maanantai 12. joulukuuta 2011

VASTAAN LUKUTOUKAN KATSAUS VUOTEEN 2011 -HAASTEESEEN


Vastaan Susan haasteeseen koskien Lukutoukan katsausta vuoteen 2011. Kysymyksiä on aika paljon ja kun nyt aloitan, en vielä tiedä muutanko niitä hiukan tai karsinko, mutta alkuperäiset löytävät siis blogista Järjellä ja tunteella. Tiedän tämä olevan aivan liian paljastavaa ajatellen sitä, että ilmoitan kuuman ryhmän kohta, mutta ei kannata uskoa kaikkea, mitä lukee;-)

1) Minkä lukemasi kirjan olisit toivonut löytäväsi joulupaketista tänä vuonna, ellet jo olisi lukenut sitä?

Lionel Shriverin Jonnekin pois, jota myös itse annan tänä vuonna lahjaksi ystävilleni.

2) Mitä kirjaa suosittelisit ystävälle, joka ei ole himolukija, mutta kaipaa lukuelämystä joululomalle?

Kate Mortonin Paluu Rivertoniin 

3) Mikä kirja sinun teki mieli jättää kesken?

Simon Beckettin Multiin kätketyt, jota ei pelastanut edes huomattavan onnistunut kansi.

4) Mikä kirja sai sinut vuodattamaan kyyneliä?

Marja-Leena Virtasen Kirjeitä kiven alle.

5) Minkä kirjan lukemista odotit ennakkoon eniten?

 Helen Rapparportin Jekaterinburg - Romanovien viimeiset päivät

6) Mitkä kirjat saivat mielestäsi liian vähän blogisavuja:

Véronique Ovaldén Mitä tiedän Vera Candidasta, Bengt Jangfeldtin Axel Munthe - tie Caprin huvilalle ja Julie Orringerin Näkymätön silta

7) Mikä kirja oli suurin pettymys?

Kts. kohta 3.

8) Minkä kirjan ottaisti ainoaksi kirjaksi autiolle saarelle luettavaksi uudestaan ja uudestaan?

Daphne Kalotayn Bolšoin perhosen, joka muistuttaa minua eniten Siri Hustvedtin kirjasta Kaikki mitä rakastin surumieliseltä tunnelmaltaan jota taiteen ja tragedian usva kauniisti kietoo hämäräänsä. Toinen kirja vie minut mustakarhujen huhuiluun, toisessa nukahdan yöpöllöihin, mutta suloinen tuska on niin sama....

9) Mistä kirjasta haluaisit nähdä elokuvan ellei sitä ole jo tehty? 

Daphne Kalotayn Bolšoin perhosesta.

10) Minkä kirjan jälkimaku on pisin?

Katja Ketun Kätilön.

11) Mikä kirja oli suurin yllättäjä?

Lionel Shriverin Jonnekin pois.

12) Mistä kirjasta et muista enää paljoakaan, vain lähinnä tunnelmia tai palasia seiltä täältä, jos sitäkään?

Johan TheorininVerikallio, mikä hämmästyttää minua itseäkin, sillä saman kirjailijan Yömyrsky tuntuu vieläkin kuin myös Hämärän hetki.

13) Mitä kirjaa suosittelisit eniten muille kirjablogisteille?

Lionel Shriverin Jonnekin pois ja Veronique Olvadén Mitä tiedän Vera Candidasta. 

14) Mistä vuoden 2011 aikana lukemistasi kirjoista tuli sinulle sielukirjat/kirjat?

Susan Fletcherin Meriharakoista, Daphne Kalotayn Bolšoin perhosesta sekä L.M.Montgomeryn Sinisestä linnasta.

15) Mitä kirjoja suosittelisit juuri täysi-ikäisyyteen astuvalle tytölle?

Jamie Fordin Hotelli Panama ja Colm Tóibinin Brooklyn

16) Mitä kirjaa suosittelisit hänelle, jolle elokuvat ovat melkein yhtä tärkeitä kuin kirjat?

Wlliam J. Mannin Elizabeth Taylor- Hollywoodin kuningatar.

Mukavaa alkanutta viikkoa ja maantaikaan ei ole oikein maanantao, kun joulu on jo niin lähellä!

Taidan laittaa leivariin tulet, kutoa/neuloa, valmistaa vierasmakkaria tuleville, kehitellä kirjavuoden kuumaa ryhmää, kirjoittaa viimeiset joulutervehdykset, opetella yhden uuden kalareseptin entisten päälle, lukea vähän, 'suorittaa' niskajumpan, harjata Hänen Majesteettinsa turkin niin auki kuin voin...

18 kommenttia:

 1. Näitä listoja on kiva lukea! Aion itsekin tehdä tämän, kunhan saan vielä pari kirjaa luettua ;).

  VastaaPoista
 2. Se on totta, että vaikka kysymyksissa ei tarvitse vastata kuin kirjan nimi, niin silti tämä haaste kertoo tavallaan paljon aina lukijasta tai siitä lukumausta ennen kaikkea.

  Tekisi mieli tehdä omanikin, mutta kuten haasteen julkistaessani totesin, teen vasta välipäivinä sillä vielä on kirjoja tälle vuodelle luvassa :) Mm. se joulunjärkäleeni eli tänä vuonna Oatesin Haudankaivajan tytär.

  VastaaPoista
 3. Maria, minusta tuntuu, että muuta ei minulta nyt tulekaan ja tämä on vasta alkusoittoa;-) Kiva, että joku on kiinnostunut listoista, minä myös.

  ***

  Susa, tämä kertoo liian paljon, mutta minä en fuskannut, vaan vähän pelasin;-)

  Kuule, se oli tammikuuta tai helmikuuta kun luin Haudankaivajan tytärtä ja silloin luin sitä PÄIVÄLLÄ soffalla ja yhtä pötköä. Järkytyin mihin se minut vei...,vaikka se ei jälkeenpäin tarkasteltuna olekaan yhtä raaka kuin Kosto:Rakkaustarina, niin siinä on ytimessä naisen ikiaikainen pelko fyysisen väkivallan edessä. En muuten ikinä katsosi ko. kirjaa elokuvana, siis Haudankaivajan tytärtä. Kiinnostavaa kuulla, miten sinä sen koet.

  VastaaPoista
 4. Kiva lista. Tuleeko teille jouluksi vieraita?

  VastaaPoista
 5. Allu, kiitos.

  Ei tietääkseni. Nyt oli vieraita viikonloppuna ja ensi viikonloppuna on jälleen. Joulupäivänä saapuvat nuoret ja Dina...eli siis jos olemme aatonaattona kovin väsyneitä noudettuamme kaikki kalat ja kalkkunat ja korsteltuame kuusen, voimme viettää vaikka yhdistettyä hääpäivää & joulua;-) Kaikkihan jo tietävät tuon meidän kurjan hääpäivän ajankohdan...Oletko sinä tekemässä yllätysvisiittiä?

  VastaaPoista
 6. Mie yritän Lapissa ollessani tehdä oman listan. Ihana, kun muistutit tuosta Ovaldésta. Sen voisinkin pakata mukaani luettavaksi, sillä ostin sen jo alkusyksystä ja muistan jo silloin, että kehuit sitä.

  Minulla on myös Jonnekin pois joulun lukulistalla. :) Ensimmäinen Shriverini.

  VastaaPoista
 7. Hanna, sinulla on sitten takuulumet! Meilläkin täällä Keski-Suomessa yleensä, mutta nyt ei vielä näytä hyvältä...

  Ovaldé on hyvin, hyvin kiinnostava kirjoittaja: Häntä ei mahdu kolmeatoista tusinaan.

  Hyvä, että Shriver on edes lukilistalla;-) No, minullakin tämä Jonekin pois oli ensimmäinen Shriverini, mutta ei takuulla viimeinen.

  ***

  Kuka kumma hoitaa nyt Avaimella arvostelukappaletilauksia, kun haluaisin kevään katalogista pari kirjaa, mutta kukaan ei kuittaa, kun Ina on poissa?

  VastaaPoista
 8. Aah! Tämän haluan tehdä, mutta vasta kun olen lähempänä vuoden vaihdetta. Viime vuonnakin nousi kympin kärkeen aivan yllättäen muutama kirjan ihan loppumetreiltä ja minulla on eräs kirja toiveissa pukin konttiin ;).

  Monessa kohdassa listaasi nyökkäilin.

  VastaaPoista
 9. Kiva oli lukea näitä vastauksiasi.

  Kovasti on sulla ollut hommaa maanantaille. Minä sain töiden jälkeen ruuan pöytään ja kirjoitettua joulukortteja. Tekisi mieli piirrellä, mutta tiedän että pojan kanssa tulisi tehdä jotain hauskaakin.

  VastaaPoista
 10. Valkoinen kirahvi, minäkin luen, mutta en nyt öitä läpi, vaan hitaasti. Slow on mun uusi tyyli, vaikka kuulenkin, miten naureskelet...,en vain postaa enää uusia kirjoja tänä vuonna. Mutta: Tämä on vasta vastaus haasteeseen, ei varsinainen kuuma ryhmä, vaikka tässä väistämättä tuleekin muutamia paljastuksia. Harkitsin tätä peräti 10 minuuttia, että osallistunko vaiko en;-)

  Olet toivonut Jonnekin pois, ellet ole sitä jo tehnyt. En millään muista...Tietäisin heti, kun kävisin katsomassa sun tekemät kirjat, sillä ellet ole tehnyt...Nyt mun on pakko tsekata sut!

