perjantai 23. maaliskuuta 2012

TALVEN TAIKAA ENNAKKONA JA VIIKONLOPPUA

Vanhassa valkoisessa rintamamiestalossa annetaan talven taian valloittaa. Kirja on koottu syksyn ajasta, joka kääntyy kauneimpaan jouluun ja taittuu taas hempeissä väreissä kylpevään kevättalveen. Tuunaamista ja ideoita on varmasti 100 napattavaksi omaan kotiin ja niitä on helppo soveltaa ihan jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Tummaa luumua, helmenharmaata, uturoosaa ja jäänsinistä tunnelmaa voit ammentaa kirjan sivuilta. Sinua pyydetään mukaan talven taikaan ja sen lumisille kahvikutsuille, talvipuutarhaan vieraaksi ja kyläilemään mitä kauneimmin sisustettuihin koteihin. Kirja inspiroi, herättää tunteita ja antaa ideoita jokaiseen päivään tekemällä arkiset hetket kauniiksi. Päätätkö leipoa tähtileipiä, tehdä ananaskukkia vai innostutko rakkauskukkien voimasta on kiinni Sinusta ja ihanasta talven taiasta.

Ovi on raollaan -astu sisään ja sujauta villasukat jalkaan! Minä odotan jo sinua malttamattomana näyttääkseni kaiken, mitä olen talven aikana puuhannut.

Näin meille kertoo syksyllä ilmestyvästä kirjastaan Ilona. Minä ihan aloin jo taas kaivata talvea vaikka entinenkään ei ole vielä mennyt. Onko mitään niin ihanaa kuin nauttia pöydän antimista kynttilöiden valossa ja ulkona puissa pieniä kirkkaita tähtiä, jotka näkyvät vain pimeällä? Onko mitään niin suloista kuin villasukat, kirja, huopa ja suklaalevy? Tai maistuuko kaakao ikinä niin hyvältä kuin se maistuu talvipuutarhassa? Ja talvella ei pesuhoneen ikkunan takaa tule valoa, vaan voimme nauttia saunassakin kynttilätunnelmasta. Ihan turhaan sinne laitoimme hienot valot ja himmentimen...Oi, haluasin kylpeä uturoosassa ja kääriytyä sen jälkeen tummaan luumuun♥

Yllä oleva kuva on Ilonan tulevasta kirjasta Talven taikaa - 100 sisustamisen ideaa valkoisessa rintamamiestalossa. Kuvassa kaunis ruokailusyvennys Camillan kauniista kodista. Voit ostaa kirjan ennakkoon Sateenkaarentaa tai laittamalla viestiä aarre@sateenkaarentaa.fi

Vaikka kirja ilmestyy vasta kuussa, jolloin omenat tuoksuvat puutarhassa ja luumut kypsyvät, niin juhlistamme kirjaa jo nyt pitämällä Ilonan Valkoisessa puutalokodissa arpajaiset. Voit osallistua täällä

Tiedoksi lukijoilleni, että tänä vuonna talven kirjat pysyvät oikeassa palkissani juhannuksenakin, ne vain ovat ihan alhaalla, josta ne innokkaasti taas nostan ylös heti kun kehtaan alkaa toivoa hämäriä iltoja, kirpakoita öitä, ensilumen ihmettä...

Ymmärrän kyllä, että monet eivät ole näin lumihulluja kuin

Minä jo olen tämän lumen lähettämä
niin kauttaaltaan kuin olinpaikkani peittyy. (Mirkka Rekola, Runot 1954-1978, WSOY)

ja siksi heille lohduksi tämä Ilonan kuva, jossa roosaa, herkkuja ja kevään tulppaaneita. Ja lupaan, että jatkamme puutarhakirjojen parissa sekä jatkan Leena Lumi's Flower Power -sarjaani heti kun pilvikirsikat kukkivat.

