torstai 29. maaliskuuta 2012

KUKKIA, KIRJAMESSUJA JA VIIKONLOPPUA!

Olen armoitettu, sillä Lumimies jää nyt talvilomalle ja minulle siitä lomasta lohkeaa huominen päivä! No, tietysti myös viikonloppu... Ensi viikko menee minua paljon tärkeämmälle eli urheilulle. Huomenna kuitenkin saamme yhdessä nukkua niin pitkään kuin huvittaa, nauttia yhdessä hitaasta aamusta ja sitten lähteä kiertelemään yhdessä niin moneen kukkakauppaan kuin huvittaa. Minua kukattaa nyt! Lounaan syömme tietenkin Viherlandian loistavasta seisovasta pöydästä, joka on hinta/laatusuhteessa Suomen paras.

Tulevasta sen verran, että ensi viikolla on luvassa jännitystä ja kokkaamista. Muutakin tulee, jos ehtii.

Jyväskylässä on kirjamessut 30.3.-1.4., jossa aion olla sunnuntaina, koska olin sopinut jo aikaa sitten treffit sille päivälle. Lauantaina olisi ollut Katja Kettu...Kaikki nyt Jyväskylän Kirjamessuille!

Ja jossain välissä on viikon paras päivä eli lauantai...Kuulen uuttukyyhkyjen soidinlaulun ja lumen alla virtaa jo puro.

Soidinlaulua ja muuta mukavaa viikonloppuunne!

Love
Leena Lumi

64 kommenttia:

 1. Teillä onkin sitten ihana päivä huomenna tiedossa! Viherlandia oli kyllä ihana paikka sellaiselle,joka tykkää kukista:)Ihan valtava paikka!
  Ja mukavaa viikonloppua kirjamessujen parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kyllä sinä tykkäsit siitä ruoastakin, saithan valita monesta kasvis- ja kalavaihtoehdosta. Mehän söimme itsemme ihan ähkyyn;-)

   Siellähän on kukkien lisäksi myös Iittalan tehtaan myymälä sekä Viherlandialla on myynnissä MIELETTÖMÄSTI puutarha- ja lahjatavaraa.

   Kiitos ja mukaavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Miekin olen viikonloppuna Jyväskylään suuntaamassa, mutta sunnuntaiaamuna jo takaisin Imatralle koska pitää mennä yöksi töihin... Odotan myös viinitapahtumaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, mie olisin tykänt olla siel myös lauantain, mut ko oo nää treffit sovittu.

   Ei suju minulta enää itäinen murre;-)

   Varaudu viinitapahtumaan sitten ajalla. Et ikinä tiedä, mikä muisto minulla on Jyväskylän Kirjamessujen viinipuolelta Tommy Tabermannista...

   Mukavia messuja sinulle!

   Poista
 3. Oi oi, hulppeita hetkiä miehen kanssa toivotan ja antoisaa kirjamessuilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, kaikki hetket yhdessä ovat hulppeita etenkin nyt, kun aika on niin kortilla.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Mukavaa viikonvaihdetta ja sunnuntaina kirjamessuilua! Itse en voi Jyväskylään asti lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marleena, minä en yleensä taas pääse täältä mihinkään, sillä olen vanhan, rakkaan koiramme omaishoitaja. Jyväskylä on vain puolen tunnin ajon päässä.

   No, Helsingin Kirjamessuja en jätä väliin. Silloin R. on kotona Olgan kanssa.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Voi kun sinulla on ihanaa ja suloista tulossa. Lumimies ja kukkia!
  Pitkään aikaan en ole Jyväskylässä käynyt. Ehkä kesällä sit tulen...
  Minä olen jättänyt kaikki kulttuuri ja muut pippalot Pilkun takia mutta Helenen näyttelyä menen katsomaan Hesaan huhtikuussa.
  Ihanaa huomista ja viikonloppua sulle ihanainen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, välillä pitää olla...ihanaa.

   Ihme ettet täne ehdi, mutta eihän koiruudelta helposti pääse. Minä en nyt oikein mihinkään. Kun kävimme vielä Savonliinan oopperassa palkkasimme Olgalle hoitajan kotiin.

   Älä vain hanki mitään Heleeen liittyvää nyt!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 6. Nautinnollista viikonloppua sinulle, Leena! Onnenhetkiä yhteisestä viikonlopusta!

  VastaaPoista
 7. Minä haluan kovasti mennä huomenna messuille, mutten ole ihan varma pääsenkö vaikka Jyväskylässä asunkin. Kaiken lisäksi kotini on korkeintaan kilometrin päässä Viherlandiasta. En kyllä ole siellä kauheasti käynyt.

  Messuilla minua kiinnostaa eniten Huotarinen, koska rakastuin Valoa valoa valoa -kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dee, sinä olisit halunnut huomenna ja minä lauantaina. Sinä Huotarisen takia ja minä Ketun...Joskus voi olla niin lähellä ja silti kaukana. Minä asun harjukaupungin äärimmisellä saarella, mutta en läheskään aina pääse edes oman kaupunkini haluamiini rientoihin.

   Jos asut noin kilometrin päässä Viherlandiasta, et ole puutarhahullu kuten minä. Siellä on varsin hyvä lounaspöytä, jossa en ole vielä ikinä saanut mitään huonoa ja valinnassa piisaa. Tosin jos oikein ulos lähdemme, niin se on aina Se Yksi Paikka, jolle ei vertaa ole...

   Koita nyt kuitenkin päästä sinne Kirjamessuille. Minä saan täältä itseni kammettua vuosi vuoden jälkeen myös Helsingin Kirjamessuille.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 8. No höh, minä menen lauantaina ... Ajattelin jo, että olisin tuolla sattumalta törmännyt sinuunkin. Itseäni kiinnostaa lähinnä runoesittelyt, hauskaa nähdä kirjallisuuden marginaalia livenä. Laitoinkin blogiini oman messujen runo-ohjelman: sunnuntaina runoilijat eivät tunnu enää jaksavan messuilla ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penjami, minä kävin lukemassa sinun runoilijajuttusi. Minulla on runoblogi Lumikarpalo ja olen intohimoinen runojen viemä, mutta kun en tuntenut niistä yhtäkään, joista kirjoitit, niin menin ihan hiljaiseksi naiseksi...Järjen ääni vaiensi minut. Ei muuten ollut ensimmäinen kerta;-)

   No, me olimme tulossa lauantaina, se on se minun kirjamessupäiväni niin Hesassa kuin Jyväskylässä, mutta kun tuli yksi tapaaminen.

   Me voidaan tavata koska vaan...harjukaupungilla tai sitten sovitaan jo nyt treffit seuraavana vuonna Jyväskylään lauantaille ellet sitten tule Hesaan lokakuulla. Meillä on siellä kiva ryhmä, jonka kanssa mennään illalla syömään ja joku kirjailijaihanuuskin on joskus mukana.

   Eivät runoilijat mitään enää sunnuntaina jaksa. Tiedäthän mitä heistä sanotaan...En viitsi nyt tähän sitä laittaa.

   Poista
  2. Ei kannata huolestua, jos ei tunne. Monet noista ovat yhden tai pari kokoelmaa julkaisseita uusia tekijöitä pieniltä kustantajilta. Palstatilaa ovat saanet enimmäkseen runouslehdissä. Mutta ehkä juuri siksi kiinnostavat minua. Tunnetummista kirjailijoista on paljon juttua muuallakin. Toki esimerkiksi Tapper kiinnostaa isommista nimistä(tai onko hän mikään iso nimi?) aina, hän on niin hieno persoona.

   Jeps, nähdään vuoden päästä lauantaina. Ellei satuta törmäämään aiemmin. Hesaan en aina lähde, se on niin kovin kaukana kaikesta ...

