keskiviikko 14. joulukuuta 2011

UN CONTE DE NOËL JA MUITA JOULUPALJASTUKSIA

Tänään tulee Teemalta alkaen klo 21.45 aivan loistava elokuva Eräs joulutarina (Un Conte de Noël), jota eivät mainokset pätki. Tallentakaa ihmeessä, sillä tämä tarina kestää uudemmankin katsomisen.  Siis tällaisia elokuvia lähetetään arkena, kun monien pitää nousta aamulle töihin. Nyt tapahtui niin, että meidän jouluelokuvamme ei olekaan Woody Allenin Midnight in Paris vaan ihailemani Catherine Deneuven tähdittämä elokuva, jolle Arto Pajukallio antaa tämän päivän Helsingin Sanomissa viisi tähteä, eikä suotta. Pajukallio löytää adjektiivin, joka kuvaa filmiä täydellisesti: Suloisenkirpeä!
Jo viime vuonna haikailin tätä filmiä omaksi, mutta kiitos Hesarin, muistin nyt, mitä tarvitsen ensimmäisen joulupäivän iltana pöydästä noustua ja tiedän, että elokuvista pitävä tyttäremme ihastuu, kun äidin uusi joulutyyli jatkuu filmillisenä.

Emme anna Lumimiehen kanssa toisillemme tavaralahjoja, mutta jostain kumman syystä paketteja on vain tullut käärittyä, mutta muille. Rakastan antaa pieniä lahoja, joiden ainoa rajoite on, että niiden pitää olla kirja, pehmeä paketti, suklaata tai elokuva. Paljastan nyt luettelonomaisesti ne kirjat, jotka tänä vuonna käärin joulupakettiin tyttärelle ja hänen sulhaselleen, ystäville, äidille, siskolle, serkulle, kummipojalle...: Suomen lasten linnakirja, Jonnekin pois, Suomalaista voimaruokaa, Helppo japanilainen keittiö, Paratiisi, Villa Charme, Paluu Rivertoniin, Kirjeitä kiven alle, Maailman parhaat kasvisruoat, Kirjaston henget, Sydänmagneetti, Jekaterinburg - Romanovien viimeiset päivät ja Vuoden Luontokuvat 2011.
Säätiedotusrintamalta voin kertoa, että tämän surullisempaa ja märempää joulukeliä saa hakea kuin meillä on nyt. Me jäimme aikanaan Keski-Suomeen lumen takia ja nyt vain toivon, että joulu kaiken muuttaa voi. Jatkan joulupuuhasteluja, mutta ensin otan toisen kupillisen Robertsin suklaakahvia ja nautin ajatuksesta, että Un Conte de Noël on jo matkalla luokseni.

Un Conte de Noël

37 kommenttia:

 1. Mukavia puuhasteluja.... täällä myös erittäin ikävä, surullinen , apaattinen.... jne. sää.... vettä sataa joka päivä ja on pimeää.... onneksi on kynttilät:)ja sitä piristävää joulupuuhaa....

  VastaaPoista
 2. Leena, ja juuri kun te pääsitte muutaman vuoden ajan lumen 'tatsiin'. On tämä niin väärin! Ainakin varmistaa, että ulkoilut jäävät minimiin, sillä minä olen sääihminen eli reagoin tällaiseen loskaan rankasti.

  Poltellaan me kynttilöitä, syödään herkkuja, ollaan kuin ne kuuluisat Ellun kanat;-) Ilo pintaan vaikka syrän märkänis!

  Kaikkea kivaa teille ja muista sinä nyt se yksi päivämäärä, joka on sovittu. Saat pian soiton...,mutta hän ei ole Postimies joka soittaa aina kahdesti, vaan...;-)

  VastaaPoista
 3. Tämän elokuvan jopa muistan nähneeni - aika usein unohdan, mitä olen katsonut. Ja kirpeältä se maistuukin muistikuvissani...

  VastaaPoista
 4. Juu,muistan. Viime talvi oli kyllä tosi talvinen myös täällä.... tästäei voi ainakaan vielä sanoa samaa....

  VastaaPoista
 5. Suketus, tämä tuli viimeksi silloin kun oli pitkä joulu, joten oli kiva katsoa silloin. Tästä lähtein tästä tulee osa jouluamme.

  Nimenomaan: Suloisenkirpeä! Ei mikään tyhjänpäiväisyys, jonka jälkeen ihmettelee, että 'miksi tuhlasin elämääni tähän?'

