perjantai 9. maaliskuuta 2012

KATJA KETUSTA, NAISENA SUOMESSA JA TILASTOJA

Nyt kun naistenpäivä on ohi, teki mieli jäädä vellomaan suloiseen tunnelmaan ja jatkaa samaa vauhtia maanantaihin asti, vaan kun en voinutkaan, sillä tämä päivän Helsingin Sanomissa on Esa Mäkisen ja Veli-Pekka Lehtosen juttu, jossa puidaan Iltalehden tapaa uutisoida Katja Ketun kaappausyritystä. Iltalehden otsikointi oli kuulemma tällainen: "Sieppausyritys olikin vain mainostemppu?"  Aivan tunsin miten vereni jähmettyi ja mieleeni tuli, miten ikinä voidaan näin olettaa maassa, joka on naispahoinpitely- ja raiskaustilastojen johtotähti väkilukuun suhteutettuna. Ja mitä kuuluisuustemppuja pitäisi tehdä kirjailija Katja Ketun! Hän on kuuluisa ihan omilla meriiteillään. Hän on rohkea, lahjakas, aistillinen ja sanoo sekä näyttää kaiken suoraan ilman mitään roolipelejä tai julkisuustemppuja.

Olen iloinen, viitaten Hesarin juttuun, että kirjailija Essi Tammimaa toteaa blogissaan näin:

Miksi kukaan ei puhu siitä, miten järkyttävää on, että uhria ei uskota ilman todisteita - ja että häntä kohdellaan kuin rikollista, koska todisteet puuttuvat?

Lausunto perustuu siihen, että poliisin rekisteristä ei löydy merkintää Ketun sieppausyrityksestä, joka tapahtui 2008.

Myös elokuvatuottajien tuore puheenjohtaja Aleksi Bardy on hämmästellyt Iltalehden uutisointia Facebookissa.

Olen elänyt tässä maassa niin kauan, että vakuutan, että ei ole epätavallista joutua raiskausyrityksen tai raiskauksen kohteeksi. Suomessa on miehiä, jotka eivät ole suorastaan syrjäytyneitä, eivät siis säälin tarpeessa, mutta heiltä on lähtenyt jo vaimo tai kaksi ja monta tyttöystävää ja nyt he katsovat maailman olevan heille jotain velkaa, koska he eivät osaa miellyttää naista. Totean, että tämä koskee vain OSAA miehistä. Luojalle kiitos, yleensä ottaen suurin osa miehistä pitää naisia ihmisinä, eikä kohteina, joille voi tehdä mitä vain korvaukseksi heidän huonosta onnestaan parisuhdemarkkinoilla. Miten tähän on yleensä edes tultu, sillä maassammehan pitäisi olla suorastaan ylitarjontaa naisista! Nopeasti hihasta vetäisten löydän pari syytä: Ensinnäkin OSA naista vailla olevista miehistä on täysin vailla tunnepuolen kykyä elää tasa-arvoisessa parisuhteessa naisen kanssa, jolloin keinoiksi otetaan fyysinen ja henkinen väkivalta. Toiseksi on tunnettu tosiasia jo eläinmaailmasta, että naaraat valitsevat laadukkaimmat urokset. (Valitsevathan miehetkin kauneimmat naiset!) Mikä on sitten laadun mittari, niin niitä on lukuisia aina tuoksusta äänen väriin, luonteesta silmien pilkkeeseen ja kaikkea siltä väliltä. Naaraat eivät tee tätä tietoisesti, vaan parhaat urokset vain vetävät heidän huomionsa ja sytyttävät heidän rakkautensa sen kaikilla tasoilla. Tätä asiaa on tutkittu paljon ja luonnonvalinnan edessä mekin olemme vain eläimiä niin heikkouksiemme kuin vahvuuksiemme kanssa. Niin naiset kuin miehetkin ja aina joku jossain kärsii, mutta sen voi tehdä terveesti ja muita syyttelemättä. Ei ole kenenkään toisen vika, jos itsellä ei flaxi käy ja väkivalta sekä uhkailu ei ole ikinä ratkaisu mihinkään!
Ja nyt tuon esiin muutaman tilastofaktan koko kolmivuotiselta blogikaudeltani koskien vain kirjoja. Ehkä vuoden päästä paljastan, mitkä postaukset ovat kulkeneet näiden kirjojen matkassa. Blogini kaikkien aikojen luetuin kirjapostaus on ollut Tommy Tabermannin Eroottiset runot ja sitä on katsonut jo 2513 kävijää! Seuraavaksi luetuin on ollut kirja Marilyn Monroen monta elämää, jota on lukenut jo 1837 kävijää! Kolmanneksi luetuin on JO NYT Katja Ketun Kätilö, josta on ollut kiinnostunut 500 blogini lukijaa!

***
Eilinen aurinko on poissa. On kylmää ja harmaata. Minun piti kertoa teille vieläkin lisää Shriverin kirjasta Jonnekin pois, mutta jätän sen vaikka ensi viikolle. Se kertomus tosin alkaa kirjasta Poikani Kevin, jota parhaillaan luen, mutta Jonnekin pois olisi ollut pääosassa. Päätin kuitenkin nyt vielä olla hetken talviolossa ja lyhyempi, hidas, vaihtolämpöinen, sillä ensi viikolla tulee jo ensimmäinen puutarhakirja ja siitä se sitten alkaa...kevät. Lukeaa muuten Annamari Marttisen kirja Mistä kevät alkaa. Kun Bessu luki sen hän totesi, että 'kirja on mahdollisimman paras esimerkki siitä, millaiseksi naisen ei kannata ikinä tulla.' Olen täysin samaa mieltä.

Juhlikaamme vielä hetki talvea. Nauttikaamme kynttilöistä, leffoista, lämpimistä huovista...tilasin Sinisen linnan Marian innoittamana eilen Martin Scorsesen Viattomuuden aika leffan, joten taitaa olla talviviikonloppua meillä vielä viikonkin päästä. Minä rrrrrrrrraakstan talvea, mutta osaan antautua myös keväälle.

Kaikille tasapuolisesti rentouttavaa viikonloppua!

Love
Leena Lumi

47 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta! On aivan kuohuttavaa todella tuo Katja Kettuun kohdistunut epäilys. Essi Tammimaan kysymys on aivan kohdallaan. Silloinhan siellä ruotsalaisessa pikkukylässäkin 17-vuotiaan pojan raiskaamaa koulutyttöä kohdeltiin syyllisenä, rikollisena, kun todisteita ei tainnut olla. Vai oliko niitä, en muista, mutta kuitenkin. Törkeää.

  Ja Suomessa ei ole lainkaan ihmeellistä, eikä kyllä monessa muussakaan maassa, jos nainen kohtaa ahdistelua. Mä en nykyään mielelläni liiku yksin pimeillä paikoilla missään. Suomalainen taksikuski on ahdistellut, samoin minuun on tartuttu yksinäisellä aamuakävelylläni malesialaisella kadulla, on huudeltu perään olevinaan mairittelevasti (mutta mielestäni loukkaavasti ja ällöttävästi ärsytyksestä puhumattakaan!) Kreikassa puolen vuoden ajan jne. jne. Niin ja yläasteella huomauteltiin tisseistä, joita ei ollut.

  Argh. Suututtaa, että uutisissa asti epäillään sitä, joka on kohdannut väkivaltaa, olipa se sitten suullista tai fyysistä.

  Ihanaista viikonloppua sinulle! Innolla odotan Shriver-tekstiäsi.

  VastaaPoista
 2. Olen jo aikoja sitten laittanut iltapäivälehdet boikottiin, sillä en kestä sitä tapaa, jolla niissä tehdään juttuja: luodaan mielikuvia, joissa ei välillä ole totuuden siementäkään tai jos on, se on niin triviaali, että ilman raflaavaa otsikkoa kukaan ei olisi vaivautunut lukemaan sitä.Tämä Ketun tapaus on yksi osa sitä uutisointia, ikävä kyllä sen kaikkein epämiellyttävimmästä päästä.

  Kaikesta huolimatta hyvää ja nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Suomessa "Ystävyyden päivä", Naistenpäivä, Äitien Päivä...

  VastaaPoista
 4. Helmi-Maaria, hyvin samanlaisia kokemuksia. Meilasin viime viikolla erään blogiystäväni kanssa tunteja aiheesta, miksi emme enää uskalla liikkua yksin iltaisin missään SUOMESSA. Italiassa olen joutunut ikävään tilanteeseen jopa keskellä päivää, vaikka lapset olivat mukanani, mutta mieheni oli neuvottelussa. Kun minä olin yläasteikäinen huudeltiin kakkosneloseksi, joten tasoissa ollaan. Nyt eivät sitten ainakaan roiku!

  Suomessa raiskaukset ja niiden yritykset käsitellään niin, että nainen on tavalla tai toisella syyllinen. Jo blondius on kuin lupa käydä kiinni, lyhyestä hameesta nyt puhumattakaan.

  En liiku enää missään kaupungissa yksin iltaisin ja kuvittele, näin me elämme vuonna 2012!!!

  ***

  Sriveristä eli etenkin tästä Kevinistä on kaheat paineet, sillä kaikki ovat siitä jo kaiken kirjoittaneet, mutta onneksi en muista mitään. Olisin jättänyt ihan aiheen takia tämän Kevinin väliin, mutta kun olen päättänyt sekä omistaa että lukea kaikki Shriverit. Kevin on tietenkin juuri niin erinomainen kuin vain voi olla, mutta ah!, miten paljon mieluummin lukisin Shriveriltä avioliittoromaania. Kevin vaikuttaa mielialaani...vie sen melankoliaan. Outoon toivottomuuteen.

  Kiitos samoin sinulle! En ole halaajatyppiä, mutta nyt olisin halannut sinua, Nuori Nainen.

  VastaaPoista
 5. Jaana, en minäkään niitä osta. Ihan tyhjästä nyhjästään otsikot. Iltalehteä en tämän jälkeen osta ikinä!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 6. Nämä ovat todella tärkeitä asioita, joista pitää puhua. Minusta oli hyvä, että Hesari nosti esiin Katja Ketun kirjailijakollegoiden blogikirjoitukset aiheesta. Toisaalta haluan aina muistuttaa, etteivät tilastotiedot välttämättä merkitse sitä, että Suomessa olisi enemmän naisiin kohdituvaa väkivaltaa kuin muualla: pikemminkin se kertoo siitä, että Suomessa naisella on onneksi keskimäärin enemmän rohkeutta nostaa syytteitä vainoajiaan vastaan. Italiassa tämän kulttuurieron huomaa jo maan sisällä: raiskauksia on muka paljon enemmän pohjoisessa kuin etelässä. Ihmiset eivät aina tule ajatelleeksi, että todellsiuudessa noissa "sievien raiskaustilastojen" maissa/alueilla naisia raiskataan aivan yhtä paljon kuin muuallakin, jos ei enemmänkin, näissä kulttuureissa vain uhrin syyllistäminen on vielä voimakkaampaa kuin keskimäärin tasa-atvoisemmassa Suomessa. Jo Suomessa väkivalla uhri joutuu HÄPEÄMÄÄN uhriksi joutumistaan aivan kuins e olisi hänen syytään: no arvatkaapa mistä syystä esim. Etelä-Euroopassa niin raiskaukset kuin perheväkivalta sivuutetaan olankohautuksella? Siinä mielessä suomalainen nainen voi olla jopa "ylpeä" (toivottavasti kaikki ymmärtävät mitä tällä tarkoitan, koska väkivallasta ei kukaan voi olla oikeasti ylpeä) siitä, että suomalainen nainen uskaltaa tuoda julkisesti esiin pahoinpitelyn ja raiskauksen, toisin kuin hiljaisessa pelossa elävät kanssasisarensa. Näistä asioista on todella tärkeä puhua, kuten Sofi Oksanen on tehnyt, mutta jos väitetään suomalaisten miesten olevan muunmaalaisia väkivaltaisempia unohdetaan, että todellisuudessa osa miehistä on aivan yhtä petoja myös muualla, vain naisten rohkeus ja mahdollisuus ilmiantaa pahoinpitelijänsä vaihtelee...

  VastaaPoista
 7. Hannele, tiedän, tiedän....ja kaikkien niiden päivien välit ovat sitä raakaa todellisuutta. Saksassa asuva tuttavarouva tulee Turun saaristoon mökille suviaikaan ja hän sanoo, ettei uskalla ollenkaan lukea lehtiä, kun aina on mies puukottanut tai hakannut kirveellä perheensä kuoliaaksi.

  VastaaPoista
 8. Surastaan ketutti tuo "uutisointi"!

  Ihanaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
 9. Vera, olet oikeassa, että Suomessa nainen uskaltaa nostaa jutun, mutta täällä se voidaan silti vaieta. Uhri saa aina hävetä, hänen papereitaan 'häviää' eri oikeusasteissa ja onhan meillä se kuuluisa Itä-Suomen hovioikeuden tuomio, jossa raiskaaja vapautettiin oudoilla perusteilla...

  Lopetin kirjapostaukseni Marilyn Monroen monta elämää toteamalla, että jos Marilyn eläisi nyt, hän ymmärtäisi ryhtyä lesboksi. Monroe oli raiskattu niin monesti ja jo lapsesta asti.

  Tiedän, että on maita, jossa tyttöjä raiskataan heti kun ovat täyttäneet kymmenen vuotta ja siksi minullakin on kummiTYTTÖ Ghanasta. Haluan hänelle koulutuksen, että välttyisi edes kaikkein pahimmalta. Koulutus ratkaisee paljon, mutta ei kaikkea.

  VastaaPoista
 10. Pepi, juuri niin.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 11. Tosi tärkeä kirjoitus, Leena. Olen seurannut tuota IL:n "uutisointia" (huomaa lainausmerkit) aika pöyristyneenä ja siksikin olen iloinen Essi Tammimaan blogikirjoituksesta. Hän on aivan oikeassa!

  Olen Veran kanssa samaa mieltä siitä, että Suomessa naiset uskaltavat varmasti paremmin mennä kertomaan kohtaamastaan seksuaalisesta väkivallasta/väärinteoista kuin vaikkapa katolilaisissa maissa. Mutta se on totta, että silti asiat voidaan vaieta tai ainakin piilottaa jonnekin arkistoon. Tätä vastaan pitäisi taistella. Siksikin naistenpäivä on tarpeellinen. Se on tarpeen niin kauan kuin on ihmisten väärinkäyttöäkin.

  Kaikesta huolimatta hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Katja, eikö vain: Tämä soihtu ei saa sammua! Ehdottomasti lainausmerkit. Ja Tammimaa on niin oikeassa.

  Mikään ei ole muuttunut Suomessa minun elinaikanani sen suhteen, miten naisväkivaltaan täällä suhtaudutaan. Tajusin kaiken, kun olin 16 vee ja se vain jatkuu, jatkuu...Tässä asia, josta olen yhtä valmis barrikadeille kuin eräästä toisestakin.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 13. Tämä Katja Ketun asia on ärsyttänyt minua niin paljon, varsinkin tämä jälkipuinti ja "uutisointi" roskalehdissä. Hyvä, kun kirjoitit tästä ja tarjosit paikan keskustella asiasta.

  VastaaPoista
 14. Hanna, minä en aina jaksa edes uskoa, että tämä kaikki tapahtuu meille, meidän ajassamme...ja tälle en näe mitään loppua. Toivottavasti olen väärässä.

  VastaaPoista
 15. Hyvästä asiasta Leena kirjoitit.
  Luin IT:n jutun tukka pystyssä eilen ja ajattelin: Ei voi olla totta, eletään sentää 2000 lukua ja ollaan Suomessa.
  Tuo on asia, missä väärinkäytetyllä naisella ei tosiasiassa ole oikeuksia.
  Tänään taas tuli tieto useista nettiraiskauksista ja kohteena olivat nuoret tytöt.
  Melko eläimellistä meno on vieläkin nykymaailmassa. Ihminen ei tunnu kehittyvän henkisesti ollenkaan. Se on surkeeta, mutta valitettavasti näin vaan on.
  Samaan kategoriaan laittaisin myös kiusaamisen, niin kouluissa, työpäikoilla, kuin kotonakin.
  Seuraukset ovat kaikkien nähtävillä, mutta hyvin vähän näidenkään uhrien eteen on tehty.
  Maailmassa täytyy tapahtua jotain kaikkia koskettavaa,
  ennenkuin ihmiset oppivat kunnioittamaan toisiaan:

  Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 16. Hanne, niin...en voi vaieta tästä ikiaikaisesta asiasta, vaikka on kuin tuuleen huutaisi.

  Ihminenhän on eläintä pahempi, sillä hän tekee tietoisesti pahaa. Eläin ei oikeastaan ole koskaan paha. Sitä on vain ihmsipeto.

  Ihmeellistä, miten tuota työpaikkakiusaamista on kaikkialla. Mitään tällaista en muista parinkymmenen vuoden takaa. Ja jutut ovat kovia, sillä osa kiusaajista on suorastaan psykopaatteja ja uhrit joutuvat silti monta vuotta kärsittyään hoitoon. Tiedän nyt tällaisiakin tapauksia.

  Niinpä. Kunpa kaikki haluaisivat vain hyvää ja etenkään eivät purkaisi huonoa pahaa oloaan muihin, vaan hakeutuisivat hoitoon.

  R. just kertoi siitä nettiraiskausjutusta, oli kuullut radiosta. Ihan mieletöntä.

  Kiitos samoin sinulle! Ajattelin juuri nyt, kerrankin näin aikaisin, kömpiä sänkyyn kiinnostavan kirjan kanssa. R. imuroi;-) Hän on luvannut, että minun ei sitä enää tarvitse...Kyllä vanhakin koira oppii uusia temppuja;-) Olga on sen monasti todistanut.

  VastaaPoista
 17. Allu, niinpä, mutta tätä samaa on Suomessa ollut niin kauan kuin muistan. Hyvä, että Katja ei vaikene, sillä sitähän joskus naisille on jopa ehdotettu 'oman edun nimissä'.

  VastaaPoista
 18. Hyvä postaus Leena.En tunne tuota Katja Ketun tapausta,mutta hienosti puolustat häntä.Ja Jonnekin pois on tosi ihana,ronski ja ihana,olen melkein lopussa ja se kirja kyllä vie mennessään...

  VastaaPoista
 19. Niin piti vielä laittaa,että täällä naiset nykyään todellakin tulevat esille kun seksuaalista häirintää on tapahtunut,joidenkin mielestä liiankin innokkaasti,ja entinen presidenttihän täällä istuu vankilassa raiskaussyytten vuoksi...

  VastaaPoista
 20. Kiitos Leena kannustuksesta! :) Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 21. Jael, kiitos. Suomi on täynnä tätä, mutta kaikki naiset eivät tosiaankaan uskalla edes kertoa asiaa julkisuuteen tai viranomaisille.

  Palaan Jonnekin pois -kirjaan varmaan vielä.

  Hyvä, että pressa istuu vankilassa - syystä!

  VastaaPoista
 22. Riikka, ole hyvä.

  Kiitos samoin sinulle! Täänään se alkaa eli täältä tullaan kaikki sisustutajat ja kauniin perään intoilijat. Minäkin tulen heti kun pääsen.

  VastaaPoista
 23. Olen pitkään ollut pahoillani Suomen "tietynlaisen median" vallanköytöstä, joka voidaan mielestäni verrastaan kiusaukseen. Siellä on valta nostaa tietyt ihmiset positiiviseen julkisuuteen ja tuhota toisten elämä tietynlaisin jutuin. Vihjaillen, piikitellen, kertoen puolitotuuksia ja luoden mielikuvia. Kun tarpeeksi näitä näkee ja lukee, alkaa tiedostamattaan luoda mielikuvia. Joku ihminen leimautuu loppuelämäkseen. Ajatellaan nyt Katjaa, josta tehtiin tämä juttu tai Kaikkosia, jotka tuomittiin nyt loppuelämäksi lapsettomiksi. Arajärvestä tehtiin härski tissien tuijottaja jne. jne. Sananvapaus on hieno arvo, mutta kyllä minusta joku raja pitäisi laittaa siihen mitä voidaan kirjoittaa ja mitä ei.

  VastaaPoista
 24. Mine, sananvapaus on hieno asia ja osa demokratiaa, kunhan pysytään totuudessa ja esiinnytään omalla nimellä aina kun se suinkin on mahdollista. Netin keskustelupalstoilla riehuvat nimettömät herjaajat, jotka vain purkavat omaa pahaaoloaan ympäristöön ja leimaavat muita. Nettilaki pitäisi ehdottomasti uudistaa.

  Katja ei ole yksin, sillä on yksi rintama, jossa naiset yhdistyvät ja se on naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta. Kaikkosten tilanne on toivoakseni vielä kesken eli ehkä vääryys vieläö korjataan. Siinäkin on hassua, että äkkipikaiset viranomaiset eivät saaneet mitään syytettä, heidän nimiään ei tuotu esiin tms.

  VastaaPoista
 25. Tästä olemme niin usein keskustelleet, mistä näitä oikein tulee. Tämän aamun keskisuomalaisessa oli taas järkyttävä uutinen nuorten tyttöjen hyväksikäytöstä johon oli syyllistyneet aikuiset perheelliset miehet. Mikä tätä yhteiskuntaa ja yksilöitä vaivaa.
  Niin ja tuo kirja Mistä kevät alkaa, olisi kyllä syytä lukea monen muunkin.
  Kaikesta huolimatta kevät tulee, aurinko paistaa ja unelmat kantaa! Halaus ja hyvää viikonloppua Bessu

  VastaaPoista
 26. Anne, niin...niin se nettiraiskusjuttu, jossa nuoria oli houkuteltu netin avulla tapaamisiin ja sitten...Mikä näitä miehiä riivaa, kun ei tunneta suojelun vaan hyväksikäytön tunteita lapsia kohtaan.

