keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

RAKASTAN RIIDELLÄ KANSSASI...

Rakastan riidellä kanssasi.
Osaat olla pirun ilkeä,
älykkäästi ja pisteliäästi,
mutta minä pärjään sinulle,
ainakin melkein.
Meidän riidoissamme
kumpikaan ei vihaa,
ei halua alistaa,
eikä suostu alistettavaksi,
ja siitä minä pidän.
Sellaisten riitojen jälkeen
tuntuu hyvältä
ja oikealta
silittää kättä.
katsoa silmiä
tai suuta
ja myöntää
tai olla myöntämättä
olleensa alun perinkin
ihan väärässä.
Tai sitten ei.


- Sinikka Svärd -

5 kommenttia:

  1. Tasan 26 vuotta riidelty tänään, laillisesti.


    Lähdössä jonnekin salaiseen paikkaan viettämään

    VastaaPoista
  2. ...lähdössä jonnekin salaiseen paikkaan viettämään Suloisen Sovinnon hetkeä;-)

    VastaaPoista
  3. Hei Heikki, sinä olit viestittänyt minulle jotain tekijänoikeuksista. Minä teen työtä KUUDELLE kustantajalle kirja-arvostelijana ja juuri tämäkin postaus, johon olit viestisi osoittanut, on vain mainosta minua tukevalle kustantajalle ja ko. runoilijalle. Minä MAINOSTAN minua tukevien kustatantajien kirjoja ja heidän kirjailijoitaan ja runoilijoitaan. Kirjoitan myös itse runoja ja novelleja ja julkaisen ne enimmäkseen salanimellä. Olen entinen toimittaja, nykyään vapaa kirjoittaja ja tiedän tekijänoikeuksista.

    Víeraanani on juuri Rainer Maria Rilken runojen suomentaja Eve Rehn (ent. Kuismin) ja hänkin pyytää minua leivittämään Rilken runojen iloa myös muille. Yksi runoista on jopa käännetty minulle!

    Sisareni mies on luonto- ja lehtikuvaaja, joten hänenkin kuviaan julkaisen sivuillani ihan luvalla.

    Toivon, että nautit luku- ja runoelämyksista, joita sinullekin Heikki, haluan tarjota.

    VastaaPoista
  4. Heikki, nyt minusta alkaa tuntua, että olet sisäistänyt Svärdin runon Rakastan riidellä kanssasi ja otit jostain syystä juuri minut kohteeksi.

    Haluaisin jatkaa tätä kommunikointia siten, että meilaisit minulle ihan omalla, näkyvällä sähköpostiosoitteellasi. Minun meiliosoite on leena.nieminen@kolumbus.fi

    Katsos, minua hieman hämmentää, että puutut näin paljon juuri minuun, kun Suomessa on satoja ja tuhansia blogeja täynnä mistä tahansa siepattuja runoja, otteita kirjoista, neitstä poimittuja kuvia etc, eikä niissä ole hajuakan kuka on EDES runon kirjoittanut, kuka on kuvan ottanut. Miksi juuri minä? Haluan tähän vastauksen, sillä osuit minuun sattumoisin heinäkuun kohdalta ja taisin yhdestä heinäkuun kuvasta saada perääni jonkun häirikön. Olethan huomannut, että minulla on nykyään kommenttivalvonta.

    Koska uudemmasti ja ihan asiallisesti lähestyit minua, en tarkoita, että sinä olet tämä 'hörhö', mutta ensimmäisen kerran elämässäni olen alkanut pelätä tuntemattomia viestejä ja se varsin rajoittaa muuten ehkä liiankin avointa luonnettani.

    Ja Heikki, ehkäpä olet huomanut, että runoilijan nimi on aina mainittu. Ellei se ole juuri ko. runon kohdlla, se löytyy sitä edeltävästä postauksesta. Näin ei tapahdu kaikissa Suomen ja maailman blogeissa, jotén sinulla on iso työmaa...

