perjantai 9. syyskuuta 2011

AIKA MONTA ASIAA JA SITTEN KOHTI VIIKONLOPPUA

Hei!

Tässä tulee nyt monta asiaa, mutta koittakaa pysyä kyydissä!

Joukossamme on Rita, joka opettaa ainakin italiaa ja englantia. Hänellä on myös nettikursseja, jolloin ei tarvitse raijata itseään marraskuun loskalla pois mukavalta kotisohvalta, vaan voi opiskella siellä omassa pesässä kaakaomuki käden ulottuvilla. Nyt Ritalla on alkamassa ensi viikolla kaksi eritasoista englannin kurssia ja löydät niistä enemmän täällä Kielten osaaminen on pääomaa, jota ei syö inflaatio, ei kateus eikä edes kiima!

***

Toivon, että joku minua teknisempi henkilö menee nyt neuvomaan Runotalon Saria tänne Hän ei voi kommentoida toisille. Apua!

***

Isoäidin hillokirja sai minut muistelemaan edesmenneen anoppini vihreitä tomaatteja ja kyselinkin ohjeen perään. Aili ja Allu antoivat ohjeensa ko. kirjan kommenteissa ja Minttulin ohje löytyy täältä  Kiitos! Mistä ihmeestä minä nyt niitä vihreitä tomaatteja teen... Tahtoo oman kasvihuoneen!

Bonnetin loistava Kirjaston henget innoitti Anonyymin ilmoittamaan kirjailija Jacques Bonnet esiintyvän Turun Kirjamessuilla Acrigola -salissa su 2.10. klo 14.20. Asiasta enemmän täällä

Nyt kannattaa lähteä poimimaan lumikarpaloita, sillä ihana runoilijamme Aili Nupponen on nyt voimakkailla runoillaan Lumikarpalossa. Aililta on ilmestynyt useita runokirjoja ja taitaa olla muutakin julkaisua. Minä olen eniten tykästynyt Ailin kirjaan Elämänpelto.

Vietän nyt elämääni Kleopatran Egyptissä, joten ensi vikolla ajattelin yrittää vihdoinkin tarjota teille Maailman parhaat kasvisruoat, jonka kansi on jo lujaa vauhtia menossa Valitse Vuoden 2011 Kaunein Kirjan Kansi -kisaan, joka on entiseen tyyliin samalla arvonta. Ensi viikolla järjestelen myös palkkiani ja teen mm. meidän taiteilijoillemme Johannalle, Birgitalle ja Hannelle linkit yhden kuvan taakse. Jos lukijoissani on nyt joku kuvataideblogia pitävä, hän pääsee mukaan joukkoon ilmoittautumalla minulle. On myös tulossa se kauan puhumani Leena Lumi's Flower Power, mutta odotan saavani sinne vielä yhden tietyn kuvan mukaan. Ja kuten olen luvannut, niin jatkan sitä ensi vuonna kasvi kerrallaan.

Tämän postauksen kuva on Ilonalta, jonne olen menossa ensi kuussa ja otan kameran mukaani! Ilonan koti muuten esitellään uusimmassa Avotakassa.

Tulikohan nyt kaikki....

Suloista syyskuun viikonloppua teille kaikille!

Love
Leena Lumi

kuva Sateenkaarentaa

20 kommenttia:

 1. Todella UPEETA, sanoisi muuan kuuluisa naisnäyttelijä..;D

  Hänen sanoillaan sanon minäkin, ja mahdottoman paljon KIITOKSIA sinulle, Leena IhaNainen<3

  Minä linkitin Lumikarpalon blogiini, joten ainakin lukijani huomaavat sen!

  Lämpimät kiitokset vielä kerran, Leena<3

  VastaaPoista
 2. Onpa paljon mukavaa odotettavaa täällä. Kiitos linkityksestä!
  Laitoin postia..
  Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 3. Aili, Todella upeeta oli yksi mahtava brittiläinen suosikkisarjani. Minä opettelin matkimaan Patsya ja kerran yllätin ystäväni saapumalla ravintolaan yhteiselle päivällisellemme pukeutuneena Patsyksi.