  Se on minusta paras Marttisen kirjoista.

  Kiitos samoin sinulle! Ajoimme kahdesti ohi yhden rintamamiestalon...hitaasti.

  VastaaPoista
 27. Toiset ovat jo edellä sanoneet kaiken sen minkä minun piti sanoa. Iltapäivälehtien lisäksi ei kannata/kannattaisi lukea nettikeskustelua. Siinä vain verenpaine nousee äärilukemiin.

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 28. Kiitos jutustasi Leena!

  Vaikka aihe on tosi ikävä, on silti hienoa huomata kuinka moni nainen on noussut puolustamaan Katjaa! Iltalehden jutut jääkööt omaan arvoonsa.

  VastaaPoista
 29. Leena rohkea kirjoitus, kiitos niin todellinen näinä päivinä. Jäin miettimään paljonkin naisen oikeuksia ja miehenkin sillä kaikkea tapahtuu ja pahoinpitelyn järjettömänä kohteena on usein aivan aiheetta mieskin keskellä katua.
  Ilona

  VastaaPoista
 30. Seksuaalinen väkivalta naisia ja lapsia (miehiäkin , tietysti) kohtaan on jotain mitä ei voi missään nimessä puolustella ta hyväksyä millään muotoa. Siksi onkin käsittämätöntä kuinka tämän päivän sivistysvaltiossa suhtaudutaan näihin rikoksiin. Tänään juuri luin, kuinka kaksi miestä sai 15-vuotiaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä muutaman kuukauden ehdolliset tuomiot... Tänä päivänä pienikin rahaan liittyvä rikos on huomattavasti suurempi rikos kuin rikos naista tai lasta kohtaa. Yhtä käsittämätöntä on tämä syyllistäminen uhria kohtaan: miten olit pukeutunut, olitko kuitenkin suostuvainen, olitko sinä sitä ja tätä!
  Mitä nössöjä meidän valtaa pitävissä ja päättävissä elimissä onkaan, kun näitä(kään) tuomioita ei saada kuntoon! Ugh!
  Keltaisesta lehdistöstä ja sen moraalista en nyt taida enää viitsiä... Olisi mielenkiintoista tietää, millainen on tämän päivän toimittajakoulutus esim. moraalin ja etiikan osalta, onko sitä, vai ovatko nämä edes toimittajia, jotka näitä juttuja tekee, päätoimittajatkin taitavat jo olla menneen talven lumia, ei kai niitäkään enää lehdissä ole kantamassa vastuuta lehden linjasta tai teoista tai... niin, en siis ala kirjoittaa tästä!

  VastaaPoista
 31. Nyt en ole päiväntasalla uutisrintamilla, kun nettiä ei viikkoon ollut käytössä.

  Leena, kiitos, kun rohkeasti avaat tärkeitä keskusteluja.
  Maailma on muuttumassa entistä vaarallisemmaksi, laittomuus lisääntyy. Nyt pitäisi kaikkien puuttua asioiden kulkuun ja yrittää saada jonkinlaista oikeutta sorretuille.

  VastaaPoista
 32. Helena, en luekaan! Eksyin kerran sinne 24 mikä se nyt onkaan sivuille, enkä uskonut todeksi...

  We'll survive! Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 33. Erja, eipä kestä. Uskon, että tajuat, mistä on kysymys.

  Kiitos samoin sinulle, Erja!

  VastaaPoista
 34. Ilona, en voi suojella itseäni, kun merellä on hätä.

  Niin...uhri voi olla yhtä hyvin mieskin, mutta siinä on tiettyjä vivahde-eroja...ja kerron tämän nyt sekä pojan että kauniin tyttären äitinä, että myös itse väkivallan uhriksi joutuneenaa. Olen kaikkea väkivaltaa vastaan 4-ever!

  VastaaPoista
 35. Tiina, moraali ja etiikka pitäisi ottaa peruskoulun ohjelmaan ehdottomasti pakollisiksi aineiksi.

  Oi, lähelläni on talousrikoksia tutkivia poliiseja, joille nämä jutut ovat 'yksi lysti'. Money talks! Minä en ikinä tajua, miten näitä voimavaroja ei käytetä naisten ja tyttöjen suojelun ennaltaehkäisyyn.

  Viis siitä, miten nainen on pukeutunut! Vaikka kulkisi alasti! Katsoa saa, mutta ei koskea! Harvemmin kuulee juttuja, että 20 -vuotias nuori tyttö on raiskannut ja pahoinpidellyt miehen, joka kulki liian vähissä kuteissa kadulla.

  Jutellaan tästä lehdistöstä ja sen moraalista sitten kun tulen Namuun. Minä olen sulla, kun Lumimies on sukukokouksessa Nokialla;-)

  VastaaPoista
 36. Unelma, loma netistä on oikeaa lomaa!

  En usko, että sinä ja minä tulemme näkemään, sitä muutosta maassamme suhteessa suhtautumiseen naiseen, jota toivomme. Ehkä tyttäremme sitten...Toivoni on kuitenkin uuden sukupolven nuorissa miehissä...tai sitten aivan uudessa lain tulkinnassa.

  Ole hyvä: En ole ikinä säästellyt itseäni muutamassa asiassa ja ne ovat: naisten ja nuorten tyttöjen kohtelu (lue: tasa-arvo), eläinsuojelu ja...

  Ihania lomaviikkoja sinulle!

  VastaaPoista
 37. Tiina, jos sulle sopii tietenkin...;-) Ja sä oot aina tervetullut meille harjukaupungin äärimmäiselle saarelle. Käydään yöuinneilla Päijänteessä ja sä saat kertoa ihan kaikki sun Lontoon stoorit!

  VastaaPoista
 38. Leena, jos aikataulut täsmää, niin mikä jottei! Ollos tervetullut! Ja kiitos :)
  Joskus muuten googletin tuota Muuratsaloa, kun halusin tietää, missä se on (suurinpiirtein nimestä aavistelin). Kartasta uskoisin ja päättelisin, että teillä on todella kaunis kotitie kuljettavanne. Harmi, ettei googlen autot ole siellä päin kuvanneet :)

  VastaaPoista
 39. Tiina, kiitos samoin;-)

  Kyllä täällä on kuvattu ja juuri silloin, kun tämä Suomen Tahiti (nimen on antanut Alvar Aalto, jonka huvila sijaitsee kotisaarellamme)näyttää pahintaan eli huhtikuulla, jolloin kaikki kuin alastonta sillä saari on lehtipuuvaltainen. Esimerkiksi meillä kasvaa useita lehmuksia yhdessä tavallisimpien lehtipuiden kera.Japanilaiset turistit virtaavat meidän ohitsemme, kun menevät Aallon huvilalle, joka on meistä noin puolikilometriä.Meillä on uskomattomat patikkamaastot, ja jyrkät rinteet, joissa kiivetään narujen avulla, kivat rantapolut ja hiekkaiset rannat. Koko ajan lenkillä jostain vilkkuu Päijänne. Ei meidän tänne pitänyt jäädä, mutta niin vain saaren taika voitti.

  VastaaPoista
 40. Aivan mielettömän hienoa, että postasit tästä, Leena! Minäkin olen monen muun tavoin kihissyt asiasta ja luulen, että olisin kirjoittanut tästä, ellen olisi ollut töissä koko viikonlopun.

  Minä ihmettelin sitä, mikä motivaatio iltalehdistöllä oli alkaa kaivaa tätä asiaa ja sen todenperäisyyttä. Siis ihan käsittämätöntä. Keskustelu siirtyi aidan seipääseen oitis. Uhrista tulikin syyllinen! Aivan kuten Oatesin romaanissa oli käydä. Itselläni on ollut aivan epätodellinen olo: onko tämä nyt fiktion sijaan faktaa ja todella, kyllä sananvapauteenkin etiikka kuuluu! Ajatella, miten paljon naiselta vaatii se, että tekee asiasta ilmoituksen ja julkisen asian. Ja sitten reaktio on tämä! Huh!

  Essi Tammimaan romaani Paljain käsin oli mielstäni upea ja nyt kirjailija sai minut kollegaansa puolustamalla arvostamaan häntä entisestään!

  Leena, aivan upeaa siis että nostit tämän esiin.

  VastaaPoista
 41. Nainen kertoo lukuisissa lehtihaastatteluissa kaappausyrityksestä ja kritisoi poliisia syylistämisestä ja hänen vähättelystään. Paljastuu, ettei nainen ole edes ollut yhteydessä poliisiin. Miten poliisi voi tutkia, jos ei ole tehty edes ilmoitusta? Lähinnä kritisoitu poliisia lehtien sivuilla. Paskamedian syytä kaikki paha?

  VastaaPoista
 42. Valkoinen kirahvi, miten olisin voinut olla sitä tekemättä...

  Tässä nimenomaisessa tapauksessa eli kun kyseessä on raiskaus tai sen yritys, on kautta aikain Suomessa asiaa hyssytelty ja asiasta tietävät ovat kaikin tavoin yrittäneet vaientaa uhria, joko uhkaielmalla tai vedoten siihen, että urhin oma etu olisi vaieta, sillä muuten menee maine tai: "Eihän sinulla ole mitään todisteita." Kuka ikinä joutuu raiskauksen uhriksi, niin kipin kapin lääkärille näytettä antamaan. Silloin ei voi jäädä käppyrässä sänkyyn itkemään, vaan pitää toimia. Ikinä ei saa vaieta!

  Oatesin kirja oli niin tositositosi! Sen luettuani luin sitten Heberlienin kirjan Pieni kirja pahuudesta ja aivan juutuin joukkoraiskaukseen, josta Heberleinilla oli paljon sanottavaa.

  Hieno esiintulo Tammimaalta.

  Minusta tämä on minun naisen velvollisuuteni. Vaikeneminen vain vahvistaa naisen pahoinpitelyn ikiaikaista jatkuvuutta.

  Kiitos.

  VastaaPoista
 43. Anonyymi, ihan fiksua on esiintyä omalla nimellään, jos seisoo oman tesktinsä takana.

  Minusta uutisointi asiasta on ollut todella outoa, mutta sehän ei tässä ole kaiken pointti, vaan se, mitä tapahtuu koko ajan, eivätkä syylliset joudu kiinni. Ja vakuutan, että tiedän, mistä puhun.

  Poliisin toimien tutkimiseen minä olen väärä henkilö, vaikka perheessämmekin ao. alan henkilö on. Minä en lähtisi syyttelemään Katja Kettua valehtelemisesta.

  Minusta voidaan todeta,e ttä näitä asioita ei pidä hyssytellä piiloon, vaan päinvastoin tuoda päivänvaloon ja uhrien pitää saada hyvitys. He eivät vaadi kostoa, vaan hyvitystä.

  VastaaPoista
 44. Eksyin tänne kun etsin yhtä toista juttua. Mutta siis, Kettuhan jäi jo kiinni valehtelusta. Viimeisin tarinansa kun on, että koitti verkossa jättää ilmoitusta muttei onnistunut.

  1. Mihin väliin ne vähättelevät ja humalatilasta syyllistävät poliisit mahtuu, kun kerran mitään kontaktia poliisiin ei ole ollut?

  2. Raiskauksen ilmoittaminen verkossa ei edes ollut mahdollista v. 2008

  VastaaPoista
 45. Henri K., siis kun kirjoitin tämän, olin siinä luulossa, että ilmoitus on tehty. Vähän myöhemmin luin lehdestä, että Katja itsekin luuli tehneensä ilmoituksen...

  En nyt poliisia ala tässä syyttelemään, kun on perheessä omakin, mutta

  olen ihan varma, että yksikään juttu, joka kirjoitetaan Suomessa naisväkivaltaa ja raiskauksia vastaan, ei ole turha. Ja takuulla tiedän, että usein on uhrille sanottu, että olisi parempi vaieta, ettei oma maine mene.

  Nyt juuri oli Hesarissa, että taas oli kaksi miestä Rovaniemellä raiskannut naisen.

  Kerro minulle, mistä tulevat ne miehet, jotka katsovat, että kun he eivät saa ja ovat muutenkin epäonnistuneita, niin maailma on heille velkaa vaikka mitä ja he voivat ottaa sen, vaikka sitten pakkopanon, väkisin?

  Siis jos asiallisesti vastaat julkaisen. Mutta en tietenkään lähde siitä, että sinä kannattaisit naisten raiskauksia tai muuta pahoinpitelyä.

  Muistatko sen jutun, kun Itä-Suomen hovioikeus vapautti muutama vuosi sitten raiskaajan sen takia, että naisella oli liian lyhyt hame! Tämän kaavan mukaan jokainen paidaton mies on vapaata riistaa suvella, sillä hehän rikkovat kaikkia pukeutumattomuuskoodeja.

  VastaaPoista