   Poista
  3. Sinä onnistut usein huolestuttamaan minua, milloin mistäkin syystä;-)

   Laitoin muuten nyt ne rohtosupayrtin kuvat sinulle, ne ovat Waltarin teksteillä.

   No, kun minä en kunnolla ole ehtinyt Lassi Nummen, Pentti Saarikosken enkä Arto Mellerinkään runoihin...

   Juu, niin teemme ja sitten otetaan aikaa. Käydään viinillä kanssa. Tapasin Tabermannin Jyväskylän kirjamessuilla viinipuolella ja se tapaaminen oli ikimuistoinen...Niin välitön, koppasi syliin ja nosti ilmaan...ihana, ihana ihminen.

   Tiedätkö, minulla on nyt edessäni Kai Niemisen uusin runokirja Istun tässä, ihmettelen - Valitut runot. Taidan lukea sitä pääsiäisenä.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 9. Oi,miten ihania posteja täällä. Viime aikojen vilskeessä en ole juurikaan ehättänyt blogimaailmaan, joten olipas virkistävää visiteeraata luonasi.
  Antoisaa ja kukikasta viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kiitos!

   Nyt on tuntunut blogeissa sekä kiirettä että myös kevätväsymystä. Kohta se on ohi...siis väsymys, ei kiireet.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 10. Ihanaa huomista päivää sinulle ja rakkaallesi. Nauttikaa kukkien tuoksusta ja hyvästä ruoasta täysin siemauksin.
  Iltahalit Sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos! Minulla on nyt niin nälkä nähädä paljon kukkia...todella paljon.

   Mukavaa viikonloppua sinulle & co!

   Poista
 11. Hei Leena ja ihanaa viikonloppua! Mahtavaa kun pääset kirjamessuille! Minä odottelen sinne syksyyn. Huomenna on jännittävä ja kiinnostava päivä tulossa, ehkä siitä myöhemmin blogissani. Mutta yksi kirjajuttu pitää tehdä ensin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara!

   Kiitos samoin sinulle! No onhan se ihanaa ja sitten huomenna kaiken kauniin äärelle ja lounaalle R.:n kanssa.

   Mitähän sinulle nyt taphtuu?

   Arvaan mikä kirja! Kirjoitin jo sinun nimesi ja kirjan nimen ylös vihkoon, joka on aina pöydälläni: Luen huomenna aamupäivällä, kun R. imuroi ennen lähtöämme;-)

   Lokakuun tapaamisen toivossa...

   Poista
 12. Tunnistin sinut siitä heti. Ei tarvinnut kaikkia käydä läpi. No hitsi sentään, näkin kirjoitin -73. Mä olin pitkällä matikalla. Eiks ne iltajuhlat ollut yyterissä Rantasipissä muistaakseni.

  Jormalla oli jokin vakava sairaus kesken koulun ja hän taisi olla koko vuoden poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, hyvänen aika sentään! Minä olin reaalilla, sillä olin täystörppö matikoissa. Leena Kause Luvialta INHOSI minua. Minä kun en nähnyt elämässäni mitään niin turhaa kuin algebra. Sainkin sitten opettajaksi Allun, joka näki muut arvoni, joten selvisin pitkästä kemiasta, fysiikasta sekä lyhyestä matikasta. Kun sisareni tuli Vellilään myöhemmin, siellä oli jo kielilinja, jolle minäkin olisin kuulunut.

   Missä ne juhlat nyt olikaan;-) Penkkarit meillä oli Ellivuorella ja Nina Eriksson oli 'vahtimassa'. Se kuva Lumikarpalossa, joka on vähän ylivalottunut, on otettu siellä Ellivuorella, mulla on punainen leninki. Runo on jotain:"On maanantai ja.."

   Pihlajamaan Tuiren olen tavannut myöhemminkin ja Sirkku Huhdanmänen kanssa saatiin esikoiset yhtä aikaa. Hän oli myös paikalla, kun kohtasin Reiman... Eijaa olen tavannut ja ketäs niitä nyt olikaan...

   Jormalla saattoi olla joku iso leikkaus...en ole ihan varma.

   Hanne, kun saan R.:n eläkkeelle, me tapaamme!

   Poista
 13. Kyllä pitkän talven jälkeen kukkakaupat innostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, nyt just tuntuu siltä. Tänään aion nauttia kukista ja muiden tekemästä ateriasta.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Mukavia messuja, me emme vieläkään kohtaa sillä minä olen messuilla lauantaina. Mutta onhan tässä maailmassa kaikki se aika, kesä tulee jne!

  Huomasitko, että Marilynistä on julkaistu aivan ihania uusia kuvia, jotka on ottanut aikanaan hänen luotettunsa, meikkitaiteilija Allan Snyder? Jos et, käy kurkkaamassa tuossa osoitteessa:
  http://www.iltalehti.fi/viihde/2012032915386066_vi.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, niin, kun aion tavata Ilonan ja hän on messuilla sunnuntaina. Muuten olisin ollut lauantaina, mutta ensi vuonna olenkin.

   En ole nähnytkään. Kiitos linkistä!

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 15. Ihanaa viikonloppua Leenalle, sunnuntaina nähdään jännittää jo valmiiksi. Kesäkauriin nimellä saat Riikalta sitä, luulen ettei ole sivuilla myynnissä. Riikalla ei vielä sitä puotia ollut kuin netissä
  .
  Nähdään!
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kiitos samoin sinulle!

   Et sää mua jännitä, sillä mehän on jo tavattu ja halattu ja minä en kaikkia halaile;-)

   Hyvänen aika, mahtaisko yksi kesäkauris tulla sun matkassa. Minä maksan sitten sinulle...ja siis mitä se maksaa? Se yksi tarttisi parin. Se se oli se upea, josta valo tulee niinku läpi.

   Tapaamisiin♥

   Poista
 16. "Kukattaa" on hauska sana. Rentouttavaa viikonloppua ja antoisia messuja!

  P.S. Kiinnostaako Iris Murdoch? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, niin...teen nykyään paljon näppisvirheitä: Mieti jos tuo 'u' olisikin tullut vahingossa...;-)

   Olen aivan onneton siinä, että Murdochia en tunne ollenkaan, Munro ei kiinnosta ja Lessingiltä olen pystynyt lukemaan Viidennen lapsen, mutta sen olenkin lukenut monasti. Minä ikävystyn helposti ja siksi en jaksa tajuta, mitä muut löytävät Lessingin muista kirjoista...

   Aion lukea nyt kaikki Köngäkset ja sitten o tiiliskiviunelma Shriveriltä odottamassa sekä muutamia kevään uutuuksia, sekä lähden ainakin kolmella kirjalla tyttökirjahaasteseen, joten nyt ei valitettavasti aikaa Irikselle. No, kerro, mikä on Murdochin paras?

   Poista
  2. Ja kiitos samoin sinulle, Pekka!

   Poista
  3. En minäkään ole vielä ihan vakuuttunut Munrosta, ja Lessingiä ei oikein tee edes mieli kokeilla. Mutta Murdoch on ihan toista maata, häneen rakastuin äkillisesti ja tulisesti pari vuotta sitten. Kello-romaani sen teki, ja sen jälkeen moni muu kirja on syventänyt tunteitani. Mutta tuolla linkin päässä on tosiaan lisätietoja aiheesta, ja arvontakin. :)

   Poista
  4. Pekka, no sittenkin kohtaamme muussakin kuin McEwanissa;-) Minä en nimittäin aio enää tuhlata elämääni Munroon tai Lessingiin: Elämä on lyhyt ja sitten se on ohi.

   Murdochia en ole kokeillut, joten voin häntä yrittää.

   Palaan arvontaasi ip, sillä nyt teen lähtöä kukkiin ja valmiiseen pöytään.

   En unohda, sillä edessäni on muistivihko. Wlatari lupasi, että liika lukeminen kasvattaa järkeä, mutta hän UNOHTI mainita, että liika lukeminen vie muistin.

   Poista
  5. No mutta Leena, kyllähän meillä riittää noita yhteisiä nimittäjiä! Et kai ole unohtanut Irvingiä, Hustvedtia ja kumppaneita? :)

   Heh, hyvin sanottu. Minäkin luotan muistikirjaan.

   Poista
  6. No juu, taitaahan niitä olla...Irving, Hustvedt, Auster, Oates (?), Shriver (?)...

   Lue sinä nyt Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi. Nyt Päämies seisoo jo ovella ja odottaa...

   Poista
  7. Auster, Oates ja Shriver ovat vasta TBR-listalla, mutta odotan hyvää. Kiitos tuosta suosituksesta, merkitään muistiin! Mutta nyt lopetan spämmäyksen tällä kertaa, minunkin huomiotani vaativat muut asiat (tosin ehkä tylsemmät kuin sinun, mutta aina ei voi voittaa...).

   Poista
  8. Nyt on nukuttu pitkään nauttien ja kaikki ihanuus on vielä edessäpäin.
   Asetelmasi on kaunis sopien hyvin kartanomaiseen kotinne tunnelmaan ja helmihyasintit ovat todella hyvinvoivan näköisiä vienon hyvän tuoksun leijuessa huoneeseen...ja pääsiäismunat ovat myös kauniita ja hyvänmakuisia suussa sulavia.
   Nautinnollisia kauniita kukkais nähtävyyksiä kirjamessuista puhumattakaan!:D

   Poista
  9. Pekka, R. luki jo kaksi Shriveriä ja sen jälkeen yhtenä lauantaina unohdimme katsoa ostamamme leffan, sillä juutuimme herkkujen ääreen keskustelemaan kirjoista Kaksoisvirhe ja Jonnekin pois. MM-kisojen jälkeen R. lukee Kevinin ja minä odotan sitä unelmaista viikkoa, kun saan tarttua ostamaani Shriverin Syntymäpäivän jälkeen -teokseen.

   The Winner Takes It All;-)

   Poista
  10. Sirkka, kartanomaisen...äläs nyt;-)

   Nyt on ollut niin ihana päivä, että alta pois...eikä se ole vielä edes loppu.

   Nuo pääsiäismunat ovat aivan liian hyviä.

   Kiitos! Ja kiitos samoin sinulle myös mukavaa viikonloppua!

   Poista
 17. Ihanaa, kukkeaa viikonloppua, Leena!

  Minua kyllä harmittaa, etten pääsen näilleKÄÄN kirjamessuille, kun näyttää, että JKL:nkin messuohjelma paranee edellisvuosiin nähden. Höh. Mutta sen sijaan pääsen kaupunkilomalle länsirannikolle serkkutädin kanssa, joten naisten höpöjuttuja on tiedossa. :)

  Heivoll oli upea, Shields ihana - mitähän sitten lukisi...?

  <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, kääk!, oletko muka jo ehtinyt lukea Shieldsin. En tule lukemaan juttuasi ennen kuin olen itse sen lukenut. Nyt menossa vaihteeksi raju, hyvä brittijännäri.

   Minä en yleensä nykyään pääse mihinkään kauemmas (lue: Hänen Majesteettinsa), mutta tänään söimme Viherlandiassa mielettömän hyvin, ostimme kukkia ja kävimme vakimarketissamme, jossa törmäsin rakkaaseen, harjukaupunkilaiseen Ihanuuteemme eli 'Olli Suomiseen'. Siitä päivä vain parantui...;-)

   Olga ei jaksa enää autossa länsirannikolle, joten äiti saapuu ensi kuussa meille.

