sunnuntai 4. syyskuuta 2011

LEENA LUMI KIRJA-ARVONNAN VOITTAJAT SEKÄ SIELUKIRJOJA

Leena Lumi kirja-arvonnan voittajat ovat: HeliAO, Susa ja Pepi! Onnea teille! Koska kesken arvonnan kävijälaskurissani ylittyi 300 000 vierailijan raja, päätin yllätyksenä nostattaa onnettarena toimineella Lumimiehellä vielä kolme arvontalippua, jotka osuivat nimille: Leena R, aiai ja Kaisa. Onnea! Kolme ensimmäistä saavat nyt valita kukin kolme kirjaa voittojärjestyksessä täältä Ensin valitsee siis HeliAO, sitten Susa etc. Ylimäääräisen arpalipun saajat saavat kukin nostaa yhden kirjan voittojärjestyksessään kun päävoittajajat ovat ensin valintansa tehneet.
  
Tämä ei nyt jää ihan tähänkään, sillä päätin ihan mututuntumalla palkita kaikkien näiden vuosien innokkaimman kommentoijani eli Jaelin. Hänelle minun oli helppo valita kirja, sillä vieraillessaan suvella meillä hän aivan liimaantui Sinikka Piipon mahtavaan tietokirjaan Suomalaiset marjat (Minerva 2010). Tämä kirja lähtee nyt Jaelille, joka on aina jaksava ja innostunut kommentoija niin minun kuin muidenkin blogeissa. Kiitos Jael!
Arvontaan liittyi myös kysymys sielukirjasta, joka ei ole mikään yksioikoinen asia. Sielukirja voi olla yhtä hyvin eniten elämään vaikuttanut kirja kuin kirja jonka lukee aina uudestaan tai kirja, josta tietää, että kuljettaa sen mukanaa aina kaikkialle, minne ikinä keksikään lähteä. Sai ilmoittaa 1-3 kirjaa, mutta se ei ollut tietenkään pakollista. Sydänkirjaa ei voi pakottaa julkisuuteen, se voi olla myös vähän salarakas ja jotain, mitä haluaa pitää vain itsellään. Kirjabloggaajat etenkin kyllä tarttuivat aiheeseen, kuten etukäteen arvasinkin ja vastauksia tuli ihan kiitettävästi.

Aivan ehdoton sielukirjavoittaja on Montgomeryn Anna -sarja ja toiseksi tuli Runotyttö -sarja eli tämä on Montgomeryn juhlaa! L.M.Montgomery sai kaikista annetuista sielukirjaäänistä peräti 16!  Kirjailijoista toiseksi tuli Tove Jansson eri teoksillaan saaden 6 ääntä, mutta yksittäisistä kirjoista sijan jakoivat tasan Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla sekä Emily Bronten Kotiopettajattaren romaani molemmat 5 pisteellä. Jos puhutaan vain sielukirjoista, niin lista menee näin: Anna -sarja, Runotyttö-sarja ja kolmas sija jaettuna Täällä Pohjantähden alla ja Kotiopettajattaren romaani.  Tämän oman suosikkityttöni eli Annan kunniaksi perustan palkkiini seuravaan järjestelyn yhteydessä yllä olevan kuvan alle Tyttökirjat Leena Lumissa, jonne tulevat ne tyttökirjat, jotka olen tehnyt ja jotka vielä teen.
 Minun ehdoton sielukirjani on Virginia Woolfin Mrs. Dalloway. Omistan kirjan vain pokkarina ja olen ihan konkreettisesti lukenut sen puhki. Olen etsimässä sidottua painosta ko. kirjasta, joka on minulle ilma, jota hengitän. Tosin heti kakkosena tulee Susan Fletcherin Meriharakat sekä Tove Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiä? Toisaalta eilen tapahtui jotain outoa. Olin lahjoittanut viime arvonnassa tms. pois Daphne Kalotayn Bolšoin perhosen. Koin siitä koko ajan kasvavaa tuskaa. Eilen näin, että tavaratalon hyllyssä oli vielä yksi perhonen minua odottamassa, mutta päätin, että kohtalon on annettava merkki: Jätin kirjan hyllyyn! Aamuyöstä heräsin ja tiesin, että Bolšoin perhonen odottaa minua. Aamiaisen jälkeen lähdin ajamaan ja noudin perhoseni kotiin. Nyt tuntuu ehjältä!

Arvonnan merkeissä kohtaamme seuraavan kerran loka-marraskuulla, kun valitsemme tämän vuoden kauneinta kirjan kantta. Minä siis valitsen ehdokkaat ja te saatte päättää lopusta. Siihen asti: Kiitos teille kaikki rakkaat ihanaiset kiinnostuksesta, innoituksesta, kaikesta: Leena Lumia ei ole ilman teitä!

♥:lla Leena Lumi

Black Coffee

***
PS. Toivon kaikkien voittajien löytyvän ke aamuun mennessä. Ellei näin käy, jono liikahtaa eteenpäin ja nostetaan yksi arpalippu lisää.// Ja näin sitten tehtiin, jolloin Susa, Pepi ja Leena R., saivat valita kukin kolme kirjaa voittojärjestyksensä mukaisessa 'jonossa'. Lisäksi juhlan kunniaksi saivat kolme seuraavaa valita kukin yhden kirjan. Kaisa valitsi ensin ja sitten nostettiin lisäarvat, jotka osuivat Ailille ja Soolikselle. // Kiitos osallistujille ja palataan lokauun lopulla kauneimman kirjan kannen valinnassa!

40 kommenttia:

 1. Onnea voittajille ja kiitos Leena hienosta arvonnasta. Mukavaa alkavaa syysvikkoa sinulle!:)

  VastaaPoista
 2. Sanna, kiitos itsellesi ja kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 3. Onnea voittajille!

  Ihania palkintoja, sielukkaita kirjoja. Mrs Dallowaysta pidän kovasti minäkin. Oma Woolf suosikkini on Majakka. (merimaisemissa jälleen...)

  Sielukasta sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajille!Ja ihana Leena,kiitos kauheasti tuosta ihanasta marjakirjasta,se onkin ihan fantastinen!
  Mrs.Dallowayta olen minäkin lukenut;viime kerrasta on tosin pitkä aika.Minulla oli se aikoinaaan englanninkielisenä,mutten tiedä minne se joutui.
  Ja ihanaa,että Perhonen on taas siellä kirjahyllyssäsi:)

  VastaaPoista
 5. Valkoinen kirhavi, kiitos psta!

  Majakkaan pitäisi minunkin ehtiä. Olen vain oudosti juuttunut Mrs. Dallowayhin. Toki Majakka! Se voisi ollakin seuraavan lomani kirja. (Loma, mikä ihmeellinen sana! Voihan sitä olla syysloma, joululoma...kevätloma...)

  VastaaPoista
 6. Onnea voittajille! Tuo sielukirjakysymyksesi, siihen tulleet vastaukset ja koontisi niistä ovat ihanuutta <3

  VastaaPoista
 7. Jael, kiitos psta ja ole hyvä. Sinä olet kirjasi ansainnut. Lähtee alkuviikosta ja laitan mukaan muutamia valokuvia yms.

  Nyt perhonen jäi minulle eikä lennä enää pois.

  VastaaPoista
 8. Maria, kiitos psta!

  Sielukirja tekee aiheesta niin sielukkaan, koskettavan...jo itse sana sisältää ihanuuden.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Minä ihan tärisen täällä ja kiljahtelen innosta! IHANAA ja voi että vielä kerran ihanaa! Ilmoittelehan kun ensimmäinen on valinnut kolme, niin minä pääsen valitsemaan, voi että!

  Bolsoin perhonen on kyllä kirja, jonka minäkin haluan pitää omassakin hyllyssä. Jo sen kauniin kannen katsominen rauhoittaa ♥

  VastaaPoista
 10. Susa, onnea!

  Toivotaan, että Heli ilmaantuu pian. Sitten on sun huki.

  No...minä olen niin höveli, että sielukirjakin lähti kävelemään;-) Siis luulin, että selviän ilman perhosta, mutta en, en. Nyt se on ja pysyy;-)

  Palataan!

  VastaaPoista
 11. Onnea voittajille! Ja kiinnostava sielukirjakooste. Enpä ole yllättynyt "kärkiryhmästä" - vaikka mainitut kirjat ovatkin itselläni lähes kaikki lukematta!!

  VastaaPoista
 12. Onnea voittajille! Ja kiitos Leenalle ihanasta kilpailusta. Kävin eilen hiplaamassa uusia kirjoja kirjakaupassa, mutta päätin jättää kirjahankinnat kirjamessuille.
  Ihanaa syyskesän jatkoa!

  VastaaPoista
 13. Onnittelut voittajille!
  Kiitos Leena arvonnasta ja upeasta blogista, täällä on ilo vierailla!

  VastaaPoista
 14. Satu,kiitos psta!

  Niin, minä en ollut ja olin yllättynyt. Montgomeryn taika pitää, mutta sainhan siitä itsekin tänä suvena upean osoituksen, kun luin Sinisen linnan. Ehkä tuleva sielukirjani...

  Satu, ei kai sulla voi olla lukematta minun seilukirjani. Jos niin, lue nyt edes Mrs. Dalloway;-) Tai Meriharakat.

  VastaaPoista
 15. Helena, kiitos psta ja kiitos!

  Minäkin aion tehdä hankintoja kirjamessuilta.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Iiris, kiitos psta!

  Kiitos sinulle, miten kauniisti sanot. Toivon, että viihdyt kanssani.

  VastaaPoista
 16. Onnea voittajille!

  Kiitos Leena ihanasta arvonnasta ja sielunkirjakoosteesta.

  Itselläni Anna sarja olisi ollut kans ekana, Runotyttö tokana, kolmas olis ollut joko Martin Gray; Kaikkien rakkaitteni puolesta tai Yasar Kemal; Haukkani Memed, koskettavia kirjoja molemmat.

  Mukavaa sunnuntai-iltaa Sinulle!

  VastaaPoista
 17. Kiitos... ja onnea kaikille voittajille... ja valitse sinä se kirja minulle..... odotan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 18. Hanne, kiitos psta!

  Olen lukenut noista sinun kirjoistasi kaikki muut paitsi Haukkani Memed.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Irmastiina, kiitos psta!

  ***

  Leena R., ole hyvä ja kiitos psta. Ehkä meilaan sinulle ja ehdottelen...

  VastaaPoista
 19. Onnea voittajille! Heidän joukossaa on monta onnentyttöä. :)

  En ollenkaan ihmettele, että Anna-kirjat ovat monen sielukirjoja - niin minunkin. Pidän siitä, että laitat tekemäsi tyttökirjat oman linkkinsä alle sivupalkkiin.

  Mrs. Dalloway on yksi ikisuosikeista ja mietin kauan sen mainitsemista kolmantena sielukirjani. Pidin myös Meriharakoista, se on Fletcherin kirjoista ylivoimaisesti paras.

  VastaaPoista
 20. En koskaan ehdi noihin arvontoihin, onnea voittajille!

  VastaaPoista
 21. Onnea voittajille!

  Hei Leena, sielunkirjan tulos ei ole ollenkaan yllätys, kun Annat ja Runotytöt jyräävät. Näinhän se yleensä menee. Käyppäs kurkkaamassa, mitä kirjoitin Annoista, kun nyt viimeinenkin on luettu.

  Olipas mahtava arvonta ja hieno kysely!

  VastaaPoista
 22. Katja, kiitos psta!

  No, taisin tehdä ekaksi Marigoldin lumotun maailman, sitten molemmat Pat -kirjat ja lasken tähän myös Ylimartimon loistavan Anna ja muut ystävämme. Mietin kyllä myös jos tekisi Montgomery -linkin, että Sininen linnakin pääsisi mukaan, mutta katsotaan nyt. Sara on kuitenkin suvereeni tyttökirjoissa, joten enmmän ja laajemmin löytyy häneltä.

  Mrs. Dallowayssa on taikaa, jota en osaa selittä. Miten analysoida taikaa, perhosen siipipölyä, tuulen varjoa...

  Meriharakat on ehdottomasti Fletcherin paras!

  ***

  Pepita, nyt kalenteriin merkki lokakuun vikalle viikolle, niin ehdit minun Valitse Vuoden 2011 Kaunein Kirjan Kansi -arvontaani;-)

  Kiitos psta!

  ***

  Sara, kiitos psta!

  Minä muuten arvasin, että sinä tulet ja kommentoit tätä hyvin tyytyväisenä;-)

  Kiitos!, ja minäpä tulen.

  VastaaPoista
 23. Oi, mikä ihana yllätys tämä olikaan kesken mitä mukavimman ulkomaanreissuni -jo toinen arvontavoitto tänään. <3 Onnenpäivä siis! ;-) Ilmoitathan mailiini, joka löytyy etusivultani, kun minun vuoroni koittaa. Kiitos, Leena! Suloista sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 24. Kaisa, sinä taidat olla sunnuntailapsi;-) Huomasin, että olit voittanut toisesakin blogissa.

  Onnea! Ja ilmoitan toki.

  Ole hyvä ja kiitos samoin!

  VastaaPoista
 25. Voihan nenä !!!!
  En ikinä, koskaan ole ollut arvonnoissa onnekas ennen blogistanian ihmeellistä maailmaa ☺

  Kiitos ihanasta arvonnasta -ja onnittelut huikeasta lukijamäärästä!

  Laitan meiliin sulle toiveeni, koska olen hyvoin satunnaisesti koneen äärellä ☺

  VastaaPoista
 26. Pepi, onnea! Minulla ihan sama, vasta blogistaniassa kaikki muuttui.

  Ole hyvä ja kiitos!

  Satunaisesti koneen äärellä...älä nyt;-)???

  Pepi, voit valita kolmantena kolme kirjaa. Nyt odotan, että Heli ilmaantuu...Ilmoitan sinulle sitten.

  VastaaPoista
 27. Onnea kaikille voittajille !
  Yrityshenki ei katoa minnekään, vaikkei aina voitakaan :D

  nami-hiiri

  VastaaPoista
 28. Onnea kaikille voittajille, tämä sielunkirja oli mielenkiintoinen lisä tässä :) Iloista uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 29. Nami-hiiri- kiitos psta!

  Hyvä sanonta on aina: Yrittänyttä ei laiteta;-)

  ***

  Sarppu, kiitos psta.

  Yritän yleensä keksiä jotain uutta eli olla innovatiivinen.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 30. Unelma, kiitos psta!

  Mukavaa syyskuun viikkoa!

  VastaaPoista
 31. Voi Leena kuinka ihana olet kun järjestelet näitä arpajaisia..
  Lukijat saavta arkeensa suloisia ylläreitä..
  Ennen joskus, olin pettynyt, kun en voittanut jotain tai oodotin kiihkeästi, että voittaisin.
  olen niin iloinen kun huomaan, että vilpittömästi ilahdun voittajien puolesta. Minulla on jo niin paljon kaikkea, kirjojakin

  Ja Pilkkukin valitsee niitä minulle =)=)

  VastaaPoista
 32. Hanne, aloitit sillä tavalla, että ajattelin lohduttaa sinua joulupukilla..., mutta onneksi loppu ei ollut toivoton;-)

  Minustakin tuntuu, että kaikkea on niin paljon. Joskus jopa kirjoja, mutta siitä en ole koskaan ihan varma...mielipide heittelehtii vielä.

  Kiitos sinulle suolisista sanoistasi ja Pilkulle suukkoja!

  Ei siitä joulupukista silti ikinä voi tietää..., jos olet oikein kiltti tyttö!

  VastaaPoista
 33. Onnea voittajille!:D Kysymys sielukirjasta oli loistava ja inspiroiva.:)

  VastaaPoista
 34. Elina, kiitos psta!

  Ja kiva,että pidit aiheesta. Ajattelinkin, että se innoittaisi irrottelemaan, kun saa kuunnella sydäntään, eikä joudu miettimään esim. kirjailijan meriittejä tms.

  Luovaa syyskuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 35. Kiitos.... unelmien huvimajat tuli tänään perille:)

  VastaaPoista
 36. Leena, ole hyvä! Toinenkin eli se todella hyvä dekkari on jo lähtenyt. Paluu Rivertoniin lähtee huomenna.

  Sinä vain unelmoit unelmine huvimajasta ja J. 'makes your dreams come true'.

  VastaaPoista
 37. Nyt on kaikki kirjat perillä...... pitää vaan löytää sitä lukuaikaa:) aloitin taas työt pari viikkoa sitten ja tuntuu ettei enää ehdi mitään. Ihanaa lauantaita sinne.

  VastaaPoista
 38. Leena, kiva kuulla! Minulla ei ikinä riitä vuorokauden tunnit;-)

  Lue Paluu Rivertoniin vaikka joulu- tai talvilomalla.

  Kiitos samoin teille!

  VastaaPoista