perjantai 16. syyskuuta 2011

ERÄITÄ KIRJABLOGIVISIITTEJÄ ENNEN VIIKONLOPPUA

Luin Cunninghamin Tunnit jo aikaa sitten ja siis ennen blogielämääni. Nyt kun kävin Karoliinalla ja luin hänen arvionsa kirjasta, muistin mitä löysin kirjan jälkeen.
Se oli tietysti elokuva Tunnit (Hours), jossa päätähtinä kaikki kolme suoksikkinäyttelijääni Julianne Moore, Meryl Streep sekä Nicole Kidman.  Heti kun filmi tuli myyntiin ostin sen ja katsoin 'puhki'. Elokuvassa Kidman esittää Virginia Woolfia hyvin uskottavasti ja vaikutuin niin, että...
...ostin Virginia Woolfin Mrs. Dallowayn, jonka olen kohta lukenut yhtä monta kertaa kuin Bo Capelanin Axelin.  Ja se oli aika monta kertaa, sillä sen takia sain tutustua Carpelaniin sekä olin jälleen kerran maakuntalehden eli Keskisuomalaisen haastattelussa. Tässä Jaana Kauton kuva minusta ja kirjoista:

Siis tässä jo kolme kirjaa, joiden toivon löytävän tiensä kaikkien lukulistalle.
Tänään kävin mm. Susan luona ja hän tehnyt jälleen upean arvostelun kirjasta, joka on osa sitä menneisyyttämme, jota emme saa ikinä unohtaa.

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.

Wer sich an die Vergangenheit nicht erinnern kann, ist dazu verdamnt sie zuwiederholen.

Ne, jotka eivät muista menneisyyttään, ovat tuomittuja toistamaan sitä.

- George Santyana -
Ja sitten kävin vähän kyynelehtimässä Saran blogissa hänen hyvästellessään Annaa...Saran koskettava arvio täällä ja minun samasta kirjasta täällä

***

Nyt on viikonloppu alkamassa, mutta en puutu nyt tuleviin, sillä ensi viikko on vielä auki. Ehkä vien vihdoinkin taitelijat palkkiin ja saan aikaiseksi aloittaa Leena Lumi's Flower Power -postauksen. Kaikki riippuu nyt Kleopatrasta ja Niilin vedenpinnan korkeudesta, joka nousee ja laskee kuin naisen mieli.

Lumoavaa kirjallista, omenoiden tuoksuista viikonloppua kaikille!

Love
Leena Lumi

21 kommenttia:

 1. Ihana kuva sinusta! Tuon Hours-elokuvan olen minäkin nähnyt ,ja Mrs.Dalloway on jossain kirjahyllyssäni,alkuperäiskielellä,
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Jael, kiitos! Ansio on täysin ammattilaisen eli Jaanan.

  Minulla on kirja suomeksi, mutta vain pokkarina ja jo hyvin ahkerasti luetun näköinen. Suomennos on Kyllikki Hämäläisen ja uskon hänen tavoittaneen Woolfin kielen lumon niin taidolla kuin se vain on mahdollista.

  Kiitos samoin sinulle! Huomenna Bessulle...

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä kuva! Elokuvaa Tunnit en ole nähnyt, kirjan kylläkin lukenut. Ehkä on aika syksyn mittaan lukea uudelleen.
  Ja nyt näiden linkkien ohjaamille sivuille.
  Omenat tuoksuvat täälläkin, kiitos ystävien, jotka Joensuusta palatessaan toivat niitä ison laatikollisen.
  Kaunista ruskaviikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Minttuli, kiitos. Kuva on vuodelta 2008, mutta...siis muuttunut on että otsatukkaa ei enää ole. Yritin viimeksi leikkauttaa uudelleen otsatukan, mutta kampaajani kieltäytyi!

  Voisithan ostaa myös filmin. Me katsomme mieluusti la iltaisin kiinnostavan elokuvan sekä nautimme herkkuja. Televisiosta ei tule ainakaan meidän mieleistä.


  Sara kirjoitti minut kyyneliin!

  Meillä on omenoita puutarhapöydillä, maassa, koreissa sisällä, hillona pakastimessa sekä jääkaapissa. Määräänsä enempää ei niitäkään voi syödä, mutta ah!, niiden tuoksu.

  Kiitos samoin sinulle! Sateetkin tuntuvat jo väistyvän ja aurinko paistaa, kurkia ja joutsenia lentää ylitse...

  VastaaPoista
 5. Minulla on muuten tuo Avain koneella elokuvana.En ole vielä nähnyt sitä.

  VastaaPoista
 6. Jael, ihan tosi! Varmaan kiinnostaisi Susaa.

  VastaaPoista
 7. PS. Siis ainakin Susaa;-) Minä kestän lukea mitä vain, mutta en kestä katsoa mitä vain.

  (Viime viikonloppuna katsoimme taas kerran Vuosi elämästä (Another Year) ja kohta voisi taas katsoa Match Pointin...,koska Bierin Häiden jälkeen on nyt katsottu niin monta kertaa ja Kostokin vasta katsottu.)

  VastaaPoista
 8. PS. Siis ainakin Susaa;-) Minä kestän lukea mitä vain, mutta en kestä katsoa mitä vain.

  (Viime viikonloppuna katsoimme taas kerran Vuosi elämästä (Another Year) ja kohta voisi taas katsoa Match Pointin...,koska Bierin Häiden jälkeen on nyt katsottu niin monta kertaa ja Kostokin vasta katsottu.)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa viikonloppua, Leena.