Kova viikko takana. Huomenna aion hemmotella itseäni shoppailuterapialla. Mieluummin kotoilisin kuin juoksisin kaupoissa, mutta minusta tuntuu nyt, että tarvitsen jotain naisellista, upeaa, aistillista, kevääseen herättävää...ja voimmehan samalla lounastaa kaupungissa. Lauantai-iltana kuitenkin on parin viikon paussin jälkeen leffa, homejuustoja, rypäleitä, viiniä ja paljon kynttilöitä! Onko mitään yhtä ihmeellistä kuin on lumen hellyys...tai lauantai-ilta♥

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

Love
Leena Lumi

Snowflake - 50 words For Snow

26 kommenttia:

  1. Ihanaa viikonloppua Leena, kaunis, kaunis postaus. Ihana on kurkistella sinun lumipuutarhaan ja ihailla luonnon tekemää leikkiä.
    Rentouttavaa viikonloppua!
    Nähdään messuilla, lupaan tulla oikeana päivänä ja kahteen asti olen paikalla.
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, ihana on kurkistella koteihin, joita aina kuin taikasauvaa heilauttamalla löydät!

      Messuilla tavataan!

      Kiitos samoin sinulle, Ilona ilonamme♥

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa lauantainsuunnitelmasi. Shoppailu silloin tällöin on ihan kivaa.

    Ikävä kyllä lunta en enää haluaisi, mutta täällä Moskovassa sään haltiat ovat päättäneet toisin. Useita päiviä on satanut todella sakeasti lunta, melkein enemmän kuin koko talvena yhteensä. Yleensä Moskovassa tähän aikaan vuodessa on enemmän kevään tuntua, mutta nyt täällä ollaan edelleen täydessä talvessa.Mutta minä kaipaan jo kevättä, edes aaavistusta siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, nimenomaan 'silloin tällöin'. En saa siitä enää mitään hurmiota, mutta nyt TARVITSEN sitä.

      Se tulee, kevät. Ennen kuin huomaatkaan puut jo työntävät vihreää siellä Moskovassakin. Meidän lehmusten vihertymista tai oikeastaan ensin punertumista, saa odottaa, mutta köynnöshortensia yrittää jo tehdä lehteä! Mikä kiitollinen kasvi.

      Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  3. Ihanan kaunis kansi tuossa Ilonan uudessa kirjassa.
    Sehän on pakko saada sillä Ilonan kirjat ovat vaan niin upeita.

    Viikonloppusi kuulostaa ihanalta, nauttikaa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne,eikö vain olekin. Sanoinkin Ilonalle, että 'kansi on satumainen'. Lumihan tekee elämästä kuin satua ja aikuisetkin ovat taas lapsia. Lumi on ilo ja hellyys ja kaikki.

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  4. Ihania kuvia! Rentouttavaa shoppailua ja viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Allu, onneksi meillä ei ole!

      Mukavaa viikonloppua sinulle & co!

      Poista
  6. Kun näitä sinun ihania tekstejäsi lukee, alkaa jo melkein pitää talvesta ja lumesta :)

    Tuo Ilonan kirja on varmastikin hurmaava ("sinun" sanaasi käyttääkseni), se on kyllä aivan must! Hienoa nähdä mm. sinun talvipuutarhasi.
    Ihanaa viikonloppua ja rentouttavaa shoppailua (jos se nyt sitä voi olla) - vai pitäisikö se ollakin: rentouttavaa viikonloppua ja ihanaa shoppailua... Juu!

    VastaaPoista
  7. Tiina, no jos niin kuuma kesä tulee kuin oli viime kesä, sinäkin jo alat oikein odottaa syksyä;-)

    Sinähän olet nähnyt minun talvipuutarhani noin 1000 kuvassa! Minusta tuntuu, että lumikuvia on enemmän kuin suvea.

    Tiina, ei ole enää shoppailu samaa kuin ennen. Sitä oikein nautti, kun sai sovitella kaikkea. Nyt tulee tuskanhiki ja kauhu, mutta aion valmentautua huomiseen hyvin eli R. tuo tänään kaikki mitä viikonloppuna tarvitaan hengissä pysymiseen ja minä voin sitten keskittyä vain erääseen vaateosastoon. Ja siksi aikaa R. saa mennä 'miesten leikkinurkkaan', sillä en halua kenenkään valittavan ajan menosta. Yleensä tiedän heti mitä haluan ja R. sovittaa tunnin ja kaksi, mutta huomenna aion keskittyä.

    Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua sinulle: Kyllä se lumi sieltä Namusta kohta lähtee!

    VastaaPoista
  8. Ihania suunnitelmia! Minäkin haluaisin shoppailemaan jotain uusia juttuja, keväisiä ja kevyitä... Mutta haluan ostaa uuden pyörän, jolla pääsee tuhatta ja sataa sekä työmatkat että lomalla maantietä pitkin, joten koetan rajoittaa muiden asioiden ostelua siihen saakka, että uusi maantiekiitäjä nököttää takapihalla.

    Viikonloppu muuten tulee tuhraantumaan töissä, mutta tänään illalla menen teatteriin katsomaan Hotakaisen Huolimattomat ja sen jälkeen illastamaan. Se riittää tällä kertaa. :)

    VastaaPoista
  9. Suketus, pitää ¨vihdoinkin oppia hemmottelemaan myös itseään!

    Liikunta on aina hyvä idea, kunhan et vain aloita valmentautumista 100 metrin MM-kisoihin;-)
    En ole paljon ostellut...

    Mukavaa viikonloppua töistä huolimatta!

    VastaaPoista
  10. Mä pidin tänään sellaisen lomapäivän, jolloin sukelsin heti aamusta kaupungille ja tein juuri sitä mitä halusin. Sitten leikin sikarikasta, "tallensin" tililleni 5000e ja "ostin" sillä kaiken mitä halusin (tarpeetonta ja tarpeellista). Kyllä tulin hyvälle mielelle, kun pistin rahat tuulemaan. Kävin myöhään eilen illalla leffassa ja tänään kävin 10:45 näytöksessä. Tajuttoman aurinkoinen kevätsää sulatti mut heti aamusta. Ai ostin mä jotain kivaa oikeastikin itselleni, eli käteen jäi muutakin kuin kahviloita, elokuvia, aurinkoa ja leikkishoppailua. Olen jo tolpillani (ja mieskin on, heh heh...)

    Ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle. Nauti, Nauti ja vielä kerran Nauti <3

    VastaaPoista
  11. Birgitta,miten mahtavaa, että olet muistanut hemmotella itseäsi. Ja elokuvateatterissa käynti on jotenkin yhtä ihanaa kuin junalla matkustaminen. En voi unohtaa sitä sun Idän pikajunaasi: Vaadin nyt talon myyntiä, että pääsen sille matkalle;-)

    No, arvaan, että teit ostoksesi alusvaateosastolla...Niin minäkin huomenna. Ei mitään tavallista;-) Olen nyt sellaisella tuulella ja sä taidat juuri palautua kuin myös mies;-) Eikö tämä olekin koodikieltä, jota kukaan ei ymmärrä. Onhan.

    Yritän opetella enemmän ottamaan aikaa nauttimiselle, kun olen sellainen hirveä suorittaja, mutta minussa kuitenkin asuu myös se nautiskelija.

    Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista
  12. Mukavaa viikonloppua! Onnistunutta shoppailua, laita R urheiluosastolle tai läheiseen urheiluliikkeeseen, saat olla rauhassa. Halaus Bessu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kiitos samoin!

      Tätä et usko: Ilman mitään pakoitetta heräsimme klo 8 ja olimme jo ajoissa kaupoilla etc. Ollaan törsätty, kuulet sitten, ja käyty jo syömässä: Ihan hullua eli meillä kellot ihan sekaisin.

      Se yksi pale pink tuli nyt...R oli Harrin asiakkaana ja teki kaupat;-)

      Poista
  13. Löysin juuri aivan ihanaan ja monipuoliseen blogiisi.
    Kärhöjä aioin istuttaa viime kesänä, arastelin kuitenkin niiden laittamista, en ole varsinainen vihrpeukalo.
    Rohkenisinko kuitenkin...

    VastaaPoista
  14. Leena, hienoa, että löysit! Pääasiassa kirjoja, mutta olen ylitse tulviva virta ja kiinnostunut kirjojen lisäksi niin monesta...

    En tiedä, millä vyöhykkeellä asut, mutta itse asumme nyt Keski-Suomessa, joka on nelosvöyhykettä, mutta koska asumme Päijänteen ympröimällä saarella, vyöhykkeemme on kolmonen, mutta minulla menestyi jackmanni, se kaunis, jossa on isot siniset kukat, vain pari talvea. Nyt olen keskittynyt pääasiassa sinisiin ja valkosiin alppikärhöihin ja jos niihin tulee pinkki, en voi pidättyättäytyä ja yksikään ei ole kuollut vaan kukkivat hulluina. Se on kaunis aina. Googlaa: kärhöt leena lumi

    Sen lisäksi yritän Summer S´now kärhöä, mutta en tajua miksi se ei kuki kunnolla...

    Kärhö tarvitsee syvän istutuksen, kohtuullisen eli kunnon kastelun, lannoitetta (annan kanankakkarakeita joka toinen vuosi) sekä mielellään jotan matalaa kukkaa eteensä juuristolle suojaksi auringon paahdetta vastaan. Minulla osa kasvaa puolivarjossa, jolloin viime mainittua huolta ei ole.

    Siis kärhön kodiksi kelpaa mikä vain: vanha korituoli, puuritilä, hieman kuivahtanut luumupuu, tai ihan tuottavakin, sillä kärhö ei vie voimaa puulta. Sille voi keksiä tämän lisäksi muitakin koteja. Googlaa Ihanat kärhöt leena lumi niin löydät kirjan, jossa on kaikki kärhöistä, mutta myös ne ihanuudet ja erikoisuudet, joihin minä en enää tohdi ryhtyä. Mutta olen niin onnellinen kun hedelmäpuutarhassani siniset alppikärhöt kukkivat ja vanhimmat riippuvat kirsikkapuiden oksien kärjistä kuin morsiushuntuna...

    Viherpeukalolksi tullaan yrityksen ja erehdyksen ja unelmoinnin kautta!

    Menestystä tulevalla Kärhöjen Valtiattarelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ohjeista ja vinkeistä kaimaseni.
      Keski-Suomihan se on minunkin kotimaisemaa.
      Perehdyn noihin kärhöihin nyt oikein antaumuksella.

      Poista
  15. Leena, ole hyvä. On pelkkä ilo vaihtaa puutarhakokemuksia. Minulle voit myös meilata, jos et kaikkea halua blogin kommenttilootaan kirjoittaa. Viherlandiaa on sinulle nyt pakko mainostaa: Hyvät taimet, hyvä palvelu ja sen päälle voi syödä seisovasta pöydästä, josta löytyy joka makuun. Olen monena vappuaamuna ollut taimimyymälän ensimmäinen asiakas;-) Silloin kyllä ajanut kotiin nauttimaan miehen grillauksista, sillä pitäähän terassikausi avata.

    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  16. Tuon kirjan kansi on ihan taianomainen. Ihana!

    Sinä tiedät, miten paljon minä rakastan lunta, toivon ja kaipaan sitä jo lokakuun lopusta alkaen. Mutta nyt, kun maaliskuu alkaa olla lopuillaan, haluan sen sulavan. Se johtuu siitä, ettei kevättalven lumi ole enää "ystävälunta", vaan kiusaa tekevää, harmaata lunta. Nyt siis kaipaan kevättä, lumikelloja ja krookuksia, mutta kyllä minä sitten heinäkuun helteillä alan kaivata ensilumen suloisuutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kansi on aivan satumainen!

      Eihän me tajuttaisi, miten paljon me lunta rakastamme, ellei se välillä olisi pois. Nyt sen onkin jo aika sulaa. Siltikin vielä tänään nautin katsoa, kun alas leijaa kevyitä hiutaleita, sitä vanhan lumen surmaa.

      Juu, heinäkuun helteillä minuun iskee hirveä ikävä viileään syyspuutarhaan ja omenoiden tuoksuun, ja siihen, miltä tuntuu puraista kylmää keltakanelia...Ja sitten kun kaikki sadon hurma on ohi,alan odottaa lunta ja joulua...Mikä vuodenaikojen siunaus meillä onkaan!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Hannele, kiitos samoin sinulle! Ja taas siirrettiin kelloja. Minä en ymmärrä tätä aikaan koskemista...

      Poista