torstai 8. joulukuuta 2011

KUMPI?

Sinäkö elät vai elänkö minä:
toinen meistä nyt kuollut on.
Sullako onni vai lieneekö mulla:
toinen meistä on onneton.

Haudassa toinen ja
maanpäällä toinen.
Kumpi on ehtinyt
päähän tien?
Ah minä tiedän:
haudassa sinä
-kuitenkin minä se kuollut lien.

- Uuno Kailas -

9 kommenttia:

 1. Uuno Kailas on kirjoittanut kuin minusta. Noin sitä usein ajatteli silloin, kun elämänkumppani lähti.
  Hyvää viikon loppupuolta sinne saareen!

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Kummanko osa parempi, oikeasti kuolleen vaiko henkisesti pystyynkuivaneen? Ehkäpä itse olisin mieluummin tuo ensimmäinen.
  Hyvä Kailaksen runo.

  VastaaPoista
 3. Kailas onnistuu vahvasti puhuttelemaan tässäkin runossa. Jotain syyttävää ja samalla armahtavaa. Vahvaa tekstiä, mistä tämä kumpusi yön pimeinä tunteina?

  VastaaPoista
 4. Anne, minä tulin euforiaan siitä silmälääkärireissusta, enkä saanut unta. Aloin lukea kirjastossa vanhoja runojani ja tämä tarttui sitten kiinni.

  Tässä on sekä tuska että armo. Silti hyvin intohimoista...kuin kävelisi kekäleillä.

  VastaaPoista
 5. Mummeli, sain eilen silmälääkärissä kuulla, että silmät ovat pohjia myöten kuin nuorella likalla, mutta mahtoiko hän erehtyä, kun en huomannut sinua tässä alussa...;-)

  Niin...tämä runo on veret seisauttavan tosi.

  ***

  Anja, minäkin olisin mielummin kuollut.

  Voisiko tämä olla Kailaksen paras...en osaa sanoa.

  ***

  Anja, olen laittanut sinulle sähköpostia, eikö ole tullut perille? Kohta lähestyn sinua U:n kautta. Asiaa!

  Huomaathan, että minun uusi osoitteeni on leenalumi@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Yhteen aikaan luin Kailaa. Aika kauan sitten..
  Tykkäsin hänen runoistaan.
  Tykkään nytkin, ainakin tästä.

  VastaaPoista
 7. Hanne, noudin kirjastosta muutama vuosi sitten kaikki Kailaksen runo´teokset, mutta vain joku hänen runoistaan säväytti. Tämä on yksi vaikuttavimmista. Voisiko joku olla tässä kuulematta, mitä sanotaan...oikeasti sanotaan.

  VastaaPoista
 8. Hei olen uusi lukija, ja haluaisin lukea vanhempia kirja-arvostelujasi. Minua kuitenkin menen kuitenkin aivan sekaisin sivupalkissa olevista miljoonista kirjojen kansikuvista. Voisiko niitä rajoittaa, että tämmöinen vanhempikin naisihminen pysyisi kärryillä :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi, olet toinen joka sitä pyytää. Minulla on sinulle oiva apu ainakine, miten löydät vanhemmat kirja-arvostelut: Klikkaa oikena palkin ylintä kuvaa, sillä siitä avautuvat arvosteluni alkaen 14.2.2009. Siinä lukee Leena Lumi's Library. Näin siksi, että on myös ulkomaisia lukijoita. Löydät kaikki vanhat sieltä.

  Jos taas lukukeskittymistäsi palkki häiritsee, kohdista katseesi niin, että et päästä sitä harhailemaan oikealle.


  Palkissa tuon esille uusia tai erityisen tärkeitä kirjoja, mutta...siellä on myös muutamien blogien mainoksia, joita puhtaasta ystävyydestä teen. Kirjablogit voisin sieltä poistaa, sillä ne löytyvät oikean palkin toisesta kuvasta, jonka päällä lukee Kotimaiset kirjablogit facebookissa. Paitsi eivät nekään kaikki ole facessa. Sen lisäksi mainostan ystäväni Sarin Runotaloa, muutamaa blogistanian koruntekijää, muutamia taiteilijoita. toisen Sarin puutarhablogia, sillä olen itsekin innokas puutarhuri ja teen paljon puutarhakirjoja. Tuon esille myös omia eniten luettuja juttujani, puutarhaani yms.

  Pakko valittaa, sillä olen kauppiasan tytär ja tällaisen isä minusta teki.

  Olisi helppo poistaa nuo kirjabloggaajat, jotka ovat facessa ja sen ehkä teenkin, kun olen heille ensin ilmoittanut, mutta silti jää vielä paljon muuta.

  Toivotan sinut silti tervetulleeksi kovasti ja olen aina sanonut, että blogissani ovat seinät leveällä eli kaikki ikään, säätyyn, uskontoon, sukupuoleen katsomatta tervetuloa. Nuorimmat lukijani ovat 16 vee ja vanhimmat ehkä 96 vee;-).

  Huolehdi myös, että sinulla on riittävän iso näyttö, Itselläni on kiinteä, iso kone ja iso fontti, joten en senkään takia ehkä koe omaa sivuani häiritseväksi.

  Rauhallisempi blogini on Lumikarpalo, joka on omistettu vain kuville ja runoille.

  Yritä kestää ja jossain vaiheessa yritän vähän perata.

  Itse en taas pidä, jos blogin yläbannerissa on liikaa, siksi siinä on vain nimeni, eikä kuvia. Nämä ovat vähän makuasioitakin.

  Toivon, että selviät!

  Elämyksellistä vuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista