähemmän kuin teillä oli jokin aika sitten. Vesisade ei kivaa enää joulukuussa, mutta rannikolla siihen sai tottua.

  Mukavaa viikonloppua tuulesta viis' sinulle, Hannele!

  VastaaPoista
 9. Lumi on must joulun aikoihin ja jees tällaisena pienenä määränä, kuten nyt täällä Lieksassa. Mutta suuri määrä on työläs. Ja pakkasesta en pidä yhtään. En ylipäänsä ole talvi-ihmisiä, syksyisin ja talvisin suorastaan masennun.

  PS: Johanna Rusanen-Kartano esittää WIA:n todella hienosti, mutta minulle on kaksi oikeaa versiota: aivan alkuperäinen Lumiukko-elokuvassa oleva, poikasopraanon laulama ja sitten Tarja Turusen laulama. Niin Nightwishissa kuin omillaan. :)

  VastaaPoista
 10. Ooh miten on kauniita yksityiskohtia! Minäkin pidän valkoisesta, mutta ei meillä kyllä noin kaunista ole, vaikka ihan kaunista onkin. Pitää vielä ujutella romantiikkaa enemmän sisustukseen, niin voisin olla tyytyväinen. Sun kotisi on varmaan taivaallisen valkoisen kaunis! Kuvista päättelen. Viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Minäkin rakastan valkoista. Verhotkin ovat meillä liian pitkät. :-)

  VastaaPoista
 12. Valkoista & lumista viikonvaihdetta! Saa nähdä miten se sellainen resepti onnistuu täällä meillä. Tuulta nyt ainakin on riittämiin :)

  VastaaPoista
 13. joo, on kuin asuttais saarella, sillatkin suljettu ;)

  VastaaPoista
 14. Täällä tuulee ja lumi pöllyää, toivottavasti saamme sitä vielä ensi yönä lisää. Rakastan ajella sinne saarelle kun puissa on lunta ja kaikki on valkeaa. Huomiseen, odotan! Halit Bessu

  VastaaPoista
 15. Anki, minulla on ihan päinvastoin, vaikka olen toukokuussa syntynyt: Herään syksyllä kuin henkiin ja lumi on minulle enemmän, aina enemmän.

  Minä en ikinä pääse perille, kummasta pidän enemmän Tarja Turusen esityksestä vai Johannan;-)

  Palkissani soi pari viikkoa Turusen versio ja nyt soi alkuperäinen.

  Kaunista viikonloppua sinulle!  Helmi-Maaria, siis nämä kuvat ovat Ilonalta, jolla on sisustuspuoti. Ei minulla ole valkoista kuin seinät, ne joissa ei vahvaa tapettia, jota joissakin on, pitkät verhot, puolet talon katoista ja astiastot. Ja kukat. Kaipaan yleensä maan värejä. Keittiö hankittiin poronjäkälän värinen, kivilattia kuin tuli ja tuhka, toinen kivilattia kuin antrasiittia etc. Romantiikka on hyvä sana ja siihen pääsee helposti vaikka yhden seinän Laura Ashley tapetoinnilla ja vaaleanpunaisilla kynttilöillä. Teen voimavärit tyynyillä ja nyt ne ovatkin sitten tietty punaiset. Suvella lime ja turkoosi.

  Minulla on kaikki nykyään vähän miten sattuu: liika kiire, suuri, vanha oma koira, vieraileva vilkas koiratyttö etc. Kodikkuus on avainsana nyt.

