sunnuntai 2. syyskuuta 2012

IKEAN HYLLYT: BOHEEMIN NAISEN EDULLINEN PELASTUS!

Kuten jokin aika sitten postasin, niin R. ei voi kestää minun makkarin nurkkaustani, jossa kaunis korituoli silkkityynyllä ja luonnonvalkoinen yöpöytä. Hän näkee harhoja eli kasan vaatteita, kirjoja, kyniä, stabiloita, vihkoja, tallennettuja lehtileikkeitä...ja koska hän nykyään ehdottomasti haluaa imuroida niin valitus boheemin nurkkani kohdalla on ollut uskomatonta. Nyt olen jälleen kerran ryhdistynyt Ikean edullisten Lack -hyllyjen avulla. Näitä on nyt sitten kirjastossa työpöytäni sivulla kaksi, olkkarissa kolme + yksi, joista ensimmäisellä usein kuvaan kirjojen lisäkuvia, toisella on musiikki ja alimmalla säilytettävät sisustus- ja puutarhalehdet sekä puutarha- ja taidekirjoja. Olkkarin yksinäisellä hyllyllä on tällä hetkellä taidevalotuikuilla valaistuna Jaelilta saatu upea Madonna ja makkarissa taas

on ylimmällä hyllyllä lukuun tulevia kirjoja, mutta se, mitä tulee vasempaan hyllyn nurkkaan ei ole vielä kiveen hakattu. Yritän keksiä sinne jotain...vaikka iso lasimalja, jonka tungen täyteen ledvaloja tms.

Tässä näkyvät sitten kaikki kolme hyllyä ja tuo keskihyllyn lisävalo on tarpeen, sillä seinällä olevat Itävallasta ostamamme lukuvalot eivät anna riittävästi tehoja lukemiseen. Koska olen aina hokenut valkoisten verhojen autuutta, niin kerrottakoon, että keittiössä on pitkät burgundinväriset, makkarissa nämä tummat kirsikkapuisen sälekaihtimen lisäksi ja takkahuoneessa Marimekon turkoosit. Muualla on vain luonnonvalkoisia pitkiä, ohuita verhoja, joita tuuli voi liehuttaa halutessaan.

 Makuuhoneessa tarvitaan verhot vain yöunien turvaamiseksi, sillä ikkunan takana on kaunis lehtomme. En voi nukkua suven ylivalotuksessa! Muissa huoneissa ei verhoja vedellä edestakaisin, vaan ne saavat valua ikkunoiden sivuilla pehmeyttä ja kodikkuutta tuomassa.

Peltisessä sydänrasiassa on nyt sitten kaikki pikkusälä, jota voi yllättäen tarvita. Makuuhuoneessa on riittävästi vaatekomeroita, mutta ilmeisesti vaihdan vaatteita jonkun kerran päivässä ja laitoin nyt sitten kaikkea hienoutta uhmaten alahyllylle yhdet farkut ja pinkin neuleen. Jotain vaatetta siinä nurkassa tulee olemaan...myönnän. Kori on Olgan hemmottelunannoille yms. Päätyseinän tapetti on Bårosin Salainen puutarha, jossa kukissa näkyy hentoa pinkkiä.

Makuuhuone tulee olemaan vihonviimeinen remonttikohteemme (tästä ja tästä vielä toivutaan;-), joten siksi on ollut ihan ok tapetoida päätyseinä ja nyt laittaa nämä hyllyt. Sen lisäksi olen armoton vuodevaatefriikki ja hankin laadukkaita lakanoita, tyynyt uusitaan usein, samoin täkit, tänä suvena patjatkin...ja kuten Aksel Sandemose on sanonut, jokaisella pitäisi voida olla joka ilta vastapestyjen, viileiden vuodevaatteiden ylellisyys. No, minä vaihdan neljään tyynyymme päälliset joka päivä, jolla saamme melkein saman tunteen.
Ja tässä sitten mieheni makuuhuoneen nurkka. Hän ei joudu tuota puseroa katsomaan, vain korut siinä tavallisesti roikkuvat. R:llä on yöpöytänään arvokkain huutokauppaostokseni kymmenien vuosien takaa. Rakastan siis vanhoja huonekaluja, mutta osaan (hätätilassa) olla myös käytännöllinen ja siksi Lack-hyllyt. Ne eivät ole pois vanhoilta piirongeiltani, ryijyltäni tai vanhojen kirjojen kirjahyllyltä. Eivät kykene heikentämään vanhan arvoa, mutta tuovat rutkasti käytännöllistä selkeyttä ja sitä jos mitä minä tarvitsen. Luulen aina tarvitsevani sekasortoisuutta, mutta silti kaipaan kohti yksinkertaisuutta ja selkeyttä.

Love
Leena Lumi

PS. Minulla on vahva etiäinen, että kohta tapahtuu jotain...ellei, niin ensi viikolla saamme huippujännitystä, ehkä yhden uniin liittyvän kirjan sekä sitten viikonlopuksi taas jotain...ehkä.

30 kommenttia:

 1. Nuo Lack-hyllyt ovat kyllä tosi kivoja,ja kiva yöpöytä tulikin makkarin nurkkaasi kahdesta hyllystä;mikä hyvä idea! Minäkin oikeastaan tarvitsisin tuollaisia hyllyjä mutten osaa niitä asentaa. Ja se teidän makkarin tapettinne on kyllä aika hieno! Viimeinen kuva on tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, niitä hyllyjä on KOLME;-) Se alin on sellaista varten, mikä ei saisi näkyä.

   No, ei se minusta ole koskaan ihan helpolta näyttänyt, kun R. on niitä asentanut. Pyydä joku komistus niitä kiinnittämään.

   Ehkä se vierasmakkarin Laura Ashley, se turkoosi on vielä ihanampi...

   Minusta taas eka!

   Poista
 2. Sisustuspostauksia on kiva välillä lukea ja nähdä miten ihmiset ratkaisevat säilytysongelmiaan. Meillä ei oikein voi noita seinää kiinnitettäviä hyllyjä suosiA, koska mieheni saa näppylöitä pelkästä ajatuksestakin, että hän joutuisi poraushommiin ja itsekään en ole siitä niin innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, no, minulle tulee Koti ja keittiö -lehti ja muutaman kuukauden välein käyn parhaan ystäväni kanssa sisustusliikekierroksen ja sitten on lounas. Toisinaan emme osta yhtikäs mitään, mutta nyt tuntuu, että syyskuun lopulla kotiin kantautuu jotain syksyä enteilevää eli luonnonvalkoisia karvalankamattoja...

   Onneksi, onneksi, R. on kätevä käsistään. Sisareni mies ei, joten tiedän tuonkin puolen asiasta. Meillä ongelmana on ajan puute, joten olen tästäkin nyt ihan iloinen. Epäjärjestys kyllä rasittaa. Siksi vierasmakkarissa on huonekalut laskettu. Käyn siellä välillä keräämässä voimia. Minun liian pieni yöpöytäni olikin alun perin ostettu vierasmakuuhoneeseen ja sinne se nyt vihdoinkin meni. Otan sieltä yhden pikkupöydän pois.

   Poista
 3. Hyvän näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. d-malli, kiitos! Ainakin on kätevää ja meidän perheen imuroiva Järkikin on tyytyväinen;-)

   Poista
 4. Kauniita kuvia ♥

  Niin, ensi viikolla on se 4.9... Arvaa olenko odottanut! Ehkä miekin sitten (viimein) pääsen Seban seurasta nauttimaan.

  Minulle on tulossa ihan megakiirus viikko. Menen mm. leikkaukseen, mutta takuulla ehdin blogistaniassakin ainakin vierrailla, ellen itse nakuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, kiitos♥

   No just! Siis kai olet sen jo saanut?

   Minulla on huomenna kompostihommapäivä ja torstaina kaupunkiin hamamslääkäriin, miten ikävää...Toivottavasti ei mitään vakavaa- sinulla. Odotan mitä sanot Sebasta;-)

   Poista
  2. En ole saanut, siksi niin kovasti odotankin. Pihtaavat Bazarilla.

   Ei ole vakavaa, ihan omavalintainen juttu, mutta ainahan kaikki ylimääräinen kuvioita sotkee. Jos olen kovin kipeä jälkikäteen, skippaan kotityöt ja luen :)

   Poista
  3. Annika, no voi! Mutta äkkiä sinä sen sitten luet...et voi olla lukematta!

   OK ja voihan siis kärsimys muuttua vaikka voitoksi;-)

   Poista
 5. Ihana tapetti! Tykästyin myös noihin lukuvaloihin, vaikkei niissä ihan riittävästi valaisutehoa olisikaan. Lackit on kerrassaan näppäriä ja mainioita! Ja onhan nuo "kaikkea hienoutta uhmaavat" vaatteet tuolla hyllyllä ainakin hienommat kuin minun vaatteita pursuava (ihan vaan satunnaisesti!;)) tuolini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos. Minäkin pidän niistä lampuista kovasti ja monta vuotta luimme niiden varassa, mutta pimeänä kautena huomaa, että se ei riitä - enää. Vieläkin harmittaa, kun jätimme ostamatta silloin samaa sarjaa olevan kattovalaisimen, jota nyt olisi kiivasti tarvittu juuri makkariin.

   Olen PÄÄTTÄNYT, että siinä ei saa olla IKINÄ enempää kuin kolme vaatetta;-) Korituolia kun aloin purkaa, siis sitä kasaa, tajusin, että taidan olla välillä ihan jossain muualla...eli kirjoissa vaan.

   'Kaikkea hienoutta uhmaava' voi olla joskus parhautta etenkin jos se ei näy mihinkään vaikka ovi olisi auki. R:n tuoli näkyy! Ja se ei suinkaan ole tyhjä. Jos olisin ilkeä persoona, kuvaisin sen, mutta kun olen niin kiltti;-)

   Poista
 6. Sulla on sisustusnäpit kunnossa! Ja muutes toi tapettikin on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, se johtuu syksystä. Syksyllä tulee aina mieleen hakea vähän ryhtiä, uutta, katselee eri silmin etc.

   Oi, kiitos! Se on kasvitieteilijä Linnén kunniaksi tai muistolle kehitelty tapettisarja, josta minä tietty miellyin tähän tummaan myyrään (=väri;-), jossa luonnonvalkoista ja pinkkiä. Unitieteilijät sanovat, että muut huoneet vaikka kuinka vaaleita, mutta makuuhuone tumma.

   Poista
 7. Siitähän tuli oikein hyvä! Tuo selkeyttä ja kaipaamaasi laskutilaa. Tuo vaalea matto on ihana paljaan jalan alla. Kaunis tapetti tuo hyllyt esiin. Syksyllä iskee aina joku siivous/ sisustus into. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos. Ehkä se nurkka kaipasikin rauhaa;-)

   Sitä mattoa sinä ja minä lähdemme etsimään lisää...Niin, tuo tapetti on kiva YHDELLÄ seinällä.

   Siis antakaamme itsemme ja ideoidemme virrata: Täältä tullaan syksy ja sisustus!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Olen uni-ihminen ja sänky minulle tärkeä, silti voisin useammin vaihtaa tyynyt ja peitot. Lakanoita kyllä löytyy ja ostan niitä ihan ex tempore kulloisenkin mielialan mukaan. Salaisesti haaveilen oikein ylellisistä petivaatteista. Mutta tuohon yhdyn täydellisesti että jokaisella pitäisi olla joka ilta puhtaat viileät vuodevaatteet, tuoksukin jo niin ihana....ei muutakun nukkumaan, hyviä öitä ja mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, minä myös. Ellen saa nukkua tiettyä määrä ja se on aika paljon, en kykene mihinkään, mutta riittävällä unella jaksan taas mitä vain.

   Olen pari kertaa ostanut niin tyyriit lakanat, että oli heitettävä päiväpeitto pois: Mitä sitä kaunista piilottamaan.

   Rouvalta jäi tänään vastaamatta yhteen kysymykseen, aijai sentään;-)

   Hyvää yötä ja kiitos samoin!

   Poista
 9. Täällä tuo säilytys on ikuisuusongelma. Asunnoissa ei ole kaappeja valmiina, ei siivouskomeroita eikä mitään muutakaan komeroita... Kekseliäisyyttä siis kaivataan, mutta siltikin tavaroita vain pursuaa. Etenkin talvella eteisessä. HUOH! Nään päiväunia kodinhoitohuoneista, vaatehuoneista ja piiiitkistä kaappirivistöistä... Kiva, kun sait teille järjestystä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, joudun varmaan 100 vuotiaanakin vielä asumaan tässä isossa talossa, sillä en voi olla ilman isoa kodinhoitohuonetta. Elämä ilman sitä olisi kaaosta. Olen puhtauden ihminen, en välttämättä järjestyksen;-)

   vaatehuonekin olisi ihana. Silloin ei olisi tarvittu ehkä sängyn viereen hyllyjä...

   Jätte kiva!

   Poista
 10. Lack-hyllyt ovat näppäriä sisustuksen tasaajia, kuten sanoit tarvitset sekasortoisuutta, mutta kaipaat yksinkertaisuutta ja selkeyttä. Juuri näiden väliin sopivat Lackit.
  Meillä on erikoinen tyyli makkarissa, nimittäin mies petaa aina sänyt ja vaihtaa liinavaatteet. En ole myöskään puuttunut siihen, tehköön niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, sinä sen hienosti sanot, nämä Lackit ovat kuin henkisen välitilan hyllyjä! Luovuuteni kuihtuu ellei ole vähän asekasortoisuutta, mutta toisaalta uuvun siihen välillä itsekin ja haluan selkeyttä.

   Miehesi ja minä olemme takuulla SIELUkumppanit;-) Minä olen liinavaatteissa pedantti, mutta aviomieheni taas järjestyksessä, joten meillä on niitä sulkeisia riittänyt...

   Poista
 11. Mistähän niitä salaperäisiä pinoja ja röykkiöitä ilmestyy???
  Ihan varmasti joku on kesän käynyt niitä tännekin tekemässä, ripotellut vieläpä pölyäkin joka paikkaan ☺☺

  Olsikohan mun syytä jossain kohden päättää, että rätti kouraan, tyttö, ja imuri toiseen.... (mistä helvatan syystä mä olen alkanut tytötellä....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatukka, mulla ole mitään aavistusta...Mikä on 'kaikki tavarat käytön jälkeen paikolleen' -maa. En tiedä. En ehkä edes välitä.

   Siivoussulkeiset ovat osa ihanaa syksyämme. Nyt olet kyllä jossain altistunut tytöttelylle...se nimittäin tarttuu. Tytöttely loppuu siihen paikkaan, kun alat pojitella, sitä joka sinua tytöttelee.

   Poista
 12. Mistähän meidän naisten yöpöydälle kertyy aina tavaraa. En tiedä miten iso yöpöydän tarvitsisi olla, että siinä olisi tyhjää tilaa edes hieman. No ei ainakaan pöly laskeudu pöydän pinnalle asti.
  Tällaisessa vanhassa puutalossa on tuota säilytystilaa nitkusti, siksi meillä on lipastoja. Makkarissakin kaksin kappalein ja laatikoita niissä yhteensä 12, mutta silti sitä tavaraa pursuaa pöydillä.Meillä asuu varmasti hamsteri:)
  Lack-hyllyt ovat hyviä, mutta ei tuota seinätilaakaan oikein ole vapaana. Yläkerrassa huonekorkeus on pienempi vinon lappeen ansiosta.

  Kaunis tapetti Teillä makkarissa ja niin pinkit kynttilätkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, meidän sänkyjä vastapäätä on koko seinä komeroita, mutta eivät ne ole auttaneet minua, sillä kaiken pitää olla 'käsillä'. Nyt on kolme hyllyä ja tämä on siisti versio, sillä puuttuu ainakin silmälasit, missä ovat vihot ja stabilot, yövesilasi, toinen käsivoiteeni (vuorottelen;-)ja kaikkea en tähän viitsi edes laittaa;-)

   Piironki sängyn vieressä olisi ollut liian korkea ja sitten täytyy avata niitä laatikoita. Minusta on outoa, jos kirjat ovat piirongissa. Tuo ylähylly on kohta täynnä kirjoja...Hylly kestää 15 kiloa.

   Suurin ongelma on makkari, jota nyt ei yleensä kovasti esitellä. Vierasmakkari on ok.Nyt on selkeyttä ja ostan vielä syksyä kohden jonkun jännän kattovalaisimen ihan sisustussyistä.

   Lack-hyllyt vapauttivat minulle lattiatilaa ja tekivät sitä myös olkkarissa. Minulla on silti olkkarissa perintöryijy (iso), jugendpiironki, vanhanajan sohva, kolmijalkainen pikkupöytä (vanha!) ja vieläkin vanhempi kirjahylly vanhoille kirjoille. Mutta TÄMÄN JÄLKEEN ei enää Lackejä, sillä nyt on kiintiö täynnä.

   R. pärjää hyvin sillä mun antiikkihyllyköllä yöpöytänä ja käyttää siitä vain noin yhtä hyllyä ammattilehdilleen, joten kyllä me naiset ollaan ihan eri planeetalta...

   Pidän tuosta Salaisesta puutarhasta edelleenkin. Kiitos! Siirryin pari vuotta sitten pinkkeihin kynttilöihin kokonaan. Vain Kivituikuissa on sesonkivärit. Kuvittele nyt: Meillä on joulunakin vaaleanpunaiset kynttilät, minusta ne ovat niin kauniit ja juhlavat.

   Poista
 13. Täytyy sanoa, että sinä pidät makkarisi hienossa kunnossa;DDD

  Ah, kaunista, kaunista on, ja romanttista!<3333

  Oikein innostavaa viikon alkua sinulle, Leena-IhaNainen!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, yrittänyttä ei laiteta;-)

   Kiitos. Olen romanttinen kotimme makuuhuoneissa: Kummassakin kukkatapetit, vierasmakkarissa turkoosia Laura Ashleya.

   Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen!

   Poista
 14. Ihanat hyllyt ihanien ihmisten kodissa..
  minäkin kaipaisin ehkä makuuhuoneeseen, sängyn ylle...
  kukahan mulle kiinnittäisi..
  Inhoan ikean palapelejä..

  Wautsi tuo kenkähylly ja Jaelin nainen!!!
  Sinä tarvitsen kirjoillesi hyllyjä1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos♥

   Meillä on takkahuoneessa sivustavedettävän sängyn alla sellainen vetolaatikko...siinä voi pitää monenlaista.

   Eihän niistä nainen voi selvitä...paitsi ehkä eräs Punatukka;-)

   Eikö vain olekin vaikuttavaa!

   Tiedän, tiedän...minusta niitä nyt olisi tarpeeksi.

   Kaunista syyskuuta sinulle!

   Poista