maanantai 26. syyskuuta 2011

MONDAY, MONDAY...

Maanantain kunniaksi minua laiskottaa. Haluan lähteä ulos aurinkoon vaeltamaan saaremme rannoille. Niinpä päätin viedä palkkiin keittiöremonttimme, jota kautta pääsette myös uusittuun saunaosastoomme En ole koskaan ikinä, laiska, olen vain joskus mukavuudenhaluinen härkä ja sehän on aivan eri asia kuin olla laiska;-)

Mukavaa alkanutta viikkoa ja otetaan edelleen romanttisesti muistaen, että romanttinen tyyli sisältää myös käsitteen slow life♥

Monday Monday

31 kommenttia:

 1. Romanttisesta tuli mieleen, nyt se Romanttiset kodit on jo pöydällä asti, mutta arvaas olenko ehtinyt edes avata ☺
  Ja Kleopatra tilattuna -lukemattomien pino senkun kasvaa...

  VastaaPoista
 2. Ihana vanhaa "Monday Monday"..

  Maanantai on minulla nyt niin ihana, tässä jaksossa ei ole yhtään tuntia.
  Nautin pitkistä lenkeistä Pilkun kanssa, käyn kirjastossa selailemassa lehtiä, haistelemassa kaupungimme rauhaisaa sykettä .

  En päässyt saunaremppaasi, mutta muistan sen vielä selkeästi, sen ihana kauniin tilan..
  keittiöön pääsinkin. Niin kaunista, rauhaisaa..

  Kaikkea hyvää tälle viimeiselle syyskuun viikolle ja SINULLE!

  VastaaPoista
 3. Ihastelen taas tuota teidän saunan seinää varsinkin!

  Kyllä, mukavuudenhaluinen on ihan eri asia kuin laiska ;) ..sanoo toinen mukavuudenhaluinen.

  VastaaPoista
 4. Aivan laiskuus ja mukavuudenhaluisuus, ovat todellakin kaksi eri asiaa...☺

  Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!!

  VastaaPoista
 5. Se suihku näyttää tutulta ,samoin keittiö;D Keittiösi onkin ihana;oikea unelmakeittiö!
  Mukavaa alkanutta viikkoa Leena!

  VastaaPoista
 6. onko totta että sulla pinkki leivänpaahdin...

  VastaaPoista
 7. Pepi, aloin aamulla lukea Romanttiset kodit, mutta kun täällä on pitkästä aikaa niin upea keli niin...Katso tarkkaan sitä kirjaa, siinä on muutama kuva, jotka voisi olla sinulta.

  ***

  Hanne, mielettöämän ihana biisi.

  Voi sinua onnellista! Lumimies on painanut 40 vuotta about 10 tuntia per vrk matkoineen ja usein vielä viikonloputkin työmatkoilla...Minä en ikinä töissä ollessani pitänyt kesälomaakaan kerrallaan kuin kaksi viikkoa. Toivottavasti Meri ymmärtää paremmin...

  Nyt sinne saunaan pitäisi jo päästä. Korjasin sen. En pidä omista kuvistani, ne eivät tuo esille värejä oikein.

  Kiitos samoin sinulle kaikkea samaa!

  VastaaPoista
 8. Susa, niin minäkin sitä ihastelen: Siinä on yläpuolella 'taidevalokin'.

  Tosi on! Mukavuudenhaluinen on niinkuin älykäs nautiskelija;-)

  ***

  Irmastiina, ehdottomasti.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanaa keittiötunnelmaa ja tarkkaan harkittua, saunaosastosta puhumattakaan....

  Kaunista maanantain jatkoa, todella upea päivä ulkoilla ja puuhastella ulkosalla ♥

  VastaaPoista
 10. Jael, sun muisti pelaa;-)

  No kun minäkin pidän siitä. Ehkä siksi viime viikolla meni sataessa melkein pari päivää niitä ruokia tehdessä. Niitä mistä sinulle meilasin, mutta yksi oli se kaalilaatikko KAHDEN KILON kaalista ja sitten...

  Kiitos samoin Jael! Täällä on nyt autuas ilma.

  ***

  Hannele, esittelin tämän heti kun olin ostanut...oliko se huhtikuulla. Tähän on myös aivan hurmaava vedenkeitin, mutta kun se on vain 1 litra ja me olemme aivan hulluja teenjuojia. Ja näkisitpä sen kahvinkeittimmen. Siihen Lumimies ei suostunut, koska nykyinen on aika uusi. Kirvelevät kyyneleet puristuivat luomieni seiniin...Siis tämä sarja on niin ihana, että jokainen naisen pitäisi saada tähän kaikki kolme osaa.

  VastaaPoista
 11. Minttuli, kiitos! Olet tarkka havannoija. Minä voin odottaa vaikka kuinka, mutta sitten kun alan tekemään, se on vimpan päälle just minun näköistä ja kaikki on mietitty tarkkaan. Nyt kävi vain niin että keittiöstä tuli ylikutsuva: Me istumme siellä kokkaamassa ja syömässä koko ajan...Olen vakavasti miettinyt: Asummeko nyt keittiössä, sillä vain Olga on enää olkkarissa (lue: sohvalla) ja vieraatkin änkeävät aina keittiöön.

  Siis niin täydellinen päivä! Tällaista on oikea syksy. Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 12. Meillä on monta pinkkiä konetta, mutta ei leivänpaahdinta. Ei vielä...

  VastaaPoista
 13. Hannele, arvaan, että kohta on. Hienoa, että sain olla primus motor.

  Olen aina sanonut, että ei ole tyhmempää kuin saada talouskone joululahjaksi, nyt en ole enää ollenkaan niin varma, ettenkö voisi sellaista jopa TOIVOA. Joka aamu suloinen pinkki paahdin toivottaa minulle kauniisti 'hyvää huomenta', Siitä alkaa päivä niin pinkisti!

  VastaaPoista
 14. P.S.
  Kirjamessuilta ostin hieni kirjan Edith Södergranista, Suomesta..

  VastaaPoista
 15. Hannele, Suomesta vai suomeksi. Edith oli kotoisin Suomesta, samalta suunnalta kuin äitini eli pakkoluovutetusta Karjalasta.

  Lue se kirja ja tee siitä postaus!

  Toivottavasti se on suomeksi, että äidinkielesi säilyy. Tulen Göteborgiin syömään äyriäisiä ja haluan myös Marstrandiin, kun muutaman vuoden päästä alkavat meidän reissuvuodet. Sinun on paras osata suomea, jos haluat tavata minut vai puhummeko englantia;-)

  VastaaPoista
 16. Kirja Suomesta, ihan niin kuin kirjoitin;
  SLS Svenska litteratursällskapet i Finland.

  VastaaPoista
 17. P.S.
  Vävypojalt saaraan joskus äyriäisii ilmatteks :)

  VastaaPoista
 18. Siis aika luonnollista, että Suomesta, sillä Edith oli suomalainen.

  Vävypoikaan kannattaa pitää hyvät välit;-)

  VastaaPoista
 19. Hyvä, että sinäkin joskus nautit lämpimistä syysilmoista ilman suorituspaineita!
  Sinun keittiönpöydälläsi on nyt se leivänpaahdin, jota etsimme lauantaina Lohjalta kolmesta kaupasta. Siis tuo vaaleanpunainen. Näin sen keväällä Stockmannilla, mutta en silloin malttanut ostaa. Pitäisi aina ostaa, kun näkee jotakin sellaista, jota oikeasti haluaa.

  VastaaPoista
 20. Irene, no oikean sanan sanoit, sillä vaikka on liian iso puutarha, niin joskus sielläkin menee suirittamisen puolelle;-)

  No ihan hirveetä, jos se on loppu! Sanon tähän nyt liikkeen, mistä me löysimme: Sokos! Jos se on loppu teidän lähi-Sokokselta, pyytäkää tilaamaan toisesta. Eihän se nyt koko maasta voi olla loppu.

  Irene, aina pitää ostaa heti, kun näkee haluamansa, sillä muuten sitä ei enää saa. Se on niin outoa, että tämä monta kertaa todistettua asia ei mene miesväelle jakeluun. Olis tarvinnut kai ostaa se vedenkeitinkin, mutta kun se on vain litran...Tosin se kahvinkeitin on niin suuri ja näyttävä, että jos se meille tulisi, niin sitten kestäisin olla ilman sitä söpöä vedenkeitintä.

  Paahdin on kaunein! Toivon, että tällainen pinkki kaunotar löytää tiensä teille.

  VastaaPoista
 21. Kävin ihastelemassa sekä keittiötäsi että saunaasi. Onnistuneet remontit ja paljon tilaa!

  Kuulaita syyskuun loppupäiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 22. Marjatta, sitä siivotessa aina huomaa, miten paljon parempi olisi vähemmän tilaa;-) Minä olen meillä se tilaa tarvitseva sekä henkisesti että neliöissä, joten ei auta kuin kestää hymyillen. Jos katson mitä tahansa pienempää asuntoa lehdestä, hätkähdän ensimmäiseksi sitä, että vain tässä talossa, josta on tullut koti, minulla on iso pyykkihuone, johon mahtuu kaikki pyykin pyörittämiseen liittyvä. Olen ennen tätä muuttanut lapsesta asti usein ja nyt asunut tässä heinäkuusta '85, joten...

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 23. Eihän me laiskoja, mutta nautiskellaan sopivasti ja tasaisin väliajoin, jotta jaksamme olla taas toimeliaita.

  Romantiikkaa arkeen - ihan parasta. Voi olla vaikka kekseliäs, ja irrottautua silloin tällöin viettämään romanttisia hetkiä rakkaansa kanssa. Vaikka hetkeksi, ja vaikka epätavalliseen vuorokaudenaikaan.

  VastaaPoista
 24. Leena! En ollutkaan aikaisemmin kurkannut saunaosastoosi, mutta sen näytti seiniensä puolesta kovin tutulle. Meillä on kiukaan takana liki samantapaista kivilaattaa ja suihkutila olikin melkein identtinen, meillä vain koristelistat kulkevat pystysuoraan!

  Keittiönnekin on sellainen kuin pitkään haaveilin, mutta nyt kun siitä viimein vuosien haaveilun jälkeen tulee totta, halusinkin vähän erilaisen. Samoja sävyjä kuitenkin!

  Onnittelen siis hyvästä sisustusmausta ;)

  VastaaPoista
 25. Soolis, nimenomaan sitä härät ovat: nautiskelijoita. Siihen on se hieno lausekin: He ovat Kaikkien Aistien Juhlien Vaalijoita!

  Ethän vain luule,että minussa on mitään sovinnaista, tavanomaista tms. Hui! Minähän olen se, joka menee sänkyyn kirjan kanssa;-) Romanttiikka sopii arkeen, pyhään, kuutamopuutarhaan, lumeen, uneen...en voi nyt jatkaa tästä enempää ettei tule kerrotuksi liikoja. Härät ovat rohkeita oman tiensä vaeltajia - kunhan ensin vain pääsevät vauhtiin!

  VastaaPoista
 26. Amma! Ihan tosi teillä on siis kiukan takana se Stonestin verhoilukivi, jossa yksikään kivi ei ole samanlainen toisen kanssa. Näin minulle ainakin luvattiin. Onko teillä myös kahdella seinällä? Voisit tehdä nty sisustuspotauksen;-) Naiset himoavat syksyisin sisustusta.

  Tuo pesuhuoneen seinälaatta oli valinnoista helpoin ja siihen oli ihan pakko pudota sen kuviolaatan kuvan takia: kivi ja sillä saniainen. Toisissa vain kivi ilman saniaista. Me yritettiin matkia tapettiboordia, siksi vedettiin se silleen ylös katonrajaan.

  Niin ja nyt sitten haluaisin kuvia keittiöstäsi;-) Muutkin haluavat.

  Minä olen edelleen tyytyväinen, sillä kestin sitä '70 luvun keittiötä niiiin kauan, ehkä muutaman vuoden liikaa. Myös parketti poistettiin ja laitettiin lattialämmitys ja kivilattia. Mahdoitkohan laittaa valkoisen keittiön...ei, sinä pidät jostain väristä...

  Mietin tänään juuri lenkillä, miten paljon pidän monesta vihreästä. Vain '70 luvun vihreä on minulle out. Näin saarellamme vuosia sitten uuden hirsitalon, jonka ympärillä kasvoi valtavasti poronjäkälää ja hirret olivat juuri jäkälän harmaanvihreät, silloin päätin keittiöni värin.

  Minäkin onnittelen sinua hyvästä mausta, joka kestää aikaa ja luo kodikkuutta, mutta ei ihan kailla ole samanlaista kuitenkaan;-)

  VastaaPoista
 27. Voi apua miten ihana sauna!!! <3 Ja keittiö!! <3 Asun tällä hetkellä saunattomassa kerrostalokaksiossa, ja haaveilen omasta saunasta miltei joka päivä. Kaupoissakin hypistelen kaikkia ihania löylytuoksuja, pellavaisia laudeliinoja sekä kaikkea muuta ihanaa saunarekvisiittaa. Saunakuvasi saivat minut huokailemaan ääneen! :)

  Ja niinhän se menee, että ei tässä laiskoja olla, vähän vain mukavuudenhaluisia ja boheemeja välillä... ;)
  Nautinnollista viikon jatkoa, Leena! <3

  VastaaPoista
 28. Sara, kun asut kerrostalossa tekisi mieli kysyä kuten kysyin tyttäreltäni, joka muutti opiskelemaan Helsinkiin, että 'kumman ottaisit parvekkeen vai saunan?' Hän vastasi parvekkeen, sillä oli ehtinyt asua Jyväskylässä kaksiossa, jossa oli kunnon kokoinen sauna, mutta ei parveketta. No onneksi he nyt saivat molemmat, sillä poikaystävä on intomielinen saunoja;-)


  Me ollaan tehty tästä saunahommasta vähän semmoista hemmotteluluxusta, jotain palkintoa edes kovan viikon jälkeen. Ja saunan jälkeen on ihania, rasvaisia homejuustoja, viiniä ja elokuva. Aika upeeta, myönnän, mutta nöyrästi, sillä kyllä tämä veikin sekä hermoa, aikaa, voimia, että rahaa.

  Et kai sinäkin ole härkä horoskoopissa;-) Hehän ovat tunnettuja mukavudenhalustaan. Voi sitä toki muutenkin liittyä meihin nautiskelijoihin.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 29. Paha kysymys! Minulla on tällä hetkellä parveke, enkä kyllä missään nimessä siitä luopuisi. Saunassa voi toisaalta käydä vaikka uimahallissa... :)

  Sauna, viinit, juustot ja elokuvat kuulostavat vastustamattoman ihanalta, ansaitulta luksukselta. <3

  Ja ei, en ole härkä, vaan skorpioni, ja erittäin vahvasti olenkin. :D Luonneanalyysien mukaan siis "hiljainen ja syvällinen, suurten tunteiden ihminen, äärimmäisen herkkä ja intuitiivinen, tyynen pinnan alla tulinen, kiihkeä ja aistillinen..." Ja nuo kaikki kyllä itsessäni tunnistan. ;)

  VastaaPoista
 30. Sara, niin minä arvelinkin, että parvekkeesta et luopuisi. Minäkin olisin ennen ilman saunaa. Järjestelin suihkun tai ammeen ympärille jotain luksusta, noita ihania tuoksuja ja oikea Kuolleen meren PEHMEÄ sieni etc.

  Kaikki ihana vain lihottaa, mutta juusto ilman rasvaa on suuri rikos makuaistia kohtaan.

  Tiedän paljon sinunkin merkistäsi...Minulahan pyöri täällä blogin alkuaikoina kerran kuussa luonnehoroskooppi, joka on poimittu salaisesta kirjastani. Nyt vain etsit sitten haulla Skorpioni...

  Kirjassa on myös kuka sopii kenenkin kanssa ja kun eräs kertoi tulevan miehensä horoskoopin, totesin, että 'ero tulee parissa vuodessa'. Hän ei uskonut, mutta niin siinä kävi. Kannattaa kysyä minulta;-) Toivottavasti kukaan kustantajan edustaja ei lue tätä...

  VastaaPoista
 31. Ooh, mielenkiintoista! Heti siis hakua tekemään! :)

  Ja pidän mielessäni tuon sopivuusasian, kysyn sinulta joskus kun asia tulee ajankohtaiseksi... ;D

  VastaaPoista