  Ole hyvä vain, ilo on minun! Minä nautin runoistasi. Täällä on yksi huhtikuun runokin, pitää se sitten muistaa...huhtikuussa. Laitan allakkaan merkin.

  Suloista syyskuun viikonloppua sinulle, ihanainen!

  VastaaPoista
 4. Minttuli, ole hyvä ja kiitos reseptistä, jonka laitoit todella sukkelasti. (sukkela=nopea;-)

  Odotan vieläkin meiliäsi, asiani minulle nyt tärkeä.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa viikonloppua, Leena. <3

  Me matkaamme kohta Minttulin luo. Ties vaikka saisin maistaa hänen vihreitä tomaattejaan. ;)

  VastaaPoista
 6. Katja, kyllä sinne varmaan onkin ilo mennä. Paitsi oma perhe, siellä odottavat aivan huikeat maisemat, suloisista suloisin Minttu-koiruus sekä tietysti ne vihreät tomaatit;-)

  Elämyksellistä viikonlopuua sinulle ja terveisiä Minttulille!

  VastaaPoista
 7. Thank you so much for advertising my language courses :) Kiitos että pääsin mukaan monipuoliseen postaukseesi vihreiden tomaattien ja muiden ihanuuksien lomaan. Minäpä heitän sinun linkkisi Naamakirjakavereideni iloksi. Rentouttavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 8. Ritan kautta kannattiikin mennä kieltä oppimaan:)
  Hyvä että löytyi ohje vihreille tomaateille,ja toivottavasti niitä vihreitä tomaattejakin jostain löytyy (tai toivottavasti saat sen kasvihuoneen sieltä Viherlandiasta;)Ilonan paikka näyttää ihanalta,ja varmaankin saat siellä otettua kauniita kuvia!
  Mukavaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 9. You're welcome! Pitäähän tätä kielten oppimisen lippua pitää korkealla. Laittaisin palkkkiini, jos saisin sen Jaelin valkoisen papukaijan isona;-) Kiusaan häntä nyt vähän - lempeästi, sillä otti maailman parhaat kakadukuvat millin kokoisina.

  Kiitos mainonnasta naamakirjassa.

  Kiitos samoin sinulle, Rita!

  ***

  Jael, ehdottomasti. Sallinethan pienen kiusan...kts. yllä;-) Ne olivat niin upeat kuvat, eikä mitään häkkejä tms. ikävää.

  Niin...se kasvihuone...

  Olen menossa sinne Ilonan putiikkiin. En kotiin. Uudessa Avotakassa juttu hänen kodistaan.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kuvat olivat ihan normaalin kokoisia,mutta menin ja pienensin reilusti kollaasia varten ja poistin kamerasta,harmi!

  VastaaPoista
 11. Hih, olipas asiaa, mutta hyvin pysyi perässä, minusta ei ole ollut kommentoijaksi koko viikkoon, niin olen flunssan kourissa. Mutta kasvihuoneen haluaisin myös, se on ollut haaveena jo pitkään. Tosin meille on suunniteltu sellainen lasiterassi tehtäväksi nyt seuraavaksi keittiöremontin jälkeen, tosin siellä ei voi tomaatteja pitää, kun niissä niin voimakas tuoksu, joten kasvihuone pitää olla erikseen. Haaveita siis on. Mukavaa viikonloppua sinulle Leena.

  VastaaPoista
 12. Sarppu, yritäs alkaa syödä 50 mg D:tä per vuorokausi. Minun ja tyttäremme Merin flunasat loppuivat kuin seinään. Kaksi kertaa viikossa rasvaista merikalaa ei riittänyt, vaan piti alkaa popsia D:tä purkista, niin johan auttoi.

  Minäkin olen haaveillut siitä jo kauan. Pääasiassa tomaattien ja etenkin kirsikkatomaattien takia. Nyt Kekkilällä on niitä yhdistelmiä, joissa on mukana ruukutushuone ja pieni varasto puutarhakaluille etc.

