sunnuntai 18. syyskuuta 2011

SUUNNITELMIA, HAAHUILUA JA VÄHÄN MUUTAKIN

Hei!

Kesä ei ole mitenkään vielä kokonaan ohitse, kuten tästä Iineksen syyskuun perhoskuvasta voitte huomata, mutta niin vain on tänään istutettu toisiin ruukkuihin callunoita kun toisissa pelargoniat kukkivat upeimmillaan. Puusavotta on myös ollut ohjelmassa, emmekä ole ehtineet muuta kuin brunssata, joten tämän jälkeen alan kokata vimmaisesti.

Siis minulla on semmoista asiaa, että älkää nyt sitten huomisesta alkaen ihmetelkö, mitä minä oikein postailen, sillä NYT vien taiteilijat palkkiin, kuin myös Leena Lumi's Flower Power alkaa ja jatkuu ensi keväänä. Jossain vaiheessa, voi olla myös ensi viikolla, vien myös keittokirjat oman kuvansa alle. Tämä palvelee niitä lukijoita, jotka haluavat nopeasti löytää, vaikka kaikki 'tekemäni' keittokirjat. Puutarhakirjathan ovatkin jo oman kuvansa allla ja löytyvät täältä nopeasti. Myöhemmin, joskus, vien myös sisustuskirjat oman kuvansa alle, jolloin sisustushullut voivat löytää tarvitsemansa nopeasti. Leena Lumi's Library ei ole ollenkaan niin antava kuin nämä asiaryhmitellyt kirjaosastot. Ryhmittelystä tulikin mieleeni Jacques Bonnetin kirja Kirjaston henget, jonka on lukenut suomeksi nyt myös Hannele. Olen ollut ihan hiljaa hiukan huolissani hänen äidinkielensä säilymisestä, mutta nyt tulikin tämä ilahduttava yllätys. Miten minulle tulikin mieleeni, että voisimme aina välillä, joku joskus lähettää Hannelelle jonkun suomenkielisen kirjan...Hannelella on myös kirjablogi, joka löytyy täältä

Olen usein liian vuolassanainen, mutta tänään pelastutte, sillä minun on nyt rynnättävä tekemään paprikabroileria, fetasalaattia etc.

Siis: Mitään kovin oleellisen uutta ei ole ensi viikolla ellei taivas putoa alas. Loppuviikosta yritän tarjota tyylikkään ja innoittavan ruokakirjan ja seuraavalla viikolla sitten on sisustusta ja ehkä myös Kleopatraa...ja sen jälkeen on saatava ahmia dekkari!

Lupaksia täynnä olevaa viikkoa teille kaikille!

Love
Leena Lumi

PS. Ja muistakaa, että Jacques Bonnet on 2.10. täällä

21 kommenttia:

 1. Onpa siitä aikaa kun metsäkurjenpolvet kukkivat, joten tuo perhoskuva ei ole ihan tuore..:D

  Leena, sinä haluat pelvella lukijoitasi melkein liikaa..;)

  Oikein mukavaa viikon alkua sinulle<3

  VastaaPoista
 2. Aili, metsäkurjenpolvi on kansan suussa juhannuskukka ja tosiaankin kukkii juhannuksen molemmin puolin. Minä otin sen syyskuu -sanan Iinekseltä, mutta en tohdi epäillä, sillä itselläni toisinaan juhannuksen ajan kukista joku todellakin kukkíi syksyllä. Viimeksi yksi hairahtunut oli kesäkuussa kukkiva unikko. Ja nyt kukkii vielä muutama digitalis...

  Tiedän, tiedän, mutta kun isä kauppiaana opetti että...;-)

  Kiitos samoin sinulle, Aili!

  VastaaPoista
 3. Ah, odotan Kleopatraa!!
  Ja sisustusta ☺

  Yllätys: tuossa järjestyksessä ☺

  VastaaPoista
 4. Ihanaa viikkoa sinullekin Leena! Ja kukat vielä kukkivat noin kauniisti vaikka lähestytään jo syyskuun loppupuolta.:)

  VastaaPoista
 5. Pepi, ihan totta: Tuossa järjestyksessä;-)

  Arvaa kuka minulle tuli Romanttiset kodit kirjasta mieleen ja sillä henkilöllä on mm. ihan samanlainen pöytäkin....

  ***

  Jael, kiitos samoin sinulle. No, minulla kukkivat nyt ne pelakuut, jotka eivät kukkineet, kun sinä olit meillä. Ja lokakuun asterit ovat vasta nupuillaan...ne taitavat odottaa lunta, kuten tekivät viime vuonna.

  VastaaPoista
 6. no kyllähän joskus tulee suomalaisiakin kirjoja luettua, ihme näppärästi ne voi tilata, ei mene monta päivää postissa ja tuo Kirjaston henget on ihan pakollinen meille kirjahulluille...

  VastaaPoista
 7. Heissan Leena, nyt pitäisi mahtua s-postiin postia, joku oli lähettänyt ison kasan kuvia ja koko posti täynnä...mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 8. Hannele, Kirjaston henget on ihan must, todellakin;-) Ihan kuin pelkäisit suomalaisten kirjojen tulvaa...Ota ilolla vastaan, mitä annetaan!

  ***

  Sarppu, juu, tuttu juttu. Laitan uudestaan...sen meilin. ja katso nyt sun kuvaa, minkä olet ottanut: Autuuden meri! Minullahan on bloigssa julkaistu se Viimeinen tahto/ My last will ja siinä seisoo, että haluan kuolla meren rannalla, lokkien huutaessa...Mikä vahinko, että meren tuoksua ei voi ostaa pulloissa...siihen eivät riitä vesi ja suola.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa uutta alkavaa viikkoa sinulle Leena!
  ihania ideoitasi sinulla..

  Kaunis kuva iinekseltä..
  kesän merkit näkyvät vielä vaikka syksy on astunut pihalleni..=)
  Se on hyvä..
  Voi hyvin ♥

  VastaaPoista
 10. Leena, ruokasuunnitelmasi kuulostavat herkullisilta. Samoin loistavalta kuulostaa blogisi uuden järjestyksen kuvaus!

  Hyvää syksyistä viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Hanne, kiitos samoin sinulle!

  Aina minulla liikaa...ideoita;-)

  Kesä puristaa usein viimeisensä jäähyväissyleilyyn...kukatkin sekoavat. Syksy siellä ja täällä ja minä ainakin sitä niin rakastan. You too!

  Voi hyvin sinäkin♥

  VastaaPoista
 12. Paula, herkullista oli! Ja kynttilöitä etc.

  Kun minä alan puhua järjestyksestä, se on merkki levottomista preeriatuulista;-) Siivoan vaikka palkkiani järjestykseen, jotta rauhoitun.

  Ah, tuota sinun sinun hymyäsi♥

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 13. Olen etsintäkuuluttanut Höytyvän uusi talo, vuodelta 1956, mielikirjani Paletti Onnen sarja. Misstään ei löydy..

  VastaaPoista
 14. Hannele, tästä on ollut puhetta ennenkin. Joktut kirjat vain katoavat. Jopa nuoremmat kuin tuo sinun kirjasi vuodelta 1956. Minäkin kaipaan eräitä kirjoja...

  VastaaPoista
 15. Tuo kuva on kyllä todella kaunis. Mukava kuulla, että blogiisi tulee osastoja erilaisille kirjoille. Täytyy tutustua puutarhakirjoihin, varsinkin yrttikirjat kiinnostavat.

  Minulla on nyt takana ensimmäinen kesä, jolloin olen kunnolla hoitanut kasvimaata. Pari kertaa aikaisemmin, vuosia sitten, laitoin kasvimaan, mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa, että jaksoin kitkeä sitä noin kaksi kertaa ja sitten rikkaruohot valtasivat sen. Olen ylpeä, että tänä vuonna hoidin kasvimaata niin hyvin. Ensi vuonna sitten taas.

  VastaaPoista
 16. Annika, minustakin se on mukavaa, sillä eihän kaikkia kiinnosta kaikki kirjat ja tiedän lukijoissani olevan henkilöitä, jotka ovat joko täysin puutarhahulluja tai sitten sisustushulluja tai yli-inokkaita kokkailijoita. 'Mie raukka ole noit kaikkii.'

  Jos nyt katsot palkista noita puutarhakirjoja, niin siellä on yrttikirja poikineen. Ne saivat minut keväällä varsin suureen kiihkoon kasvattaa kaikkea selliasta ruukuissa, mikä ei maass talven yli olisi selvinnytkään. Rucolaakin istutin ja söin uuden tiedon valossa aivan liikaa...Sitten on rosmariinia, laventelia yms. Olen istuttanut kasvimaan tilalle hedelmäpuutarhan, sillä olen todella laiska kitkemään. Jo kukkapenkeissä on minulle tarpeeksi. Ruukuissa ei tarvitse huolehtia rikkaruohoista eikä ötököistä. Ja sitten näyttää jo heti keväällä kivalta. Toki en halua viedä sinulta kasvimaaintoasi, joten lykkyä tykö.

  Annika, olet uusi lukijani, tervetuloa! Sinä saitkin nyt ratkaista, että aloitan tämän viikon sillä puutarhakoosteella.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 17. Onkos taas joku uusi kirja josta en vielä tiedä mitään :/ -tätä se mummonmöökkeily saa aikaiseksi...

  Juu, olen lukenut suurinpiirtein kaiken Kleopatraan liittyvän -ja luen joskus uudestaan ☺
  Faaraoiden ajan Egypti on kiehtonut aina, paljon olen nähnyt siellä paikan päällä, mutta mun haaveiden matkani olisi Aleksandriasta Abu Simbeliin ...KAIKKI siltä väliltä ☺

  VastaaPoista
 18. Pepi, katso mun oikea palkki: Romanttiset kodit. Kirja, jonka yhdeksi salatekijäksi aavistelen sinua;-)

  Tässä on nyt Kleopatrasta KAIKKI yksissä kansissa ja ne hänen elämänsä miehet ja sodat ja lumo etc. mukana tietty. Massiivinen tietoteos, joka on kirjoitettu kuin seikkalukirja.

  Minäkin haaveilen monenmoisesta, mutta ne ovat sitten ihan eri paikkoja kuin Egypti, joka ei ole enää kuin silloin joskus...,mutta siltä väliltä voi osua minuunkin.

  Taidat tietää Kleopatrasta minua enemmän...

  VastaaPoista
 19. Googlasin kirjan samantien ☺
  -ihan vielä en tilannut kun tuli mieleen yksi käyttämätön lahjakortti..

  Onneks olen sen verran hetken lapsi, että voin kaiken ihanan lukea uudestaan ja uudestaan. Tuo Kleopatra taitaa olla kirja joka joutunee/päässee jonon jatkoksi lukemattomiin...

  VastaaPoista