  VastaaPoista
 11. Valkoinen kirahvi, tiedän jo: Sinun toivelahjakirjasi on Katja Ketun Kätilö! Nappivalinta;-)

  ***

  Birgitta, minä olen muuttunut listaksi.

  Pakko nyt olla edes muka-ahkerana, kun viikonloppu meni humputellessa ja ensi viikonloppuna on taas vieraita.

  Ihanaa, että olet taas inspiraatiossa. Se Jäätyvä järvi oli siitä niin oiva osoitus.

  VastaaPoista
 12. Jael, osallistu pois vain: Sinä olet lukenut näistä osan ja sitten kohta jo enemmänkin. Voisit alkaa myös postata kirjoista sinne sekaan vaan. Ei tämä tee muuta kuin lupaa viedä vain pikkusormen ja sitten viekin koko käden;-)

  VastaaPoista
 13. kiva oli lukea näitä, samoin luin sinun "alle sadan kirjan listasi" tarkkaan, en vain muka ehtinyt kommentoimaan jonglööraukseltani, joka sinulle on niin tuttua myös - (ehdit silti enemmän...)

  se sinun tänä vuonna luetut on todella vaikuttava lista. apua. uskomaton määrä kirjallisuutta. mykistyin.

  mielenkiintoisia tähän listatut kirjat. siitäkin näkökulmasta, että lukee reilusti yli sata ja mitkä niistä jää erityisesti mieleen. erityisesti pidän tuosta vähille blogisavuille jääneet- kohdasta, koska väkisin jää jotain hienoa aina välistä. teen aivan piakkoin omat listani myös.

  juuri nyt luen shiveriä. tai siis lukisin jos en olisi luvannut ties mitä "kun minulla nyt on tätä aikaa". nyt pitää mennä nukkumaan, heti.

  VastaaPoista
 14. Anni, jonglööraus on erinomainen sana koko minun elämälleni;-)Tästä lähin minä vain jonglööraan...

  En olisi halunnut olla ihan näin vaikuttava, vaan toivoin viimeinkin osaavani olla pidättyvä, harkitseva, slow,valikoiva, toisenlainen eli uusi minä...Liika on liikaa, sille ei mitään voi eli tämä oli taas vahinko.

  Itse asiassa aloin miettiä samaa. Siis 120 kirjaa ja tuntuu kuin ainakin tässä listassa pyörisivät koko ajan samat kirjat. Tämä muuttuu hieman kun julkaisen vuoden parhaat eli ei ole ihan yksi yhteen.

  Yritän käydä kaikkien vuosilistat läpi. Ellei minua kuulu, tuuppaa, kiitos!

  Siis ethän voisikaan julkaista mitään listaa, ellet ole lukenut Jonnekin pois;-)

  Kiitos! Pidän edelleen siitä, kun joku mykistyy tai jotain huimaa, kun on lukenut minua...En ole siis vielä ihan turtunut, vaan alan kohta korskahdella kohti tammikuuta. Mutta nmyt ryntään metsään ja saatan kertoa myöhemmin miksi ja se ei liity kirjoihin.

  VastaaPoista
 15. Tämä on hauska haaste, olen jo omanikin kirjoittanut - en vielä julkaissut. Muutama kirja on vielä loppuvuodelle luvassa, mutta en usko niiden pääsevän näiden kysymyksien vastauksiin. Todella mielenkiintoista lukea miten muut ovat kirjavuotensa kokeneet ja onko kuinka paljon samanlaisia mietteitä lukemistaan kirjoista. Minullakin tulee olemaan vastauksissani Paluu Rivertoniin ja Kätilö, mutta ei samoissa paikoissa kuin sinulla:)

  VastaaPoista
 16. Sonja, siis sinä olet lukenut Kätilön...en muistanutkaan. Kävin sitä juuri sinulle suosittelemassa.

  No ehkä sinulle ei tapahtunut tätä outoa Riverton -juttua kuin minulle...

  Laitoin nyt taas kerran post it -lapun pöydälle, jossa lukee: Sonja = Lukuhetket. Siis jos minua ei kuulu listaasi lukemaan, niin tönäise vähän.

  Tämä on hauska haaste. Minusta voidaan jo vähän relata;-)

  VastaaPoista
 17. No itse asiassa juuri samoihin aikoihin luin Kätilöä, kun suosittelit sitä minulle. Moni suositteli kirjaa minulle blogini vuosipäiväarvonnan yhteydessä ja ajattelin tarttua siihen samantien jo tänä vuonna:)

  Apua, mikä outo Riverton-juttu?!?!:)

  VastaaPoista