  VastaaPoista
 6. Leena, minä en ole vielä luovuttanut eli elän toivossa, mutta pienet villihevosetkaan eivät saa minua tänään lenkille. Täysin kumisaapas keli ja kun täällä ehti sitä lunta sataa ja nyt kun se sulaa, niin vetistä sohjoa kaikkialla.

  Toivotaan, toivotaan...Valkoista Joulua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos, Leena leffavinkistä! Olisi saattanut mennä ohi ihan huomaamatta. Nyt kaipaa juuri jotain tällaista, kirpeänsuloista...

  VastaaPoista
 8. Marja Leena, ole hyvä vain. Myös minusta on juuri nyt kirpeäsuloisen aika.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa Leena kun muistutit. Olisin taas unohtanut, vaikka katsoin jo etukäteen mitä pitää nauhoittaa.

  Päässä ei tunnu pysyvän mitkään asiat pitkään.

  Iloista keskiviikkoa, vaikka harmaa päivä onkin!

  VastaaPoista
 10. Katsoin eilen joulusäätiedotuksen weather.com-palvelusta, ja se lupasi lumisadetta 20-22.12 väliselle ajalle (ainakin Helsinkiin!). :) Oikein mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 11. Hanne, ehkä meillä on aivovuotoa;-) Minäkään en muista mitään. Nyt oli Hesari kädessä, kun lähdin kirjoittamaan etten vain matkalla unohda...

  Olen varma, että pidät filmistä.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Tuure, nyt minä uskon sinuun kuin kallioon! Jos teille tulee lunta, tulee sitä meillekin.

  Kiitos samoin ja sinulle aivan erityisesti ikimuistoista Suomen Valkeaa Joulua!

  VastaaPoista
 12. Tätä elokuvaa olen odottanut ja etsinyt omaksi. Onneksi tulee ilman mainoksia, ettei tunnelma katoa.
  Tänään on oikein tuikkujen poltteluilma - harmaata...
  Mukavaa elokuvailtaa!

  VastaaPoista
 13. Kiitos leffavinkistä, voinkin katsoa sen huomenna, kun Allumies juhlii firmansa pikkujoulua.

  VastaaPoista
 14. Mimon mami, minä tilasin CDON.COMilta, sillä meillä ei ole tallenninta eikä tule. Liian pitkä juttu selittää...;-)

  Mainokset, jotka pätkivät elokuvan pitäisi lailla kieltää.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Allu, silloinhan tämä sopii mitä parhaiten;-) Siis suloisenkirpeää tms. Lupaan kiinnostavantyylikkään, suloisenkitkerän leffakokemuksen.

  VastaaPoista
 15. Oh la la... Äkkiä tsekkaamaan TV-ohjelmasta antamasi leffavinkki :) Merci beaucoup. Moi aussi, j'adore Catherine Deneuve!

  VastaaPoista
 16. Rita, ole hyvä vaan. Siis nyt mun pitäisi osata vastata ranskaksi...;-)

  Tämä on niin myös filmi juuri sinulle!

  VastaaPoista
 17. Tykkään myös tuosta leffasta. Täytyykin katsoa se uudestaan tuossa tulevien pyhien aikana. Tykkään myös muista joulun aikaan sijoittuvista elokuvista. Niitä voi katsella uudestaan kerran vuodessa :)

  VastaaPoista
 18. Anne, ja kestää katsella uudestaan ja uudestaa vaikka juuri joulun aikaan.

  VastaaPoista
 19. Kiitos Leena, kun kerroit elokuvasta. Nauhalle menee ja sen voi tosiaan katsoa sitten pyhinä. Catherine Deneuve on ihana, oli jo elokuvassa Cherbourgin sateenvarjot.

  VastaaPoista
 20. Tuo on ihana elokuva! Nyt talletan sen ja aion nauttia kunnolla, sillä näin tämän alunperin elokuvateatterissa raskaana ollessani, ja selkäni kipeytyi jo elokuvan alkupuolella istumisesta niin paljon, etten pystynyt keskittymään kunnolla muuhun kuin paremman asennon etsimiseen. Silti muistan leffan olleen erinomainen.

  Mukavia leffahetkiä teillekin! <3

  VastaaPoista
 21. Marjatta, tämä on sinulle erittäin psotiivinen yllätys ellet ole aiemmin nähnyt. Catherine on kuin se kuuluisa paras viini eli laatu vain paranee kun ikää tulee.

  Cherbourgin sateenvarjot erittäin tuttu ja tunnari on yksi R:n ja mun kohtaamisen jutuista.

  Ole hyvä ja nautinnollista elokuvaa!

  ***

  Karoliina, täydellinen suorastaan!

  Tämä tuli viime tai edellisjoulun aikoihin muistaakseni ekana joulupyhänä. Ainakin me katsoimme ja päätin sen silloin hankkia, mutta se tapahtuikin sitten tänään. Niitä oli aamulla jäljellä siellä minun nettikaupassani KAKSI.

  Oi, muistin juuri, miten selkä saattoi olla väsynyt vauvaa odottaessa. Työpäivän jälkeen makasin kovalla lattialla ja pidin jalkoja sohvalla;-)

  Muistat filmin, koska sitä ei voi unohtaa. Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 22. Voi että ,ei vieläkään teillä lunta! Peukut on täällä pystyssä että puutarha on luminen kunhan joulu tulee!

  VastaaPoista
 23. Heipsan, tästä pitää heti soittaa siipalle, että se laittaa tallennuksen illalle päälle =).

  Sitten pienoisessa jouluglögihuurussa lähden tästä viimeisille jouluostoksille. Kohta siis huomaan, minkälaisia kirja/elokuva paketteja annan läheisille .

  Ja kuten sanoit, joulusää on säistä karmivin, sadetta ja tuulta, pimeää ja koleaa. Mutta yritän elää sen kaiken yläpuolella.

  Nyt en enää korjaile kirjoitusvirheitä, vaan lähden kaupungin ostoshumuun, jota kollega sanoi olevan turhan vähän (kansantalous/miten yritykset selviävät, hohhoijaa...) Virittelen siis oman osani niiden iloksi, jotka tuollaisia jaksavat miettiä.

  Joulutunnelma on jo syttynyt sisälläni. Annan sen nyt elää villinä. Ainakin nyt ;-)

  Iloa keskiviikkoosi <3

  VastaaPoista
 24. Kiitos muistutuksesta, tämän bongasin tv-ohjelmista pari viikkoa sitten, mutta unohdin sen samantien. Onneksi vielä ei ole liian myöhäistä asettaa tallennusta!

  VastaaPoista
 25. Hyvä hyvä Leena, että mainostit tätä tämän iltaista! Just satuin huomaamaan itsekin tämän TVohjelmasta ja ajattelin, että tätä pitäisi suositella. Minä linkitän nyt tämän sinulta, kiitos!

  Nautinnollista elokuvailtaa!

  VastaaPoista
 26. Jael, mitä on joulu ilman lumipuutarhaa! Minä toivon teille sateita, että kaikki vihertäisi ja kukkisi.

  ***

  Birgitta, muista muistuttaa Siippaa!

  Jos nyt teet vääriä kirjahankintoja glögihuuruissa, et voi syyttää minua;-) Olisit tulostanut mun vuoden kirjat ja ruksinut valitut heti aamulla. Elokuvalahja on myös aina hyvin haluttu ja minusta hieno idea.

  Mehän voimme levitoida itsemme toiselle astraalitasolle, jossa sataa upeaa, hellää puuterilunta, jossa sitten teemme lumienkeleitä ja muuta mukavaa.

  Sinä olet niin tehokas, että olen varma kansantalouden kohentumisesta sinun shoppailureissusi jälkeen;-)

  Minullakin alkaa tuikku jo lähetää valoaan -sisältäni.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 27. Emilie, minäkin yritän bongata leffoja, mutta sitten ne unohtuvat. Tänään nousin suoraan sängystä, vielä Robertsin suklaakahvi osin juomatta, Hesari tiukasti kädessäni, heti tekemään tätä tiedotusta. Kaikki unohtuu ellei ryhdy heti toimeen ja elämäni on muutenkin yhtä post it -lappu installaatiota.

  Älä unohda, että illalla...


  ***

  Rita, kiitos ja ole hyvä.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 28. Kiitos leffavinkistä!
  Se suklaakahvi on taivaallista, meillä juodaan sitä nyt la-su aamuina :)
  Ja iso kiitos ja halaus viimeisestä, meillä kaikilla oli niin mukavaa!
  Enkä oikein malta odottaa mitä minun paketista löytyy, tekisi mieli kurkkia kuin joskus lapsena, kutkuttavaa..
  Lunta ja lomaa odotellaan täälläkin, halit Bessu

  VastaaPoista
 29. Anne, meinasinkin äsken soittaa, että 'laita tallennin päälle.'

  Minä avasin äsken Robertsin joulukahvin ja huumaava kardemumman ja kanelin tuoksu saavutti minut.

  Minä muuten arvasin, että minun aamukahvini jälkeen edes I. ymmärtää, miten aamut aloitetaan - viikonloppuisin;-)

  Kiitos samoin! Meillä olikin oikein pikkujoulut.

  Et kurki, sillä sinulla on nyt se 'paisti' luettava joulunalusajalle. Minäkään en ole kurkkinut...

  Arvaa vaan odotetaanko!

  VastaaPoista
 30. Aivan mahtava elokuva, loppui Teemalta juuri!!! Voitko kuvitella, meillä kenellä oli varmaan niitä ensimmäisiä DVD-soittimia Suomessa yli 10 vuotta sitten kun niitä alkoi tänne tulla ja mies sai sen työn kautta silloin, ei ole edelleenkään tallentavaa digiboksia. On kotiteatterit sun muut, mutta jostain syystä olemme yhä ilman tallentavaa ;)Nyt erityisesti harmittelin, sillä olisin halunnut tämän tallentaa, mutta pakko oli sitten vain jaksaa valvoa ja katsoa.

  Vaan onhan tämä ihan mahtava elokuva, wau!

  Mutta kenen kirjasta se Abel siinä lopussa melkein luki Elisabethille siitä itsensä etsimisestä, vertasi mehiläisiin jne???

  VastaaPoista
 31. Susa, arvasin, että pidät.

  Meilläkään ei ole mitään tallenninta eikä tule. Siitä on nyt tullut joku periaatekysymys. Katsomme aika vähän televisiota, emme lupamaksun vertaa, mutta on kiva ostaa hyviä, monta katsomista kestävää elokuvaa ja nauttia niistä viikonloppuiltaisin.

  Minä siis olisin katsonut filmin eilen, vaikka en tykkää valova yli puolenyön muuta kuin kirjan kanssa, mutta vielä löytyi CDON.COMilta minulle tämä katkeransuloinen ihanuus.

  Tämä on wau ja tämän katsoo aina uudestaan ja etenkin joulunaikaan...

  Minä en muista sitä ja ehkä en edes tiedäkään, sillä näin tämän sinä pitkänä jouluna viimeksi, silloin vuonna kirves ja kivi. Vai olisiko se ollut viime jouluna tai välipäivinä, jolloin oli aikaa ja lomaa. Sitä ei taidettu sanoa, sillä kyllä sinä olisit sen huomannut. Jos se on ranskalaista kirjallisuutta emme ehkä ole siinä kaikkein vahvimmilla;-) ,mutta olet ehkä huomannut, että minulla on sinne tykövetoa, ranskalaisuuteen. Vaan se kielijuttu...Silti nautin esim. kuunnella ranskalaista musiikkia. Ehkä joskus on hyväkin, kun ei ymmärrä sanoja ja voi vain antautua tunnelmalle.

  Kunpa olisin muistanut tämän filmin silloin kun...you know.

  VastaaPoista
 32. Joulufilmit on ihania. Minä löytänyt täydelliset joulukuusen koristeet kirjojen rakastajalle...

  VastaaPoista
 33. Hannele, ehdottomasti!

  Pitääkin tulla katsomaan ellet sitten ostanut niitä minulle:-)

  VastaaPoista
 34. No hyvät paketit tuli hankittua ja yhden listastasi tilasin itsellenikin omaksi kappaleeksi, eli listaasi on kyllä hyödynnetty. Nyt ei tietysti voi paljastaa mitä, sillä joku toinenkin lukee näitä viestejä ;-)

  Kyl elo on helppoa kun on listatkin valmiina =)

  VastaaPoista
 35. Birgitta, I see...Hyvä jos on ollut apua.

  Toki teen sulle vaikka omat listat räätilöitynä.

  Kuule, kun olet katsonut tämän filmin, olisi kiva yllätys kuulla, mitä pidit. Katsotte ehkä vasta joulunaikaan...Niin me ainakin. Ei ehditä ennen.

  VastaaPoista
 36. Onneksi olen tämän nähnyt - nyt se meni ohitseni!

  Ihana elokuva ja vielä italiankielinen! Pidin tästä valtavasti. (Ehkä olin entisessä elämässäni käsiään viuhtova italialainen ;)

  VastaaPoista
 37. Valkoinen kirahvi, minulta ei ikinä tämä enää ohi, sillä tilasin.

  Minusta tämä on ranskankielinen. Olen opiskelut italiaa hiukan, joten...no, ehkä olen unohtanut senkin vähän;-)

  Lumimiestä luullaan maailmalla italialaiseksi, tytärtäni espanjalaiseksi ja minua ruotsalaiseksi. Outo juttu...

  VastaaPoista