maanantai 19. joulukuuta 2011

Luumut - paistetut

Kodin Kuvalehdestä no 24 löysin Viimeinen kiusaus palstalta Suvi Rüsterin ohjeen Paistetut punaiset luumut - Luumuja ja rommitotikastiketta.

500 g luumuja
4 rkl voita
3 rkl siiprappia
0,5 tl jauhettua kanelia

Rommitotikastike:

2 dl kuohukermaa
2 keltuaista
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl rommia

Valmista ensin rommitotikastike. Vaahdota kerma. Erottele keltuaiset kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

Lisää munavaahtoon vaahterasiirappi ja rommi. Vatkaa vielä pari minuuttia, kunnes seos on kuohkeaa.

Sekoita munien joukkoon kermavaahto. Kaada kastike kastikekannuun ja nosta pakastimeen 30-40 minuutiksi. Anna kastikkeen kylmetä kunnolla.

Huuhtele luumut, halkaise ne ja poista kivet.

Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää luumut, siirappi ja kaneli. Paista 3-4 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmeitä.

Tarjoa lämpimät luumut heti kylmän rommikastikkeen kanssa. Laita kastike kulhoon.

Guten Appetit!

6 kommenttia:

  1. Samaa ohjetta eilen juuri kuolasin =D Yritän saada tämänkin mahtumaan jollekin päivälle, ellei kotiin lomailemaan saapuvalla tähtikokilla ole taas omat suunnitelmat...

    VastaaPoista
  2. Aila, minusta tämä on todella herkullinen ohje. Minulla tosin piti olla tässä yksi kalakokeilu, mutta se taitaa mennä välipäiville, joten pääsimme suoraan makeaan.

    Perheen sisäiset tähtikokit ovat kultaakin kalliimpia;-)

    VastaaPoista
  3. Nam! Ja kyllä on hyvännäköinen kuvakin.

    Toivottavasti kaikennäköisiä kiusauksia vielä tämänkin jälkeen on olemassa =)

    VastaaPoista
  4. Birgitta kiva kun pidät.

    Niin...kuisauksia on olemassa niin monenlaisia...;-)

    VastaaPoista
  5. Hmm..
    Voisipa olla herkullista!
    Ehkäpä..=)

    VastaaPoista
  6. Aah,kuulostaa ihanalta! Jätskin kanssa varmaan ihan superihanaa!

    VastaaPoista