tiistai 6. joulukuuta 2011

YRITTÄNYTTÄ EI LAITETA EDES AMMAN COPYCAT -KISASSA!

Ensimmäinen ehdotukseni Amman todella piristävään kisaan on kuva Alice Seboldin kirjan Oma taivas kannesta, johon olen liittänyt rakkaimman ruusukuvani, kuvan juhannusruususta suviyönä. Seblodin kirja on uskomattoman vahva kantaen lupausta, jonka valossa jaksamme mitä vain. Kannessa heijastuu sama valo ja miten onkaan, valon lupaus loistaa myös kuvatun ruusun sylistä, ruusun, joka iloisesti kohottaa yhtä terälehteään kuin kujeillakseen samalla kun jo yksi lehdistä on irronnut kertoakseen tarinaa Oma taivaasta...

Toinen kuvani yhdistää kaksi intohimoani kirjan ja elokuvan ja sitä kautta palvomani kirjailijan Ian McEwanin. Kirja on Paluu Rivertoniin, joka on paitsi erittäin hyvä kirja, juuri sitä aikakautta, jolle olisin tuntenut kuuluvani. Kuvan vihreäpukuinen nainen on Keira Knightley elokuvasta Atonement, joka taas pohjautuu Ian McEwanin kirjaan Sovitus suorastaan palvoen teosta. Sanomattakin lie selviö, että myös Atonement edustaa sotien välisiä vuosia...
Kolmas ehdotus yhdistää kaksi nuorta, jotka olisivat voineet tavata toisensa jo kuvien ottamisen vuosina...kuten Atonementin rakastavaiset, he tiesivät ensikohtaamisesta, että..Rivertonin ja Atonementin kautta he aikamatkustavat näiden teosten aikakauteen - ikuisesti erottamattomina.
Neljäs kuva yhdistää vuoden 2011 kauneimman kirjan kannen minulle rakkaisiin asioihin: lumeen ja kynttilöihin, ehdottomasti vaaleanpunaisiin kynttilöihin. Myös lintuteema sopii, sillä pidän linnuista ja  myös petolinnuista, kuten on kuvan upea Markus Varesvuon kuvaama tunturipöllö. Tämä kuva olkoon se L-alkukirjain kuvani eli Luonto, Lintu, Lumi, Liekit.

Toivon, etten ole ymmärtänyt tehtävänantoa väärin ja totean, että en osaa valita tästä vain yhtä. Näitä oli alunperin vieläkin enemmän;-) Kiitän kovasti tästä piristyksestä, sillä listasin kauhukseni tänä vuonna luetut kirjani enkä taaskaan päässyt alle sataan vaikka niin olin päättänyt. Nyt on aika vaihtaa kevennykselle ja keskittyä vaikka ystäviin, joulunodotukseen, ulkoiluun, itsensä hemmotteluun ja kaikkeen muuhun kuin lukemiseen ellei hirveästi vieläkin luetuta.

Love
Leena Lumi

33 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo viimeinen kuva. Siinä silmä lepää.

  Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hanne, kiitos mielipieestäsi: sitä nytr kaivataan.

  Kiitos samoin sinulle, jolla kohta on tiettävästi arvonta...

  VastaaPoista
 3. minäkin tykkään viimeisestä mutta ehkä ensimmäinen vie voiton...
  Kauniita, vaikuttavia..
  Pitäiskö minunkin osallistua..

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihania nämä ovat kaikki! :) Suosikkini on kuitenkin kakkonen kaikessa brittiläisyydessään! <3

  Olenko ihan väärässä jos tulkitsen että kolmoskuvassa olette sinä ja Lumimies...? Kaunis nuori nainen joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Hanne, osallistu ihmeessä. Tämä on avoin kisa.

  Viimeinen on kaunis.

  ***

  Sara, minua jotenkin naurattaa nyt minä itse;-)

  Minunkin suosikkini on kakkonen!

  No juu...he siinä. Naista pyydettiin pari vuotta tuon kuvan jälkeen yhteen kuuluisaan ulkonäkökisaan, mutta nainen oli siitä loukkaantunut kovasti. Oi niitä aikoja, kun kaikki oli vain mustaa tai valkoista...Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Niinpä, mahoton urakka edessä, ei vaiskas, kevyesti se kait menee.
  Huomenna lähdenkin kahden ystävätteren kanssa Tallinnaan viettään förskotti synttäreitäni, tasaisia kymppejä, huh huh.

  VastaaPoista
 7. Hanne, minulla on huomenna menoa heti aamusta ja sen jälkeen vielä vaikka mitä kaupungilla. Siksi laitoin nämä kuvatkin jo nyt. Ja vähän odottelen sun arvontaasi.

  Tasaiset kympit? Meilaas ny mulle ja muista, että on uusi osoite eli leenalumi@gmail.com Saadaan samalla päivitettyä osoitteemme kuntoon.

  VastaaPoista
 8. Minusta tämä on juuri siitä kiva kuva, että tässä ei ole liian tarkkoja ohjeita/sääntöjä. Idea on tavalla tai toisella luoda/kopioida uusia kansia jostain pitämistään kansista, vapaasti soveltaen ;)

  Suosikkini kuvistasi on kyllä tuo kakkonen!

  VastaaPoista
 9. Hieno toteutus monissa kuvissa! Vaikka itse olin hieman pettynyt Paluuseen Rivertoniin (on se silti hyvä lukuromaani, pidin kirjasta, mutta odotin enemmän), niin Saran tavoin minäkin ihailen eniten tuota kakkoskuvaa. Kaikki brittiläinen vetoaa minuun. Viimeisessä kuvassa taas heijastuu hyvin lumen valo.

  Nyt pitäisikin alkaa miettiä omaa toteutusta, tämä on mainio haaste!

  VastaaPoista
 10. Susa, siis huomasin, että minä en sisäisesti ollut halunnut ns. kahta kantta, vaan halusin ympätä kaikki samaan kuvaan, mutta kirjan kansi näkyy, joten tuskin Amma minua diskannee.

  Minäkin pidän eniten kakkosesta eli valitsen kai sen, jos vain yksi saa olla.

  ***

  Katja, no tiedätkin, että minulla kaikki oli Rivertonin kanssa niin hurmaavaa. Siinä myös kansi korreloi sisältöön ja molempiin olen ihan myyty. Niinpä Paluu Rivertoniin kansi on nyt ollut monessa mukana.

  Kakkonen on minunkin suosikkini.

  Sinähän olet aina tehnyt kuvien kanssa ihmeitä...taikaa.

  VastaaPoista
 11. Allu, I agree. Thanks!

  ***

  Antonio, thank you and hugs!

  VastaaPoista
 12. Kakkonen on myös minun suosikkini näistä. :)

  VastaaPoista
 13. Leena, nyt vasta ehdin kommentoimaan, vaikka eilen kävin jo kurkkimassa (ja nytkin pikkumies haluaa Legon kotisivuille leikkimään junalla, kaikkea ne keksivät). Hienoja kuvia kaikki!

  Kisan idea on, kuten Susa jo kommentoikin toteuttaa vapaasti itseään ja minusta on kiva nähdä, että tähän mennessä osallistuneet ovat jokainen tehneet tämän vähän eri tavoin!

  Katsotaan, kuinka paljon kuvia tulee, sitten tiedän voinko ottaa kaikki nelä kisaan mukaan, haluasin!

  Pidän aivan erityisesti kolmannesta kuvasta. Mikä kaunotar oletkaan ollut (jo silloin)!

  VastaaPoista
 14. Hanna, kiitos!, niin minunkin. Tee sinä myös!

  VastaaPoista
 15. Amma, muistan...., mutta on minullakin täällä suuriruhtinatar Olga, joka haluaa sitä sun tätä vaikka kesken kirjoittamisen. Anna hänen nyt vapaasti määräillä korkean ikänsä takia...ja muutenkin.

  No, tässä on nyt vapaata toteutusta;-) Meillä oli Lumimiehen kanssa hauskaa kun näitä teimme. Tässä on siis jo karsittu lista.

  Ellet voi ottaa kaikkia neljää, niin ainakin kakkonen ja sitten...katsotaan, mitä lukijat sanovat.

  Oi sinua, Amma-kulta! Nyt minä joudun euforiaan, sinä kehut noin ja tulin juuri elämäni ekan kerran silmälääkäristä ja sain kuulla, että en tule sokeaksi ja voin jatkaa Lukijana. Jotain kostutustippoja vain sain reseptille. Olen niiiin helpottunut! Kiitos♥

  VastaaPoista
 16. Aivan suloisia kansia!

  Talven lumen lumoissa, kun olen, rakastuin tuohon viimeiseen. Ja Amman tavoit kolmas iski kuin taika minuun. Intensiivisyydessään siinä on jotakin kaunista, kaunista.

  Ihana, että lukijuus ja kirjoittajuus hoituvat silmätipoilla - iloitsen!

  Lumihiutaleita... <3

  VastaaPoista
 17. Valkoinen kirahvi, kiitos!

  Lumi on aina niin kaunista ja miten hurmaava tuo tunturipölö onkaan. En tiedä, miksi Riverton meni minuun kuin häkä vereen...kantta myöten.

  Kiitos, että elät mukana: Olen tänään kuin uusi ihminen. Olin varma, että nyt loppui lukeminen. Ja olenhan myös hirveän visuaalinen eli rakastan taidetta etc. Nyt sitä ollaan sitten tippaiässä;-)

  Kuin myös...paljon, keveitä...leijuvia.

  VastaaPoista
 18. Kaikki kuvasi ovat upeita, mutta minun suosikkini on kolmonen. Luulin, että kuvan kaunotar ja komistus ovat jotain filmitähtiä! Näytät tuossa kuvassa hieman sekä
  Ansa Ikoselta että Armi Kuuselalta; sinulla on klassiset piirteet ja tyyli.

  Mukavaa viikonjatkoa - meneekin nopeasti tämä viikko pitkän viikonlopun (olimme lomareissulla itsenäisyyspäivän yli) jälkeen! :)

  VastaaPoista
 19. Maria, no komistus on kyllä aikamoinen...näkisitpä hänen tuonaikaiset rantakuvansa;-)

  Kiitän ihan euforiassa ja haluan tänään uskoa kaiken, sillä minusta ei tulekaan sokeaa ja saan jatkaa lukemista! Kiitoskiitoskiitos♥

  Minä olin vain lääkärireissulla, mutta silti menee nopeasti. Kaunista jatkoa sinulle Suloinen Maria!

  VastaaPoista
 20. Hienoja otoksia! Oma suosikkini on ensimmäinen kuva. Niin hieno, niin hieno on puhdas ruusunen.

  VastaaPoista
 21. Helmi-Maaria, kaunista, että juhannusruusukin sai kannatusta. Pidän tästäkin, vaikka ei kai omista kuvistaan saisi pitää;-)

  Juhannusruusu kaikessa vaatimattomuudessaan on kuin lunta ja prinsessan unta. Suomen valkeaa suviyötä ja taikaa. Ja mikä tuoksu!

  VastaaPoista
 22. En osaa sanoa, mikä näistä on suosikkini ! Ehkä kolmonen, se kertoo niin kaunista tarinaa <3

  Mahtava idea tämä ! Tein jo omani, yhden vain, kun kuvankäsittelyohjelma ei suostu tekemään mitä haluan. Murr. Yleensä en tee kuvilleni juuri mitään, rajaan vain ja ehkä hiukan säädän värejä tms.

  VastaaPoista
 23. Petriina, sinä olet kuvien NÄKIJÄ. Sun piti arvostella kuvaa, ei tarinaa;-)

  Tämä on hauskaa! Tulenkin heti katsomaan...

  VastaaPoista
 24. Birgitan, taiteilijamme kommentti on eksynyt seuraavaan postaukseen, mutta koskee tätä!

  VastaaPoista
 25. Kolmoskuva ehdottomasti Amman kisaan! Kuvassa on ihanaa vanhan ajan glamouria! Leena on niin kaunis ja Lumimies komea ja nuo kädet piste iin päällä :)

  VastaaPoista
 26. Sara, älä nyt sinäkin;-) Sitten Amma saa ottaa myös kakkosen, joka on mun suosikki, kun siinä on mun aikakausi, jolloin olisin voinut elää tai ehkä olen elänytkin, kuka sen tietää...

  Kuvittele nyt, en saa unta, kun luulin, että tulen sokeaksi ja tänään kuulin, että silmät ovat kuin nuorella likalla. Pelkäsin sitä kauheaa galukoomaa. Jo kaksi viikkoa olen ollut kuin arkussa, sillä olenhan lukija. Nyt olisi mentävä nukkumaan, mutta miten voi kun virtaa...kuin olisi saanut elämänsä takaisin.

  VastaaPoista
 27. Olipa iloinen uutinen, silmäsi siis!

  VastaaPoista
 28. Amma, todella oli! Ja nyt en saa unta, kun menin ihan sekaisin. En voi elää lukematta, en näkemättä kauneutta.

  Ihana tämä sun kisa: Minusta tuntuu, että olemme kaikki tämän ansainneet,koska olemme olleet niin ahkeria!

  VastaaPoista
 29. Leena: kuva ei koskaan ole pelkkä kuva, kyllähän sinä sen tiedät ! :-)

  Voi silmiä, onneksi kaikki on hyvin !

  VastaaPoista
 30. Ihana tuo teidän nuoruuskuva. Sinä olet niin klassisen kaunis, ajaton ja kuvat keskustelevat kauniisti, hellästi ja vaativastikkin.
  Tuo lumikuva on myös niin sinun sielunmaisemaasi, kuvaava ja kaunis herkkyydessään. Ihana aamun aloitus tänään :)

  VastaaPoista
 31. Petriina, no onhan se niinkin, mutta on niitä, jotka katsovat vain kuvaa ja silloin sen kuvan pitäisi olla juuri se, joka kertoo myös tarinan. Ellen olisi kertonut näihin mitään tarinaa, mikähän olisi silloin ollut vaikutus.

  Älä muuta sano!

  VastaaPoista