  Kiitos samoin sinulle!  Unelma, minäkin pidän niin. Se on Karen Blixen -tyyliä. Hän kertoi olleensa nuorea niin köyhä, että verhotkin loppuivat kuin kesken. Vaurastuttuaan hän piti aina ylimittaisia verhoja...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!  Anne, kiitos samoin! Huhu kulkee, että sitä olisi jo liikkeellä.  Hannele, jännittävä eristys! Meilläkin on muutamia siltoja ennen kuin olemme mantereella.  Anne, olen tilannut huomiseksi lunta. Haluan, että kun asetumme pöytään ja kynttilöitä kaikkialla, niin maiseman on oltava kuin sadusta. Tämä on nyt tilaustyö;-)
  Huomiseen♥

  VastaaPoista
 16. Valkeaa lunta pyryttää taivaan täydeltä nyt. Huomenna jos tuuli laantuu, onkin ihana ulkoilupäivä. Ja toivottavasti täysikuun näemme ja sen täydellisen kuun pimennyksen. Olisi se hienon näköistä vastasataneen lumen koristaessa maisemaa..
  Hyvää valkoista kolmatta adventtia sinulle!
  Kiitos musiikista, on se ihana laulu edelleen.

  VastaaPoista
 17. Minttuli, arvasin, että teillä on Itä-Suomessa alkanut valkea autuus.

  Huomenna me emme ehdi ulkoilemaan: Nukume sikapitkään ja sitten alamme valmistautua pöytään ystävien kanssa pitkällä kaavalla. 'Se yksi juttu' muhi tänään kolme tuntia matalassa lämmössä ja ainakin tuoksut ovat lupaavat.

  Kiitos samoin sinulle!

  Ole hyvä. En ikinä kyllästy tuohon ja kun olen saanut olla Johannaa myös livesti kuuntelemassa, niin sanonpa vaan, että äänessä löytyy. Ja hän on myös hyvin miellyttävä ihminen, johon sain tutustua konsertin jatkoilla. Sinulla ja minulla on paljon samaa musiikkimakua paitsi että sitten minulla on myös se 'rock-minä', sinusta en tiedä sen suhteen;-)

  VastaaPoista
 18. Minä ostin juuri valkoisen talvitakin, Didrichen..
  valkoinen väri on ollut minulle niin tärkeä viime ajat, ainakin vuoden, ylikin..
  Aion ostaa valkoisen joulutähden, valkoiset hyasinttit jo uinahtivat..
  ja tuo ihana biisi, kiitos sinulle♥

  VastaaPoista
 19. Hanne, minulla on upea tekoturkislakki, jossa ne korvaläpät etc. valkoisena.

  Nyt mun on pakko sanoa sulle yksi juttu varoilta: Ystäväni noutaja joutui viime jouluna päivystävälle eläinläkärille joulutähtien takia. Se erittää ilmaan jotain eli koira ei ollut sitä purrut tms. Siitä oli juttua Hesarissakin joku aika sitten. Hyasintti taas ei sovi allergisille ollenkaan. Meillä siis vain valkoisia amaryllyksiä, mutta paljon.// Tarvitsisin nyt todella hyvän hyasinttikuvan yhteen runoon...

  Se on niiiin ihana! Ole hyvä ja kanista viikonloppua sinulle & Pilkulle!

  VastaaPoista
 20. Lumiukon Walking in the Air on varmaankin maailman ihanin kappale. Kaikkein upein se on tietenkin elokuvassakin kuuluvana, poikakuorolaisen laulamana versiona, mutta hienoja ovat Johanna Rusasen ja Tarja Turusenkin versiot. Ostin hiljattain Rajattoman uuden joululevyn ja siinä on uusi versio kappaleesta. Upea sekin - kuin lumihiutaleet ensin leijailisivat ja sitten yltyisivät myrskyksi.

  Kauniita nuo valkoiset paperitähdet.

  Hyvää viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
 21. Hyvää aamupäivää, meillä lumi suli täällä se tuli vastaan kauniina kukoistavana kuin kedon kukkaset!
  Kauniit kuvat olet laittanut niitä ihastellen katselen nauttien.
  Minulle värit ovat jonkilainen mielleyhtymä toisinaan jokin sävy vetää enemmän puoleensa kuin taas joku toinen päivä taas jokin toinen, jota voisin katsella kauan ja herkeämättä, jos ihastun johonkin tiettyyn, oi niitä saattaa olla paljonkin.
  Valkoisen sävyt ovat kuitenkin aina olleet lähellä sydäntäni...
  Ulkona vesisateessa ja harmaana päivänä näyttää valkoisen sävyt kauniilta.
  Valoisaa hyvän mielen päivää sinulle ystäväin<3

  VastaaPoista
 22. Kyllä valkoinen on niin joulun väri. Vielä eilen täällä satoi isoja märkiä lumihiutaleita, mutta nyt lämpimämpi sadesää on sulattanut suurimman osan valkedesta pois. Sisätiloihin saa valkeutta sentään helpommin.

  Meillä on tänään viimeiset suuremmat juhlat ennen joulua ja sitten päästään asettautumaan aloilleen. Eli vihdoin pääsen nuuhkimaan joulun tuloa, vaikka loma odottaa ensivuoden puolella.

  Ihanaa ja antoisaa viikonloppua sinulle =)

  VastaaPoista
 23. Katja, ne ovat kaikki loistavia. Voi kuunnella toisena hetkenä toista, toisena toista. Rusasen video olisi voinut olla parempi. Tarjallahan se homma on yleensä hanskassa. Ja Lumiukko meillä on ja katsotaan joulunaikaan aina;-)

  Ilona on Kauneuden Suurruhtinatar!

  Kiitos samoin sinulle, Katja!

  VastaaPoista
 24. Huomenta Sirkka! Meillä on satanut lunta koko yön ja se jatkuu vaan...ihanaa!

  Kiitos! Lainahöyhenissä, eikun siis lainatähdissä, koreilen;-)

  Nimenomaan valkoiset SÄVYT. Minulla on tästä ratkaiseva esimerkki. Kun ostimme neljännesvuosisata sitten tämän kivitalon, huoneiden seinät olivat ns. maalarinvalkoisella käsitellyt. Meni 10 vuotta tajuta, että maalarinvalkoinen taittaa hitusen harmaaseen, jolloin apinuin maalikauppaan ja sainkin kuulla, että siinä valkoinen on taitettu mustalla! Siitä paikasta pyysin valkoista, joka on taitettu asteen keltaiseen ja maalasin kotimme kaikki kiviseinät, joilla ei ollut tapettia. Ihana softi puhtaus syntyi ja ihmettelimme,mikä oli se sokea piste, että vei niin kauan tajuta tämäkin asia.

  Voi värejä: vaaleanpunainen, softi lila, toisinaan lime ja turkoosi...tietyt harmaanvihreät sävyt...

  Kiitos samoin sinulle! Näin unta, että kuvaat vaaleanpunaisia hyasintteja...

  VastaaPoista
 25. Hei

  Olipa mukava löytää blogisi. Oih, miten kaunis kuva:) Mistä löysit nuo söpöiset verhot?
  Kirjavinkinkin löysin heti: Satu Kukkameri ja lumen ihme. Tämä pitää toivoa joulupukilta minulle ja suvun pikku koululaisille.

  VastaaPoista
 26. Birgitta, valkoinen, hopea, joskus vähän sininenkin...Meillä sataa vieläkin lunta.

  Sain eilen tehtyä yhden isomman blogityön, jonka postaan myöhemmin ja sen jälkeen ote kuin kirposi, alkoi loma ja migreeni. Sitä tässä nyt parantelen vieraita odotellessa.

  Kiitos amoin sinulle!  ***

  Katjalle ja Sirkalle: ♥♥

  VastaaPoista
 27. Anemone, kiva kun löysit: Toivottavasti viihdyt.

  Verhot ovat Ilonan, jolla on Sateenkaaren taa sisustuspuoti. Löydät putiikkiin kun klikkaat postauksesta kohtaa Sateenkaaren taa. Itselläni on myös valkoiset pitkät verhot, mutta kun lähdin ostamaan tuota sydäntä verhojen kokoojaksi, sitä ei enää ollut, Elän toivossa.


  Toivottavasti Satu Kukkameri ja lumen ihme on vielä myynnissä. Kuka sen sitten hankkiikin, niin kannattaa nyt toimia. Voit kysyä suoraan kustantajalta. Monilla kustantamoilla on myös suoramyyntiä, jolloin sen voi heti tilata. Ainakin sain sieltä vielä kannet, mikä ennustaa, että kirjaa voisi olla. Ko. teos on oma talvisuosikkini. Toivottavasti tekin pääsette nauttimaan Sadusta ja hänen Simone-mummistaan.

  VastaaPoista
 28. Varmasti tulen lukemaan blogiasi :)
  Leena, olin reipas ja hankin kirjan heti. Tilasin sen nettikaupasta. Sisareni osti huutiksesta minulle sen toisen; Satu ja Päärynäpuun Pyrre.
  Osaisitko suositella jotain muita ihania lukemisia tänne mummulaan?

  VastaaPoista
 29. Meillä kaikki valkoisuus on ulkona, sillä en ole koskaan ollut valkoisen värin ihminen. Teekupit, kahvikupit, lautaset on Paratiisia, erivärisiä Kokoja, erivärisiä Teemoja ja Kiltoja. Verhot on värikkäät (mm. olkkarissa iki-ihanat Erik Bruunin Jaffat) ja värikkäitä tyynyjä joka puolella huushollia.
  Ihanaa, kun ollaan niin erilaisia!

  VastaaPoista
 30. Valkoinen joulu on erityinen, oli lunta tai ei. Minun valkoinen amaryllikseni ja kaksi kukkivaa valkoista orkideaa ovat joulun tuojia tänä vuonna. Lumesta täällä etelässä ei ole tietoakaan, mutta rakennan valkoista joulua sydämeeni. Hyvää joulunodotusta sinulle, Leena!

  VastaaPoista
 31. Anemone, kiva!

  Tarkoitatko, että mummulaan kirjoja lapsille luettavaksi? Sitten se on vaikka tässä:

  Mauri Kunnas: Suomalainen tonttukirja

  Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita

  Raili Mikkanen: Suomen lasten linnakirja

  Kenneth Grahame: Kaislikossa suhisee

  Saarnimajan tarinoita (Big book of Animal Stories)

  Marja-Leena Mikkola, Matti Kota:Malinka kuuntytär

  Tove Jansson: Kuinkas sitten kävikään

  Ja katso viime vuoden kirjastoani, tuntuu että silloin tein enennän lastenkirjoja, mutta kyllä minulla itselläni Satu Kukkameret osvat eniten kohden.

  Elämyksellisiä kirjahankintoja.

  VastaaPoista
 32. Omapäinen arkeilija, minä pidän sekä valkoisuudesta, että väreistä.

  Minä keräsin KoKon isoja kuppeja nk. mukeja valkoisena ja siinä limen vihreässä. Mutta sitten ne vaihtoivat sen vihreä toiseen, enkä siihen enää suostunut. Tyttärellä valkoista ja ruskeaa KoKoa.

  Minun värileikkini ovat tyynyt. Ja ehkä joskus vielä kadun kun en Taikaa ostanut...

  VastaaPoista
 33. Marja-Leena, minustakin joulu on valkoinen, kun taloon tulee paljon valkoisia kukkia. Tosin täällä Keski-Suomessa, muistamme vain yhden lumettoman joulun, mutta sitä ennen niitä oli 25 rannikolla.

  Kiitos samoin sinulle!  ***


  Ja tämä on Omapäiselle arkeilijalle: ♥

  VastaaPoista
 34. Leena, kiitos kirjojen listasta. Osa meillä jo onkin, mutta monta houkuttelevaa kirjaa vielä löytyi:)

  VastaaPoista
 35. Anemone, ole hyvä. Onneksi noista vanhoista, hyvistä otetaan edes joskus uusintapainoksia.

  VastaaPoista