   Kävin myös kirjastossa ja otin nyt minulle uutta norjalaiskirjailijaa ja lisää Köngästä.

   Mahtavaa viikonloppua sinulle läns'rannikolle!

   Poista
 18. 2 x M eli Mies ja kirjaMessut taitaa olla hyvä yhdistelmä sinulle.

  Ihanaista viikonloppua siis teille molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, tämä päivä on jo ollut kuin miniloma ja hän on minun vielä ma iltaan, kunnes tuhma urheilu alkaa viedä.

   Kirjamessuilla on ihanaa tavata Ilona ja yleensä minulle tapahtuu aina jotain yllättävää, joten ans' katto ny.

   Lumoavaa viikonloppua sinulle & co!

   Poista
 19. "Kukattaa" -hih :)

  Mukavaa viikonloppua messuilun ja muun mukavan merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukka, no juu, itseäkin naurattaa tuo sana;-) Se vain jostain pöllähti...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 20. Suloista seikkailua kukkien ja kirjojen maailmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kiitos!

   Lumoavaa viikonloppua sinulle kauniseesen Vironperään!

   Poista
 21. Ihanaa viikonloppua, Leena ihana!

  Lumoavia messuja - hetimmiten palasi mieleen edellissyksyn kohtaaminen. Ja Katja Kettu! Olen kärpäsenä tai sinilintuna katon harjalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, kiitos samoin!

   Edellisyksyn otamme uusintana lokakuulla ja 'isosisko' eli Marja-Leena pitää saada mukaan. Minulla on hänelle nyt tarjota muuta kuin Meriluodon kirja...

   En taaskaan kohtaa Katjaa, sillä hän on lauantaina, mutta minun on nyt välttämättä oltava sunnuntaina siellä, mutta törmäsin tänään marketin hyllyjen välissä hurmaavaan 'Olli Suomiseemme' ja oi,oi, eipä ihme, että kirjoitti mieheksi niin epäsuomalaisesti. Hiljaisessa vedessä ne...;-)

   Sinilintuntuselle nyt nauttimista ja lepoa, minullakin on se nyt ohjelmassa.

   Poista
 22. Leena, kiitos vinkistä, kävimme tänään herkuttelemassa Viherlandiassa. Hyvää oli, toden totta. Minä messuilin jo tänään, viikonloppu on pyhitetty veljentyttären syntymäpäiville ja mieheni urheiluharrastukselle (täälläkin).
  Ihanaa oli käydä vanhassa kotikaupungissa, mutta kyllä jälleen huomaa, että kotona paras...
  Lumoavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, ole hyvä! Arvaa mitä: Minä santsasin;-) Kun lähdimme yritin utsia kokilta, miten ne vuohenjuustolla täytetetyt murekepihvit olivat niin hyviä ja pehmeitä, mutta salaisuuksia ei kuulemma paljasteta. En ole ennen syönyt siellä pääruokana kuin kalaa tai kanaa, mutta tänään kaikki oli toisin. Saman paikan broilerherkut ovat kuin paratiisista ja kasvisruokia löytyy moneen lähtöön. En vieläkään tajua, oliko se rahka tehty miten? Sen täytyi olla omatekoista.

   Tänään oli niin loskanen päivä ettet aistinut harjukaupungin hurmaa...;-)

   Olen kyllä samaa mieltä: Borta bra, hemma bäst!

   Kiitos samoin sinulle!

   (Pistäs nyt sinne Pidot polun päässä se murekepihvi just samanmoisena ja vinkkaa sitten minulle.Mulla kaikki jauheliharuoka tulee kuivaa ja kovaa, siksi olen niiden tekemisestä luopunut. Muu onnistuu.)

   Poista
  2. Kunhan saan seuraavan kerran tehtyä, laitan sinua varten Pitoihin täytetyn murekkeen ohjeen. Oletko kokeillut taikinaan kermaviiliä, se ainakin tuo jauhelihaan muhevuutta?

   Loskaista on täälläkin!

   Poista
  3. Kiitos jo etukäteen! Nehän voi tehdä noin pihvinäkin...,mutta oliko se kastike ollenkaan suurustettua, vai pelkkää paistilientä? Ainakaan se ei ollut punaviiniin tehtyä...

   En osaa enää tehdä jauhelihasta mitään. R. tekee joskus sydäntalvella murekkeen ja sen pehmeys saadaan sillä, että se päällystetään ananksilla ja juustolla, paiston keskivaiheilla minä ympäröin sen sienillä, babyporkkanoilla ja kukkakaalilla. Se on kohtalaista. Siis olisi kiva osata tehdä nuo vuohenjuustopihvit. Kermaviiliä ei tähän ole kokeiltu. Odotan;-)

   Poista
 23. Ihanaa lomailua ja viikonloppua rakas Bestis! Aion levätä ja ottaa lunkisti. Ja yritän uskoa etta aioilla on taipumus ratketa, ihan niin kuin sanoit tai sanoin.Onneksi minun pitkän ja pimeän tunnelin päässä on kaltaisesi valon näyttäjä. Halaus ja terkkuja kirjamessuille tutuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos samoin!

   Tästäkin neulansilmästä mennään läpi. Lupaan sen! See!: Sinä näet jo tähdet sormenpäissäni, kun seison täällä tunnelin toisessa päässä;-)

   Tuskin nyt tapaan montaakaan tuttua, mutta miksi olen sunnuntaina messuilla, liittyy myös sinuun.

   Esikot ja scillat nousevat jo ja ruukussa on narsisseja ulkona!

   Ehkä torstaina...

   Poista
 24. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle, Leena-IhaNainen & Hänelle.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos samoin & co!

   R. on lomalla nyt viikon...,mutta pääasiassa sitä urheilua;-)

   Poista
 25. Oi, miten ihana kuva. Osaat selvästi luoda tunnelmaa kotiin! Nuio pienet munat (ihan parhaita) sekä muscarit. Täydellistä.

  Hyvää messupäivää huomiselle. Toivottavasti on vähemmän ruuhkaista on Helsingissä, vaikka olihan siellä viime syksynäkin oma taikansa.

  (Huomasin, että sinultakin on tulossa Shieldsin kirja. Minä luin sen juuri ja tosifani on tälläkin kertaa onnellinen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! En millään tajua, miksi nuo munat ovat koko ajan lokerovadista loppu. Olen ostanut jo monta uutta pussia, sillä kun Meri tulee, niin silloin ainakin niitä pitää olla.

   Olen mustan huumorin ystävä ja ilmoitin jo R.:lle, että mun haudalle on istutettava muscareita tai tuotava sinne varhain keväällä niitä ruukussa. Ne tuntuvavat mun sisällä asti, nuo hurmaavat kukat.

   Kiitos! Olen aikaisemmin ollut lauantaina ja on ollut ihan kauheat ruuhkat. Viimeksi uuvimme niin että viiniosasto jäi kokonaan väliin. Oli Hesassa taikaa ja toivon, että se jatkuu.

   (Kaikki ehtivät lukemaan sen ennen minua, sillä minä TARVITSIN pitkän paussin jälkeen dekkaria ja vasta sen jälkeen Shields. Otan aina Shieldsiä, jos on, sillä olen ehkä lukenut häneltä useita ja erityisesti pitänyt Kivipäiväkirjoista, Larryn juhlista sekä kirjasta Ellei. Pikkuseikkoja ei ollut minulle niin iso juttu kuin muille, mutta enhän minä nyt Carolin kirjoja lukematta jätä;-)

   Poista
  2. PS. Siis käyn sinulla, Marialla etc. sitten kun olen ensin saanut luoda kirjasta oman kokemukseni.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

   Poista