  Me remontoimme viisi vuotta, mutta uusi kierrros on alkamassa. Mekin voisimme tehdä talon pituisen aprvekkeemme alle lasiterassin. Nyt siellä on pergola, joka rakentuu kasveista. Parvekettamme emme halua lasittaa, sillä olemme ulkoilmaihmisiä ja grillaamme vielä marraskuullakin ja grillin paikka on ehdottomasti parvekkeella, jossa on lähellä olkkarin ruokapöytä sekä keittiö.

  Kiitos samoin sinulle ja toipumisiin!

  VastaaPoista
 13. Pitäisikin muistaa nostaa tuota omaa D-vitamiinin määrää!

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Susa, me syömme sitä Vitapalansin tuotetta, jossa on 25 mg D:tä. Loppu tulee MultivitaPlussasta ja kalkista, jossa on mukana D. Kalaa syödään alvariinsa, mutta tiedä häntä, onko niissä enää mitään, sanotaan, mitä sanotaan.Punaisessa lihassakin oli ennen rautaa, mutta nyt luin jutun että sitä ei enää ole. Brutaali maksalaatikkotankkaus kerran viikossa on ihan ok, sillä monilla on raudanpuute piilevänä.

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus, jossa plajon tutustumisen arvoisia linkkejä blogeihin! Osa olikin jo ennestään tuttuja, osa ei :)

  VastaaPoista
 16. Elegia, jätin sinulle viestiä blogiisi tähän postaukseen liittyen...

  Kiitos!

  VastaaPoista
 17. Mielettömän hieno kuva, ollapa piha ja ulkotilaa...

  Kiitokset sinulle, olet aivan upea ja ihana <3

  VastaaPoista
 18. Birgitta, Ilona osaa...Minullakin on tämä(kin) unelma muhimassa. Siis pöytä hedeläpuutarhaan. Kunpa se näyttäisi tältä.

  Ole hyvä vain! Minne minä joutuisin ilman kuvataidetta, joka on elämäni shamppanjaa, sitä aitoa.

  VastaaPoista
 19. Oi,ihanaa, otakin sitten paljon kuvia Ilonan kotoa, ja esittele sitten meille. Voi, että tahtoisin niin käydä hänen luonaan, mutta matka tuntuu aina niin pitkältä,vaikka veljeni asuukin Äänekoskella, en ole saanut aikaiseksi tulla siellä käymään, kun nään häntä ja perhettään aina mummolassa.

  pitää muistaa ostaa tuo avatakka, mutta asuuko Ilona enää siellä, jotenkin olen käsittänyt, että ei asuisi, voin olla väärässäkin.

  Mukavaa viikon jatkoa sulle.

  Muuten ei ne muraatit sisätiloissa kasva niin kauhean pitkiksi. Ulkona mulla on yksi, jonka siirrän varastoon talvehtimaan, eikä se nyt ole niin kauheen pitkä vieläkään, vaikka on jo ollut useamman vuoden mulla, enkä n.150cm, ja se saa olla paikassa missä voi roikkua.

  VastaaPoista
 20. Tuija, en ole menossa Ilonan kotiin, vaan serkkuni kanssa käymme Ilonan puodissa. Saan kuvata, mutta en voi luvata, että onnistuu, sillä haluan myös itse nauttia Sateenkaareentaa -shoppaamisesta. Ilona yrittää olla paikalla.

  Ilonalla on kyllä kutsu tulla meille, mutta en kerro vielä päivämäärää...

  Saan Avotakan launantaina kun menen käymään Bessulla. Ei Ilona ymmärtääkseni siinä enää asu, vaan jo uudessa kodissa.

  Minulla ei mikään enää mahdu talvehtimaan, kun pelakuut menestyvät niin hyvin. En vain onnistu niiden kuvaamisessa. Ne ovat suuria kuin pensaat. Ystävävälläni, joka sitä murattia tarjosi se oli kyllä tosi pitkä ja myös ne uudet alut. Minulle se olisi riesa, sillä tämän ison kotimme ainoa heikkoua on pienet ikkunat. Viimeinen toivomukseni onkin, että puutarhaan ja järvelle päin olevaan seinään olkkarissa puhkaistaisiin iso, kapea ikkuna lattiaan asti. Eikä ole kunnon isoja ikkunalautoja! Emme ole tätä kivitaloa itse rakentaneet...minulla olisi kyllä isot ikkunat.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista