perjantai 30. syyskuuta 2011

VIIKONLOPPUA JA SITTEN VÄHÄN HITAAMMIN!

Tämän herkän hortensiakuvan myötä totean tajunneeni, että en voi lukea maailman kaikkia kirjoja. Siis tajusin sen alkuviikosta, mutta nyt edessäni on yksi tiiliskiviromaani sekä neljä muuta ja olen jokaisesta lukenut ensimmäiset rivit ja mitä tapahtuikaan: Sain outoja väreitä, että nämä kaikki voivat olla 'juuri minulle'.

Juu, juu, Jael, kuulen tänne asti, mitä aiot meilata minulle nukkumisesta ja muusta, mutta nyt ei auta;-) Toisaalta olen aikeissa pitää hitaan viikon. 'Slow food, slow life, slow this and that' on oikein muotia. Olen niin tottunut tilittämään teille, että kerron olevani maantaina jo varhain liikenteessä ja sitten perjantaina jossain 'kivassa paikassa' puolen päivän jälkeen. En voi luvata teille ensi viikolle muuta kuin kirjan joka on jo melkein valmis ja ehkä runon, biisin, jos soi tms. Aion lukea, lenkkeillä, nukkua ja loppu onkin sitten sitä pakollista huushollia, jossa kivaa on puutarha ja ruoanlaitto elleivät liian houkuttavat kirjat kuiskaile: Tule jo, tule jo!

Sen verran tästä menneestä viikosta, että huh-huh, onpa ollut hauskaa sanaleikkien kanssa ja kirjojakin on ilmaantunut blogiin. Sen lisäksi olen jälleen saanut ymmärtää, miten taiteellisia ihmisiä joukossanne onkaan, sillä löysin Aurora -blogin, jossa kerrotaan Anna Amnellin tyttökirjoista. Tässä yhden kansikuva ja kannen tekijä on Matti Amnell ja tämä kuva on kansi kirjaan Aurora ja Pietarin serkut:
Tässä lisäksi aivan lumoava Matti Amnellin kansikuva Anna Amnellin kirjaan Aurora ja villikyyhkysten aika


Niin...vähän jäin sinne Tarkoin vartioituun taloon, jonka kansi sitten tulee mukaan Vuoden 2011 Kaunein Kirjan Kansi -kisaan. Ensimmäistä kertaa te, lukijani, olette ehdottaneet mitä otetaan mukaan;-) Tässä viime vuoden kansivalintaa.

Viikonlopun hortensiakuva ei nyt ole oma, vaan Sarpun. Hän on niin kiltti, että antaa minun liittää tämän Leena Lumi's Flower Power -tiedostoon ja siellä kohtaan Syyshortensia. Vielä en ole varma ehdinkö lisätä tänä vuonna sinne pilvikirsikan ja/tai sitten minun lokakuun asterini, joita nimitän lumiastereiksi, koska ne kukkivat kauneimmin pieni puuterilumi yllään.

Piipahtelen blogeissanne ensi viikolla, sillä tällä viikolla en ole ehtinyt kovasti sitäkään, vaikka yrittänyt olen.

Voikaa hyvin, levätkää, nauttikaa herkkuja, katsokaa leffoja ja /tai rakastanne silmiin sekä ulkoilkaa Suomen suloisessa syksyssä, jonka vertaista ei ole missään muualla.

Suloista syysviikonloppua teille kaikille♥

Love
Leena Lumi

ne me quitte pas

33 kommenttia:

 1. Tykkään noista toivotuksistasi.Ja lupaan totella:)
  halit.
  maria

  VastaaPoista
 2. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua Leena.Tuossa Aurora-blogissa olin käynyt aikoja sitten,mutta unohtanut sen,kiitos muistutuksesta:)

  VastaaPoista
 3. Maria, kiitos samoin!  ***

  Maria, ole hyvä. Minä näen unessa, jos fuskaat;-)  ***

  Jael, kiitos samoin. Yllättävää, miten sinä ehdit kaikkialle: Olet tehopakkaus - salaa;-) Ole hyvä.

  VastaaPoista
 4. Hyvää viikonloppua. Olipa todella kaunis kansi.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, suloista viikonloppua sinulle sinne metsän keskelle, järven syliin♥

  VastaaPoista
 6. Näinköhän....maltat sinäkään rauhoittua ☺
  Sun antamat sanat on nyt valmiina blogissani...nyt alkaa toivottavasti vähän rauhallisempi viikonloppu...siis toivottavsti!

  VastaaPoista
 7. Hyvää viikonloppua ja kaikkea muuta mukavaa ja ihanaa! <3

  VastaaPoista
 8. Kylläpäs tunnen nyt olevani vallan ytimessä, kun sain sohittua lusikkani Kaunein kansi-soppaan ;)

  Ihanaa viikonloppua sinulle! Tavallisuudesta poiketen minulla vähän siipi maassa, sillä tiedossa viikonpäivät käytännöllisesti katsottuna yksinhuoltajuutta :/ Onneksi on kuitenkin kaikkea mukavaa ensi viikolle tiedossa, lukeminen voi tosin jäädä vähemmälle!

  Aurinkoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 9. Annika, eikö vain. Kiitos samoin!  ***

  Hanne, kiitos samoin! Sinähän nämä maisemat tiedät, täällä saaren sylissä, vuorten kainalossa, Päijänteen välkkeessä. Suukkoja Pilkulle!  ***

  Pepi, watch me! Siis yksi kirja, yksi tai kaksi runoa ja taas sitten viikonloppua.

  Äärettömän rehellistä sinulta kun kirjoitat sinäKÄÄN;-)

  Minä luulin, että sinä olet ensimmäinen joka antaa sanat: Alatko sinä hyytyä! Minä visiteeraan nopsasti.

  Toivokaamme toisillemme rauhallista viikonloppua ja tapatumattomuutta ja saisi jatkua vielä ensi viikonkin.

  VastaaPoista
 10. Samoin sinnekin LL ja todellakin kaunis oli tämä Sarpun kuva, ihastelin ja ajattelin, että näitä täytyy pihalle saada kun kukkivat näinkin myöhään vielä syksymmällä.. Kiva kun on joku joka antaa lainata kuviaan, itsekin olen lainaillut (jopa varastanut) joko dexasta tai jostakin muusta ja lupia kysellyt kun joku on vastaan tullut ja laittanut nimellä, aika vähän näitä yksityisiä on tullut laitettua kuitenkin.. mutta omistani toivoisin kysyttävän lupia tottakai. Paljon olet kirjoja analysoinut, ajan puutteesta en aina kaikkia ole pystynyt tsekkaamaan mutta kiitän kuitenkin.

  VastaaPoista
 11. Anna Elina, kiitos samoin kaikkea samaa!

  ♥♥♥

  Amma, sinä aloitit sen eli olet pioneeri. Sitten esiin tuli serkkuni ja ilmoitti, että sen pitää olla mukana ja hän äänestää sitä. Olinhan sen heti päättänyt, kun sinä siitä innostuit.

  Kuule, minä tiedän tuon tunteen: Mies paljon reissussa ja minä täällä vauvan kanssa. Nyt kun on taas viikon yksin olo tiedossa, osaan sekä nauttia, että en. Aikatauluni on aivan eri, kun Lumimies on poissa, mutta sitten kaikki taloon liittyvät työt jäävät minulle - kaiken muun päälle.

  Hyvää viikonloppua kuitenkin. Voit levätä lukien kun lapset nukkuvat...

  VastaaPoista
 12. ME ei hyydytä kumpikaan, korkeintaan voidaan aina hetkittäin ollä vähän joutokäynnillä ☺

  VastaaPoista
 13. Mustaleski, kiitos samoin!

  Kyllä puutarhakuvat ovat pääosin omia, sillä onhan minulla noin 400 kasvia. Köynnöshortensiaan otin lukijalta kuvan, kun minulla kiipeää se mäntyä huonosti, muualla hyvin. Ja syyshoertensiaan tämä taitaa olla toinen lisäkuva muulta, mutta se johtuu siitä, että olen niin hulluna hortensioihin. Sarppu saa tästä pitkäaikaisen linkityksen, kun vien sen tuonne oikean palkin Leena Lumi's Flower Power -kuvan alle - huomenna.

  Ei toisten kuvia saa luvatta ottaa ja on minusta hyvä tapa linkittää kuvan ottajan blogi kuin kiitokseksi.

  Suushortensiat, minun jättimäiset ja kauniit, ovat kukkineet nyt jo kaksi kuukautta! Istuta sitä.  ***

  Pepi, en ikinä myöntäis;-) Nyt alkaa joutokäynti...Hei!

  VastaaPoista
 14. Hyvää viikonloppua sinne Muuratsaloon! Mehän ollaan melkein naapureita, kun minä asustelen Petäjävedellä... ;)

  VastaaPoista
 15. Minulla on tämä lauantai tohinaa täys, eli ei tietoakaan ainakaan ennen iltaa vielä mistään joutokäynneistä. MUTTA huomenna...huomenna senkin edestä!

  VastaaPoista
 16. Kaikki Slow on hyvästä, sillä kaikki alkaa näyttää aivan ihmeellisen ihanalta silloin. Sopivalla hetkellä kuljet Leena hyvin hitaasti kiemuraisen polun läpi villien kukkatiheikköjen Runotalon portille, hengität syvään ja astut sisään...ja oi - kuistin ikkunaruudun takana sinua odottaa erityinen tehtävä, ei kiirettä, tämän voi hoitaa ihan slow, juuri silloin kun tuntuu sopivalta.

  Ihanaa aurinkoista viikonloppua ja käväisehän talossa sopivan hetken tullen :)

  VastaaPoista
 17. Leena, mikä hauska yllätys! Aurora ja Olga vanhassa Helsingissä ja Sinun kauniissa blogissasi. Sydämellinen kiitos.:)

  Linkki johtaa kuvittajani ja poikani Matin valokuviin Flickriin.

  VastaaPoista
 18. Hippokampustaja, niinkö...Petäjävesi on minulle hyvinkin tuttu. Vietin siellä kiinnostavia hetkiä kauan sitten, kun olin suvet mammani luona Keuruulla ja nyt siellä asuu paras ystäväni sekä eräs hurmaava issikka. Vasta viikko sitten olin Sinisessä Kodissa visiitillä. Tuon muuten aina kaikki vieraamme Petäjäveden vanhaan kirkkoon käymään. Ja itse nautin siellä konserteista, kunhan vain saan niistä kuulla.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle sinne kauniiseen pitäjään, vanhan kirkon helmoihin!

  VastaaPoista
 19. Susa, annoinko väärän kuvan;-): Meidän lauantait ovat niin...: Nyt lähdössä torille, sitten Prismaan ja taimipihalle, sen jälkeen hyvin pitkän kuusiaidan leikkuu, grillaus...,mutta jossain vaiheessa putoo suloinen lauantai-illan taika ja sitä samaa toivon sinulle!

  Huomenna, minkä ilmoitin jo Päämiehellekin, että en tee muuta kuin luen vatupassissa!

  VastaaPoista
 20. Kiitos Leena vinkistä. Romanttinen sisustus on kyllä juuri minun makuuni. Joskus täytyy katsastaa esittelemäsi kirja.

  Tiedän tuo tunteen, kun olisi niin valtavasti upeita ja mielenkiintoisia kirjoja, mutta aika ei mitenkään riitä niiden kaikkien lukemiseen. Kerroin joskus aikoja sitten jossain kommentissani juuri tuosta tunteesta. Se iskee aina kirjastossa, tunne elämän ja oman ajankäytön rajallisuudesta.

  Minullakin oli eilen touhupäivä ulkosalla, ilmahan oli mitä mukavin. Tänään edetään rauhallisemmin ja nautitaan syksystä.

  Oli mielenkiintoinen linkki Aurora-blogiin. Varmasti ihana kirjasarja ja upeat kannet. Aion käväistä siellä kirjastossa ja tutustua lähemmin ko. teoksiin.

  Rentouttavaa lokakuun ensimmäistä päivää sinulle!

  VastaaPoista
 21. Sari, yritän ymmärtää, mine minun olisi terveellistä/rauhoittavaa tulla;-) Yritän vaikka nyt viikonloppuna. Villikukkatiheiköt ovat juuri minun juttuni...

  Kiitos samoin sinulle ja aion tulla, jos eksyn (olen kova eksymään) niin sitten ohjeistat!

  VastaaPoista
 22. Hauskaa on totisesti ollut! Sanahaaste kiertää kirjablogeja ja tuo kirjoittajia lähemmäksi.

  Ihanaa viikonloppua ja uutta hidasta viikkoa sinulle, Leena! Minun viikonloppuni menee töiden kimpussa. Raottelen samalla ovia uusiin näkymiin. Osaisinpa tehdä sen nautiskellen. Nyt tekniset ongelmat hidastavat, ja pääsin kurllimaan sillä verukkeella tänne blogistaniaankin! :-)

  VastaaPoista
 23. Leena,lLinkissä on nyt lisompi kuva vapaana.

  Hauskaa viikonlppua!

  VastaaPoista
 24. Anna ja Matti, ilo on minun ja lukijoiden. Olgako on toinen tytöistä...novascotiannoutajani on myös Olga.

  Toivon monien löytävän Aurora -kirjat ja ne villikyyhkyset...

  Mukavaa, aurinkoista syysviikonloppua teille!

  VastaaPoista
 25. Auroran serkut saivat nimet lastemme marsujen mukaan: Olga ja Elisabet.

  VastaaPoista
 26. Hanne, ole hyvä. Minä arvelinkin, että tuo kirja olisi sinun juttusi. Se EI ole niin hörhelöistä kuin kansi antaa olettaa, vaan tyylikkäämpää.

  Minulla on nyt todellinen kirja-ahdistus, sillä en tiedä, mihin ihanuuteen tarttuisin ja pitäisi, pitäisi...

  Lähden nyt ulos puuhaamaan, sillä olen tehnyt perennajakoja ja taimisiirtoja, jotka pitää vielä kastella. Ilma on suloisuutta!

  Minustakin Aurora -kirjat ovat kiinnostavia ja ihmettelen vain, miten ne ovat voineet mennä minulta ohi....

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 27. Paula, olen huomannut, että sanaleikki osui ja upposi! Mikä onni, että osuin oikeaan aikaan Susannelle, sain sitten levitettyä tätä hauskuutta myös kirjablogeihin.

  Well...hidasta ja hidasta;-) Jos minun blogissani on hidasta, se ei tarkoita, että minulla olisi hidasta.

  Vauhtia kaikkiin uusiin tuuliisi ja mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 28. Anna, kuten huomasit, sain sen kauniin vihreän villikyyhkyset.

  Marsuilla hienot ja majesteetilliset nimet. Meidänkin Olga on Hänen Majesteettinsa ja papereissa Applehill's Thora. Hän on kuninkaallinen ja minä hoviväkeä.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 29. Monet kiitokset!
  Virtuaalikukkanen lentää Muuratsaloon.

  VastaaPoista
 30. Aurora, ole hyvä. Ilo on minun!

  VastaaPoista
 31. Nyt en voi toivottaa hyvää viikonloppua, koska ehdin kunnolla blogeihin vasta nyt, mutta onneksi sentään ihanaa ja suloista sunnuntai-iltapäivää. <3

  Hortensiat ovat niin upeita.

  Ja Tarkoin vartioidun talon kansikuva tavattoman hieno. Yksi oman kirjavuoteni kansisuosikeista on myös Iida Rauman Katoamisten kirjan kansi, samoin Kate Mortonin Paluussa Rivertoniin on omalla brittiläisella tavallaan upea kansi. :)

  VastaaPoista
 32. Katja, ja minä toivotan sinulle sunnuntaiehtoon rauhaa. Alamme vasta nyt grillailla, sillä ison pihan työt...ja hyvä sää.

  Tarkoin vartioitu talo ja Paluu Rivertoniin ovat molemmat Vuoden 2011 Kaunein Kirjan Kansi -kisassa.

  Onko puutarhaa ilman hortensioita...;-)

  VastaaPoista