torstai 20. joulukuuta 2012

Joulukin on unelmaa...

Joulukin on unelmaa, jotain, jolta odotetaan sitä uniikkia hetkeä, jolloin rauha laskeutuu, jolloin kaikki on mennyt hyvin, jolloin kaikki ovat tyytyväisiä, jolloin kukaa ei riitele, jolloin kukaan ei muista aikaa, jolloin saamme käpertyä joulun syliin saamaan lohtua kokonaiseksi seuraavaksi vuodeksi, ajaksi, joka kestää kunnes pääsemme taas joulun lapsuudesta tuttuun syliin. Nyt lähestyy se maaginen hetki, jolloin julistetaan joulurauha ja saamme vain olla. Toisilla se on joulunpyhät, toiset jatkavat joulun taikapäiviä uuteen vuoteen ja jopa loppiaiseen. Minä aion nyt olla kunnolla joulusta nauttimassa ensi vuoteen asti, vaikka kukaan ei sitä uskokaan. Tämä ei ole mikään peli, tämä on minun joulu-unelmani: Pitkitetty joulu ja perhe koolla. Mitään muuta en toivo, en pyydä.
Kaikesta huolimatta postimies on kantanut selkä vääränä minulle ihania yllätyksiä monilta, monilta teiltä. Kiitos kaikille♥ Suloisin ja yllättävin lienee tämä japaninkielinen kirja, jonka tekijät ovat Nora Surojegin ja Pirkko-Liisa Surojegin, siis kirjan Untu ja sydäntalven salaisuus tekijät! Olen myyty! Sain mukana suomenkieliset tekstit ja nyt minulle syntyi unelma saada tämä Pikkupöllö suomeksi kustannettuna. Pirkko-Liisan siveltimessä on taikaa, jollaista en ole vielä ikinä tavannut ja minä sentään olen aina ollut kiinnostunut kuvataiteista....kauniista kuvista, lastenkirjoista, joissa kuvitus vie unelmiin, saa leijumaan. Äiti ja tytär ovat unelmatiimi! Kiitos Pirkko-Liisa ja Nora♥
Kuten tiedätte, me vietämme aaton kolmestaan eli R., Suuriruhtinatar Olga ja minä. Aattona on hääpäivämme ja siltä tiimoilta tapahtui jotain:
 Löysin elämäni ensimmäisen hääblogin ja siinä on kaikki kohdillaan eli on lunta, koiria ja rakkautta  Jouluna vietämme 27. hääpäiväämme. Jos haluatte tietää, millaista se kaikki on, kun liitto on kestänyt kauan, lukekaa vaikka Paul Austerin Talvipäiväkirja...Voin myös paljastaa, että minulla on jokaikinen hääpäivä miehelleni jokin yllätys, joka ei ole paketti. Tänä vuonna se liittyy johonkin, mitä löysin Witikkalasta, jotain ranskalaista, mustaa, pitsiä ja loppu onkin salaisuutta. On oikein kivaa ja sopivaa, että Meri&co saapuvat vasta joulupäivänä, jolloin lahjat odottavat heitä täällä kuusen alla. Silloin on kuin ilokaasu täyttäisi koko talon ja pieni villi villakoira Dina pinkoo kaikkialla. Ettei kukaan vain kuvittelisi, että heilun aaton vain jossain hepenissä, niin paljastan, että vedän jo aattoaamusta essun päälleni ja alan valmistaa illan joulupöytään hämäläiselle miehelleni imellettyä perunalaatikkoa. Rrrrrakastan hetkeä, jolloin Suomen Turku julistaa joulurauhan, silloin kaikki pysähtyy, nautimme lasillisen oikeaa samppanjaa ja toivotamme toisillemme hyvää joulua ja hääpäivää, kuuntelemme kuinka joulu asettuu meihin ja kaikki on täydellisen hyvin. Sitten kuuntelemme kokonaan Johanna Rusasen Joulun valoa, Ave Mariat Caccini ja Lucci, Walking in the air ja minulle rakkaimman, joka on Oi Jouluyö.
 Tänä vuonna toivon Sinulle, joka olet yksinäinen, ystävällistä vierailijaa tai puhelua hyvältä ystävältä, ehkä saat myös pitkän, ystävällisen, oikean Joulukirjeen. Sinulle joka olet uupunut, toivon paljon lepoa. Sinulle, josta tuntuu, että unelmasi ovat pettäneet, toivon aikaa uskoa niiden toteutumiseen. Sinulle joka olet sairas, toivon terveyttä. Sinulle joka olet yksin, mutta omistat lemmikin, toivon kättä, joka muistaa silittää ja rapsuttaa ihmisen parasta ystävää, häntä joka on koko elämänsä vain hyvä. Perheenäidille, josta tuntuu juuri nyt, että kaikki kaatuu päälle ja on vielä kaikki tekemättä, toivon pysähdystä, jossa ehtii kysyä: 'Mitä sitten, jos en teekään tätä kaikkea joka vuosi, mitä tapahtuu?' Ei mitään. Planeetat ovat paikoillaan, tähdet jatkavat tuikkimistaan ja joulu tulee ihan varmasti, vaikka pöydällä ei olisikaan silitettyä perintöliinaa, kalkkuna olisi kuivaa tai uupumus veisi voiton tarjoilun täydellisyydestä. Kaikki on ihan hyvin ja on aika lausua kauniit toivotukset sydämestä:

Toivotan Teille Kaikille Valkoista, Rauhallista, Sydänkaunista Joulua♥ Joulukin on unelmaa, joka muuttuu todeksi, kun täältä puhallan teille Joulun Taikapölyä...näyttää ihan tähdiltä ja puuterilumelta...tuo Joulun Taika.

joulurakkaudella
Leena Lumi

79 kommenttia:

 1. Voi miten ihana jouluposti !Kiitos Leena♥Ja joulun taikaa myös sinulle ja rakkaillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos. Kiitos samoin sinulle ja rakkaillesi♥

   Poista
 2. Ihana postaus ja kukatkin tietysti, jouluruusu on mun lempparini. Talvipäiväkirja jonottaa lukuvuorossa. Toivottelen teille ihanaa hääpäivää ja rauhallista joulua, sekä iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos. Niin minunkin, nykyään. Ennen joulun kuningatar oli valkoinen amaryllis, josta toki pidän vieläkin, mutta jouluruusu on nyt suosikkini.

   Ihana lukukokemus sinulla joululle.

   Kiitos samoin sinulle joulun iloa, joulun taikaa♥

   Poista
 3. Kiitos kauniista joulupostauksesta, sait mut kyyneliin. Mukavaa hääpäivää ja lämpöistä joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos...ja olen liikuttunut nyt minäkin....

   Kiitos ja suloista joulua sinulle&co♥

   Poista
 4. Ihana tuon japanilaisen kirjan kansikuva:)Ihanaa hääpäivää ja joulua sinulle ja R:lle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tai siis suomalaisten Japanissa julkaisema kirja...Japanilaisilla on tajua kauneudelle.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 5. Ihanaa hääpäivää ja joulunaikaa teille! Kaunis postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos ja kiitos samoin sinulle lumoavaa joulua!

   Poista
 6. Kiitos Leena. Suloista joulutunnelmaa Sinulle, itse ehdin olla vain 30 vuotta avioliitossa, joka päättyi yli 5 vuotta sitten. Joulu kurkistelee vaikka kaikki on vielä kesken, parit jouluvieraat ovat käyneet, eli nämä tonttuilevat ystävät, muistelen että pari vuotta sitten kävi paljon enemmänkin, no vielähän ehtii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, kiitos samoin sinulle! Pitkätkin liitot voivat päättyä tavalla tai toisella...

   Saan tänään jotain järjestystä tähän kaikkeen. Illalla katkaisemme kiireputken katsomalla jonkun leffan, luultavasti taas Eräs joulutarina on vuorossa.

   Lumen valoa jouluusi♥

   Poista
 7. Kiitos Leena. Kauniisti kirjoitit taas...Täältä olen löytänyt lohdun ja ilon niin monesti...
  Oikein Hyvää Joulua ja Hääpäivää sinulle ja teille yhdessä ♥

  t: 30v hääpäivää odottaen heinäkuussa 2013 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, kiitos. Miten ihanaa kuulla ja sen on puolin ja toisin, et ikinä tiedä, miten autoit minua siinä O:n asiassa: Nyt kestän ajatella, että selviän siitä aikanaan kuitenkin hengissä.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle♥

   Meillä on molemmilla sitten jotain aivan erityistä 2013...Kerron sitten joskus...ensi vuonna;-)

   Poista
 8. Todella kaunis joulupostaus, tuli ihana joulutunnelma tuota lukiessa. Oma joulu on kyllä aika erilainen, varsinkin, kun emme edes jaa samanlaisia perinteitä miehen kanssa eikä mies ole ollenkaan jouluihminen :-( Onneksi me muut olemme ja nautimme joulujutuista innolla. Meille on muuten joulupäiväksi luvattu 42 hellettä...

  Aivan upeaa joulua sinulle ja perheellesi, niin todella mukavat ja juuri oikean kuuloiset suunnitelmat teillä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, kiitos. Toki teillä on kaikki siellä ihan erilaista, mutta joulua voi kantaa sydämessään. siellä sen koti on. Niin...kynttilät vaikka +42 asteessa;-) Lähde sukeltamaan ja sukella minunkin puolestani. Joulusukellus!

   Kiitos kaikkea samoin sinulle, mutta maahan ja muun perheen tapoihin kauniisti sovitettuna♥

   Poista
  2. Kynttilöitä kyllä poltetaan, asteista riippumatta :-) Teen sinulle kunnon joulusukellukset ja pulikoinnit Intian valtameressä :-)
   Sovellettu joulu on joulu sekin!

   Poista
 9. Kiitos Leena menneestä vuodesta ja kaikkein ihaninta joulua sinulle. Koiruudelle onnenhetkiä ja rapsutuksia <3
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kiitos itsellesi!

   Toivotan sinulle lumen ja jouluruusun lumoa, koiruuden meripihkakatsetta ja sitä lumihymyä, joka N:lla oli kirjassa, kynttilöiden liekkien tanssia, hiljaisuuttakin ja ennen kaikkea joulua sydämeen sinulle&co♥

   Poista
 10. Tuo joulurauhan julistus oli minusta lapsena maailman tylsin hetki, mutta nyt aikuisena pidän siitä todella, vaikka en enää joka joulu vietäkään joulua kuten Suomessa tuppaan tekemään. Joulufiilistelysi on hieman tarttuvaa :) jotenka tässä lähden viimeisen kerran tänä vuonna jouluisin mielin töihin! Ja ehkäpä saan jouluisen olon myös täällä, vaikka systeemit ovat aivan erilaiset kuin ne Suomessa olisivat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, se oli yhdessä vaiheessa ainoa aattotraditio,joka oli murkullemme pakollinen;-) Hän sanoo muistavansa sen ikänsä kaiken...Lopulta annoimme periksi ja nautimme sen hetken kahdestaan.

   Kannan joulua sydämessäni koko vuoden, joten eihän se voi olla tarttumatta! Toivon, että jonain päivänä, vuonna kirves ja kivi, vietätte joka toisen joulun Suomessa.

   Joulu olkoon sydämessäsi, missä ikinä joulua vietätkään♥

   Poista
 11. Sai nyt kyllä Leena kyyneleet silmiini...
  Ihanaa Joulun aikaa toivottaa Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periferian Riikka, joulu on ehkä myös kaunista kaihoa...

   Kiitos samoin sinulle, Riikka♥

   Poista
 12. Tuo japaniksi julkaistu kirja on ihana, iloinen uutinen.

  Minunkin mielestäni joulu saa olla unelmaa. Oikeasti ainakin meillä lasten ollessa melko pieniä, tulee helposti väsymys ja joulupukkia odotellessa kiukuttaa, mutta silti joulu osaa aina asettua sydämeen. Se on kaikkein tärkeintä.

  Ihanaa, tunnelmallista joulunaikaa ja onnellista hääpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, erityisesti!

   Minun suuri väsypäivä oli eilen. Se on ohi nyt. Huomaa muuten, että TÄNÄÄN alkaa uusi brittisarja Vera Stanhope tutkii, TV1 klo 19. En tiedä onko hyvä vai ei, mutta taidamme katsoa sen ennen joulufilmiämme. Tänään on suuri kiireen pysäytys ja sitten kaikki olkoon vain joulun ajan lumoa.

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 13. Moi Leena!

  Lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta, kirjalahjasta ja ystävyydestä, jota olen saanut kokea. Kiitos myös tästä upeasta postauksesta!<3

  Oikein ihanaa hääpäivää ja suloista joulua sinulle ja koko perheellesi, Leena-LumiNainen!<3333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Aili!

   Kiitos kaikki samoin♥ Kirjasi Havutar hyvä emäntä on todellinen tietokirja: Hyvä sinä!

   Lumen Valoa, Joulun Taikaa, Lämpöä Sydämiin, sinulle Aili-IhaNainen&co!

   Poista
 14. Apua, joko sä jäät lomalle? Mulla on ollut hulinaa tämä ja eilinen. Iltaan mennessä yritän saada Kirjan kansan tehtyä, jos vain suinkin mahdollista. Siivoilu on nyt pahimmillaan päällä ja tänään vielä lähdemme jouluruuat hakemaan.

  Omasta puolestani haluan kiittä sinua tästä ihanasta blogistasi, kaikesta tuesta ja ystävyydestä, jota olen sinulta saanut! Vietä kaunis joulu!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, miten niin joko?, eikö nyt ole perjantai vai olenko taas sotkenut:-) La ja su on kalojen, pateiden etc. nouto ja yksi lounas ystävien kanssa, sitten on joulu ja hääpäivä ja sitten tulevat nuoret, eikö jo ole aika...

   Eilen oli hard day's night...piti ottaa ylimääräistä verenpainelääkettä. Nyt on kaikki loistavasti. Bessu kävi just ja vähän 'paranneltiin maailmaa'.

   Siivous? Mitä se on? Ei vainkaan, me tehdään sekin, mutta ei komeroita jylläten. Teemme YHDESSÄ. Tämän kirjaston olen nyt saanut raivattua aika hyvään malliin.

   Minun piti alkaa tuossa jutussa kaikki paljon kiittämään, mutta se olisi niin venynyt...

   Kiitos itsellesi, olet yksi elämäni tähdistä♥

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Toki olet lomasi ansainnut! Tarkoitin tuolla aiemmalla kommentillani, että hämmästyttää tää ajan riento... Mahdoton kiire mutta viimeistään sunnuntaina tämä tyttö rauhoittuu!

   Poista
  3. No enhän ikinä, ikinä uskonutkaan, että voisit ajatella, että en olisi. Takuulla nyt kaikki unohtavat minut, mutta on pakko ladata akut.

   Mehän olemme koko ajan kuin ylinopeutta kulkevassa pendoliinossa ja missään ei ole ketään, joka pysäyttäisi tämän vauhdin. Sunnuntaina juuri, mutta yritän tänään jo hengittää syvään ja pidättää hengitystä, hengittää syvään ja pidättää...eli joogahengitystä. Se auttaa.

   Jos nyt joku rosolli jää pöydästä pois, se on vain onneksi. Miksi sitä ruokaa pitää olla niin hemmetisti. Laitan rosollin sijasta tomaatti-mozzarellasalaattia ja kotimaisista tomaateista, oikein hyvistä. Lisäksi on piparjuuri-punanajuurisalaattia. Saa riittää. Onhan elämää joulun jälkeenkin ja eihän kai vain joulun tarkoitus ole syödä mahdollisimman paljon, vaan mahdollisimman hyvin. Minulle se on sitten kalaa ja mätiä. Samppanjalla;-) Olen sekin ansainnut. Otaksun.

   Käyn sähköpostilla eli täällä minä olen. Saat piipahdella, ole hyvä. Mullehan tulee muuten vieroitusoireita. Ja sinulta on tulossa kirja, jonka arvion haluan lukea. Kukahan muu postaa jotain kiinnostavaa. Kerro sitten mulle...Tiedät, mikä minua kiinnostaa. Katso mun vuoden parhaat lista: Siinä ne.

   Poista
 15. Ihana postaus! Tunnelmallista Joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 16. Oikein oikein tunnelmallista ja ihanaa joulua ja hääpäivää teille molemmille. Niin on kaunis tuo kirjan kuva, että oi oi. Täällä kannettiin kuusi juuri tupaan ja minä tuoksuttelen sitä tuon tuosta. Kuopuksella on onni, kun hänen petinsä sijaitsee kuusen vieressä. Saa nukkua joulussa seuraavat yöt kotiin lähtöön asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, kiitos!

   Ihana, ihana kirja...Oi, teillä jo kuusi sisällä, me tuomme sunnuntaina. Minustakin kuopus on onnekas. On ihanaa herätessä ensiksi nähdä kuusi ja nukahtaessa viimeksi. Minä olen järjestänyt niin, että saan ensin nähdä suoraan sohvalle, jolla koivet kohti kattoa nukkuu Suuriruhtinatar Olga ja siinä likellä on myös kuusi eli näen molemmat.

   Lumoavaa, Valkeaa, Suomen Joulua Sinulle&co!

   Poista
 17. Lähetän jouluusi taikahiutaleita!
  Vaikka sinä olet kyllä taituri niitä loihtimaan, huomaan.

  Lämmin joulun toivotus täältä valkoisesta pääkaupungista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen!, täältä sataa tähtiä, puuterilunta ja kuunkuisketta. Se on niin kuin joulua pitkällä kaavalla.

   Parhaani aina yritän ja uskon, että talvellakin on parempi vain virrata eikä jäätyä, mutta hieman hidastan nyt muutamaksi viikoksi, jolloin tämä vaatimaton virta voipi kaikilta unohtua, virta, jossa voisi uida, purjehtia, yösukeltaa. Tai jos jäädyn, jossa voisi joululuistella kohti merta ja piisamit mukana, tahtia antamassa, jään alla...muistan sen.

   Kiitos samoin täältä harjukaupungin äärimmäiseltä saarelta, valkoisesta sadusta♥

   Poista
  2. Virta voi olla hidas ja vuolas. Kumpaakin on kaunista katsoa. Myös pysähtynyt talvimaisema kiehtoo. Jossakin huhuilee tunturipöllö.

   <3

   Poista
  3. Kuulen tunturipöllön ja pysähdyn, annan virran levähtää, saapi vaikka vähän jäätyä...pinnalta.

   Poista
 18. Kaunista ja hyvää Joulua.
  Tunnelmallista hääpäivää !
  (Meillä on hääpäivä 29.12 ei vielä mitään pyöreitä, mutta ensi vuonna on)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos samoin sinulle!

   Teillä on hääpäivä samana päivänä, kuin tyttärellämme Merillä on syntymäpäivä. Nyt mä muistan aina teidän hääpäivän;-)

   ...meillä lähestyy tapaamisen merkkipäivän pyöreät, josta kaikki alkoi...

   Lumen valoa, Joulun taikaa♥

   Poista
 19. upea kirjoitus Leena!
  on ollut tämä syksy/talvi niin hoppua etten ole juurikaan ehtinyt jättämään visiiteistä pientä viestiä, mutta tässäpä nyt tulee kerralla kaikki oleellinen- täällä ollaan mukana oltu :)
  oikein mukavaa joulua sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, kiitos. Yritin äsken jättää sinulle kommenttia, mutta se vain jössi siinä;-)

   Jään odottamaan uusia suunnitelmiasi...uusi vuosi, uudet tuulet, mutta sitä ennen:

   Kiitos samoin sinulle suloista joulua♥

   Poista
 20. Ihanaa hääpäivää teille♥
  Niin kaunis oli taas sinun postauksesi, ihanine kuvineen.
  Todella lumoava tuo pupu ja pöllö!Herkistä herkin.
  Minulla huomenna Joulujuhlat. Niiden jälkeen alan nuoremman tyttäreni kanssa valmistaa, valmistella Jouluamme..
  Halaus sinulle ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos!

   Kiitos. Ja eikö vain ole sinunkin taiteilijasilmillä Surojeginin kuvitus lumoavaa...

   Toivon teille ihanaa joulua, parasta ikinä!

   Samoin♥

   Poista
 21. Kaunista ja riemullista joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 22. Kiitos, Leena, ja jouluusi kaikkea tuota onnea, minkä niin koskettavasti kuvasit!

  Meillä täällä Helsingissä on taas lunta paljon, mutta juuri sen vuoksi lumeen verhoutunut kuusi pihallamme tuikkimassa on uskomattoman kaunis. En touhua mahdottomasti, mutta toisaalta pieni touhuilu on joulun olennainen osa. Senkin mukana kasvaa joulun tunnelma.

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, ole hyvä ja kiitos samoin!

   Juuri katsoin ihmeissäni Hesarista, miten autot katujen reunoila on kuin haudattu lumeen. Miten sieltä saa kulkupeliään enää pois...ihmettelen. Siitä olen iloinen kuitenkin, että niin teillä kuin äidillä länsirannikolla on lunta. Äiti oli eilen kahlannut lumessa isän haudalle viemään uutta kynttilää. Kun minä asuin Luvialla hiihdin savisilla pelloilla ja joulut olivat mustia.

   Olet oikeassa, kyllä jouluun kuuluu touhuilu. Mitään katastrofeja ei enää kukaan kai synnytä. Ihana edesmennyt anoppini teki muille aina niin täydelliset idyllijoulut lukuisinen herkkuineen, että oli itse sitten aattona aivan väsynyt. Ja touhun mukana tulevat joulun tuoksut, joka on kimara kukkia, ruokia, kynttilöitä, ovesta livahtavaa lumen tuoksua, läheisten yhdessäoloa, ehkä suihkaus suosikkiparfyymia, kuusen tuoksua...

   Lumen tähtiä, Joulun valoa sinulle, Raili♥

   Poista
 23. Ihanaa hääpäivää ja joulua. Täällä pakkanen paukkuu -27 ja aurinko saa hangen loistamaan. Nyt on joulujuhlat vietetty ja loma alkoi :) Uuneissa tulet ja vähän vielä jouluvalmisteluja. Lapset pakkasivat itsensä vaatteilla ja hyppivät Nalan kanssa pellolla. Minusta tuntui että ulos paleltuu. Nautitaan joulusta, olet ajatuksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, kiitos! Sama täällä. Ajoimme juuri kotiinpäin ja taivas järven yllä oli oranssinen, mutta kylmä. Nyt kynttilöitä sytyttelemään, lomasta nauttimaan.

   ...mutta sisällä on lämmin. Kiitos samoin♥

   Poista
 24. Kirjoitat Leena taas niin kauniisti <3 Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
 25. Ihana joulupostaus, jossa jaat ja nostatat meille suloista joulutunnelmaa! Riemuisaa ja koskettavaa joulun aikaa koko kolmikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kiitos! Haluan tehdä juuri sitä...

   Kiitos kaikkea samoin sinulle♥

   Poista
 26. Ihana postaus.

  Ehkä kuitenkin ajattelen sinut siinä mustassa hepenessä aina siihen asti kunnes Meri tulee ;-) Vai onko se essu mustaa pitsiä??

  On hyvä viettää joulurauhaa ja joulumieltä niin pitkään kuin mahdollista. Senpä vuoksi toivotankin oikein innostavaa, maukasta, rauhallista, virkistävää, levollista, seurallista ja rapsutuksellista joulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, My Sunshine....just niin se menee;-) Marimekon essu, mutta vain se! Älä vain kerro kenellekään!!!

   Aion nyt olla 'Out of office' vaikka tähdet tippuisivat, tuskin kukaan edes huomaa...

   Kaikkea ihaninta sinulle: intohimoista, maukasta, jalat alta vievää, pikkutuhmaa, levollista...,mutta kuitenkin: Joulua♥

   Poista
 27. Mukavaa hääpäivää!

  P.S.
  Kiitos paketista! Tuli postissa tänään. Avaan jouluaattona, kerron sitten siitä irlantilaisestakin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, kiitos!

   Ole hyvä. Käänsin koko Suomen ympäri ja sitten löysin vielä yhden kappaleen sitä ihanaa kirjaa...katsos omastani en luovu. Toki vasta aattona...

   Mukavia joulufiiliksiä♥

   Poista
 28. Olen koko ikäni, jo pienenä tyttönä pitänyt jouluruusuista, kun kukaan ei niistä tuntunut pitävän. Ruukku on ruma pöydällä ja maljakossa ne eivät yleensä kestä. Olen toista mieltä - äidin neuvoilla olen pärjännyt - maljakossa ne viihtyvät parikin viikoa. Nyt niitä kasvaa ojanpientareilla ympäri vuoden, mutta silti pidän niistä. - Mielikuvitus jouluruusut kääretortun päällä eivät kestäneet parhaillakaan neuvoilla, ne sulivat suussa :D

  'Leena Lumelle' piparintuoksuista tunnelmallista Joulua ja onnekasta alkavaa uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nami-Hiiri, mahdettiinko sitä Suomessa tuntekaan...Äitini on ikänsä pitänyt puutarhaa, mutta vielä vuosi sitten hän ei ollut jouluruususta kuullutkaan. Tänä vuonna toimitin hänelle jättijouluruusun, valkoisen ja toivon, että se siirtyy keväällä hänen puutarhaansa.

   Olemme lähdössä lounaalle serkkun ja hänen miehensä kanssa Viherlandiaan. Ostan vielä yhden jouluruusun ja mukanani kulkee tällä kertaa kirja Satu Kukameri ja lumen ihme, sillä serkkuni miehen äiti on Hellen...kuin Helleborus;-)

   Kasvaa ojanpientareilla! Puhutaanko me samasta kukasta: Jouluruusu on ilmoitettu myrkylliseksi eli jos se sulaa suussa...taisit kertoa jouluvitsin;-)

   Kiitos kaikka samoin sinulle♥

   Poista
 29. Ihanaa, että sinulle riittää aina sanoja/ajatuksia harvemmin poikkeavillekin - korjaan tapani uutena vuotena.
  Samasta kukasta puhuimme. Ei kelpaa syötäväksi. Täällä, Alppimaasa, tosiaan kasvaa erilaisia 'Helleboruksia' valkoisia, punertavia, purppuraa, pieniä suuria, sekä luonnossa että pihapuutarhoissa.

  Aikoinaan ne ilmestyivät Suomeen vain jouluksi Hollannista ja aina purkeissa...maksoivat maltaita erikoisuuden leima otsassaan - varmaan edelleenkin.

  Hiiri on hassuttelia ja aina pientä vitsiä mielessä, mutta täällä olisi se syötävän hyvä selitys :D.... http://nami-hiiri.com/blog/4364157/sinisen-kaareen-tumma-ja-suklainen-makuelamys-/

  Joulu, mikä sana, mikä lämmin sana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin sitä virta tyylistään pääsisi;-)

   Ihme, että en ole siihen Sveitsissä törmännyt...

   Nyt jouluruusu on hurmannut niin monet. Äsken törmäsin Viherlandiassa luottopuutarhuriini ja näytin hänelle Satu Kukkameri ja lumen ihme -kirjan. Hän ihastui niin, että yrittää nyt tilata sen itselleen. Siinä siis tarina siitä, miten joulurusu sai alkunsa...Betlehemissä kauan sitten.

   Kyllä maksavat nytkin. Onnistuin jo tappamaan yhden (olen sisäkukkakiller) ja ostin nyt tilalle uuden, jossa paljon kukkia ja nuppuja ja se on upotusistutettu kirkkaaseen syvään lasiin. Näyttä upealta.

   Käyn kohta katsomassa hassuttelusi: Autan vähän miestäni kun kuusi tulee sisälle vasta nyt...

   Joulu...maailman lumoavin sana!

   Poista
  2. Huikean kaunis on 'jouruuusutorttusi'!

   Poista
  3. Kiitokset kauniista tekstistäsi, sitä oli jälleen ilo lukea!

   Toivotan teille ihanaa joulun aikaa ja hääpäivää! <3

   Poista
  4. Kaisa, ole hyvä ja kiitos.

   Kiitos ja samoin sinulle hurmaavaa, valkeaa joulua♥

   Poista
 30. Ihanaa joulua sinulle! Ostin muuten Untu -kirjan ihan sinun kehujesi perusteella kummilapsosille, vaikka en ehtinyt edes itse lukea kirjaa läpi. Kuvien perusteella hyvä ostos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahmu, kiitos samoin sinulle♥

   Se on täydellinen lahja! Nyt odotamme saammeko Surojeginien Pikkupöllön suomeksi...

   Poista
  2. PS. Hesarikin kehui kovin Untua...

   Poista
 31. Kuulostaa täydelliseltä jouluaatolta ja joulupäivältä. Kiitos joulutervehdyksistä, untuvaista lunta sataa entisen lisäksi. Onneksi ei olla liikenteessä vaan rauhoitutaan joulua vastaanottamaan.
  Oikein hyvää jouluaikaa sinulle ja perheellesi, kiitos tästä vuodesta ja oikein leppoisaa uuden odottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, se olikin! Joulupäivä tässä vasta hitaasti alkaa, mutta iltapäivällä saapuvat nuoret ja pikku Dina.

   Mikä autuus saada olla kotona...

   Kiitos samoin kaikkea sinulle ja perheellesi♥

   Poista
 32. Yhdyn toiveeseesi saada japanilaisesta pikkupöllöstä suomenkielinen versio.
  Pikkupöllö on luotu jo ennen Untua.

  VastaaPoista
 33. Leena, ihania jouluruusuja. Missä ne ovat kukkineet noin syvässä hangessa?

  Jouluruusu oli keskiajan ihmisille pyhä kukka, sillä se kukki juliaanisen kalenterin joulupäivänä. Ostin kerran kovalla pakkasella torilta jouluruusun, ja se sama kukka kukkii joka kevät Lohjan saarella ystäväni huvilan puutarhassa.

  Tänä vuonna saimme lahjaksi niin monta kukkaa, että emme ostaneet jouluruusua. Taidamme ostaa sen uudeksi vuodeksi. Joulunaika ei tunnu enää juhllta ilman jouluruusua

  Rauhallista joululomaa ja onnea uudelle vuodelle!

  (lisää jouluruyususta linkissäni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, eikö vain;-) Muuratsalon saari on taikaa täynnä.

   Minulla on puutarhassa on useita jouluruusuja nyt.

   Satu Kukkameri ja lumen ihme kertoo myös jouluruusun tarinan ja tässä pikku pätkä siitä:

   " Olipa kerran pieni tyttö, joka oli niin köyhä, ettei voinut hankkia lahjaa Jeesus-lapselle Beetlehemiin. Tyttö seisoi talviyönä kylmässä hangessa itkemässä. Siihen, mihin tytön kyyneleet putosivat, kasvoi myöhemmin ihana kukka nimeltä jouluruusu, Helleborus niger."

   Kaikki ostavat minulla nykyään vain valkoista amaryllista tai valkoista jouluruusua;-)Mieti miten ihanaa on kun vuoden vaihtuessa on jouluruusu...

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
  2. Onko Muuratsalon luonto muutenkin poikkeavaa?

   Mieleen tulevat Toronton Don-joen ja sen sivujokien laaksot, oikeammin rotkot, joissa on aivan oma ilmastonsa ja kasvillisuutensa. Se poikkeaa ympäröivästä luonnosta. Toronton laaksot muodostuivat viimeisen jääkauden aikana 12000 vuotta sitten. Seuraavasta löytyy kaksi linkkiä, joissa on erään valokuvaajan hienoja kuvia Don-joen laaksosta eri vuodenaikoina
   http://aurorakirjat.blogspot.fi/2011/09/anna-amnellin-aurora-kirjat-kertovat.html

   Poista
  3. Anna, on. Minulla on nyt eräältä puutarhaneuvokselta saamani italialainen ruusu koeistuksessa puutarhassani. Kaksi talvea on jo selvinnyt, mutta kukkaa en ole vielä nähnyt. Alpeilta olen tuonut esikkoja ja ne leviävät hulluina, mutta sehän ei ole niin erikoista...On täällä muutakin, mutta...pidän osan toistaiseksi salaisuutena.

   Anna, aion käydä antamasi linkit läpi kunhan nuoret siirtyvät Teemun vanhemmille. Keskityn nyt enemmän tähän perhe-elämään, kun Meri on suurimman osan aikaa Helsingissä opiskelujensa takia (uskontotieteet). Etenkin jouluruusujuttusi kiinnostaa niin, että...Palataan heti kun ehdin!

   Poista
 34. oh i´m really jelous you are living in such a beautiful winter wonderland!
  love and kiss,mary
  http://www.maryloucinnamon.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mary Lou, and this is my every day story in winter time...I just love this!

   with love
   Leena Snow...or Leena Lumi

   Poista