    Se, että kirjan nimi ei ole aina mainittu, puhumattakaan kustantajasta johtuu monesta asiasta. Yksi on se, että vaikkapa nyt tämä Svärd: Hänen kirjansa kustantajaa kustantamo, jolle olen 'mainostanut' kirjaa blogissani. Sen jälkeen jokainen runo lisää on vain ILMAISTA mainosta sekä kustantajalle kuin myös runoilijalle. Toinen asia on se, että en voi aina tietää edes kustantamoa, sillä kerään vanhoja kirjoja ja se ei niistä käy aina niin ilmi, että niistä mitään ymmärtäisin ja toisekseen kuvaan ja tunnelmaan yhteyteytettynä moinen lista tekijöistä, jos siinä on jo kirjoittajan nimi ei tunnu relevantilta. Ehkä kuitenkin lienet huomannut, kun kerran nyt olet ottanut juuri minun bogini kohteeksesi, etä MINÄ julkaisen enemmän kuin kukaan tetoja ruonojen tai kirjojen tekstien kirjoittajasta! Tätä mieltä olivat myös ystäväni, jolle kerroin sinun arvostelustasi. Osa myös sanoi, että kuka ei esille tule, hän pitää itse blogia ja on minulle vain kateellinen, sillä olen ilman poliittista tai muuta kyseenalaista kuuluisuutta luonut blogin, jota lukevat myös kuuluisuudet. Näin alhaista en voi sinusta uskoa, mutta olistko ystävällinen ja lähestyisit minua sähköpostilla, kun ja jos vielä haluat minua lähetä. Minä taas yritän laittaa niin paljon tietoja, kuin tiedossani on teksteistä, joita käytän.

    Minulla on tällä hetkellä paljon sinua suurempi huoli, sillä ystäväni Eve Rehn (ent. Kuismin), joka vieraili luonamme viikonloppuna sairastaa pahanlaatuista syöpää, joka on levinnyt laajalle. Silti hän on kuin säteilevä aurinko! Tämän viikon keskiviikkona aloitettiin uudet, tosi rankat hoidot, enkä ole nyt kuulu vielä, miten hän on ne kestänyt...

    Tänään on Rainerin nimipäivä. RAINER Maria Rilke.

    Mukavaa ruskaviikonloppua sinulle, Heikki!

    Leena Lumi

    VastaaPoista
  5. PS. Ellen tietäisi, voisin uskoa, että olet ystäväni P.R., joka on kerran moittinut minua Anonyymisti blogissani siitä, etten tuo esille suomalaisia mieskirjailijoita, kuten Remestä;-) Olen lukenut yhden remeksen, kun se eteeni kannettiin ja se oli Pahan maa ja hirveän hyvä suomalaisen miehen kirjoittamaksi. En vain voi mitän sille, että minun mielestäni suomalaiset mieskirjailijat putoavat muutamaan helmasyntiin, jonka takia heidän kirjansa eivät jaksa kiinnsotaa MINUA: 1) yritetään enemmän kuin pystytään eli tehdään liian mutkikas juoni, jolloin lukijan kaikki keskittyminen menee siihen, että yrittää pysyä kiini sekavassa juonessa, johon on tuotu Supoa, kaksoisagentteja, rautaesirippua, liikaa henkilöitä, kaksoiselämää etc. 2) ontuva, epäuskottava dialogi 3) naisista ei ymmärretä mitään 4) keski-ikäisen miehen sääliuhoa 5) vääränlaista rosoa, joka menee karkeuden puolelle

    Minulle kuitenkin on aina ykköen Mika Waltari, maailman paras kirjailija. Ja olenhan viime aikoina löytänyt mm. Jussi Siirilän, joka kirjassaan Juoksija tekee yllättävän hauskaa ja kiinnostavaa työtä. Runoilijat ovat sitten asia erikseen, sillä heissä löytyy, myös Suomesta.

    Huomasin juuri, että minulla on nimettömiä runoja, mutta ne ovat joko minun kirjoittamia tai erään ystäväni kirjoittamia (hän ei halua paljastua) tais itten omista nuoruuden päiväkirjoista, joissa ei hajuakaan, ovatko ne koulukaverini vai minun tai jonkun muun, sillä meillä tytöillä oli tapana kierrättää runovihkoja toisillamme ja lisätä aina mukaan runo tai pari. Parin viikon sisällä laitan nimeni tai keksin nimimerkin niihin, joissa sitä ei ole. Läpikäytävänä on vain jo yli 1000 tekstiä, joten kiitos kaunis tästä kaiken kiireen keskellä kun syksyn uutuuskirjat jo vievät yöni.

    Olen myös aikeissa jossain vaiheessa julkaista blogissani muutaman oman novellini ja tarkoitus ei ollut tulla omalla nimelläni esille, vaan olen jo keksinyt salanimen, jota olen ja parissa runossani käyttänyt. Selviö jopa sinulle lienee, että siihen en voi keksiä mukaan kirjaa puhumattakaan kustantajasta...

    Heikki, Rakastan riidellä kanssasi -runolla ei tarkoiteta inttämistä, johon minä olen väsynyt...,sillä mieheni on besser wisser, joka tietää kaiken, kunnes toisin todistetaan.

    VastaaPoista