  Tuo Saran kirjoitus on kyllä huikea eräästä hienoimmasta viime vuonna ilmestyneestä kirjasta. Ja sekä Tunnit että Mrs Dalloway kuuluvat minun ikisuosikkieni top10:een, mitä kirjoihin tulee.

  VastaaPoista
 10. Katja, kiitos samoin!

  Se on. Tosin sinäkin kirjoitit hienosti Annan jäähyväissitä ja kaikki löytävät sen linkitysten kautta - vähintäinkin.

  Oi, unohdin kertoa,e ttä Mrs. Dalloway on sielukirjani. Kiitos, että toit asian mieleeni, lisään.

  Kummankaan yli ei käydä;-)

  VastaaPoista
 11. Hei Leena ja kauheeta, kun olen sinua itkettänyt ): No, ei vainenkaan... Kaunis kiitos sinulle! Tunnit on todella hyvä elokuva ja minulla on se nauhalla ja aion katsoa uudelleen lähiaikoina. Kaunista viikonloppua Leena! <3

  VastaaPoista
 12. Sara, et itkettänyt, vaan sait minut kyynelehtimään;-) Siinä on tietty ero. Kyynelehdin vaikuttavien ja kauniiden kokemusten äärellä, kuten oli sinun hyvästisi Annalle tai vähän aikaa siteen Amman kirjoitus Sinuhesta ja keskiviikkona kyyenlehdin kun suljin kirjan Kirjeitä kiven alle...

  En osaa laskea, monastiko olen nähnyt Tunnit. Siinä on jo klassikon tunnuksia.

  Ole hyvä ja kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 13. Kiitokset linkityksestä! Avain -kirjan aihe on niin tärkeä!!! Olen vieläkin aika herkkänä kirjan jäljiltä.

  Hei heti kiinnostuin tuosta Yaelin kommentista, siis tästäkö on elokuvakin, todellakin haluaisin katsoa!! Täytyy pian etsiskellä sitä.

  VastaaPoista
 14. Susa, ole hyvä. Takuulla olet herkillä. Tosin minä aina sanon, että mitä muut ovat kestäneet kokea, meidän pitää kestää edes lukea, mutta kokemuksesta tiedän nyt fiiliksesi.

  Älä vain etsi!!!! Nyt on minun vuoro yllättää. Ja odotellessa keskityt ihan muihin aiheisiin...

  VastaaPoista
 15. Oikein suloista ja mukavaa viikonloppua sinulle Leena LumiNainen kirjojesi parissa<3

  VastaaPoista
 16. Näin juuri blogistani, että olen lukenut tuon Avaimen vuonna 2008, mutta en tiennyt, että siitä on tehty elokuvakin. Tunnit olen taas nähnyt elokuvana.

  VastaaPoista
 17. Aili, kiitos samoin sinulle! Kuule, nyt en ehdi paljon olla kirjojen parissa, kun on muuta, mutta äitini lukee parhaillaan kirjaa Kirjeitä kiven alle.

  ***

  Allu, sinä se yllätät: Voisit perustaa kirjablogin!

  Monet ovat nähneet Tunnit ja ihastuneet. Mukanani ollut rouva ahdistui ko. elokuvasta ja lähinnä Julianne Mooren taidokkaasta roolityöstä. Sitten en jaksanut enää mennäkään hänen kanssaan leffaan;-)

  Jaelilla on Avain koneellaan...

  Elämyksellistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 18. Heti huomenna menen katsomaan kirjastoon, olisiko tuo "Avain" siellä
  Ihanaa, kun saa niin paljon upeita vinkkejä kirjojen maailmasta..=9
  ihanaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 19. Hanne, eikö olekin kirjan kansi liikuttava...vaan aihe rankka.

  Sinä aivan uit kirjojen meressä.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 20. Kiitos linkityksestä, Leena! Tunnit on todella upeaa luettavaa ja katsottavaa. <3 Mrs Dallowayn olen luvannut sinulle jo tänä vuonna lukea. :) Ajattelin ottaa sen ehkä mukaan, kun lähdemme miehen kanssa parin viikon päästä Istanbuliin ilman lapsia.

  Avain on koskettava kirja (kirjoitin siitä pari vuotta sitten täällä: http://plaza.fi/ellit/kulttuuri-ja-viihde/lukupiiri/tatiana-de-rosnay-avain) ja katsoisin mielelläni elokuvankin, mutta kun katsoin trailerin Susalla, minulta jo pääsi itku. Luulen sen johtuvan etenkin siitä, että lapseni ovatkin juuri vanhempi tyttö ja pienempi poika, ja nyt suunnilleen samanikäisiä kuin Sarah ja veljensä kirjan/elokuvan alussa. Katsominen olisi siis varmasti vaikeaa. :/

  VastaaPoista
 21. Karoliina, ole hyvä vain. Tunnit on kirja, jonka pitää päästä esille. Hienoa että Mrs. Dalloway pääsee kanssasi Istanbuliin. Kokemuskesta voin kertoa, että kun lapset olivat vielä matkoilla mukana, minulla ei ollut mitään matkalukemista. Sen jälkeen sekin asia on ollut ihan toisin;-)

  Minäkin voin lukea monenmoista, mutta en voi katsoa. Kun näkee, sen ottaa niin todesta, ettei meinaa kestää.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista