perjantai 30. joulukuuta 2011

ELÄMYKSELLISTÄ VUOTTA 2012!

Muutama vuosi sitten äitini, 84 vee, sairastui vakavasti. Ennuste oli  masentava. Melkein toivoton. Päätin, että jos äiti selviää, aloitan joka vuosi koko loppuelämäni ajan joka vuosi kolme uutta asiaa. Nyt alkaa kuitenkin näyttää siltä, että loppuelämäni onkin elämäni maaginen luku kolme, mutta palaan siihen kohta...

Ihme tapahtui: äiti parani täysin ja minä otin härkää eli itseäni sarvista kiinni.

Nyt kaikki sitten odottavat, mitkä kolme uutta asiaa aloitan tai mitkä muuttuvat elämässäni vuonna 2012. Tässä kolme edellistä vuottani:

2009

1) aloitin kirjablogin 14.2.
2) lakkasin miellyttämästä epämiellyttäviä
3) liityin Daamien Kuukauden Ravintolaan

2010

1) aloitin ratsastuksen uudelleen 30 vuoden paussin jälkeen
2) opin sanomaan 'ei'
3) otin kummitytön Afrikasta

2011

1) päätin selvitä hengissä siitä tyhjyydestä, johon Hänen Majesteettinsa suuriruhtinatar Olgan lähtö minut suistaa
2) päätin kiivetä vuorta ylös kolmasti viikossa
3) päätin virallistaa loppuvuodesta passini vanhetessa sukunimekseni Lumi

Nyt lupaan olla lupaamatta mitään erityistä, sillä elämä on täynnä yllätyksiä: Hänen Majesteettinsa katsoo minua edelleen meripihkasilmillään, passini ei mennytkään vanhaksi vaan se oli Lumimiehen passi etc. En muutenkaan tiedä, teenkö mitään nimimuutosta blogini aikana. Sähköpostini on jonyt tulevalla nimelläni ja joskus kustantajilta tulee arvostelukappaleita nimellä Leena Lumi ja hyvin ne perille löytävät. Ajattelin olla tulevan vuoden 'flow' eli vähän kuin lastu lainehilla ja katson, mitä vastaan tulee. Nyt jo minua huimaa se, mitä tiedän: Lumimies valmentautuu MM-kisoihin, jotka ovat keväällä, sitten on tulossa Yksi Iso Muutos, jota en voi vielä paljastaa, joten taidan tukeutua 2012 Mika Waltarin suvaitsevaisuuteen ja kauniiseen turhuuteen.


Sain äidiltäni joululahjaksi vaaleanpunaisen vedenkeittimen kuin pariksi sille uudelle leivänpaahtimelle. Nyt sarjasta puuttuu enää pinkki kahvinkeitin. Voisiko sitä tällainen suurten suunnitelmien nainen kerrankin ajatella vain yhtä ainoaa vaaleanpunaista, hyvin vatkatun vispipuuron väristä kahvinkeitinhankintaa, että pysyisin kasassa suuressa muutosten myrskyssä eli vuodessa 2012.

Minulla on outo tutina, että nyt on viisasta olla lupailematta mitään, sillä ihan mitä tahansa voi tapahtua tulevana vuonna ja siinä ei silloin mitään lupauksia enää tarvita, kun on jo nyt Iso Aavistus. Paitsi yksi lupaus: Ystävänpäivänä blogini täyttää kolme vuotta ja synttäriä juhlitaan silloin arvonnalla.

Kiitos teille kaikille tästä vuodesta ja elämyksellistä vuotta 2012 - lupauksilla tai ilman!

♥:lla Leena Lumi

Happy New Year

84 kommenttia:

 1. Mukavia lupauksia olet aikaisempina vuosina tehnyt. Ja tuo tulevan vuoden olla "flow" kuulostaa tosi hyvältä, monelle silti niin vaikealta. Onnea uudelle vuodelle!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Leena, ensi vuosi onkin lohikäärmeen vuosi ja silloin pitäisi piisata menoa, meininkiä ja ilotulituksia. Ehkä siis ihan hyvä ollakin lastuna laineilla? ;-)

  Minulla on ollut tapana asettaa itselleni uuden vuoden tavoitteita, asioita, joissa haluaisin kehittää itseäni vuoden ajan. Joskus onnistun, joskus en. Jos tavoite ei vuoden lopussa enää tunnukaan järkevältä. Ensi vuoden suunnitelmat ovat kyllä ihan hakusessa, kenties tavoitteeni on hiljentää?

  VastaaPoista
 3. Tuija, kiitos. Siis oikeasti haluaisin elää 'flow' ja 'slow', mutta jostain syystä geeniperimäni vastustaa tuota autuutta.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Norkku, mistä tuollaista salatietoa saa;-) Siis mullistusten vuosi tulossa, koska lohikäärmekin ehkä kääntää kylkeä tms.

  Norkku: Hiljentää? Ei onnistu! Sorry vaan, mutta kokeiltu on;-) Tai enhän siis sinusta tiedä, kun ei olla muistakkaseni tavattu, mutta kunhan nyt tässä etiäisi juttelen...ajatellen myös sinua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ihanasta blogistasi ja kaikkea hyvää ensi vuodelle! Eläköön flow! Lumiset terveiset!

  VastaaPoista
 5. Helena, kiitos ikikannustuksesta ja kiitos samoin ihanaa vuotta 2012 sinulle!

  Arvaan, että sinä osaat 'flow'...ja sitten kiusaat minua lumella, kun näet tänne asti, että olen lähdössä puuhommiin vesisateessa. Katselet ehkä juuri lumisia tuntureita...

  VastaaPoista
 6. Flow on hyvä! Vaikka kyllä suunnitteluille ja lupauksillekin on välillä tilauksensa.

  Minäkään en osaa luvata mitään (itselleni), eli jatkan samaa rataa kuin ennenkin. Jos keksin jonkun tavoitteen, niin sitä kohden lähden kapuamaan :)

  Oikein mukavaa vuodenvaihdetta, ja onnenhetkiä tuolle alkavalle uudelle vuodelle ♥

  VastaaPoista
 7. Anne, mutta minä olen suunnitellut liikaa - aina. Jos nyt olisi vain 'flow'...vaihteeksi.

  Sinä olet nyt TEHNYT todeksi ison unelman, joten voit ihan hyvin vain olla. Sitten kun näet kiintoisan huipun, lähdet sitä kohti.

  Kiitos samoin sinulle♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos jakamistasi kokemuksista ja paljon hyviä lukuelämyksiä sinulle vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 9. Hyviä tuulia ensi vuoden laineille. On ollut mukava lukea blogiasi ja saada sitä kautta myös aavistus sen takana piilevästä ihmisestä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos sulle hienosta blogista: Norkku on oikeassa, meidän kiinalaiset vieraatkin sanoivat, että ensi vuonna pitää juhlia kovasti ja Allumies sai heiltä tuliaisina lohikäärmekravatin.

  VastaaPoista
 11. Flow kuulostaa hyvältä! Ihana tuo KMix-vedenkeittimesi;juuri tänään aamulla pysädyin erään kodinkoneliikkeen ikkunan ääreen,jossa oli tuollaisia eri väreissä:)
  Ihanaa Uutta Vuotta 2012 Leena ystäväiseni!

  VastaaPoista
 12. Kaunis vedenkeitin! Ja sitten vain marjapuuroa laittamaan. Omat suunnitelmat ja elämän arvaamattomuus lyövät joka vuosi kättä toistensa kanssa - niinpä en tee lupauksia, mutta joitakin tavoitteita ja päämääriä asetan kyllä itselleni. Yllätyksellistä ja ihanaa uutta vuotta sinulle!!

  VastaaPoista
 13. Penjami, kiitos samoin sinulle!

  ***

  Jaana, kiitos samoin sinulle! Ja kiitos: Minä olen ihan suora, boheemi ja vähän kaaottinenkin, mutta tosipaikan tullen jostain löytyy myös järkeä;-) Sinä olet Salaperäinen Nainen, josta en saa selkoa...

  VastaaPoista
 14. Allu, kiitos itsellesi!

  Siis arvasin, että jotain outoa on liikkeellä, jotain rajua...

  Allumies sai lohikäärmekravatin ja minulle olisi käynyt kyllä lohikäärmeaamutakkikin, silkkinen, sen hemmetin minikokoisen kimonon sijasta. No, olisin voinut tyytyä vaikka riikinkukkokravattiin.

  ***

  Jael, 'flow' on sana, joka odottaa toteutustaan. Se kuulostaa hirveän helpolta näin välipäivinä suklaahumalassa, mutta mites mahtaa olla kun härkäviikot alkavat.

  Eikö sun vedenkeitin olekin jo niin vanha, että voit ostaa uuden;-) oneksi meidän kahvinkeitin vetelee viimeisiään.

  Kiitos samoin sinulle, Ystäväni!

  VastaaPoista
 15. Kaikki on mahdollista ja mitä vain voi tapahtua – niinhän se on! Onneksi! Minä en oikein innostu itselleni antamista lupauksista, mutta jospa sitä jälleen kerran olisi itselleen armeliaampi, etsisi itselleen aikaa, eikä aina hötkyilisi. Siinä minun suunnitelmani!

  VastaaPoista
 16. Marja-Leena, marjapuuro on hyvää;-)

  No pitäähän aina olla tavoitetta ja päämäärää, mutta kun se on minulla ollut jo kauan 'slow' ja olen siinä epäonnistunut, niin en taida enää viiitsiä. Ehkä yritän suvella puutarhassa jotain haastavaa...

  Kiitos samoin sinulle! Kivat yllätykset ovat aina tervetulleita.

  ***

  Suketus, sen olen todellakin oppinut sekä Ian McEwanin kirjoista kuin itse elämältä, että 'ihan kaikki on mahdollista ihan kenelle tahansa.'

  Aikaa itselle, oma-aikaa...se kuulostaa joltain paratiisilta...

  Paljon oma-aikaa toivotan sinulle vuodelle 2012!

  VastaaPoista
 17. En minäkään tee mitään lupauksia, mutta silti yritän kirjoitella kuten ennenkin.;)

  Toivotan sinulle, Leena-IhaNainen, oikein Hyvää ja Elämyksellistä Vuotta 2012, ja samoin koko perhekunnallesi.<3

  VastaaPoista
 18. Aili, toki, toki me kirjoittelemme...elämä on kirjoittamista, kirjoittaminen on elämistä.

  Kiitos samoin sinulle, Aili IhaNainen & co!

  VastaaPoista
 19. *
  Täällä ei muutoksia, tai juu, ihanaa lukuvuotta 2012!

  VastaaPoista
 20. Hieno ajatus tuo että aloitat joka vuosi kolme uutta asiaa. Minullakin on sellainen tavoite, että joka vuosi elämään tulisi jotain uutta. Sen ei tarvitse välttämättä olla aina mitään suurta ja ihmeellistä. Mutta jotain. Tänä vuonna aloitin joogan ja kirjablogin - molemmat ovat tuoneet paljon sisältöä elämään.

  Oikein hyvää ja virtaavaa vuotta 2012!

  VastaaPoista
 21. Hannele, kiitos samoin sinulle!

  ***

  Liisa, ja se tarkoittaa myös sitä, että niitä uusia asioita ei tarvitse väen vängällä vetää hamaan hautaan mukanaan, vaan niistä voi myös irrottaa, ellei tunnukaan omalta jutulta.

  Tosiaankin: Se voi olla ihan pientäkin, eikä sitä tarvitse kuuluttaa blogissa ellei siltä tunnu.

  Jooga ja kirjablogi ovat molemmat niin 'hot'. Olen kerran melkein pelastanut itseni joogalla. Vieläkin käytän vaistomaisesti joogahengitystä lenkillä. Ellen tekisi niin, tntuisi kuin en olisi ulkona ollutkaan.

  Kiitos samoin sinulle! Tärkeintä on virrata.

  VastaaPoista
 22. Kiitos ihanasta kirjoituksesta. Blogiasi on ihana käydä lukemassa. :)

  Haluan toivottaa Onnellista Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 23. Assari, kiitos ja ole hyvä. Kiva, että viihdyt.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 24. Kiitos tästä mielenkiintoisesta postauksestasi..
  Olet tehnyt upeitä lupauksia...

  Nyt itse vasta oivalsin/heräsin, että oisko aika vai ei tehdä lupauksia ja jos niin mitä?

  Ehkä lupaan heittäytyä elämän syliin ja luottaa, luottaa vahvasti.

  VastaaPoista
 25. Hanne, nyt en oikein luvannut mitään...

  Well...olen tainnut tämän ennenkin sinulle sanoa: Joskus pitää uskaltaa hypätä vaikka pimeään nähdäkseen valon. Minä tein sen ja kannatti. Sitä ei voi etukäteen tietää, mutta ei elämä ole mikään varmuuskumi, vaan suuri määrä nousuja ja laskuja ja epävarmuutta, joka antaa sille ne kaikki mausteet jotka tarvitsemme, voidaksemme taas olla janoisia ja nauttia...

  VastaaPoista
 26. Minä en ole koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia syystä että en olsi pystynyt niitä pitämään..
  Toivottavasti saat sen ihanan pinkin kahvinkeittimen.

  Kaikea hyvää ja ihanaa tulevaan vuoteen sinulle ja läheisillesi!
  PS; kiitos tästä vuodesta täällä ♥

  VastaaPoista
 27. Minttuli, en minäkään ennen ja taidan lopettaa taas;-) Eikö olekin hassua kaivata pinkkiä kahvinkeitintä, mutta kun...ja Pepi kertoi,että se tekee erinomaista kahvia ja toisekseen, meidän on jo ikivanha ja loppuunkäytetty. Ilmassa on selvästi selittelyn makua...;-)

  Kiitos samoin sinulle & co♥ Kuvittele: Heräsin viime yönä tunteeseen, että olen unohtanut poimia sinulta joko kantarellipiirakan tai sitten vihreide tomaattien ohjeen. Heti kun ehdin, tsekkaan tilanteen. Kuka muu kuin minä ajattelee syyyssäilöntää kuin kuin minä vuoden vaihtuessa.

  Kiitos itsellesi kaikista ihanista kommenteista ja blogistasi, jossa käyn lepuuttamassa itseäni rentouttavien asioiden äärellä.

  VastaaPoista
 28. Flow on hyvä periaate tulevaa vuotta ajatellen. Oikeastaan se on hyvä periaate elämään ihan kokonaisuudessaan.

  Hieno vedenkeitin!

  Onnellista uutta vuotta, Leena. Me aiomme katsoa uudenvuoden aikaan Vuoden elämästä. ;)

  VastaaPoista
 29. Uudelle vuodelle hakien pohjaa jo aiemmin luetusta....
  Vapautta ei ole, vaan jokainen kapinoiva ryhmä luo uudet hierarkiat ja kivettyen alkaa heti vastustaa uutta muutosta. (Henri Laborit, Ylistän pakenemista, WSOY 1986 )
  Jotta emme sorru hulluuteen tai huumeisiin tms. Tarvitaan kykyä paeta mielikuvitukseen... ' 'Rakkauskin on inhimillistä vain kuvitteellisena; eikä pidäkään koettaa saattaa tätä kuvaa soveltumaan siihen olentoon, joka on sen synnyttänyt, mies- tai naisparkaan .... on suljettava silmät, paettava todellisuutta, luotava jumalten, runouden ja taiteen maailma eikä milloinkaan ole käytettävä sen komeron avainta johon Siniparta kätki vaimojensa ruumiit...'.
  Tämä tuli mieleen kun katsoin uudestaan Alain Resnaisin kauniin älykkään elokuvan ' Mon oncle d'Amerique'
  Siispä omistan ensi vuoden mielikuvituksen evankeliumille ja rakkaudelle...

  VastaaPoista
 30. Kiitoksella blogisi välittämästä ihanasta tunnelmasta loppumaisillaan olevana vuotena !

  Hyvää, kaunista, mielenkiintoista sekä onnekasta uutta alkavaa vuotta 2012!

  Sanoit pitäväsi Zürichistä. Alla on linkki sinulle 'iltapalaksi', joskin arvelen sinun kulkeneen kaupungilla päiväsaikaan :D . Iltavalaistu ZH on kaunis ympäri vuoden.
  http://nami-hiiri.com/blog/3113727/katukuvia-jouluna-2011

  VastaaPoista
 31. Hienoja lupauksia olet aiemmin tehnyt, ja saanut vielä ne toteutumaan!

  Käy kuuntelemassa minun blogissani huomenna iltapäivällä hieno Jamie Cullumin kappale, jossa niin hauskalla tavalla otetaan kantaa tähän ajankohtaiseen asiaan. Itse en juurikaan tee uuden vuoden lupauksia, paitsi nyt olen luvannut lukea Hilkka Raviloa :-). Never say never.

  Upeaa uutta vuotta, Leena Lumi!

  VastaaPoista
 32. Susa P.,kiitos samoin sinulle!

  ***

  Katja, niin minustakin. Yritän sitä nyt. Olen lukenut siitä jonkin verran, mutta sen jotenkin tajuaa lukemattakin.

  Osta sinäkin!

  No onpa teillä hieno filmikokemus edessä. Olen varma,että vaikutut. Brittiläiset osaavat.Ja kiitos samoin!

  VastaaPoista
 33. Kristian, elämyksellistä, syvällistä uutta vuotta sinulle!

  Minusta kirjat auttavat sortumasta hulluuteen ja huumeisiin ja ehkä ne olisivat voineet pelastaa myös Siniparran uhriparat jossain toisessa ajassa. Parasta kirjoissa on, että ne karkottavat kaiken ikävystymisen. Eilen Pakistanissa, tänään Istanbulissa...

  Kokeile myös 'flowta'...

  VastaaPoista
 34. Mietin nyt elettyä vuotta,
  onko se eletty suotta.
  Ei, vaan vuoksi tulevaa vuotta.

  Paljon oli hyviä hetkiä vuodessa menneestä.
  vaikka joskus kyynel silmässä muistellessa aikoja vanhasta lemmestä.

  Terveys, koti, ystävät hyvät,
  siitä muodostuu elämän jyvät.

  Elämän peittoa virkatessamme,
  raitojen värejä valitessamme,
  kirkkaat värit, ilon juovat,
  yllätysraidat lisänsä suovat.

  Vuosi kaksi nolla yksi kaksi,
  kuka sen laittaisi paremmaksi,
  muut kuin me.

  Hyvää Uutta Vuotta kaikille.....

  - Muuttolintu !

  VastaaPoista
 35. Nami-Hiiri, kiitos, että seuraat minua edelleenkin vaikka en edes tee niitä ihania makeita herkkuja, joita sinä taiteilet.

  Kiitos samoin sinulle!

  Minä rakastan Zürichiä ja etenkin öisin! Käyn katsomassa linkkisi: Kiitos!

  ***

  Paula, aiemmin taisi olla enempi virtaa;-)

  Kirjoitin sinut jo posti it -lapulle huomiseksi.

  'Never say never' on minulle osoin osunut, kun aloitan aina väittävät erät: 'En mää ainakaan.' Ja sitten menen kohta tuhatta ja sataa.

  Kiitos samoin Paula Joy!

  VastaaPoista
 36. Muuttolintu, onpa iloinen ja osuva runo!

  Kiitos ja vahvaa tulevaa vuotta sinulle!

  Niinpä...ilman tummmaa ei kirkas erotu...edes räsymatosta.

  VastaaPoista
 37. Täysin samoilla linjoilla sinun kanssasi tuon flown suhteen. Elämä on suuri seikkailu ja olen mieluimmin myöskään tekemättä lupauksia ja etukäteen lukkoonlyötyjä suunnitelmia, antaa elämälle mahdollisuus, se yllättää aina enemmän kuin voi ymmärtää.

  Kaunista ja ihmislämpöistä Uutta Vuotta 2012...:)

  VastaaPoista
 38. Lumi on kaunis nimi! Hienoja lupauksia on ollut sinulla. Toivotan sinulle jännittävää vuotta 2012 ja kaikkea kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 39. Kaikkia hyvän uuden vuoden toivotuksia!

  VastaaPoista
 40. Oikein hyvää vuotta 2012 ja tietenkin iso kiitos kuluneesta!

  VastaaPoista
 41. Olipas mielenkiintoista luettavaa. Joskus on aika luvata, mutta sitten tulee vuosi tai vuosia, kun sellaisille ei ole tarvetta tai halua. Silloin on hyvä olla väkisin mitään lupaamatta, se on ihan hyvä niin.

  Itse en ole moniin vuosiin uudenvuodenlupauksia tehnyt, mutta tänä vuonna ajattelin tehdä poikkeuksen: minusta tuntuu, että tarvitsen nyt lupauksia (itseäni varten siis).

  Sylikaupalla onnea tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 42. Pitsit sekaisin, elämä on suuri seikkailu, kun sille vain antaa tilaisuuden.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Helmi-Maaria, olen samaa mieltä;-) Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Marleena, kiitos samoin sinulle!

  ***

  Marjatta, kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 43. Elämää eteenpäin vieviä lupauksia kannattaa tehdä aina! Aiemmin tehdyt lupauksesi ovat varmasti tuoneet vaikka mitä ihania hetkiä elämääsi!:) Kun moni asia on kunnossa, on varmasti hyvä hetki mennä ihan omien fiiliksien mukaan.

  Hauskaa ja tapahtumarikasta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 44. Sonja, toki eteenpäin on elävän mieli. Nyt on vain minulla ympärillä vauhti sitä luokkaa, että olen vaan...tositaiseksi. Tee sinä lupauksia minunkin puolestani.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 45. Kiitos Leena ihanasta blogistasi, oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2012 ja tarmokkuutta lupauksiin.

  VastaaPoista
 46. Sarppu, kiitos itsellesi ihanista kuvista ja siitä, että saan käydä kuin kotipuolessa, kun käyn blogissasi.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 47. Olenko jotenkin loukannut, kun ignorataan?

  VastaaPoista
 48. Kuulostivat kaikki hienoilta, varsinkin tuo kieltäytyminen epämiellyttävien miellyttämisestä ja ein sanominen......haastetta olis täälläkin:)Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 49. Voi Elegia, ei ole tarkoitus ignoorata! Olen vähän aikaa sitten käynyt mm. blogissasi, se Beautiful Mind, mutta en osannut sanoa siihen mitään...järkevää. Meinasin kirjoittaa, että 'eikö ole tämänniminen elokuvakin, jota olen kuullut kehuttavan', mutta sitten mietin, että ehkä muistan väärin.

  Toivon, että ei löydy nyt muita, joista tuntuu, että heitä laiminlyön, sillä todellisuudessa laiminlyön perhettäni blogin takia.

  Tietääkseni olet edelleenkin oikean palkkini mainostilassa, jossa suosimani blogistanian taiteilijat pääsevät esille.

  Yritän enemmän kuin oikeastaan jaksaisin, ehtiä niin moneen blogiin kuin mahdollista. Lukeminen vie yöni...

  Oikein hyvää vuotta 2012 sinulle, Elegia!

  VastaaPoista
 50. Kyselit blogini nimeä, ja sehän on Peilikirjoitusta - tervetuloa edelleen ;) Ja hyvää Uutta Vuotta edelleen sinulle!!

  VastaaPoista
 51. Marja-Leena, löysin sinut - taas kerran. Blogisi nimi on maailmankaikkeuden upein ja mystisin, mutta kun minä muistan kaikki aina etunimeltä. Yritän taas...kovasti.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 52. Hei.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksestasi ja oikein ihanaa Uutta Vuotta 2012.

  VastaaPoista
 53. Hieno kirjoitus, taas kerran!

  Minä en ole koskaan osannut tehdä uuden vuoden lupauksia enkä tee niitä nytkään. Tietenkin voisin luvata olevani ahkempi bloggaaja ja keskustelija blogistaniassa, mutta juuri siksi, että tämä säilyisi kevyenä, mukavana asiana, en sitäkään lupaa. Teen sen minkä ehdin ja jaksan. On ollut ihana huomata, että onneksi blogikontaktit säilyvät, vaikka aina ei jaksaisikaan olla innokas ja tuottelias bloggaaja.

  Jatkuvana tavoitteenani toki on elää täyttä, omaa, minun näköistäni ja minulle sopivaa elämää. Se tavoite on myös lupaus, joka on hyvä pitää aina mielessä.

  Paljon tapahtuu asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa, mutta se, miten niihin suhtautuu, on itsestä kiinni. Aina ei voimat riitä, joskus taas voimia on enemmän kuin olisi uskonut. Suruja tulee ja menee, samoin iloja ja onnen hetkiä. Niin varmaan tulevanakin vuonna.

  Oikein ihanaa ja etenkin lukuelämyksellistä uutta vuotta Leena!

  VastaaPoista
 54. Vaikka vuoden vaihtuminen on lupausten aikaa, jätän minäkin lupaukset antamatta, sillä sanotaanhan, että tie helvettiin on kivetty hyvillä lupauksilla. No niinpä. Mutta kiitos Leena kokonaisesta vuodesta, jolloin olet antanut meille blogissasi elämyksiä ja vinkkejä, runoja ja mielipiteitä. On ollut aina sykähdyttävää avata sivu blogiisi, aina siellä on jotakin yllättävää. Jaksa jatkaa samaan tyyliin myös tulevana vuotena.
  Toivottelenkin sinulle mitä parhainta vuotta 2012 sen kaikkine yllätyksineen.

  VastaaPoista
 55. Elegia, ai nyt huomasin, että olin vaeltanut ohitsesi, sorry! Teen taas montaa asiaa yhtäaikaa, josta tämä blogiongelma via face ei ole nyt ihan pienimpiä...

  Minä olen nyt luapillut kolme vuotta ja se on tehnyt minulle hyvää. Suorastaan vahvistanut. Ehkä nyt muut saavat lupailla ja minä olen vain.

  Lupaus toki ryhdistää ja joskus auttaa tavoittamaan jonkun asian tms., johon tähtää.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Eija, se onkin asia, johon vahvuus ja uskallus löytyy vasta oikeesti aikuisena. Kuulostaa tylsältä olla aikuinen, mutta voi sitä silti olla villi ja vaikka mitä, mutta silti osata sanoa 'ei' kun on sen aika ja tajuta, että kaikkia ei todellakaan voi/tarvitse miellyttää.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 56. (Uusi yritys - edellisen kommentin vei bittiavaruus, mur)

  Heei, en siis tartkoittanut kommentoimattomuutta blogissani. Ei se ole mitenkään pakollista eikä muutenkaan aina ehdi tai ei tiedä, mitä sanoa jne. Eli ei sitä kannata murehtia ollenkaan - en minä sellaisista loukkaanu enkä koe sitä ignooramisena!

  Viittasin siis ainoastaan aikaisempaan kommenttiini tässä postauksessasi. Kaiketi unohdit vain vastata siihen, ehkä se hukkui muiden kommenttien sekaan. Sitten minä täällä heti dramaattisesti tulin kyselemään, että mitäs nyt ;)) Anteeksi, olen drama queen ;D

  Tykkään blogistasi ja tyylistäsi kirjoittaa sekä aiheistasi. Tänne myös ihana kommentoida, kun vastaat aina kaikille. Arvostan sellaista todella - on aina mukava tunne tulla blogiisi! Mitään vastakommentteja en siis odota, vaan kukin tekee ja sanoo sen, mitä ehtii :)

  VastaaPoista
 57. No nyt meni kommentit ristiin, vaan ei se mitään :)

  VastaaPoista
 58. Eila, kiitos samoin sinulle!

  ***

  Anna Elina, vaihdetaan päitä, please!!! Kunpa minäkin osaisin olla vain slow tms. Ihmettelen ikuiseesti teitä, jotka osaatte vain olla cooleja, kun minä virtaan ja tulvin ylitse...

  Minä oikeastaan elän nyt unelmaani todeksi, elin saan lukea ja kirjoittaa lukemastani ja sitten välillä sitä puutarhaa, mutta tässä on pieni vika: Aika ei riitä mihinkään. Olen kiinnostunut muistakin asioista ja sitten yöt menevät lukiessa. Toki viikonloppuisin yritän nukkua rästejä pois.

  Niin, kunpa osaisi ottaa tyynesti asiat, joihin ei voi vaikuttaa. Se säästäisi ainakin omia voimavaroja johonkin muuhun...vaikka vain ajattelemiseen. Ilot ja surut ovat elämää ja kukaan ei luvannut rusutarhaa.

  Kiitos samoin sinulle sinulle!

  VastaaPoista
 59. Anja, kiitos sanoistasi. Mieleeni tosin tuli, että älä yllytä yllytyshullua, sillä joskus itsekin pelästyn mitä olen kirjoittanut;-) Tosin huomaan hyytyneeni kun vertaan muutamaan parin vuoden takaiseen juttuuni ja hyvä niin, sillä harmonia valiitkoon. Mielessäni on se mahtava kuva Simosta siinä löhötulissa, kintut pystyssä: Siinä olkoon meille mallia...tai ainakin minulle.


  Kiitos samoin sinulle & co!

  VastaaPoista
 60. Elegia, ei se mitään, ei se mitään...tämä on vain elämää.

  Tuosta kommentoimattomuudesta tuli mieleen, että minä en varmaan kirjoittaisi mitään uutta ellen jaksaisi myös vastata kommentteihin. Aina kun kirjoittaa uuttaa, pitää olla valmiina kuin partiotyttö: Kaikkeen!

  Meidän suuriruhtinattaremme Olga on syntyjään drama queen ja Lumimies väittää, että millainen emäntä sellainen koira;-) Minä en myönnä mitään...

  Siis tekee ja sanoo, sen minkä ehtii ja /tai osaa. Joskus sitä vain katsoo jotain kuvaa osaamatta sanoiksi pukea, mitä kokee.

  Edelleen hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 61. Maria Sinisen linnan kirjastosta vinkkasi minulle, että sinä rakastat merta ja saattaisit olla kiinnostunut haasteestani, joten toivon, että et tykkää pahaa, kun jätän linkin blogiini josta löytyy Meri kirjahaaste.

  VastaaPoista
 62. Riemukasta Uutta Vuotta Sinulle Upea Leena Lumi!


  Ihana tuo Abban...

  VastaaPoista
 63. Aino, olen jo lukijasi ja otan haasteen vastaan. Se on myös jo linitetty oikeaan palkkiini. Löydät sen kun rollaat alemmas. Se nousee sieltä vähitellen ylemmäs...Kiva, että Maria muisti minut ja meren...

  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  ***

  Rita, kiitos samoin sinulle & co! Abba on aina 'hot'.

  Ri

  VastaaPoista
 64. Ollaan valmiina ottamaan ensi vuonna vastaan kaikki se ihana, mitä on tulossa ; )
  Minua vähän jännittää jo... sillä tulossa taitaa olla oikea muutosten vuosi.
  Vinkkaathan minulle vähän etukäteen niistä tulevista puutarhakirjoista, jotka laitat tänne. Laittaisin ennakkotietoa blogiini. Olen muuten tulossa Jyväskylään toukokuussa...
  Oikein super upeaa ja rakkauden täyteistä vuotta 2012 !

  VastaaPoista
 65. Kiitos, Leena, tästä vuodesta. Blogiasi on mukava lukea, sinussa riittää vauhtia ja säpinää. Mielelläni täällä käyn lukemassa ja joskus jonkun kommentinkin rustailen.

  Onnellista ja iloista tulevaa vuotta!
  Lumimiehelle pidetään peukkuja. Siitä vaan pinkomaan niin, että "hippulat vinkuu".

  Halitaan nyt vanha vuosi entiseksi ja uutta päin uusin kujein. ;-)

  VastaaPoista
 66. Unelma, kiitos sinulle itsellesi kommenteista, blogistasi ja että vain olet olemassa! En ole mitään säpinän puutetta sinussakaan huomannut...

  Kiitos samoin sinulle & co!

  Ehdottomasti hän menee lujaa. Muuhun en voi uskoa. Kunpa nyt vain flunssat pysyisivät kaukana. Meillä on ollut yhtä putkea vieraita, mutta nyt ei ketään keväällä, sillä kaikki menee nyt urheilun ehdoilla. Kuka tätä olisi uskonut;-)

  Tehkäämme niin ja ottakaamme uusi vuosi vastaan luottavaisina ja uusia kehitellen!

  VastaaPoista
 67. Sari, tavatkaamme siis jälleen lounaan merkeissä 'vanhasa paikassa'.

  Minuakin jännittää...kaikki. Vuosi ei tule olemaan ollenkaan tavanomainen.

  En ottanut puutarhakirjoja ihan niin paljoa kuin viime vuonna, mutta joitakin. Lämmitellään samalla meneniden vuosien hyvät klassikot vaikka vain linkillä. Todellisuudessa en nyt löytänyt niin paljon uutta ja erilaista kuin olisin halunnut. Kahden voittanutta ei ole tullut: Tulppaanitarhan lumo ja sitten Ihanat kärhöt.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 68. Iloa rakkautta täyden kuun aikaan tähtitaivaan alla rakkaimpiensa kanssa olo on kauniin ihanaa... ja''
  ei aina tarvitse olla täysi kuukaan...

  Onnea alkavaan Uuteen Vuoteen<3

  VastaaPoista
 69. Sirkka, ei täyskuutakaan tarvita, jos rakkaassaan on aurinko, kuu ja tähdet.

  Kiitos samoin sinulle♥

  VastaaPoista
 70. Ihana postaus!
  Oikein hyvää alkanutta vuotta 2012!

  VastaaPoista
 71. Susanne, kiitos.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 72. Onnellista alkanutta Uutta Vuotta 2012 ja Erinomaista Kirja- ja Lukuvuotta Sinulle!
  halauksin
  Kikka

  VastaaPoista
 73. Hei Leena ja hyvää alkanutta Uutta Vuotta sinulle ja mahtavaa lukuvuotta 2012! <3

  Tein yhden uudenvuodenlupauksen kirjojen suhteen ja nyt lupaan olla tarkempi ja kirjata ylös, mitä luen! Se auttaa muutenkin kokonaisuuden hahmottamisessa ja on tärkeää myös tutkimuksen kannalta.

  Oi, ihana lahja äidiltäsi! Mistä saa tuollaisia vaaleanpunaisia vedenkeittimiä?

  VastaaPoista
 74. Sara, kiitos samoin sinulle!

  Hyvänen aika...eikö kaikki kirjaudu 'ylös', kun postaat kirjasta...

  Eikö olekin! Ainakin Sokokset myyvät tätä sarjaa. Kahvinkeitin siis vielä;-) Tämän sarjan paahdin ostettiin värin takia, mutta se on paras, mitä meillä on ikinä ollut eli paahtaa leivän kauniiksi ja rapeaksi. Keitin on entisiä pienempi, mutta riittää hyvin meille. Ja Pepi muistaakseni kehui, että kahvinkeitin tekee todella erinomaista kahvia, joten...antaudun. You too!

  VastaaPoista
 75. Mä en osaa oikein luvata mitään, tai jos lupaankin niin unohdan muutaman kuukauden jälkeen asian -tai kyllästyn tai jotain ;-)

  Mutta sulla on kyllä edellisillä vuosilla ollut pari sellaista kivaa lupausta, jota voisin salaa kokeilla, heh heh.

  Oikein ihanaa alkanutta uutta vuotta 2012. Olkoon vuosi täynnä kaikkea hyvää ja upeaa =)

  VastaaPoista
 76. Birgitta, tiedän, mitkä minun vanhoista lupauksistani kiinnostavat sinua. Olet yrittänyt sitä ennenkin;-) Se tulee, kun riittävästi yrittää ja on täyttänyt 40 vee. Sitä ennen tuota vahvuutta ei ole.

  Ai salaa kokeilla ja naurat. Nyt taidatkin tarkoittaa issikkaratsastusta. Great!

  Jestas! Kävin ihmettelemässä, mitä Akseli on sanonut...Mistä sinä tuollaisia löydät.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 77. Oikein hyvää uutta vuotta 2012, Leena!

  Minä olen lupaukset jättänyt pois jo kauan sitten, se systeemi ei oikein toiminut minulla... Mutta tietynlaista jäsennystä voisi harkita, olisi kyllä paikallaan vähän miettiä mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan :-)

  VastaaPoista
 78. Kiitos samoin sinulle, Katri!

  Jäesnnystä, priorisointia, pikkuitsekkyyttä eli oma-aikaa etc.

  Elämä on kuitenkin ihana seikkailu!

  VastaaPoista
 79. Parempi myöhään kun ei ollenkaan eli sydämellinen kiitos ihanasta blogistasi♥
  Upeita lupauksia olet tehnyt ja osan toteuttanutkin.
  Katselin vuotta taaksepäin ja huomasin, etten ole saanut pidettyä lupauksiani menneenä vuonna, joten ajattelin katsoa mitä vuosi tuo tullessaan ja elää siinä mukana:)Ei sitten tarvitse pettyä omaan saamattomuuteensa vaan voi iloita asioista jotka sai toteutettua.
  Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 80. Hmm. Olisi kyllä terveellistä tehdä vastaava lista itsellenikin omasta elämästä ja vuosista. Joskus asioita on hyvä jäsentää ja jaotella eri kategorioihin ja mikä olisikaan paras kategoriatyyppi kuin VUODET! =) Pieniä ja kuitenkin suuria asioita tapahtuu harva se päivä ja pieneltä tuntuvat muutokset kantavat pitkään eteenpäin. Ei sitä arjessa edes huomaa. Vasta jälkikäteen sitä katsoo taaksepäin ja oivaltaa, että yksi tietty elämänmuutos tai suunnanvaihdos on ollut ko.vuoden merkittävin teko =) Ryhdynkin oitis rustailemaan elämäntarinaa!

  Ihanat keittiövempaimet sinulla! raaskiiko noita edes käyttää? ;) (Kuten kysyisi äitini, ja mummoni, jolla on vuosi sitten ostetut Coretex-kengätkin vielä kaapissa hintalapun kera kun ei niitä viitsi käyttää, kalliit kengät.)

  VastaaPoista
 81. Hanne, kititos samoin♥

  Tiedätkö, minulle alkaa tulla lukihäiriö liina lukemisen myötä: Luen blogin, jonka nimi on Jäljen ääni - Järjen ääni, nyt luin, että sanot: ...vaan voi liota aioissa jotka sai toteutettua;-)

  Ei nyt mitään lupauksia;-) Mennään vaan ja otetaan vastaan mitä tulee.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 82. Maama, aloitan kodinkoneista;-) Minä en ole äitini, jolla on aina vähintäin 7 kahvinkeitintä, joista osa komeroissa. Jossain olen nuuka ja se ovat nämä kodinkoneet eli loppuun käytetään. Onneksi kahvinkeitin vetelee viimeisiään, joten pääsen vaihtamaan senkin pinkkiin.

  Jäsentely auttaa. Ellei sitä tee koskaan/välillä kaikki menee kuin tajuttomana johonkin outoon nieluun ja sitten sitä ihmettlee huulipyöreenä, että miten näin kävi. No, olen nyt kirjannut kolme vuotta ja nyt on 'flow' vuosi.

  Nimenomaan!: Se on aivan yllättävää, miten mitättömän pienet valinnat/ratkaisut voivat vaikuttaa pitkän matkan päähän. Minä en tunne sanaa kärsivällisyys kovin hyvin, mutta vaikka toisin luullaan, se on tarvittaessa otettavissa sanavarastooni ja käyttöön.

  Alas rustailla nyt ja minä menen nauttimaan ison kupillisen Robersin suklaakahvia kera Hesarin. Ja sitten odottaa unelmainen lumipyrylenkki. Talven ensimmäinen kunnon pyry!

  Elämyksellistä vuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista